» «
לטקס
איך מייצרים לטקס באופן מסורתי?



בברזיל ובמזרח הרחוק מפיקים תחליב צמחי בשם לָטֵקְס (Latex) מעץ הגומי. הלטקס הטבעי הוא בדרך כלל לבן, אך בעצים מסוימים הוא קיים גם בצבעים אחרים. למעשה, לטקס הוא גומי לא מגופר, כלומר. הלטקס משמש לייצור של כפפות, בגדים ומשתמשים בו גם בתעשיית המזרונים.

אמנם מקור עץ הגומי הוא בברזיל אבל עצי הגומי הועברו משם למזרח אסיה וכיום רוב עצי הגומי בעולם נמצאים דווקא שם. הלטקס הוא מוהל עץ הגומי. כדי למצות אותו מהעץ מסירים רצועה מקליפת עץ הגומי ופוצעים את הקליפה הפנימית שלו. הלטקס, מעין נוזל חלבי טבעי של העץ, מתחיל לנזול אל ספל שמציבים המקומיים בברזיל. בכל שעה מצטבר בספל כ-50 גרם מהנוזל החלבי הזה. כך מקיזים מוהל במקביל מכמה מאות עצים ביום.

נשות השבטים הופכות כבר שנים רבות את הלטקס הנוזל לגומי. הם מוהלים אותו במים ומוסיפים לו חומצה ולאחר מכן משאירים אותו להתקרש במשך לילה במיכלים שטוחים. למחרת שוטפים אותו במים, סוחטים אותו במסחטה ידנית ותולים את יריעות הגומי שנוצרו כדי לייבשן.


הנה התהליך כולו:

http://youtu.be/VIhQi-bgbu8


ובצורה מפורטת יותר:

http://youtu.be/CKq42J7SaWw


ושוב ייצור הלטקס הטבעי:

http://youtu.be/mMGeibkBpr4


או כאן:

http://youtu.be/t3inTRC3z7c
נודלס
איך מייצרים נודלס יבש?



איך לדעתם נוצר הנודלס המשווק באריזות לחימום מהיר? - ראשית מכינים את הבצק של הנודלס, שממנו יכינו את הנודלס עצמם. בצק הנודלס מועלה במסוע לעבר מכונה שמכינה ממנו את האטריות המעורבבות של הנודלס. האטריות הללו מתבשלות במתקנים מיוחדים ואז נחתכות לריבועים של נודלס יבש. לאחר מכן מיובש הנודלס המוכן בתנור, כדי שניתן יהיה לשמר אותו לזמן רב ומשם הוא מועבר למכונות האריזה. מהאריזה ייארז הנודלס המיובש בתוך ארגזים, שיישלחו לשיווק לחנויות.


הנה סרטון על הפקת הנודלס המהיר במפעל בסין:

http://youtu.be/ZdZXjuyzyZc


והנה מפעל גדול להכנת נודלס מהיר:

https://youtu.be/bzEj10hYVLA
פיתות
איך אופים פיתות עיראקיות של לאפה?



אפיית פיתות גדולות מתבצעת במאפיה. את הפיתות הגדולות אופים במכונה גדולה, שמייצרת כמות גדולה של פיתות בשעה. המכונה מכינה את הבצק ממרכיביו ואז חותכת לחתיכות בצק בגודל קבוע. מכונה נוספת מרדדת ומשטחת את הבצק לפיתה גדולה ואז הפיתות מוכנסות לתנור, לאפיה.

כיום, אפילו את ה"פיתות עבודת יד" מכינים במכונה..


הנה סרטון על אפיית הפיתות של הלאפה:

http://youtu.be/x11bCVZrzeE
סופגניות
איך מייצרים סופגניות?



סופגניות כל אימא יודעת לאפות, אז למה צריך לאפות סופגניות בכמויות גדולות? - כי הרבה אנשים רוצים לאכול סופגניות על הדרך ובחגיגות החנוכה ויש ביקוש למליוני סופגניות בכל שנה. השיטה היא אמנם דומה לבישול סופגניה ביתית, אבל הכמויות והמהירות של העבודה, מגוון הטעמים - אלה הם כמובן מקצועיים ומפתים לא פחות.

חג שמח!


הנה סרטון על אפיית סופגניות במאפיות מקצועיות:

http://youtu.be/gL5X8RJl7LI

תעשייה

משקפיים
איך מייצרים משקפיים?



