» «
אאוריקה
למה דפדוף בתמונות גדולות מאט את אאוריקה?



אם בחרתם לראות את אאוריקה בתמונות הגדולות ולא בתשיעיות או ברביעיות, היא טוענת תמונות גדולות ואיכותיות, שהרזולוציה שלהן גבוהה מאוד ולכן גם נפח הקבצים שלהן גדול מאד.

טעינה של קבצים גדולים משתמשת ברוחב פס גדול יותר ולוקחת יותר זמן.

במחשבים שמחוברים לאינטרנט בחיבור שאינו מהיר מאד, זה יכול להאט את השימוש באאוריקה. אם זה מה שקורה, כנראה שרוחב הפס שבו אתם מחוברים לרשת הוא איטי יותר. במקרה כזה מומלץ לעבור לתצוגת הערכים ברביעיות או לחזור לתשיעית והכל ירוץ מהר יותר.

בהצלחה!
אאוריקה
מה תורמים הוידאו והתמונות לאאוריקה?


אנשים אוהבים תמונות ווידאו. אם פעם אמרו שתמונה שווה לאלף מילים, היום יודעים שתמונה וסרטון שווים זהב.

מסתבר שהמוח האנושי מעבד מידע ויזואלי פי 60,000 יותר מהר מאשר הוא מעבד מלל.


הנה סרטון שמציג את היתרונות של הוידאו להעברת מסרים:

http://youtu.be/ymCmL2h6xUQ
אאוריקה
על אילו מכשירים אאוריקה פועלת?
האם אאוריקה עובדת גם בסלולאר ובטאבלט?
לאילו פלטפורמות אאוריקה מותאמת?


אאוריקה היא אתר רספונסיבי, מה שאומר שהיא מותאמת לכל המכשירים המאפשרים שימוש באינטרנט. אייפון, אנדרואיד, אייפד או טאבלט - הגירסה המותאמת הזו גם מתגברת על החסרונות של המכשירים מכל הסוגים.

גודל מסך גם הוא עניין ולכן, בנוסף לגרסה למחשב השולחני ואחרת למחשב הנייד, פיתחנו את אאוריקה כך שתותאם אוטומטית גם לסמארטפונים ולטאבלטים הגדולים יותר.

כל גרסה מתאימה את עצמה לגודל המסך של המכשיר בצורה הטובה ביותר ומנצלת היטב את היתרונות של המכשיר ואת גודל וצורת המסך שלו, כולל דפדוף ולילה במסכי מגע ניידים, שימוש בגלגלת העכבר לדפדוף בתצוגת התשיעיות של הערכים על המחשב וכדומה.

בהצלחה!
אאוריקה
למה הערכים באאוריקה קצרים?



אנחנו מאמינים שאאוריקה צריכה לספר את הדברים העיקריים והחשובים על כל נושא. אנו עובדים קשה כדי להציג ערכים קצרים וברורים, מעניינים וממוקדים וזה, תתפלאו, דורש המון השקעה.

אנחנו גם משתדלים לספר אותם בצורה לא רשמית וכבדה כמו ערך כבד באנציקלופדיה משעממת, אלא כסיפור שמעניין לקרוא או כרעיון מסקרן ששווה לדעת וכיף לזכור.


#רוצים להעמיק? - ויקיפדיה אצלנו בכיס, באייקון ה-W שלמטה?

אנחנו מאוד מעריכים את ויקיפדיה. עד כדי כך שהפכנו אותה לפיצ'ר...

מה זה אומר? - שבשביל מי שמעוניין להרחיב ולקרוא באריכות על נושא כלשהו באאוריקה, הצבנו בתחתית חלון הערך את הסמל של וויקיפדיה. לחיצה על האייקון בצורת האות W תפתח לכם לשונית עם כל הידע מהערך המקביל בויקיפדיה. יהיו שם המון טקסט והסברים מפורטים, כמו שרק עשרות כותבי כל ערך בוויקיפדיה יודעים להכניס.

אם יש ערכים שאייקון ויקיפדיה לא פותח בהם ערך ממנה, הרי זה משום שאין עדיין ערך כזה בויקיפדיה העברית. במקרה כזה תמיד תוכלו לחפש בגוגל ולהמשיך לגלות עוד דברים על הנושא.

