מהו הסושי ואיך הפך למאכל אהוב בכל העולם?
סושי (Sushi) הוא המאכל היפאני הפופולרי ביותר בעולם. השפים היפאניים והטבחים מכינים סושי מצוין כבר מאות שנים, אך בעשרים השנים האחרונות המאכל הזה שטף את העולם המערבי.
יש כמה סיבות לפופולאריות של הסושי וביניהן היותו אוכל בריא ולא שומני, מרוכז ולכן משביע יחסית לגודלו, קל יחסית להכנה, היותו מזון קל ולא מכביד על הגוף, הגשתו יפה מאד, הוא נמכר במחיר סביר ועוד.
הסושי הצליח כיוון שהוא המאכל המתאים ביותר לכל מה שאופנתי ונכון בעולם המערבי המודרני. הוא מינימליסטי משהו ויש לו גם את האקזוטיות של תרבות רחוקה ומרתקת, עם טעמים מיוחדים ולא מוכרים.
גם האורז של הסושי, על אף שבבסיסו הוא מוצר מוכר לכולנו, הוא מיוחד. זהו אורז עגלגל, קצר ודביק, שבלועזית מכנים אותו "סטיקי רייס". כי בזכות היותו דביק הוא שומר על צורתו ולא מתפרק אחרי הבישול, מה שמאפשר לסושי להיראות טוב גם באכילה במקלות אכילה סיניים - הצ'ופסטיקס.
גם לאוהבי טופו וצמחונים, יש סושי מתאים. אינאריסושי מורכב מחתיכות טופו שטוגנו והושרו בחומץ אורז. לאחר מכן מבשלים אותן ברוטב סויה וסוכר.
הנה סיפורו של הסושי:
https://youtu.be/HSxzqCrxQDM
כך מכינים סושי ולא סתם סושי אלא מלך היופי:
https://youtu.be/4wRBtGelDgg
הסושי בגלילאו ומדריך לילדים להכנתו (עברית):
https://youtu.be/m_Pc5_HK6xk?t=1m06s&end=10m35s
מצגת וידאו על המאכל המוצלח והאהוב הזה (עברית):
https://youtu.be/RpiTYwNxD2A
הכנת סושי מקצועי (עברית):
http://youtu.be/0p5bSi2Bjfo
איך הפך הסושי כל כך פופולרי בעולם?
https://youtu.be/MvZuDXaZCVs?long=yes
ומדריך מלא להכנת כל סוגי הסושי:
https://youtu.be/ZzLPUoetSHw?long=yes