» «

ייבוש

מלח
מדוע נעשה המלח לח?



קרה לכם שניסיתם לבזוק מלח על האוכל, אבל הוא "סירב לצאת" מהמלחיה?

אז אכן, במלח הבישול יש חומר בשם מגנזיום כלורי. חומר זה נוטה לספוג את הרטיבות שבאוויר ואז המלח הופך לח וגושי. במצב כזה הוא לעולם לא יחזור להיות גרגרים זעירים, שיעברו את הנקבים של המלחיה.

אז צריך להוציא את הלחות מהמלח. לייבש אותו לחלוטין. הפתרון לבעיית הלחות במלח יהיה למצוא חומר שסופח לחות יותר טוב ממנו ולהכניסו אל תוך המלח.

יש חומר כזה וקוראים לו אורז.

אז אבותינו, שגילו את תכונת סיפוח הלחות של האורז, לימדו אותנו להכניס גרגרי אורז בודדים לתוך המלחיה. כשהוא בתוך המלח, סופח האורז ממנו את הלחות ומשאיר אותו יבש.

המלחיה שוב פועלת. יחי המלח!


הנה סרטון על היכולת המופלאה של אורז לספוח את הלחות, עד כדי כך שבעזרתו אפשר לייבש טלפון שנפל למים:

http://youtu.be/mITU4Vp_iLg
קינדרדייק
מהו כפר טחנות הרוח?



הכפר ההולנדי קינדרדייק (Kinderdijk) הוא כפר טחנות הרוח. כלומר, יש בו את המקבץ הגדול ביותר של טחנות רוח עתיקות. 19 טחנות רוח של הכפר שרדו מאז שנת 1740 שבה הוקמו והן ניצבות אחת ליד השניה, כדי לשאוב מים מהשטח שליד, ולהעבירם לנהר כדי לייבש שטחים לחקלאות.

כיום באים תיירים רבים לראות את המראה היפה של הטכנולוגיה של לפני 200 שנים, עם היופי הכפרי של הולנד המודרנית. טחנות הרוח היו האמהות של טורבינות הרוח המודרניות המוכרות לנו כיום. כמוהן הן השתמשו באנרגיה של הסביבה (רוח ומים) לייצור אנרגיה נחוצה.


הנה סרטון על הכפר עם הכי הרבה טחנות רוח בהולנד והאווירה שבו:

http://youtu.be/qamAcPhSCQg


והנה עוד סרטון מקסים על כפר טחנות הרוח:

http://youtu.be/cl9IHy_PZIU


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.