ואגב, אנחנו לא תמיד יכולים לדעת מה אתם רוצים וחסר לכם. אז אם יש ידע מעניין שנראה לכם שצריך להוסיף לאאוריקה, או אפילו ערך שחסר לכם, אתם מוזמנים ללחוץ על אייקון העיפרון בערך המתאים באאוריקה ולציין את זה שם. אנו נשמח לבדוק, לערוך ולהוסיף את הנדרש לאאוריקה, או בערך קיים או בערך חדש משלו.

לכו ללמוד. ללמוד (כאן) זה כיף!

אאוריקה

אאוריקה
איך מוסיפים ערכים באאוריקה?



אם אתם מומחים, יש לכם ידע ונכונות להציע ערכים ומידע חדש ומסקרן לאאוריקה ואתם לא מנסים להוסיף מידע מסחרי או שטויות לאנציקלופדיה של כולנו, עשו כך:

1. לחצו על התפריט שמשמאל המסך למעלה. יש לו צורה של 3 קווים מאוזנים.

2. בחרו את "הוספת ערך".

3. שימו לב שאנו מחייבים להירשם לאאוריקה. הדבר נועד כדי שנוכל לבקר את מי שמוסיף מידע ולהקפיד שלא יוסיפו לנו תוכן ששייך לאחרים או שטויות. אם אתם צריכים להירשם - הירשמו. אאוריקה לא שולחת זבל ולא מוכרת את המידע עליכם לאחרים.

4. רשמו את השאלה והתשובה של הערך שברצונכם להוסיף ולחצו על כפתור השליחה. אנו נבדוק את הערכים שהוספתם ואם הם עומדים ברמה ובסוג הידע שאנו מעוניינים בו - נשמח להוסיפם עם קרדיט מלא לכם!


תודה ובהצלחה!
אאוריקה
למה יש סרטונים באנגלית באאוריקה?



ד"ר נדב דפני, ראש אאוריקה, מאמין שבעידן הנוכחי יש מקום לגדל ילדים שמגיל צעיר יתמודדו עם השפה האנגלית, בצורה הטבעית ביותר. השפה האנגלית הפכה מזמן לשפה הרשמית של "הכפר הגלובלי". ילדים שגדלים היום יהיו אזרחי העתיד של עולם שבו יהיו חייבים יותר מאי-פעם, לתקשר, לדבר וללמוד באנגלית.

רק אם יוצבו לילדים מגיל צעיר חומרים באנגלית, גם ללא תרגום, יתרגלו ילדינו להאזין לאנגלית ובהדרגה גם להבין את השפה. זה אמצעי מעולה בשבילם, לרכוש באופן טבעי את השפה, החיונית כל כך לעתידם.

קשה לכם להבין את הסרטונים? - בכל מקרה של סרטון שקשה לכם להבינו ועדיין חשוב לכם, הזמינו מבוגר אוהב, את אחד ההורים למשל או מי מהאחים הגדולים, ובקשו שיסייעו לכם. כך תיהנו מחוויה של ביחד, תלמדו להבין את מה שחשוב בסרטון ותוכלו לרכוש אוצר מילים שילך ויגדל עם הזמן. על הדרך יוכלו גם המבוגרים לבלות זמן איכות עמכם וליהנות מהרבה ידע מסקרן שאנו מציעים כאן.

אאוריקה היא כלי חדשני שנועד ליצור ילדים סקרנים, שואלים, לומדים ומגלים ולא רק בבית-הספר, אלא כדרך חיים. בפאזל של הידע האנושי שאנו מציגים כאן, האנגלית היא הכלי העיקרי שיבטיח עתיד עצמאי ואיכותי לילדי אאוריקה. אם נסתפק רק במה שהרשת מציעה בעברית - נפסיד המון!


אולי תתחילו עם הסרטון הבא והחשוב כל כך? - בהצלחה!

https://youtu.be/AjZ0KbJcav0
אאוריקה
איך משתמשים באאוריקה?



