» «
מסך קעור
איך עובדים המסכים הקעורים החדשים?



תעשיית הטלוויזיה מחפשת כל הזמן ריגושים חדשים. אחרqי שגל טלוויזיות התלת-ממד קצת מיצה את עצמו, הגיעו המסכים הקעורים. הללו מנסים לעטוף את הצופה ולהגביר את החוויה של הצפיה באמצעות תחושה של עומק.

בתחום הסלולארי יש יתרונות נוספים למסך הקעור, במיוחד בכך שמסך הסמארטפון מוגן יותר מנפילות ושריטות מהמשטח שעליו הונח.


הנה המסך הקעור כפי שהוא קיים היום:

http://youtu.be/XPRE4CprD8Q


התכונות של המסך הקעור:

https://youtu.be/9Ijjf6r86-o


פרסומת ברוח הסרט "גלדיאטור" לאחד הדגמים הראשונים של הטלוויזיות הקעורות:

https://youtu.be/BwEeXJMhgxg


על סמארטפונים עם מסך קמור, שהעיקרון בו זהה - מסך בעל אפשרויות כיפוף:

https://youtu.be/Q6QyrMTD4Ho


ומומחה חביב ואוהב אוכל שמסביר כמה שהקעור הוא המיותר החדש:

http://youtu.be/8Oeq0VbVCEs
מסך טפט
מהם מסכי הטפט הדקיקים?



בשנים האחרונות פותחו מסכי טלוויזיה ומחשב כל כך שטוחים, שהם מתחילים להרגיש כמו טפט או פוסטר על הקיר.

ואכן, המסכים הללו זכו למיתוג של "מסכי הטפט" (Wallpaper TVs) החדשניים והדקיקים כל כך. מסכי הטלוויזיה הללו הם כה דקים שכשהם כבויים, הם נראים ממש כמו טפט שחור על הקיר.

ומה שמאפשר למסכים הללו להיות כל כך דקים ועדיין להציע תמונה כה מדהימה היא טכנולוגיה חדשנית שנקראת OLED (קיצור של Organic LED). מסך כזה בנוי מחומר אורגני שכשעובר דרכו זרם חשמלי, הוא פולט אור.

השימוש העיקרי בטכנולוגיית ה-OLED הוא לבניית צגים דקים, הרבה יותר מאלו שניתן לייצר בטכנולוגיות של צגי LCD או פלזמה, שקדמו לה. הדפסת החומר של כל מסך OLED כזה מתבצעת בתהליך מיוחד, על שכבה דקה של חומר פולימרי. למסך כזה, בניגוד לצגי LCD למשל, אין צורך בתאורה אחורית, מה שהופך גם את צריכת החשמל לנמוכה יותר.

כמו כל פיתוח חדשני, מסכי הטפט אינם זולים. היצרניות המובילות בעולם הטלוויזיות, דוגמת LG, Samsung וכמובן Sony, התחרו כולן ביניהן מהתחלה, מי תצליח לייצר את המסך הדק, המרשים ועם התמונה והתכונות הכי מדהימות. חלקן פיתחו מסכים שאפשר לכופף בעוד אחרות הפכו את הטלוויזיה הכבויה לתמונת ענק אמנותית, שהקנתה לחדר המגורים מראה של מעין מוזיאון פרטי בבית.

אל מול מסכי טפט דקיקים ומדהימים כל כך, קל להרגיש כאילו החיים בבית משתתפים בסרט מדע עתידני. אבל האמת היא שהמסכים הללו יילכו ויתפסו מקום, תוך זמן קצר, כמעט בכל בית. ככה זה כשמגיע העתיד.


הנה מסך דק במיוחד:

https://youtu.be/JJ5WP2BKigc?t=1m46s


בעובי של כאטיס אשראי:

https://youtu.be/WwopI60h004


מסכים גמישים:

https://youtu.be/mo6nF-T58PA


המסך המתגלגל:

https://youtu.be/SczkrQ6yCXw


ומסך שטוח רגיל:

http://youtu.be/XPRE4CprD8Q
מסך שקוף
מהם המסך והטלוויזיה השקופים?



