» «
מקינטוש
מהו מקינטוש, מחשב המולטימדיה הראשון שנוצר?



ממציאי המחשב האישי, חברת Apple ומנהלה סטיב ג'ובס, הוציאו בשנת 1984 את המקינטוש (Macintosh), המחשב האישי הראשון שכלל מימשק משתמש גרפי. זה היה מחשב קומפקטי, מעוצב, כל כולו בגוף אחד עם המסך שלו ונראה אז כמו העתיד. הוא היה העתיד. בהווה.

"הגאונות של מקינטוש היא שאינך צריך להיות גאון כדי להשתמש בו". זו הייתה הסיסמה של Apple. ואכן, הממשק שלו כלל לראשונה את העכבר, את החלונות, התפריטים, הצליל והקול המובנה ועוד דברים שאחר-כך יהפכו לחלק בלתי נפרד מהמחשבים האישיים, אבל עד אז לא נכללו בהם. הכל היה קל הרבה יותר ומאפשר המון יותר.

המהפכה שיצר מחשב המקינטוש היתה עצומה - הוא פתח את הדלת למחשב כמו שאנו מכירים אותו היום, למולטימדיה במחשב, שכללה קול, תמונה, וידאו ועוד ואפילו לאינטרנט שייכנס לחיינו שנה אחר-כך.

סטיב ג'ובס אמר פעם ש"את המקינטוש יצרו מוסיקאים, משוררים, אמנים, זואולוגים והיסטוריונים, שבמקרה היו גם אנשי המחשבים הטובים בעולם.." - המחשב הזה אכן הפך לכלי פנטסטי לאמנים, גרפיקאים, מוסיקאים וכותבים - הוא נתן להם השראה לעשות דברים גדולים, יצירתיים. ליצור ולעבוד בו בזמן.

האמת היא שלא רק אמנים ומעצבים אהבו אותו. על אף מחירו הגבוה ממתחריו, המקינטוש הפך למחשב הפופולארי ביותר בשוק החינוך בארצות הברית. הוא השפיע על דורות של מורים ותלמידים, שבבגרותם הפכו למשתמשי אפל כבדים ולמעריצי סטיב ג'ובס, מאלה שיהפכו אותו לאלוהים של הטכנולוגיה האישית בשנות ה-2000. חלק מהם הפכו בעצמם לאגדות, לאמנים מפורסמים, מעצבים ויזמים.


הנה המקינטוש כמו שהכירו אותו אנשי המחשבים בשנות ה-80:

https://youtu.be/-5zeJyQ31rM


תופעת המקינטוש שנמשכת מאז 1984:

http://youtu.be/8oV7__svn7w


ההיכרות הראשונה עם המקינטוש שעשה סטיב ג'ובס לעיתונאים ולקהל הרחב:

http://youtu.be/2B-XwPjn9YY


היום לא נותר לנו אלא להרכיב אותו מלבני לגו ולהכניס אליו טאבלט:

https://youtu.be/lgYq3CJTlD4


או לצפות בתערוכת מוצרי מקינטוש כמו זו שנערכה בישראל פעם (עברית):

https://youtu.be/pO5V1Lc7SbA
1984 (תשדיר פרסומת)
מהי הפרסומת הידועה בהיסטוריה?



הפרסומת שהכריזה על השקת מחשב המקינטוש נחשבת עד היום לפרסומת החשובה בהיסטוריה והטובה שבהן. הפרסומת, שהוקרנה בסופרבול של שנת 1984 והוכנה במיוחד לכבודו, הייתה כה מהפכנית שהיא הפכה את פרסומות הסופרבול לזירה החשובה בעולם הפרסום. המיוחד בה היה שהיא הוכנה במיוחד לקראת האירוע הספורטיבי הגדול ובהחלטת הנהלת 'אפל' לא הוצגה אחריו שוב. מאז הקרנתה החלו חברות עסקיות להכין ולייצר פרסומות במיוחד לסופרבול והפרסום בו הפך יקר משנה לשנה.