שאלתם את עצמכם פעם איך נוצרות משקפיים?

ייצור המשקפיים מתחיל מדיסקים עשויים פלסטיק, שמהם מייצרים את העדשות. לכל דיסקית כזו מתיאימים במעבדה שכבת הגנה מפלסטיק, כדי שהעבודה על העדשה לא תפגע בצידה השני. מכונת שיוף שמותאמת למספר המשקפיים הנחוץ ללקוח מתחילה בעבודתה. לאחר גמר השיוף, כשהדיסקית של קודם הפכה לעדשה, מחליקים ומלטשים את החריצים והחיספוס שעל העדשה, בעזרת מים בטמפרטורה של בדיוק 66 מעלות, כדי שצורתה של העדשה לא תשתנה כלל.

מסירים את ההגנה על העדשה ובעזרת מכשיר בשם "לנסומטר" מוודאים שהעדשה מדויקת ומתאימה בדיוק למרשם שהזמין הלקוח. עכשיו מנקים את העדשה היטב, בתהליך מאד מדויק ומצפים אותה בלכה מיוחדת, כדי שתהיה עמידה בפני שריטות. לאחר ייבוש הלכה במשך 3 שעות, מטפלים בעדשה בציפוי שגורם לה להיות שקופה ביותר. ציפוי זה נקרא "אנטי-רפלקס" והוא מבוצע בתנור מיוחד.

כל שנותר עכשיו הוא להכניס את מסגרת המשקפיים למכונה שמודדת את המסגרת וחותכת את העדשות בדיוק לפי צורת המסגרת. שטיפה וליטוש אחרונים, בעזרת זרם מים עדין ומלבישים את העדשות על המסגרת. יש מסגרות שמחייבות קדיחה כדי להבריג בורג בעדשה ואז מבריגים והעדשה מולבשת בתוך המסגרת היטב.


הנה סרטון על ייצור המשקפיים במפעל:

http://youtu.be/eqb-NeRJilo
אבקת מרק
איך מייצרים אבקת מרק בשקיות?



שקיות וקופסאות של מרקים מהירים הן אמצעי לשימור המרק ולאיחסונו למשך זמן רב. המפעלים שמייצרים מרק מהיר מכינים מרק ואז מבצעים תהליך שהופך אותו לאבקת מרק. אז איך זה נעשה?
מהי דרך הייצור של אבקת מרק מהיר?

במפעל מכינים כמות גדולה של מרק ואז מייבשים אותו לחלוטין ומוציאים ממנו את המים לגמרי. עכשיו ניתן לטחון את המרק המיובש ולהכניסו לשקיות.

בבית אנו מוסיפים בקערה כמות של מים רותחים לאבקת המרק שהוצאנו מהשקית, המים חודרים לאבקת המרק והוא מתרכך והופך מוכן לאכילה.


לצערנו לא נמצא סרטון על ייצור המרק בקופסה. במקום זה הנה הדגמה מחויכת להכנת מרק כזה:

http://youtu.be/nc3Agk0CdwE
קפה
איך מייצרים קפה?



ייצור קפה מתחיל בגידולו. אנו מכירים את הקפה בתור אבקה, אבל הקפה גדל על צמח, שפירותיו הם פולי הקפה.

לאחר שאוספים את פולי הקפה, ממיינים אותם במכונות שבוחרות רק את הפולים האיכותיים (אלו ששוקעים בשטיפה), אחר כך מכונה מרסקת את הקליפה ואז קולים אותם, אורזים ומפיצים. לעיתים הם מועברים לפס ייצור של קפה נמס ולעיתים רק טוחנים אותם לשיווק כקפה טחון, להכנה מיידית של קפה.

לאחר שהקפה מוכן, הוא עובר לאריזה וכשהאריזות מוכנות, הן מוכנסות לארגזים ונשלחים לחנויות ולבתי הקפה.