הנה מדריך וידאו קצר לשימוש ראשוני באנציקלופדיה שלנו אאוריקה. המדריך צולם ונערך על ידי אנשי משרד החינוך שמצאו את אאוריקה מתאים לבתי הספר בישראל.

להמשך ראו בתגית "הדרכה".


את סרטון הדרכה שהוציא משרד החינוך לאאוריקה ולמוצרי חינוך נבחרים הוא חסם לאחרונה.

תודה משרד החינוך!

http://youtu.be/M_nd_lSD5Ho
ארכימדס
מה השיטה של ארכימדס למדוד נפח באמבטיה ואיך משתמשים בה גם היום?



כולם יודעים לספר שארכימדס רץ לפני אלפי שנים ברחובות עירו סירקוזה כשהוא עירום כביום היוולדו, תוך שהוא צועק בהתלהבות "אאוריקה!".

אבל לא כולם יודעים מהי התגלית המרעישה הזו שגרמה לו להתרוצץ כך אל מול עיני היוונים הנדהמים ולצעוק "מצאתי! מצאתי! אאוריקה!"...

ובכן, ארכימדס זכה לרגע של אאוריקה כזו בדיוק כשהוא רחץ בבית המרחץ המקומי. כן, ממש כמו שלראשנו בא לא פעם רעיון מצוין או פתרון לבעיה דווקא בזמן המקלחת, כך קרה גם לו.

בקיצור, הארכימדס המבריק הזה קולט שכשהוא מכניס משהו למי האמבטיה, עולים פני המים. לפתע עולה בדעתו שאם ימדוד את כמות המים שנדחית ומעלה את פני המים למעלה, בזמן שהוא משקיע חפץ בתוך המים, כתר למשל, הוא יוכל לדעת בדיוק את נפחו של הכתר.

זו שיטה מבריקה, חייבים להודות. והמקלחת ההיא הפכה ככל הנראה למקלחת החשובה בהיסטוריה, גם אם היא הסתיימה באותה ריצה מביכה וחשופה ברחובות העיר.

ואגב, הרעיון הזה היה כל כך מבריק ויצירתי בזמנו, עד שמאז נקרא חוק מדידת הנפח על שמו של המדען העירום, "חוק ארכימדס". ומה שלא פחות מעניין הוא שהחוק הזה משמש עד היום, גם אלפי שנים אחר כך, כדי למדוד את נפחם של עצמים וחומרים.


הנה סיפור התגלית של ארכימדס באמבטיה וריצת העירום המפורסמת בהיסטוריה (מתורגם):

https://youtu.be/ijj58xD5fDI


עוד צד של סיפור ארכימדס וקריאתו אאוריקה (מתורגם):

https://youtu.be/0v86Yk14rf8?t=6s


וסיפור המעשה:

https://youtu.be/Mmc1whyS78k?long=yes


סוף השאלות
למה בשלב פנומן לא מקבלים יותר שאלות ב"אתגר היום"?



אם לא קיבלת יותר שאלות של "אתגר היום", כנראה שהפכת ל"פנומן". כשמישהו הוא פנומן, הוא השלים את שאלות התואר הראשון והשלב הבא הוא פרסום מאמרים בכתב העת של אקדמיית אאוריקה. על כל מאמר מקבלים הרבה נקודות. זה השלב שבו הסטודנט מתקדם בקריירה האקדמית שלו מחקירת ידע ליצירת ידע.

ד"ר נדב דפני, יוצר אאוריקה, מאמין שיכולת כתיבה, ניסוח, תחביר, היכולת לספר סיפור ולהעביר מסר - כל אלה לצד מחקר, שכתוב והנעה לפעולה, יהיו היתרונות שלכם בהמשך החיים, לעומת מי שלא מצוידים ביכולות כאלה.

יהיה המקצוע שתבחרו אשר יהיה - כל כך הרבה דברים בעתידכם יהיו קשורים ביכולות הללו, עד שחשוב להשתכנע כמה תרוויחו וכמה שווה כל שעה שתשקיעו בהן היום, באאוריקה או בכל מקום ראוי אחר.