הייתה בפרסומת הזו הרבה יותר מהזמנה לעבור ממחשבי ה-PC של IBM, למחשבי אפל מקינטוש. היא הזמינה את המגניבים והשונים, האמנים והמעצבים וכל מי שרצה להרגיש אחר או מיוחד, למרוד במה שיש לכולם. באקט נדיר בפרסום הטלוויזיוני, היא עשתה זאת בלי להראות את המוצר ובכל זאת הביאה לכך שכולם דברו עליו. כשיצא המקינטוש הוא גם הצליח במכירותיו. בתור פרסומת ששודרה פעמיים בלבד, כנראה שהיא באמת הייתה הפרסומת הטובה ביותר שנוצרה.

הרעיון של הפרסומת היה "תשכחו מכל מה שהכרתם עד עתה". הוצגה בה מציאות שמזכירה את הספר "1984" של ג'ורג' אורוול. אולם אפלולי שבו יושב קהל אנשים שטופי מוח ולבושים בגוון אחד ומקשיבים בהכנעה לדבריו של "האח הגדול" מהספר '1984'. אל האולם פורצת אתלטית יפה ולבושה בצבעוניות מתריסה. אחריה רודפים שוטרי השלטון העריץ, אך היא מיידה פטיש גדול אל עבר המסך ומרסקת אותו. ההמונים נדהמים, פוערים פיות ומשתוממים בפליאה. הם לא העיזו לחשוב שניתן לנהוג כך.. ואז הודיעה חברת 'אפל' ש"1984 לא תהיה "1984".. או במילים אחרות, משנת 1984 תהיה אפשרות בחירה!

סרטון הפרסומת הגרנדיוזי בוים בידי רידלי סקוט, היוצר של "בלייד ראנר", סרט דיסטופי מובחר שהפרסומת של 'אפל' התכתבה איתו היטב. העולם המפוחד שלפני המקינטוש היה המשך טבעי לעולם העתידני והאפלולי שיצר רידלי סקוט ב"בלייד ראנר". האירוני בסרטון הזה הוא שממנו יחל תהליך הסגידה לאפל, שאמנם נרגע מעט כשסטיב ג'ובס נזרק מהחברה שהקים, אבל התחדש ביתר שאת, כשהוא שב לנהל אותה והפך את מאות מיליוני המעריצים שלו לכת טכנולוגית, שנוהה אחריו בעיניים עצומות. אירועי ההשקה של אפל, בניצוחו של ג'ובס, הפכו לאירועי מדיה המשודרים למאות מיליונים בזמן אמת, קצת כמו אותו מנהיג מהמסך הכחול ההוא, אבל ביותר גדול..


הנה סיפור הפרסומת החשובה בהיסטוריה:

http://youtu.be/PsjMmAqmblQ


פרסומת המקינטוש מ-1984 בשלמותה:

http://youtu.be/VtvjbmoDx-I


ההכרזה שאחריה, ששינתה את עולם המחשבים לתמיד:

http://youtu.be/c4mDbwoG5y4


ב-2004 הוסיפו באפל (בעזרת מחשב, איך לא?) אייפוד לגברת המפורסמת מהפרסומת האגדית של המקינטוש:

http://youtu.be/BxShzoUjiAQ


ואיך בר רפאלי קשורה לזה:

http://youtu.be/HPR3PB_VGVs?t=31s
הייפרקארד
מה תרמו תוכנת הייפרקארד ושפת הייפרטוק לעולם?



כשיצא מחשב המקינטוש, בשנות ה-80, הוכנסה לחבילת התוכנה המצורפת לו בין השאר תוכנה חביבה אחת, חינמית ולא ידועה, שכמעט ושינתה את העולם. קראו לה "הייפרקארד" (Hypercard) והיא הייתה תוכנה לבניית תוכנות מידע, לומדות לחינוך והדרכה ובסיסי נתונים שימושיים. היא הייתה מהפכה בהרגלי התכנות ומה שמפתיע שכמעט ולא השתמשו בה ילדים, קהל היעד העיקרי בשנים אלה לשפות תכנות מסוגה. מי שעשו בה שימוש הם דווקא מבוגרים ואנשי מקצוע משלל מקצועות ותחומי עיסוק.