כך גדלים פולי הקפה על העץ ועושים את דרכם למפעל ואל הכוס שלנו:

https://youtu.be/xD-pLgLgZGo


הסבר על הכנת הקפה:

http://youtu.be/Osrh1jiGl4k


ואז מגיעים השקים עם פולי הקפה למפעל ונטחנים ונארזים:

http://youtu.be/dt-y3N0Sy9Y


כך הפך הקפה לאהוב בכל העולם:

https://youtu.be/PrjkBDfmn1o


והנה סרט תיעודי על יצור הקפה והעולם שבו הוא המשקה הפופולארי ביותר אחרי מים:

https://youtu.be/_uYXv4agGyo?long=yes
קרואסון
איך מכינים קרואסונים?
איך מייצרים קרואסונים?
איך נוצר הקרואסון?


על אף שהוא נוצר דווקא באוסטריה, הקרואסון הוא אולי המאכל הצרפתי הכי מוכר בעולם. יש אמנם מקומות רבים שמגישים קרואסונים מתוצרת בית, אך הביקוש הגדול הביא לכך שמפעלים רבים בעולם משווקים קרואסונים מוכנים.

להכנת קרואסון מכינים את הבצק בעזרת מיקסר תעשייתי. מכונות הופכות את הבצק לגליונות דקים מאד של בצק. מכונה אחרת מכינה גליונות דקים של מרגרינה והם מוצמדים לגליונות הבצק. מכונת קיפול מקפלת את הבצק בצורה הנכונה והוא מוכנס עטוף לתוך המקרר ל-8 שעות של קירור.

לאחר הקירור נחתך הבצק לרצועות ומהן משולשים, שמוצבים בצורה זהה ומיושרת לשלב הבא בתהליך. המכונה הבאה מגלגלת את המשולשים לצורה המוכרת של הקרואסון - מעין שבלולים של בצק. הם מוכנסים למכונה שגורמת לשמרים לתפוס ולהגדיל את הנפח של הקרואסונים. אפייה של 40 דקות בתנור ארוך, בטמפרטורה של 175 מעלות צלזיוס. האפייה מנפחת את הקרואסון ושכבות הבצק מתמלאות באוויר ביניהן. תהליך של קירור מאפשר לארוז אותם באריזות ניילון עם תוויות ולארגזים שיישלחו לחנויות. 50 אלף קרואסונים נוצרים כך בכל שעה!


הנה סרטון על הכנת הקרואסון במאפיה:

http://youtu.be/2FuNkp0hLMA


עיצוב תעשייתי
מה זה עיצוב תעשייתי?



האם חשבתם פעם מי עיצב את כל המוצרים והמכשירים שבהם אתם משתמשים?מי מתכנן את המחשבים, הטלפונים, המכוניות, הדלתות וכלי העבודה שלכם? - ובכן, האנשים האלה הם המעצבים התעשייתיים.

עיצוב תעשייתי (Industrial design) הוא המקצוע של מי שעוסקים בפיתוח ויצירה של מוצרים שמיוצרים בייצור המוני, בתעשייה. מעצב תעשייתי הוא מי שאחראי לאסתטיקה והשימושיות של המוצר שהוא מתכנן.

שלבי עיצוב המוצר הם המחקר המקדים, שמכריח את המעצב ללמוד את המוצר העתידי ואת ההיבטים השונים של פעולותיו, אחר כך הוא הוגה את הרעיון שיעמוד בבסיס המוצר (חשיבה קונצפטואלית) ויוודא שהוא מציע חדשנות וצורה משלו, לעומת מוצרים אחרים. השלבים הבאים הם פיתוח, הנדסה ותכנון המוצר ובקרה של תהליכי הייצור שלו. מכאן יתבצעו השיווק של המוצרים, מכירתם והשימוש בהם.

בשנים האחרונות העיצוב התעשייתי עוסק, בנוסף למופע החיצוני של המוצר, גם בחוויית המשתמש שלו ובמכלול היבטים נוספים. ביניהם בולטים אפיון ממשק המשתמש של המוצר, האופן שבו הוא מוצג על המדפים בחנויות, הוראות התפעול, אורך חיי המדף ואפילו הקשר בינו לבין המותג והשתלבותו בשוק.


הנה סרטון עיצוב תעשייתי:

https://youtu.be/FvGtyeIAOhY


מעצב תעשייתי מתאר את עבודתו:

https://youtu.be/6WvJKJRtqio


תערוכת עיצוב תעשייתי במכללת בצלאל:

https://youtu.be/XeM1Tupbqrk
מה גרמה המהפכה התעשייתית?