במשך זמן רב היו המסכים השקופים מוצגי אבטיפוס שמוצגים בעיקר בתערוכות. יצרניות הטלוויזיות הגדולות התחרו והודיעו שהן עתידות לצאת לשוק עם מסכי הטלוויזיה והמחשב השקופים.

הראשונה שיצאה עם מסך מסחרי שכזה היא חברת שיאומי (Xiaomi) הסינית, שהכריזה על הטלוויזיה השקופה הראשונה בעולם, Mi TV LUX OLED Transparent Edition.

המסך השקוף עתיד לחולל שינוי מהותי בתחום המראות בחנויות, שיהפכו למראות חכמות. הוא יוכל גם להפוך את קירות הזכוכית של המשרדים המשותפים של הסטארטאפים, לתצוגות ענק.

הטלוויזיה החכמה תיצור שינוי אמיתי בחדרי המגורים שלנו. אם היום תקוע לנו על הקיר אובייקט שכזה, לאחר צאת הטלוויזיה השקופה, יתכן שנוכל להתקין טלוויזיה במקום חלון והיא תהיה שקופה, חוץ מזמני הצפייה בטלוויזיה, שאז היא תהפוך לטלוויזיה שכוללת גם מסך מגע דינמי ואינטראקטיבי (שניתן להתעסק בו בחופשיות). הטלוויזיה השקופה תוכל להיות גם דלת ארון במטבח, חלון לוויטרינה בחדר המגורים, כוננית סגורה עם ספרים ועוד שלל שימושים חדשים.

חברת פנסוניק היפנית שהכריזה בזמנו על אבטיפוס של טלוויזיה כזו, ציידה אותו גם באפשרות שליטה באמצעות מחוות גוף או באמצות פקודות קוליות. כמנהג כל הטלוויזיות החכמות של השנים האחרונות, היא עתידה לאפשר גם להעלות על המסך השקוף-אטום הזה אפליקציות מזג אוויר, מידע וכדומה.

גם חברת סמסונג הקוריאנית, שחשפה את הטלוויזיה החכמה שפיתחה, הודיעה בזמנו שהיא הטלוויזיה הראשונה בעולם שמצוידת במסך OLED בעל יכולות משתנות - מהקרנת תכניות טלוויזיה, דרך חלון שקוף ועד אפשרות להפוך למראה.

כך מקווה גם חברת "סוני" להציע טלוויזיה שלא תקסום רק לחדר המגורים, לסלון שלנו, אלא גם כמראה חכמה לחדרי ההלבשה הווירטואליים של העתיד. כמראה חכמה היא תאפשר לבחור בגדים ולראותם על גופנו, ממש כאילו מדדנו אותם בחנות, אבל גם להציע מידע, המלצות ועוד.


הנה הטלוויזיה השקופה הראשונה בעולם:

https://youtu.be/MUCUCeb_zHQ


ה-Mi TV LUX בתצוגה לקהל הרחב:

https://youtu.be/XBI7bDOENBM


אבטיפוס הטלוויזיה השקופה של פנסוניק:

https://youtu.be/gsbxCeJ78As


אצל סמסונג זה חלון חכם ולא רק מסך שקוף:

https://youtu.be/m5rlTrdF5Cs


המסך השקוף של LG מתוכנן לשמש לתצוגה בחלונות ראווה דינמיים:

https://youtu.be/lBBTfsN60e0


והסבר של המסך השקוף בשנת 2024:

https://youtu.be/IsRViF79AzU?long=yes
נטפליקס
מה המהפכה של ענקית הסטרימינג נטפליקס?



נטפליקס (Netflix) היא חברת הסטרימינג המצליחה והמהפכנית של עולם הטלוויזיה וללא ספק האבטיפוס של חברות הסטרימינג של ימינו בכלל. אם יש סיבה עיקרית לשלל המושגים החדשים בעולם הבידור הביתי, כמו בינג', "חותכי כבלים", התמכרות לסדרות, או "בית הקלפים" - קוראים לה נטפליקס.