הייפרקארד הציעה סביבה נוחה לפיתוח תוכנה באמצעות אובייקטים. הדימוי היה של כרטיסים, קארדס, כשכל מסך הוא כרטיס. אם רצית לבנות מערכת מידע של תקופות היסטוריות, יכולת לקבוע רקע (BackGround) אחיד, בעוד שהכרטיסים השתנו בו - כל תקופה והכרטיס שלה. אם אובייקט מוקם ברקע, הוא הופיע אוטומטית ותפקד בכל הכרטיסים. אובייקטים שמוקמו בכרטיס מסוים - הופיעו ופעלו רק בו. כל תוכנה של הייפרקארד נקראה "Stack", חבילה או אוסף של כרטיסים. בחבילה כזו יכולים היו להיות כמה רקעים שרציתם ובכל רקע יכולים המפתחים להציב כמה כרטיסים שירצו.

זה היה חדשני ועובד. עשרות אלפי מורים ואנשי מידע יצרו בצורה קלה ומהירה תוכנות שעבדו טוב ומהר. במקום קומפילציה, הייפרקארד עשתה המרה של הקוד מ-HyperTalk, שפת התכנות שלה, לשפת מכונה. הייפרקארד הייתה שפת סקריפט שאפשרה לדברים לעבוד מיד. איטית מעט יותר - אבל עובדת היטב!

הייפרקארד נקלטה במהירות שלא תאומן בשוק החינוך האמריקאי. במערכת החינוך של ארצות הברית באותה תקופה היו אחוזים גבוהים של מחשבי מקינטוש - יותר מכל מערכת הפעלה אחרת. כך הפכה HyperCard לתוכנה שאלפי משתמשים רגילים יצרו בה מערכי לימוד ללא צורך בתכנות.

מפתח הייפרקארד היה ביל אטקינסון, איש חברת Apple וצלם. אבל "אפל" לא הבינה את הפוטנציאל של הייפרקארד והיא הפסיקה בשלב מסוים את הפצת ופיתוח התוכנה. זה עורר זעם רב של המשתמשים והמפתחים, אבל אפל עמדה בסירובה להמשיך ולתמוך במהפכה שהיא יזמה והתקדמה הלאה.

הייפרקרד אולי מתה אבל רוחה ממשיכה להתקיים עד היום. כשיצר טים ברנרס לי את האינטרנט הוא הושפע מאד מתוכנת הייפרקארד, מה שגרם לכך שרעיונות שונים בה עברו אל רשת האינטרנט שתכנן. כך גם עולם ה-CD ROM שהושפע ממנה מאד, עולם הוויקי שאחראי בין השאר לאנציקלופדיית הויקיפדיה, עולם הלומדות, כלומר התוכנות החינוכיות ועוד ועוד. מפתחים ויזמים אינספור סיפרו במהלך השנים שהייפרקרד היה אחד הכלים שהכי השפיעו על האופן שבו הם תפסו והתחברו לעולם המידע והמחשבים.

במקביל, ניסו חברות שונות לפתח סביבות שונות שימשיכו את הרעיונות של התוכנה שהקדימה באופן מסוים את זמנה. גם כיום מפעילה חברה סקוטית סביבת פיתוח מאד דומה ואיכותית, הנקראת Livecode. היא מאפשרת פיתוח מבוסס אובייקטים, בשפת תכנות הדומה לשפה האנושית ועם כלים אינטואיטיביים במיוחד. בין השאר היא מאפשרת ליצור תוכנות ואפליקציות לכל סביבות הפיתוח, בקוד אחד.


הנה תוכנת הייפרקארד:

https://youtu.be/tx_WCIAM4bA


היה לה תפקיד משמעותי בתולדות הקישורים (מתורגם):

https://youtu.be/3Va3oY8pfSI


Stack שפותח בהייפרקארד ומאפשר לשוטט בבית ולחפש אלמנטים:

https://youtu.be/f2ft1uovxaQ


אפילו את תוכנת ההקלטה של הייפרקרד כתבו בהייפרקרד:

https://youtu.be/nkBb-ZqyU18


ביל אטקינסון מסביר שהייפרקארד הייתה בעצם האמא של דפדפן האינטרנט:

https://youtu.be/roT9DhDPI9k


סרט תיעודי על הייפרקארד והמהפכה שעשתה:

https://youtu.be/BeMRoYDc2z8?long=yes


וסרט ארוך על תוכנת הייפרכארד:

https://youtu.be/v9o5Ld8hpug?long=yes
iMac
מהו מחשב ה-iMac שחולל מהפכה בעיצוב?



