איך נוצר האפרוח בביצה?
רבים מתעניינים בתופעה המדהימה של הטבע, בה גדל האפרוח בתוך ביצה. ביצה של עופות שונים מכילה את אותו תוכן מה שיבקע ממנה ויהיה לאפרוח. במקרה של התרנגול תבקע הביצה בתום שלושה שבועות של דגירה בדיוק, כשגיל ממנה אפרוח פעיל, שמיד אחרי שנולד הוא פשוט קם ומתהלך בסביבה.
זה מתחיל כמובן מהביצה שהתרנגולת מטילה. התרנגולת דוגרת על הביצה, או על כמה מהן.
במשך 21 ימים. במהלך תקופת הדגירה מתחממת הביצה על ידי חום גופה של התרנגולת האם. בתוך הביצה, בפנים, מתחיל להתפתח העובר שיהיה לאפרוח. מיום ליום הוא הולך ומתפתח ומתגלים אצלו האיברים השונים. הוא הולך ומתחזק, גדל והופך ליצור שמוכן להגיח החוצה.
בדיוק ביום ה-21, בוקע האפרוח החי מהביצה. לשבירת הקליפה הוא משתמש ב"שן הבקיעה", מעין שן קטנה שנמצאת על מקורו. הוא יוצא משברי הביצה שלו ודי מהר הוא פעיל לחלוטין.
כשיגדל האפרוח תתמזג שן הבקיעה עם המקור שלו ותיעלם.
ביפן הראו תלמידי בית ספר תיכון כיצד הם מכניסים תוכן של ביצה ששברו, אל תוך כלי פלסטיק שכיסו בניילון שקוף. במשך 21 יום הם מבשילים את העובר באינקובטור, כשדרך הניילון השקוף הם צילמו את התפתחותו. כך הם המשיכו עד שהתפתח בו אפרוח של ממש וביום ה-21 הוא היה לאפרוח חי ורגיל.
כך מתפתח האפרוח בביצה במהלך ימי הדגירה:
https://youtu.be/PedajVADLGw
מבט לעובר של האפרוח, המתפתח יום אחרי יום, בניסוי התלמידים ביפן:
https://youtu.be/5mDNWJRxg-I
הסבר על התפתחות האפרוח בביצה עד הבקיעה:
https://youtu.be/w-M33PtwtM4
כך בוקעים האפרוחים מהביצים:
https://youtu.be/52fmqNJ6nsU
ומדגרה ביתית שנבנתה להדגרת אפרוחים:
https://youtu.be/8IXEWNfLDEc