היא החלה את דרכה בשנת 1997, כאתר להשכרת סרטי DVD שהובאו למזמין באמצעות שליח עד הבית. בתחילת הדרך היא די הצליחה, אבל כדי להתפתח מהר יותר החליטו היזמים להציע להנהלת רשת החנויות "בלוקבאסטר" לקנות את החברה שלהם בכ-2 מיליון דולר. הסכום היה קטן יחסית, אבל הם קיבלו תשובה שלילית. לאחר זמן מה, אגב, הם שבו וניסו להציע לענקית הזו לקנות אותם, הפעם ב-50 מיליון דולר, כי הם גדלו, אבל בלוקבאסטר שוב דחתה אותם והמנכ"ל שלה צחק עליהם בלגלוג.

שנים עברו ובהדרגה הפכה נטפליקס לאופנתית מאוד. המייסדים שלה עברו עליות וירידות אבל בהדרגה עשו זאת. המילניאלס, צעירי דור ה-Y, גילו אותם ורבים רבים הצטרפו אליה. ההצלחה הייתה כה גדולה עד שבהדרגה נטפליקס חיסלה לחלוטין את תעשיות המכונות האוטומטיות להשכרת סרטים. המכונות האלה היו חלק עיקרי בהכנסותיהן של רשתות דוגמת בלוקבסטר, שדחתה אותם בעבר.

כיום, ב-2019, יש לבלוקבאסטר 4 חנויות בלבד. נטפליקס, לעומת זאת, היא הצלחה גלובלית עצומה וחברה מצליחה כמעט בכל מקום שבו היא פועלת בעולם. שוויה מוערך ב-240 מיליארד דולר, יותר מזה של דיסני הענקית.

איך זה קרה?

במהלך השנים התפתחה נטפליקס והפכה למהפכנית. בדומה ליוטיוב, החליטה החברה ב-2007 לנסות ולאפשר צפייה ישירה בסרטים דרך האתר שלה. בשונה מיוטיוב, היא הציעה את השירות הזה בתשלום ובניגוד למרבית אתרי הצפייה הישירה - באופן חוקי לחלוטין. בצד הטכני, בדומה לה, התמקדה נטפליקס בהזרמה דרך האינטרנט, של תוכן ויזואלי, היישר לטלוויזיה החכמה או לממיר של מנוייה.

כך הפכה נטפליקס די מהר מאתר אינטרנט ששלח בדואר סרטים ב-DVD להשכרה, לחברת סטרימינג, שהשאירה מאחור גם את שירותי הכבלים וה-VOD המיושן שלהם.

השיטה הייתה פשוטה והיום היא נפוצה - תשלום חודשי מקנה למנוי גישה חופשית לכל התכנים, ללא פרסומות וכמובן מבלי שייאלץ להמתין שבוע שלם לפרק הבא. הבינג' נולד.

בשנת 2013 החלה נטפליקס להפיק גם תוכן טלוויזיה מקורי משלה. לסדרה הראשונה שלה קראו "בית הקלפים" והיא עשתה היסטוריה, כי מעתה נטפליקס לא תלוייה ברשתות השידור שימכרו לה סדרות. היום הן יודעות שהיא יכולה בלעדיהן אז הן מוכרות בלי עניינים. אבל על כך בהזדמנות אחרת.

ב-2019 נטפליקס מזרימה סרטים וסדרות לכל פלטפורמה אפשרית. לטלוויזיות חכמות, סטרימרים וטאבלטים ועד ללפטופים וטלפונים חכמים. דומה שהיא בכל מקום.

היא ספקית התוכן הגדולה והמצליחה בעולם. עם שווי של כרבע טריליון דולר ורקורד של שינויים מרתקים בעולם הצפייה שהיא הצליחה להחדיר לדור ה-Y.