האמינו לנו. עבדו היטב ובעתיד תראו את פרי העמל שלכם היום. התחילו לכתוב מאמרים ולצד שיפור היכולות וההתקדמות באקדמיה, אל עבר התואר השני ובהמשך לדוקטורט, תהנו מאלפי קוראים שייהנו ללמוד מהדברים שאתם כותבים ומסבירים במאמרים שלכם!
מהן פעילויות אאוריקה?



תגית "פעילויות אאוריקה" מציגה ערכים שבהם תוכלו לא רק ללמוד, אלא גם ליצור, לחקור, להתחבר ולשחק, בנושא הנלמד.

בערכים כאלה תוכלו להכיר, להבין ואז גם לפעול - ביצירה, בשעשוע, בניסוי וטעייה ועוד. זו דרך נפלאה ללמוד ולא רק מקריאה וצפייה בסרטונים.

הפעילויות הן לרוב בקישורים המצורפים לתחתית הערך. הן משתנות וכוללות אתרים ושירותים מקוונים לפעילויות כמו:

יצירה - דוגמת ציור, הלחנה, הקלטה וכדומה.

חקר - סימולציות, מכשירים וירטואליים ועוד.

משחקים - שניתן ליהנות וגם להתחבר לערך שממנו למדנו.

ניסויים - בתגית "ניסויים בבית" תוכלו למצוא לא מעט סרטונים עם ניסויים מעניינים, מדעיים וקלים ברובם לביצוע בבית.

לימודים מרחוק - מאות קורסים תוכלו ללמוד, בחינם ובלמידה מהבית, בקמפוסים הווירטואליים שבתגית "למידה מרחוק".

אז קדימה לתגית "פעילויות אאוריקה" ותיהנו!
מה פירוש המלה אאוריקה?



אֵאוּרֵקָה (Eureka) או אאוריקה נועדה לציון גילוי או הבחנה חשובים. משתמשים במילה כדי לומר שהתגלה לי משהו או שהבנתי משהו חשוב. משום כך קראנו לסביבת הילדים שלנו כך. אגב, ביוונית עתיקה בטאו את זה הֵאוּרֵקָה וביוונית מודרנית אֶבְרִיקָה.

המלה נולדה מהקריאה המפורסמת של ארכימדס, לאחר שגילה בבית המרחץ את הדרך למדוד את נפחם של חומרים. במקרה שלו הוא גילה איך ניתן למדוד נפח הכתר של המלך היירון השני ובכך לוודא אם הכתר של המלך אכן עשוי מזהב טהור או שהוא מזויף ואינו מזהב. המשקל של הכתר היה ידוע, ביחס לכתר מזהב, אבל לא היתה דרך למדוד את הנפחים של שני כתרים כאלו כדי לוודא שאכן שניהם גם שוקלים אותו הדבר וגם בעלי נפח זהה (מה שאומר ששניהם עשויים מזהב טהור).

הדרך שמצא ארכימדס היתה למדוד נפח של גוף על ידי מדידת כמות המים שנדחית כשמשקיעים אותו בתוך המים. חשוב לציין כי הדיוק של השיטה מוטל בספק במקרה של הכתר אבל זהו הסיפור שמאחרי המילה הכי חשובה במדע הפופולארי והסיבה שחוק מדידת הנפח נקרא על שמו "חוק ארכימדס" והוא בשימוש עד היום כדי למדוד נפחם של עצמים וחומרים.


האם כך זה קרה? - הנה הסיפור (מתורגם):

https://youtu.be/ijj58xD5fDI


הסיפור המלא של ארכימדס וקריאתו אאוריקה (מתורגם):

https://youtu.be/0v86Yk14rf8?t=6s


וניסוי שממחיש את תגליתו של ארכימדס (עברית):

http://youtu.be/8S5g_Gv3T20?t=29s
איך גולשים באאוריקה כשהסרטון ממשיך להתנגן ברקע?



הסרטונים באאוריקה פועלים רק כל עוד הערך שבו הם מופעלים מוצג, אבל במקרים הנדירים שחשוב לכם להמשיך ולהקשיב לסרטון ברקע ובמקביל להמשיך ולעיין בדברים אחרים באאוריקה, תוכלו ללחוץ על האייקון של Youtube שבתחתית הסרטון, הוא ייפתח בלשונית נפרדת וימשיך לנגן ברקע, בלי להפריע להמשך הגלישה.
איך שואלים שאלה באאוריקה?