המהפכה התעשייתית היא מהפכת ההתפתחות המואצת של התעשייה באירופה, שהחלה באמצע המאה ה-18 באנגליה ובמהלך 150 השנים הבאות הלכה והתפתחה באזורים רבים בעולם, כולל ארצות הברית ועד ליפאן.

המהפכה התעשייתית הונעה משרשרת של פיתוחים טכנולוגיים שהתרחשו אז, ביניהם הקיטור והחשמל. היא גרמה למעבר מהיר מכלכלה חקלאית המבוססת על כוח עבודה אנושי וזה של בהמות, לכלכלה תעשייתית שמונעת באמצעות אנרגיה.

המהפכה הונעה גם מהגידול המשמעותי באוכלוסייה, שנגרם במקביל להתפתחויות הטכנולוגיות שהובילו למהפכה זו. גידול האוכלוסיה נבע מהילודה שגדלה באופן משמעותי והתמותה שהלכה והתמעטה.

אחת התופעות שיצרה המהפכה התעשייתית הייתה המעבר המהיר של המוני כפריים לגור בערים, תהליך שנקרא "עיור". תוצאה נוספת של המהפכה התעשייתית הייתה שילדים רבים החלו לעבוד, במקרים רבים כבר מגיל 5. המהפכה התעשייתית גם גרמה להמוני עובדי ייצור לאבד את עבודתם, לטובת מכונות חדשות ומשוכללות שהחליפו אותן. זה היה אחד המקרים הבולטים שבהם החליפו מכונות בני אדם בעבודתם.

יש הגורסים שאחרי המהפכה התעשייתית הראשונה היו עוד שתיים כאלה. המהפכה התעשייתית השנייה היא ההמצאה של פס הייצור, ששינתה את התעשייה והקפיצה אותה לעידן חדש. השלישית היא זו שיתכן שאנו ממש בתחילתה. היא נעוצה בהמצאת מדפסות תלת-הממד, שיאפשרו להדפיס את המוצרים בביתו של המשתמש.


הנה סיפורה של המהפכה התעשייתית:

https://youtu.be/-AyGN9wL_VU


ומזווית אחרת:

http://youtu.be/LbAOseDs3KY


היא גרמה לילדים להתחיל לעבוד קשה מאד:

https://youtu.be/ViV-uRokZ4A


המהפכה התעשייתית היא למעשה רצף של מהפכות תעשייתיות. הרביעית בדרך:

https://youtu.be/HPRURtORnis


והעיור שהיא הביאה:

https://youtu.be/fKnAJCSGSdk


ובפרספקטיבה היסטורית:

http://youtu.be/3Efq-aNBkvc
מהו חוק מרפי?



בפשטות, חוק מרפי אומר ש"אם דבר מה עלול להשתבש - הוא אכן ישתבש!" או במילים אחרות, "כל מה שיכול להשתבש, אכן ישתבש!"

באמצעות החוק עם הקריצה הזה, מסבירים אנשים את העובדה שגם אחרי שאנו עושים הכנות מעמיקות לקראת משהו, ובטוחים שהכל מוכן ויתנהל ללא בעיות, תמיד יצוצו בעיות, תקלות והנחתות שיקלקלו את הביצוע המושלם שהוכן בקפידה..

החוק נקרא על שם אדוארד א. מרפי ג'וניור, מהנדס טילים אמריקאי, שניסח את העיקרון לאחר שזיהה את הסינדרום הזה ואמר על מישהו מהצוות שלו ש"אם יהיה סיכוי שיעשה טעות, הוא אכן יעשה אותה!".

"חוק מרפי" הוא כל כך מדויק ושכיח, עד כדי כך שהפך מעין "כלי עבודה" בחיי האדם המודרני - צוותים ואנשים מתכוננים לתקלות בנוסח חוק מרפי, מכינים תכניות אלטרנטיביות (Plan B) למקרים של תקלות, מכינים ציוד גיבוי ועוד.

אנו נסכם ונאמר שבעולם המודרני, אם לוקחים בחשבון את חוק מרפי, ניתן להצליח במילוי המשימות המורכבות והקשות ביותר, כי "ככל שנזהה מראש שדבר מה יכול להשתבש, נוכל להקטין את הסיכוי לשיבוש כזה".


הנה סרטון חביב על "חוק מרפי" ועל זה שהוא לא סוף העולם..

http://youtu.be/dkSnubkt0RU
איך מייצרים גיטרה חשמלית?