כי המהפכה הטלוויזיונית של "נטפליקס" מתבצעת בשלל פיתוחים טכנולוגיים ובינה מלאכותית חדשניים ואפקטיביים ביותר. אם זה האלגוריתם שיודע להמליץ על סדרות או סרטים שתאהב, על סמך מה שצפית בו בעבר. אם זה החיבור הישיר וללא עצירה, אל הפרק הבא בסדרה, מה שמעודד צפיית בינג' רציפה ואם זה היכולת לעבור ממכשיר למכשיר ולהמשיך לצפות בסרט או בפרק מהסדרה, בדיוק במקום שבו עצרת במכשיר הקודם.

אז אנחנו אולי עוצרים לבסוף את הצפייה, בכל זאת מחר עובדים או לומדים, אבל המכונה של נטפליקס פשוט לא עוצרת. קוראים לזה הצלחה.


הנה הסיפור של נטפליקס:

https://youtu.be/XL6zNexyt8o


נטפליקס בישראל (עברית):

https://youtu.be/oAVkuW3I3Xk


פרסומת של נטפליקס מהימים שבהם התחרות הייתה בחנויות:

https://youtu.be/EkIDUB3SpPY


ופרסומת לשירות הסטרימינג:

https://youtu.be/-Ii2kFWhRlc

טלוויזיית העתיד

צג
כמה דק יכול מסך להיות?



מסכי המחשבים ומחשבי הלוח, הטאבלטים, הולכים ונעשים דקים. גם עולם הטלוויזיות הולך לכיוון של המסך הדק ביותר. סביר להניח שמסכי העתיד יהיו גמישים וזה כיוון אחד של התפתחות הטכנולוגיה בתחום זה בעתיד, אבל עד גבול מסוים הם גם יהיו דקים יותר.

כבר היום יש מסכים שאינם גמישים והם דקים להפליא. הם גם מאפשרים ליצור מכשירים כמו סמארטפונים וטאבלטים שהם דקים להפליא.


הנה מסכים דקיקים שפותחו על ידי יצרנית מסכים יפנית:

http://youtu.be/2yGsWT9wfck


המחשב הנייד הדק ביותר בעולם, בעובי של 10.4 מילימטרים:

https://youtu.be/pe4u7anS28g


הסמארטפון הדק בעולם - Oppo R5:

https://youtu.be/3OAQUcQqDD0


והטאבלט הדק בתבל לשנת 2015:

https://youtu.be/Vh_tJyM1bW4
מסך גמיש
מהם המסכים הגמישים?



מסכים גמישים שרבים סבורים שיחליפו את המסכים הקשיחים של היום, הם מהחידושים המרגשים בתחום המחשבים והמובייל. מסכים אלו יוכלו בעתיד להתקפל כמו עיתון, להתגלגל כמו מגזין, להתפרש על השולחן כמו מפת דרכים ועוד. הם ישולבו במכשירים שונים, מעיתון אלקטרוני, דרך ספרים דיגיטליים, מפות שולחן פעילות ועוד אפשרויות שהיום איננו חושבים עליהן, כמו למשל טלוויזיה ניידת שמתקפלת לתיק כמו מפה.

טכנולוגיית Gyricon הגמישה, שכבר היום קיימת בנייר אלקטרוני, עשויה מחלקיקים דקיקים מאד שצפים על המסך ומשנים את צורתם בהעברת זרם חשמלי.

המסכים הגמישים יוכלו גם להשתלב ב"אינטרנט של הדברים" ולשמש בתור המסכים של מכשירים שאינם דווקא מחשבים. ולא רק שניתן יהיה לקפל אותם - הם גם יהיו קשיחים יותר, עמידים מאי-פעם בפני שריטות ואף חסינים מנפילות ופגיעות אחרות שמסכים רגילים לא שורדים.


הנה מסך טפט של LG:

https://youtu.be/kA1fwmPnI4o


טלוויזיה ביתית ענקית ומתקפלת:

https://youtu.be/D1pa3UX89GA


למה המסכים הגמישים התעכבו כל כך?

https://youtu.be/mo6nF-T58PA


טכנולוגיית המסך הגמיש כפי שהיא כבר קיימת:

http://youtu.be/HU2nG9qy6vs


סרטון קונספט שבינתיים התממש והציג את החזון של חברת סמסונג לגבי עתיד המסכים הגמישים:

http://youtu.be/MKG7XRsG9KQ


המסכים הגמישים כפי שייראו אולי בעתיד:

http://youtu.be/f4AhTiQkWwk


ואבטיפוס של מסך גמיש שכזה:

https://youtu.be/KHSdObeUdxI
מטוס העתיד
איך ייראו החלונות במטוסי העתיד?



