איך מייצרים חטיף צ'יפס?
את חטיפי הצ'יפס (Snack chips), שאצלנו קיבלו את השם המסחרי תפוצ'יפס, מכינים מתפוחי אדמה.
פורסים אותם לרצועות צרות ואת הרצועות הללו מטגנים בשמן, מייבשים ומוסיפים תבלינים, לפי הטעם והסגנון של החטיף.
בשלב האחרון בייצור חטיפי הצ'יפס, הם נארזים ונשלחים לחנויות.
את השיטה להכנת החטיפים הללו מתפוחי אדמה מיובשים המציאו כפי הנראה האינדיאנים באמריקה, כבר לפני מאות שנים.
אבל את ההמצאה הנוכחית המציא ככל הנראה מישהו אחר, שף מודרני שלקוח במסעדה שלו החזיר למטבח שוב ושוב את מנת הצ'יפס שלו, בטענה שהוא עבה מדי.
אז השף החליט לחתוך אותם דק דק ולטגן את הפרוסות הדקיקות. כשהמנה הוגשה לסועד המציק השף חשב שהוא בטח יכעס ויעזוב את המקום, אבל להפתעתו הסתבר שהלקוח התלהב מהמנה הזו וליקק את האצבעות.
אז המסר עבר, הפוטנציאל התגלה והתגלית במקרה הזו הפכה לחטיף אהוב - מהמצליחים ביותר בהיסטוריה.
על ההמצאה במקרה הכי מצליחה בהיסטוריה - חטיף הצ'יפס:
https://youtu.be/NXeHeEHj9Xc
כך מייצרים את הצ'יפס הקפוא:
https://youtu.be/8hq96tNtbgI
הנה פס הייצור של חטיפי הצ'יפס:
https://youtu.be/eIMElIJAFQM
כך ייצרו בשנות ה-70 את הצ'יפס בחטיף:
https://youtu.be/kdHKGG8MHRY
ומסתבר שגם חטיף הצ'יפס יכול להיות שנוי במחלוקת לגבי הממציאים:
https://youtu.be/KCn3l4tbd9A?long=yes