לייצר גיטרה חשמלית זו עבודה מורכבת. אחרי בחירת עץ על פי מאפייני הצליל שלו, באים חיתוך, קידוח, שיוף וצביעה שמתחילים את התהליך של הכנת הגיטרה עצמה. אחר כך באים שיוף נוסף, מריחת לכה, יצירת צוואר הגיטרה, הוספת סריגי המתכת, הוספת המרכיבים האלקטרוניים וחיבור הצוואר לגוף הגיטרה.

עכשיו עושים כיוון אחרון, הידוק ובדיקת הצליל של הגיטרה והנה מוכנה עוד גיטרה חשמלית לרוקנ'רול.


כך מייצרים גיטרות חשמליות:

https://youtu.be/ux_vaTspdBQ


עוד סרטון שמציג את תהליך היצור של הגיטרה החשמלית:

http://youtu.be/nP2b0o-xMZY


כך מייצרים את הפנדר סטרטוקסטר - הגיטרה החשמלית הפופולארית בעולם:

https://youtu.be/rnhe8C591l4?long=yes
איך מייצרים מים מינרליים?



לא ברור כיצד בדיוק הפכו המים למשקה קל. אם היית אומר לפני 40 שנה למישהו שימכרו מים בבקבוקים ושכולם יקנו אותם במחיר מלא, הוא היה צוחק ושואל באיזו ארץ יקרה הדבר המוזר הזה? - אבל הדבר הזה הצליח. לגמרי הצליח. הפרסומאים הצליחו לגרום למיליוני אנשים לצרוך מים בתשלום גבוה, כשהמים בברזים במרבית מדינות העולם המערבי הם באיכות מצוינת.

אז איך בדיוק מייצרים מים מינרליים?

ראשית, המים המינרליים מיוצרים באופן טבעי, בטבע. אלו אותם מים שמגיעים לברזים שלנו. הגשם יורד על אדמת ההרים ומחלחל אל הקרקע. המינרלים שבקרקע נספגים במים והכל מצטבר במי התהום שבבטן האדמה. מהאדמה יוצאים המים אל המעיינות.

כאן מתחיל העניין. מהמעיינות מוזרמים המים אל המפעל בצינורות. בארצות רבות באירופה, המים הללו יגיעו מהפשרת מי שלגים. במפעל בודקים ומוודאים שהמים נקיים. אחר כך מכניסים את המים למכלים ובקבוקים, אורזים אותם ושולחים להפצה בחנויות ולמכשירי המים שבבתי הלקוחות.


כך מייצרים את המים המינרליים:

https://youtu.be/otfZyxByfRQ


וכך הם מוכנסים לבקבוקים:

https://youtu.be/BI0TbsISb4k


האמת על מי הברז וכיצד גורמים לנו להאמין שאינם מספיק טובים:

https://youtu.be/6oG6hBkc2JE
איך מייצרים דבש טעים?



הדבש לא מיוצר במפעל אלא בטבע, על ידי הדבורים. המפעל רק אורז אותו כמוצר ודואג שיעמוד במבחני הטעם והאיכות הדרושים.

את הדבש מייצרות הדבורים, כשהן מביאות את הצוף אל הכוורת ושופכות את הדבש מקיבת הדבש שלהן. בכוורת מתרחש תהליך של פירוק ואידוי המים, בין השאר על ידי נפנוף של כנפי הדבורים.

רדיית הדבש הוא השלב שבו מגיע הכוורן לאיסוף ולוקח את חלות הדבש מהכוורת. תהליך זה מכונה "רדייה" - כשהכוורן רודה, אוסף את הדבש מהכוורות. חלות הדבש נלקחות למפעל ושם מורידים את הדבש מהחלות ומערבבים אותו, כדי שטעמו יהיה אחיד וקבוע. הדבש מוכנס אל תוך מכלים גדולים. במכלים אלה הוא שוהה לזמן מה ומשם הוא נמזג לצנצנות. על הצנצנות מודבקות התוויות עם פרטי המוצר והן נארזות בתוך ארגזים ונשלחות לשיווק.


הנה סרטון על הדבש ותהליכי הייצור שלו:

http://youtu.be/d9SDi8o75Gw


ויש גם אנשים שמקפידים על הטעם של הדבש:

http://youtu.be/S1xKDQ4XdC4


כך מייצרים את הדבש בכמויות מסחריות:

https://youtu.be/iT6IQx26eHk
איך אופים פיתות?



