שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
המצאות דניות
איפה נולד הקרמבו?
מקורו של הקרמבו, מהממתקים האהובים בישראל, הוא באירופה. אמנם יש ארצות אירופיות שונות שטוענות שהוא הומצא בהן, אבל נראה שהקרמבו הומצא בדנמרק, אי שם, במהלך המאה ה-19. ברוב סקנדינביה תוכלו לראות קרמבו בחלונות הראווה.
אם אצלנו הוא מעדן יומיומי, עשוי מרנג, שהוא קצף חלבוני ביצים וסוכר סמיך, נח על גבי ביסקוויט ועטוף בשכבת צימקאו שברירית ודקיקה שעושים אותה מחמאת קקאו ושומן צמחי, בגרסה הדנית והאירופית, מייצרים את הקרמבו משמנת, על עוגיית חמאה ומצופה בשוקולד מריר איכותי.
בדנמרק נפוץ וזמין הקרמבו הדני "לחמניית שמנת" (Flødeboller) ברוב בקונדיטוריות והמגדניות. אבל שם אוכלים אותו מעדן בעיקר בחגים ואירועים מיוחדים, כמו ימי הולדת.
גם הטעמים שלו, שאצלנו הם הווניל והמוקה, בדנמרק מתאפיינים במגוון אדיר של פינוקים. בנוסף להם יש בקרמבו הדני טעמים מגוונים של קצפות, כמו תפוז, קפה, נוגט, שבבי קוקוס ופטל.
יש הטוענים שהיצרנית הגדולה בעולם של קרמבו היא מדינת ישראל. האמת היא מעט שונה. ישראל היא הצרכנית הגדולה בעולם שלו. אבל הייצור בדנמרק גדול ממנה פי כמה וכמה.
הממתק הזה שבערבית קוראים לו "ראס אל עבד" - ראש של עבד, היה מושא לעניינים קולוניאליסטיים או גזעניים במקומות רבים. כבר בימי המנדט הבריטי, בפלשתינה של שנות ה-40, מכרו כאן את ה"כושי" ו"ראש כושי". גם בדנמרק, בה הוא נקרא "לחמניית קרם" ("Flødebolle") נהגו תושבי הבירה קופנהגן לקרוא לו "לחמניית כושי" ("Negrobolle"), לא מאוד פוליטקלי-קורקט, אבל מתאים לתקופה ולתפיסה שלה.
הנה סיפורו של הקרמבו (עברית):
https://youtu.be/Nbwe25lYUjM?t=20s
כך מייצרים את הקרמבו (ללא מילים):
https://youtu.be/WY90QNHoDFY
הכנת פלודהבולר (Flødeboller) בדנמרק:
https://youtu.be/ob86g3kegLc
בסו דה מוזה (Beso de moza) בספרד:
https://youtu.be/2txPA556KCo
נגרזונן (Negerzoen) בהולנד:
https://youtu.be/sdx6Od73aoU
תחרות אכילת קרמבו משעשעת בערוץ הילדים (עברית):
http://youtu.be/RLJUOZUodis
והרבי ששר תשובה, האם בשבת מותר להפריד את הקרמבו מהעוגיה (עברית):
https://youtu.be/K3vBduj45nQ
הטרנד ב-2024 של הכנת Schokokuss, קרמבו עם אספרסו (גרמנית):
https://youtu.be/i_ynXNDNlgQ?long=yes
מקורו של הקרמבו, מהממתקים האהובים בישראל, הוא באירופה. אמנם יש ארצות אירופיות שונות שטוענות שהוא הומצא בהן, אבל נראה שהקרמבו הומצא בדנמרק, אי שם, במהלך המאה ה-19. ברוב סקנדינביה תוכלו לראות קרמבו בחלונות הראווה.
אם אצלנו הוא מעדן יומיומי, עשוי מרנג, שהוא קצף חלבוני ביצים וסוכר סמיך, נח על גבי ביסקוויט ועטוף בשכבת צימקאו שברירית ודקיקה שעושים אותה מחמאת קקאו ושומן צמחי, בגרסה הדנית והאירופית, מייצרים את הקרמבו משמנת, על עוגיית חמאה ומצופה בשוקולד מריר איכותי.
בדנמרק נפוץ וזמין הקרמבו הדני "לחמניית שמנת" (Flødeboller) ברוב בקונדיטוריות והמגדניות. אבל שם אוכלים אותו מעדן בעיקר בחגים ואירועים מיוחדים, כמו ימי הולדת.
גם הטעמים שלו, שאצלנו הם הווניל והמוקה, בדנמרק מתאפיינים במגוון אדיר של פינוקים. בנוסף להם יש בקרמבו הדני טעמים מגוונים של קצפות, כמו תפוז, קפה, נוגט, שבבי קוקוס ופטל.
יש הטוענים שהיצרנית הגדולה בעולם של קרמבו היא מדינת ישראל. האמת היא מעט שונה. ישראל היא הצרכנית הגדולה בעולם שלו. אבל הייצור בדנמרק גדול ממנה פי כמה וכמה.
הממתק הזה שבערבית קוראים לו "ראס אל עבד" - ראש של עבד, היה מושא לעניינים קולוניאליסטיים או גזעניים במקומות רבים. כבר בימי המנדט הבריטי, בפלשתינה של שנות ה-40, מכרו כאן את ה"כושי" ו"ראש כושי". גם בדנמרק, בה הוא נקרא "לחמניית קרם" ("Flødebolle") נהגו תושבי הבירה קופנהגן לקרוא לו "לחמניית כושי" ("Negrobolle"), לא מאוד פוליטקלי-קורקט, אבל מתאים לתקופה ולתפיסה שלה.
הנה סיפורו של הקרמבו (עברית):
https://youtu.be/Nbwe25lYUjM?t=20s
כך מייצרים את הקרמבו (ללא מילים):
https://youtu.be/WY90QNHoDFY
הכנת פלודהבולר (Flødeboller) בדנמרק:
https://youtu.be/ob86g3kegLc
בסו דה מוזה (Beso de moza) בספרד:
https://youtu.be/2txPA556KCo
נגרזונן (Negerzoen) בהולנד:
https://youtu.be/sdx6Od73aoU
תחרות אכילת קרמבו משעשעת בערוץ הילדים (עברית):
http://youtu.be/RLJUOZUodis
והרבי ששר תשובה, האם בשבת מותר להפריד את הקרמבו מהעוגיה (עברית):
https://youtu.be/K3vBduj45nQ
הטרנד ב-2024 של הכנת Schokokuss, קרמבו עם אספרסו (גרמנית):
https://youtu.be/i_ynXNDNlgQ?long=yes