איך מייצרים טחינה?
הכנת הטחינה מתבצעת על ידי ניפוי והפרדת השומשום מקליפתו, שטיפה וייבוש של הגרגירים, קליית גרגרי השומשום בתנור, שוב ניפוי ואז טחינה של הגרגרים באמצעות אבני ריחיים או במכונות מודרניות יותר.
הטחינה בישראל היא מהטובות בעולם. עם זאת הטחינה האיכותית ביותר מיוצרת דווקא בשכם הפלשתינית.
שמה של הטחינה בא לה מהמילה "טחינה" שמקובלת גם בערבית, מעצם פעולת טחינת גרגרי השומשום.
הנה הכנה של טחינה במפעל טחינה מודרני בנצרת:
http://youtu.be/vW5jYty00j0
הכנת הטחינה בשיטה המסורתית במפעל בירושלים:
http://youtu.be/bmCmJ-p3KTg?t=7s