זה מתחיל ממכונה שמייצרת בצק, אחרי כן הבצק נשקל אוטומטית כדי שיהיה בדיוק בכמות הדרושה להכנת כל פיתה. אחריו בא מיתקן שמכין כדורים בגודל קבוע של בצק ומכונה נוספת שמשטחת את הכדורים לעיגולים שטוחים. אז מגיע העובד שמכניס אותם לאפייה בתנור ומוציא כשהכל מוכן.

בתיאבון!


הנה סרטון על הכנת הפיתות במאפייה:

http://youtu.be/c96nOswarYQ


כך אופים פיתות בבית:

https://youtu.be/NPiA69p4gqE
איזו מדינה מייצרת הכי הרבה קפה בעולם?



יצרנית הקפה הגדולה בעולם היא ברזיל. אמנם גם איטליה ידועה כמדינה חזקה בתחום הקפה, אך איטליה היא יצרנית מכונות הקפה הגדולה בעולם, בעוד שברזיל היא המובילה בייצור פולי הקפה. 80% מפולי הערביקה (זן הקפה הכי פופולארי בעולם) הם מברזיל.


הנה סרטון על גידול ותהליך ייצור הקפה בברזיל:

http://youtu.be/aYB9dYOiYno
איך מייצרים את הביסלי?



את חטיף הביסלי מייצרים על ידי טיגון של פסטה במכונת טיגון. למעשה, כך נולד החטיף הפופולרי הזה. זה קרה כשהגיעה בשנות ה-70 מכונת טיגון חדשה למפעל אוסם והסתבר שהיא לא התאימה לקו הייצור הקיים. ברגע של יצירתיות זרק אחד העובדים, אפרים סעדון שמו, מעט פסטה לתוך מכונת הטיגון החדשה, והשאר היסטוריה.

כמובן שהטיגון במטגנת אינו הכל. ראשית מכינים את הפסטה עצמה, כשהסכינים של מכונות הפסטה חותכים בכל פעם צורה אחרת של פסטה לביסלי. אם זה מוארך לביסלי פלאפל, עגול לטעם בצל, או מסולסל לטעם גריל וכדומה.

לצורך ההכנה מתיזות מכונות הייצור על הפסטה ספריי שמן ואז נוספים לה תבלינים והיא מושלכת כמו צ'יפס אל מכונת הטיגון.


כך מייצרים את חטיף ביסלי במפעל:

https://youtu.be/VunQuCxUHkw


איך מייצרים לחם?



זה מתחיל משדות החיטה והדגנים שישמשו לייצור הבצק, עם כל מיני תוספות או בלי.. אחר כך, אפשר יהיה לקלוע את החלה או סתם להכין את גושי הבצק שייכנסו לתנור ויהפכו לכיכרות לחם חמים, טריים וטעימים כל כך!


הנה סרטון על ייצור הלחם במפעלי הלחם הגדולים:

https://youtu.be/3UjUWfwWAC4


ובמאפייה בישראל:

http://youtu.be/CsNNqBhDWaE
מהי הגלובליזציה?



הגלובליזציה, בעברית "עולמיות", משמעותה הפיכת העולם לאיזור אחד, כשהפעילות הכלכלית של כל המדינות פועלת בקשרים חזקים ומשפיעים מאד.

בגלובליזציה התחושה היא שהגבולות והמחסומים שהיו בעבר בין המדינות הולכים ונעלמים. אנשים ממקום אחד יכולים להיות בעלי מפעלים ועסקים בכל מקום אחר בעולם, רוב המוצרים מיוצרים במזרח ומשווקים במערב, עובדים עוברים לעבוד במדינות אחרות ועוד.

את תהליך הגלובליזציה עודדו וקידמו החידושים בתקשורת ובאינטרנט, ארגונים וחברות מסחריות רב-לאומיות, הסחר העולמי ההולך וגדל, התיירות והגירת עובדים ממדינות מתפתחות אל מדינות מפותחות ועשירות.

