» «

ברביקיו

פחמים
איך עושים פחם למנגלים?



אוהבים לאכול על האש?

רוצים לדעת איך נוצרים הפחמים של המנגל?

ממציא פחמי המנגל היה למרבה ההפתעה יצרן המכוניות האמריקאי הנרי פורד. הוא הכין משאריות עץ של מפעל המכוניות שלו פחמים והפך את הברביקיו לאחת האופנות הלוהטות של אמריקה.

מפעלי העץ מספקים ליצרני הפחמים שבבי עץ ונסורת שנשארים מתהליכי הייצור. במפעל הפחמים פורקים אותם ממשאיות, לתוך בור גדול. מערבבים את החומר כדי ליצור אחידות והוא מועבר למסוע גדול. מגנט מיוחד דואג להוציא מתערובת העץ שאריות מתכת שאולי "התגנבו" פנימה. מכונה ממיינת את החלקים הגדולים של העץ מהתערובת של החלקים הקטנים. מעבירים את התערובת למכונת ייבוש, מעין מייבש ענקי. החומר מחומם לטמפרטורה של 760 מעלות צלזיוס ורק בזכות העובדה שהמייבש אטום לחמצן, העץ לא עולה באש. כמה דקות במייבש והעץ מתייבש לחלוטין מהלחות שהייתה בו קודם. מוסיפים לו חומר שנקרא "פחם אנטרציט" וגם סיד, שילבין את הפחמים אחרי שיוצתו, כדי שנדע שהם מוכנים לצלייה.

כל התערובת עוברת שוב מתחת למגנט (כדי להוציא סופית חלקיקי מתכת שעוד נשארו) ומוסיפים לה עמילן תירס, שיחבר את כל המרכיבים. החומר עובר למכבשים שדוחסים את התערובת ומכינים ממנה לבנים לחות ורכות. מסננת דואגת לנקות מהלבנים שנוצרו את הפסולת. הלבנים עשויי-הפחם עוברים לתעלת ייבוש ארוכה מאד והפחמים נאפים בטמפרטורה של 140 מעלות, למשך יותר משעתיים. הייבוש הזה יאפשר ללבני הפחם לדלוק היטב בברביקיו או במנגל שלנו.

בשלב האחרון של ייצור פחמים למנגל, נשקלים הפחמים ונארזים בשקיות אטומות. כך הופכים מיליוני טונות של פסולת עץ לפחמים להכנת בשר על האש.


הנה תעשיית הפחמים למנגל (מתורגם):

http://youtu.be/2GetAl-jzfk?t=7s


שריפת העץ לפחמי ברביקיו:

https://youtu.be/58eEmeMYILE


ייצור פחמים בימי הביניים:

https://youtu.be/Z0HW4qk8dv4


כך עשו זאת בימי קדם:

https://youtu.be/GzLvqCTvOQY


ומדינות שבהן מייצרים פחם מקוקוס:

https://youtu.be/4oPfe7_EZYU?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.