» «

אכילת שבלולים

אכילת שבלולים
מתי בהיסטוריה החלו לאכול שבלולים?



אכילת חלזונות ושבלולים (Snails) היא לא חדשה. עוד בעת העתיקה שבלולים נחשבו למעדן של ממש. ידועים כבר אז השבלול הרומי ושבלול הגינה, שנהגו לגדל באימפריה הרומית ולהפיץ בכל רחבי האימפריה הרומית.

אבל למעשה, כבר משחר האנושות אוכלים ככל הנראה בני אדם קדמונים שלל שבלולים וחלזונות. על אכילתם בזמנים פרהיסטוריים מעידים שרידי שבלולים שנמצאו בגלליו של הומו ארקטוס, מין של האדם הקדמון הנקרא בעברית "האדם הזקוף".

ואם נחזור לרומאים, הרי שהם הקימו חוות גידול לחלזונות ואף הצליחו "לייצר" חלזונות בטעמים, כמו סלרי, פטרוזיליה ועוד עשבי תיבול. השיטה הייתה לפטם אותם באותם עשבי תיבול וירקות, שהקנו לבשרם את הריח והטעם הרצוי.


השף גורדון מכין מאכלי חלזונות ושבלולים עתיקים:

https://youtu.be/kt0rOX2tKqk


המזון המהיר של הרומאים לא כלל שבלולים:

https://youtu.be/bGEiyXTYwXI


הצרפתים אוהבים לאכול אותם והם נחשבו למזון מעודן:

https://youtu.be/MgR954xAXK0


הכנת אסקרגו, שבלולים במטבח הצרפתי:

https://youtu.be/Bp_2GNFyjOA


הנה השבלולים:

https://youtu.be/wv5zzgIDUW4?long=yes


וההיסטוריה של אכילת חלזונות ושבלולים:

https://youtu.be/Zc4bt3KI5Vk?long=yes
אכילת שבלולים
איפה בעולם אוכלים חלזונות ושבלולים?



חלזונות ושבלולים (Snails) משמשים חומר מאכל ובסיס למעדני תאווה של ממש. כבר מימי קדם אהבו הקדמונים לאכול אותם וברחבי העולם כולו יש גם תרבויות שלא מתחברים לאכילתם ו"מרגישים שזה מגעיל" ותרבויות שמאכלי תאווה מרכזיים שלהם מבוססים על חלזונות ושבלולים.

בפורטוגל, למשל, החלזונות פופולריים מאוד. אלפי טונות של חלזונות נאכלים שם בכל שנה. בין השאר מוגשים שם לשולחנות שיפודי חלזונות בגריל, לצד תבשילי חלזונות שהפורטוגלים אוכלים עם צ'וריסו ועשבי תיבול.

בספרד השכנה צולים אותם בתוך הקונכייה, על גריל, או מגישים אותם ברוטב עגבניות ושום.

בגרמניה ובבלגיה החלזונות מוגשים במרקים. הראשונה אהוב מאוד מרק היער השחור הסמיך, שבתוכו צפים לא מעט חלזונות. בבלגיה השכנה הם מוגשים בתוך מרק הנמכר ברחוב, כאוכל רחוב מן השורה.

בדרום אפריקה מגישים חלזונות מעושנים וביוון מגישים לשולחן חלזונות שטוגנו בשמן זית, עם לימון בצד. לטובת מאכל יווני מסורתי אחר, מבשלים אותם בתיבול של חומץ יין.

אבל כמובן שבולט במיוחד המטבח הצרפתי, בו מככבת מנת האסקרגו הקלאסית, מנה שמקורותיה צרפתים-איטלקיים וכוללת חלזונות בחמאה עם עשבי תיבול ושום.

בשביל מנת האסקרגו המפורסמת כל כך המציאו הצרפתים צלחות הגשה מיוחדות. בצלחות הללו שקעים המיועדים להכיל את הקונכיות הממולאות באוכל. לצד הצלחת פותחו גם כלי אוכל מיוחדים, כמו המזלגות המוארכים שמאפשרים לחלץ את החלזונות מהקונכיות ומלקחיים מיוחדים שמקלים על האחיזה של השבלולים.


בעיר האורות פאריס אוכלים חלזונות במסעדות היוקרתיות ביותר:

https://youtu.be/VPP3KT03AfU


מנסים לאכול שבלולים... וזה לא קל:

https://youtu.be/A0t26w1zXiQ


האם הילדה שאוכלת שבלולים אכן נהנית:

https://youtu.be/mBhnGgyhEcc


ושבלולים הם מזון אהוב גם בווייטנאם:

https://youtu.be/Zqagaz2WHxU?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.