סליחה, אך השאלות באאוריקה בוטלו בשנת 2018 בשל כמויות אדירות של שאלות שרובן היה מיותר כי חיפוש באאוריקה היה עונה עליהן בקלות.

אנו משאירים את הכתוב רק כי אתרים רבים מפנים לכאן ורצינו ליידע. פשוט היכנסו לתגית "חיפוש באאוריקה" ולמדו כיצד לחפש נכון.

בהצלחה!
ד"ר נדב דפני וצוות אאוריקה
למה לאחרונה חוזרות שוב ושוב אותן שאלות ב"אתגר היום"?



אם הגעתם ב"אתגר היום" למצב של כמה שאלות יומיות מטרידות, שלא מרפות וחוזרות על עצמן שוב ושוב, הרי שהגעתם כמעט לסוף השאלות של התואר הראשון.

מצד אחד ברכות ומצד שני - אין ברירה.

האקדמיה של אאוריקה היא אקדמיה אמיתית. אמנם סוג של משחק מוחי מקוון, אבל משחק טוב עם אתגר ולא רק כיף.

זו אקדמיה עממית לצעירים וצעירים ברוחם.

וכאן לא רק נהנים, אלא ממש מתפתחים. כדי להתקדם לתואר שני עליכם להשלים את כל מטלות התואר הראשון, ללא יוצא מן הכלל.

כן, השלמת כל שאלות "אתגר היום" היא חובה והיא חלק מהקושי להתקדם כאן. זה קשה אבל בסוף זה גם יהיה כיף. כי הפיצוח הקשה והמאתגר של אותן שאלות שלא הצלחנו לענות עליהן בקלות, יביאו את הסיפוק הגדול ביותר כשנסיים ונקבל את התואר "פנומן", שפירושו באאוריקה "מישהו שהצטיין באתגר היום".

אז אל תתבאסו. אאוריקה ממתינה שתהיו פנומנים ותפצחו את האתגרים שהיא מעמידה בפניכם. אוטוטו תואר ראשון בהצטיינות של פנומן, ואחר-כך ניקח אתכם לתואר שני, אם תרצו, והוא יהיה מאתגר לא פחות. קראו עליו בתגית "תואר שני באאוריקה".

בהצלחה!
איך מפעילים כתוביות בסרטוני אאוריקה?



כידוע לכם, אנו באאוריקה מעודדים אתכם לצפות ולהקשיב לסרטונים באנגלית. קשה אולי להאמין, אבל כך תוכלו לרכוש את השפה האנגלית מהר הרבה יותר ותרכשו כלי חשוב מאוד לעתידכם, בעולם בו הרשת תופסת תפקיד מרכזי והאנגלית היא הכלי החשוב ביותר ללמידה בה.

עם זאת, בסרטונים רבים יש גם כתוביות בעברית ואנו מציינים זאת לידם. כדי להפעיל את הכתוביות, עשו את הצעדים הבאים:

1. לחצו על אייקון הכתוביות שבתחתית הסרטון (הוא נראה כמו פתקית קטנה עם שתי שורות).

2. אם הכתוביות שהוצגו אינן בעברית, לחצו על האייקון שלידו (בצורת גלגל שיניים) ובחרו את השפה "Hebrew" ב-Subtitles.

3. אם אינכם רוצים יותר את הכתוביות - לחצו על אייקון הכתוביות והן ייעלמו.


הנה סרטון לדוגמה שמצביע על המקומות שבהם מופעלות הכתוביות:

https://youtu.be/EoNhRqk1gyI


בהצלחה!
מה פירוש האייקונים באאוריקה?



#אייקון תמונה
יציג לכם אוסף תמונות ודימויים חזותיים המתייחסים לערך שבו אתם נמצאים.

#אייקון עיפרון
לחצו עליו לשליחה למערכת של הערה, תיקון, או דיווח על בעיה בערך שבו אתם נמצאים.