התהליך הזה גרם, בעשרות השנים האחרונות, לעולם בעל שפע גדול של מוצרים, במחירים זולים ובאיכות שווה לכל, אך במקביל הוא הגדיל בצורה מסוכנת את אי השוויון בעולם. מפעלים רבים נסגרו בארצות רבות והותירו המוני מובטלים בארצות רבות, לטובת ייצור זול במדינות המזרח הרחוק ובמיוחד בסין. בעלי ההון, שמעבירים את המפעלים שבבעלותם לשם, נעשים עשירים יותר משנה לשנה. במקביל, עובדים רבים מפוטרים או יורדים בשכרם, בשל תחרות במחירים הזולים של הייצור הסיני ושל שאר המדינות עם כוח העבודה הזו.

סין עצמה נהנתה מהגלובליזציה מאד והפכה לכוח הכלכלי החזק בעולם. היא מסבסדת את הייצור ולמעשה "קונה" את השווקים שאליהם היא מייצאת את מוצריה ואת אמצעי הייצור שעוברים בהמוניהם אליה.


מהי הגלובליזציה:

https://youtu.be/Ils9iHJ7OcY


הסבר נוסף:

http://youtu.be/5Pxg_KnBxkY


דוגמאות לגלובליזציה ביום יום שלנו:

http://youtu.be/eTCmihKppX4


הנה מצגת וידאו שמסבירה את מושג הגלובליזציה:

http://youtu.be/c7KnQnjNKo8


והטרחנים שכל היום נואמים לך עליה:

http://youtu.be/EggYjVnSDqg
איך מייצרים את הפופקורן?



פּוֹפּקוֹ‏רְן (Popcorn) מיוצר מגרעיני תירס מבוקעים באש או בחום גבוה. את הפופקורן מגדלים כתירס רגיל, לא משהו שונה מגידול התירס הפופולארי כל כך במקומות שונים בעולם.

לאחר שקוטפים את התירס בסתיו, נלקחים הגרעינים המתאימים לייבוש במכונות מיוחדות שמאיצות את התייבשות הגרעינים, בדיוק למידה הנכונה כדי שיוכלו להפוך לפופקורן שאנו כל כך אוהבים. במפעל בוררים את הגרעינים בכמה צורות ומשאירים את הגרעינים שבגודל הטוב ביותר, אלו שאינם קלים ואינם כבדים מדי.

אחרי חימום של כמה גרגרים, שנועד לוודא את תקינותם והתאמתם לאריזה, נארזים גרגרי התירס. שני מוצרים מכינים מהם - או אריזה של גרגרי תירס להכנה עצמית, או שמכינים אותם במפעל, במכונות תירס גדולות המזכירות את מכונת התירס שבבית הקולנוע ואז הפופקורן המוכן נארז ונשלח לחנויות, מוכן לאכילה ישר מהאריזה.


הנה סרטון שמראה כיצד מייצרים את הפופקורן:

http://youtu.be/B__abaQC7CY


הנה מתיחת פופקורן, בשביל החיוך:

http://youtu.be/aUGVEDAmhzg
איך מייצרים חמאה?



בחלב יש מים ושומן. את החמאה מכינים מהשומן שבחלב, החלק השמן שבו, זה שאנו מכירים בתור שמנת. ייצור החמאה הוא תהליך ההפרדה של השומן מהחלב ה"רזה".

כדי לייצר את החמאה, מנערים חזק מאד את השמנת. פעולה זו נקראת "חביצה" ונעשית במכונה שזכתה לשם "מחבצה". הניעור שהמחבצה עושה מפרק את השומן של החלב לטיפות ומפזר אותן בצורה שווה במים. ואכן, כעבור זמן מה של חביצה נדבקות הטיפות זו לזו והופכות קשות יותר - נוצרה החמאה. את גוש החמאה הזה נותר לחתוך ולארוז.


הנה סרטון שמראה את ייצור החמאה:

https://youtu.be/fHl_pHjT3dU


כך מכינים חמאה ביתית:

https://youtu.be/tigXaA5W9tQ


ועוד דרך להכין חמאה לבד:

https://youtu.be/RcpbQX5kCTA


רוצים להכין חמאה בעצמכם ובקלות?

https://youtu.be/Wt_RG42N3GM
מהו האורז ואיך הוא מגיע לשולחננו?
איך מייצרים חטיף צ'יפס?
איך מייצרים את הקורנפלקס?
איך פנס עובד?
איך הפותחן מצליח לפתוח קופסאות שימורים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.