» «

אורז סושי

סטיקי רייס
מה שונה באורז של הסושי?



כל שף סושי אמיתי יאמר לכם שהחלק החשוב ביותר בסושי הוא לא הדג דווקא, אלא האורז.

גם אם בבסיסו הוא דומה לאורז הרגיל והמוכר לכולנו, האורז של הסושי הוא מיוחד ושונה בתכלית. זהו אורז עגלגל, קצר והכי חשוב דביק, שגרגירי האורז בו נוטים להידבק היטב לגוש אורז.

באנגלית מכנים אותו "סטיקי רייס" (אורז נדבק). כי בזכות היותו דביק הוא שומר על צורתו ולא מתפרק אחרי הבישול וההכנה של הסושי, מה שמאפשר לסושי להיראות טוב גם באכילה במקלות אכילה סיניים - הצ'ופסטיקס.

כדי להכין אותו, כל מה שצריכים הם כמה מרכיבים פשוטים להשגה דוגמת חומץ אורז, סוכר, מלח וקומבו. ומרגע ששולטים בסוד הכנת אורז הסושי, אין בעיה להכין ולהגיש מגוון מתכוני סושי מגרים ולמראה וטעימים למאכל. תיאבון!


הנה מדריך להכנת אורז לסושי (עברית):

https://youtu.be/tYjuWbcUslA


כך מכינים את אורז הסושי המושלם ובאנגלית:

https://youtu.be/-gsEDlfYxeU


עוד הסבר לסטיקי אורז (ללא מילים):

https://youtu.be/NO5RmGyiEOs


וטיפים לאורז סושי:

https://youtu.be/26sELiYiK70


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.