#אייקון נעץ
יוסיף את הערך לאוסף אישי של ערכים שמעניינים אתכם, או ערכים שאתם אוספים לצורך הרצאה שאתם מכינים.

#אייקון W
יציג לכם הרחבה על הערך באנציקלופדיה ויקיפדיה, שלא פעם כוללת הרבה מידע חשוב, שיוכל לסייע להעמקה בתחום בו אתם מתעניינים.
מה עושים כשנגמרות השאלות ב"אתגר היום"?



סיימתם את כל השאלות בתואר הראשון? - ברכותינו!

עכשיו, משסיימתם את חובות התשובה שלכם בלימודים לתואר, אתם כבר בטח בעלי או מתקרבים לתואר ראשון.

אז אחרי שאתם מסיימים את כל שאלות האתגר ומקבלים את התואר "פנומן", המעיד על סיום בהצטיינות של תואר ראשון, עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל לכתוב מאמרים כדי להתקדם אל תואר שני. קראו עליו בתגית "תואר שני באאוריקה".

את המאמרים כותבים בהנחיית מנחי הבית שלנו. היכנסו אל האקדמיה, ממסך הבית של אאוריקה, ובחרו בכל פעם נושא שעליו תרצו לכתוב מאמר. בכל פעם שסיימתם לכתוב, לחצו על הכפתור שבתחתית מסך הכתיבה, כדי לשלוח למנחה שלכם. המנחים יעברו על המאמר ויכתבו לכם מה התיקונים הנדרשים. כך זה יחזור שוב ושוב, מעריכה לבדיקה, עד שהמאמר יהיה מוכן לפרסום בכתב העת המדעי שלנו.

כך, בלימודי התואר הראשון באאוריקה, נסייע לכם ללמוד כיצד לכתוב בהצטיינות. אחר כך יבוא התואר השני שבו תכתבו בעצמכם מאמרים בנושאים שמעניינים אתכם ובדוקטורט תוכלו לבחור תחום שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר רק בו.

בהצלחה!


מהו עושים בתואר ראשון באקדמיית אאוריקה?



הלימודים לתואר הראשון באקדמיה של אאוריקה הם פשוטים והכיפיים, ממש כמו באוניברסיטה. אמנם תתאמצו, אבל כמו שמתאמצים לנצח במשחק ילדים.

אבל לפני שאתם עפים על עצמכם נסביר ש"אתגר היום" הוא משחק בו תקבלו בכל בוקר שאלה יומית, באתר או במייל שלכם, שאלה שהיא ייחודית רק לכם.

אם תענו עליה, והתשובות מצויות בערכים שבאנציקלופדיה אאוריקה, תקבלו נקודות לתואר. בכל יום תוכלו לצבור את הנקודות האפשריות שלו.

הסברים על המשחק הממכר באנציקלופדיית "אאוריקה" תוכלו לקבל בתגית "אתגר היום".

בהצלחה!
מהו עושים בתואר שני באקדמיית אאוריקה?



סיימתם תואר ראשון ואתם פנומן? - ברכותינו!

התואר "פנומן" הוא סיום בהצטיינות של תואר ראשון. עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל את התואר השני באקדמיה.

בתואר שני אתם עוברים מקריאה והאזנה להרצאות (דרך הערכים והתופעות שערכים באאוריקה) והלימוד המאתגר (בפיצוח האתגרים היומיים שלנו), לתחילת חקר וכתיבת מאמרים בתואר שני.

את המאמרים תכתבו כתלמידי המחקר שלנו, הסטודנטים לתואר שני, בהנחיית מנחי הבית של אאוריקה.


#איך עובד תואר שני באאוריקה?
בלימודי התואר השני באאוריקה נסייע לכם ללמוד לכתוב מאמרים מעולים ולחקור כדי להגיע להשלמת מאמרים כאלו.

במהלך התואר הזה תכתבו מאמרים בנושאים שיעניין אתכם לבחור, מתוך נושאי מחקר שבהם עוסקת האקדמיה.