דמיינו מטוסים פתוחים שכמעט כל הקירות שלהם הם חלונות. לא מאמינים שהם יהיו חזקים מספיק? - אז דמיינו שהקירות הללו הם מסכי ענק באיכות וברזולוציה מדהימה.

דמיינו שאתם רואים את כל מה שבחוץ אבל בפנים ומרגישים שאתם מרחפים בשמיים וכמעט, אבל כמעט, נופלים.. עכשיו דמיינו שמישהו מחליף את הנוף ובשנייה אתם מוצאים את עצמכם טסים בחלל החיצון. דמיינו שאתם רואים על המסכים האלה חוויות תלת-ממדיות מהממות, אפשרויות של מוצרים לקנייה בדיוטי פרי (במקום העגלה החבוטה של הדיילים), דמיינו שאתם יכולים לבחור סרט שיוצג על חלק מהקיר שליד המושב שלכם. וזו רק ההתחלה, כי הדמיון והטכנולוגיה עשויים להיפגש מהר משאתם חושבים.

ולכו תדעו אם זו לא ההקדמה לבתים שקופים שבהם תוטמע הטלוויזיה בקירות ותאפשר לצפות בתכניות, אבל גם אם אם "לעבור" למקומות כמו אי בודד, לב יער או פנטהאוז יוקרתי במנהטן.


הנה אפשרות של מטוס הנוסעים מהעתיד ומבפנים:

http://youtu.be/cAGT5A589xE


מסכי ענק שמקרינים את השמיים שבחוץ או את החלל ועוד:

http://youtu.be/HvYsHOzWUY8


פרסומת לרעיון החדשני הזה:

http://youtu.be/afGL5GX6avs


והסבר בעברית:

https://youtu.be/xxFsf7tmUAk?t=4m18s&end=5m32s
מסך
איך ייראו מסכי העתיד?



מסכי העתיד הולכים לכיוונים שונים. יש מדענים הגורסים שיותר ויותר מסכים יהיו וירטואליים, כלומר מסכים שאינם מסכים והם בעצם הולוגרמות של מסך.

אחרים סבורים שמסכים גמישים יחליפו את המסכים הקשיחים שאנו מכירים. את המסך הגמיש, שכבר קיים, ניתן לקפל, הוא יהיה קשיח יותר ועמיד יותר בפני שריטות, נפילות ופגיעות אחרות.

כבר שנים שיש מגמה של מסכים קעורים, הנותנים הרגשה של עומק. כמוהם נמכרים גם מסכי התלת ממד שיוצרים עומק ויזואלי מדומה. כל אלה הם רק הניצנים של מסכי העתיד, שישמשו את המחשבים, הסמארטפונים והטלוויזיות של העתיד.


הנה המסכים שעתידים בעתיד להקיף אותנו בכל תחום:

https://youtu.be/5SIhlWFAJWk


הדגמה של המסכים הגמישים של העתיד:

http://youtu.be/f4AhTiQkWwk


כיוונים אחרים של מסכי עתיד:

http://youtu.be/Vax5Vv8lUTU?t=13s


מסך מבוסס הולוגרמה כפי שצופה לנו העתיד:

https://youtu.be/jWIGbapXc74


מסכים כאלו יוכלו להיות גם על הטלפונים שלכם:

https://youtu.be/nmzEe8j1TSM


מסך גמיש שכבר קיים:

http://youtu.be/HU2nG9qy6vs


החזון של LG:

https://youtu.be/qIRjytgNuhM


ומסכים קעורים שכיום הולכים ונכנסים לתעשיית הטלוויזיה ורבים רואים בהם משהו מיותר:

http://youtu.be/nB_LFEAhK34


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.