הכתיבה לא תהיה קלה. ממש כמו תלמידים למאסטר (תואר שני) באוניברסיטה, אתם תגישו שוב ושוב את המאמרים שלכם למנחה והוא ידרוש תיקונים, ישאל שאלות, "יציק" עם שגיאות במאמר וידאג שתהיו אלופים.

לא מתאים לכם? - הכל בסדר. גם בחיים לא מעט אנשים מסתפקים בתואר ראשון. אבל מי שרוצים להתקדם יודעים שזה קשה. ואנחנו לא עושים הנחות. יש מאמרים שנדרשו לעשרות הגשות עד שאושרו.

אבל כשתשלימו את התואר השני ותגיעו לדוקטורט, אז תוכלו לבחור נושא או תחום דעת שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר שיאפשרו לכם להתמחות בו ולהגיע לדוקטורט אאוריקה בתחום. שם זו הפסגה של ההישגים אבל גם של הקושי. משם תצאו ממש מדהימים.

אחרי דוקטורט באאוריקה, האוניברסיטה האמיתית תהיה פצפוצי אורז בשבילכם... ☺️

בהצלחה!
איך מדפדפים באאוריקה?



העברת דפים או דפדוף באאוריקה היא פעולה שניתן לעשות בדרכים שונות:

גלילה בעכבר - כשמצביעים בעכבר על תשיעיית תמונות הערכים, תוכלו לגלול בגלגלת העכבר קדימה ואחורה והוא ידפדף.

בחיצי המקלדת - לחיצה על מקשי המקלדת בצורת החיצים ימינה ושמאלה תדפדף קדימה ואחורה.

בחיצים שעל התמונות - הצביעו בצד הימני של הערכים ותראו חץ שנגלה והקלקה עליו תעבור קדימה. באותה הצורה יתגלה בצד השמאלי חץ אחורה.

מסך מגע - בטאבלטים או במחשבים עם מסך מגע ניתן פשוט לגלול ימינה ושמאלה. גם במסכים רגילים ניתן לגרור את התמונות ימינה ושמאלה, תוך כדי לחיצה על מקש העכבר.


בהצלחה!
מה המשמעות של "פנומן" באקדמיית אאוריקה?



בתרבות האנושית "פנומן" הוא אדם בעל יכולות שכליות גבוהות במיוחד. בסרט בשם זה משנת 1996 מגלה מכונאי הרכב ג'ורג' מאלי, המגולם על ידי ג'ון טרבולטה, שהבזק אור תרם לו יכולות שכליות מדהימות. האיש שיכול לפתע לקרוא ולקלוט מידע וידע במהירויות לא אנושיות, מנצל אותם לטובתו ולטובת החברה.

זהו הפנומן שלנו. רק בלי הבזק האור, או אולי עם אאוריקה כסוג של אור. כי אכן, בעינינו פנומן הוא אדם בעל כישורים שכליים, תבונה, ידע ויכולות חשיבה גבוהות, המסוגל לעמוד באתגרים מוחיים קשים.

כך שאם קיבלתם באאוריקה את התואר "פנומן", קבלו את ברכותינו! - אתם בטופ. לא זו בלבד שעמדתם בהצלחה וקיבלתם תואר ראשון באקדמיית אאוריקה, אלא גם עשיתם את זה כמו גדולים!

מי שמקבלים כאן את התואר "פנומן" הם מי שלא רק סיימו את התואר הראשון, אלא עשו זאת בהצטיינות ועמדו בכל האתגרים של התואר, כולל הכל.

מדובר במאות רבות של פיצוחים, אתגרים שחלקם קשים מאוד ושהצלחתם לפצח. אתם ככל הנראה מעולים, או במילים אחרות "פנומנים".

וזה אולי השלב בחייכם בו תרצו לחשוב על המשך הקריירה האקדמית שלכם לעוד תואר באקדמיית אאוריקה. קראו על האפשרויות בתגית "תואר שני באאוריקה".

בהצלחה!
מהו האתר אאוריקה?
האם יש אינדקס באאוריקה?
איך לכתוב פסקת סיכום מאמר באאוריקה?
מיהו הפרופסור המפוזר של אאוריקה?
מה סוד ההקפדה באאוריקה על פסקאות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.