המחשב היפה בעולם היה כנראה מחשב ה-iMac של חברת אפל משנת 1998, ה-iMac G3. מדובר ביצירת אמנות מודרניסטית של ממש - מחשב צבעוני ושקוף, ששבר את כל המוסכמות של איך שצריך או יכול להיראות מחשב בסוף המילניום. בפשטות רבה ניתן לומר שמחשבי האיימק היו "ממתקי מחשוב".

אחת הסיבות לכך הייתה שלראשונה מדובר היה במחשב שנבנה בשביל האינטרנט ובשביל דור חדש של משתמשי מחשב. ככזה הוא היה צריך להיראות אחרת ולהתנהג אחרת. לכן גם הוא היה המחשב הראשון שלא כלל כונן דיסקטים. הוא גם התבסס על מראה מינימליסטי, שבו המחשב כולו נדחס לתוך המסך של עצמו, כמעט ללא כבלים שיוצאים ממנו.

את האיימק עיצב ג'ונתן אייבס, מעצב צעיר שהציע אבטיפוס של מחשב שקוף, בצבע טורקיז והדהים את המנכ"ל שחזר לחברה ומי שייסד אותה, סטיב ג'ובס.

מאז ומתמיד ג'ובס החשיב עיצוב כמרכיב חשוב מאד בחוויית השימוש במחשב. היות והוא קיבל את החברה שהקים שוב לידיו, כשהיא על סף קריסה, הוא החליט לעשות את מה שהוא ידע מאז ומתמיד לעשות - להדהים את העולם.

מחשב האיימק לא זו בלבד שנמכר מצוין לא היה האחרון בשורת המכשירים המעוצבים והמיוחדים של אפל, הוא היה זה שהתחיל לבנות מחדש את קהל המעריצים הנאמן של החברה ואיפשר לה בתוך פחות מעשור להפוך לחברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם!


הנה סרטון שמספר כיצד נולד מחשב ה-iMac המהפכני:

https://youtu.be/Ov8H31ZhuKg


הפרסומת של הדור הבא של האיימק, ה-iMac rainbow מרובה הצבעים:

https://youtu.be/awZv4Ok4rlc


לא רבים זוכרים שהיו גם ניידים כאלה:

https://youtu.be/ZWA4-CAUUBw


ואז באו גם הפרודיות, כמו ארונות המתים של אפל:

https://youtu.be/IRoGhu5I5Cg


ילדים של היום מגיבים למראה המחשבים המשעממים שלפני מהפכת ה-iMac:

http://youtu.be/PF7EpEnglgk


ההצגה של האיימק לראשונה על ידי סטיב ג'ובס:

https://youtu.be/Ouqg4XzvkUo


האבולוציה של ה-iMac - מהראשון ועד המתקדם:

https://youtu.be/Rl3VbqGIdDs


ותולדות האיימק:

https://youtu.be/obhHMbnDpNk?long=yes

מקינטוש

iMac G4
מהו עיצוב מנורת השולחן של המק?



"מנורת השולחן של ג'ובס" היה עיצוב מרטיט שהוענק על ידי המעצב ג'ונתן אייב מחברת "אפל" למחשב ה-iMac הראשון שהכיל מסך שטוח. זה קרה כשסטיב ג'ובס, המנכ"ל האגדי ומייסד אפל הכריז שהגיע הזמן שתעשיית המחשבים האישיים תקבור את המסכים הגדולים והמסורבלים שרווחו עד אז במחשבים האישיים.

שמו הרשמי היה iMac G4, אבל הליצנים כינו אותו iLamp. הוא הזכיר את נורת השולחן האייקונית שהופיעה בסרטי חברת Pixar, של ג'ובס גם היא, נורת ה-Luxo Jr. בתחתיתו הייתה כיפה שהכילה את כל רכיביו וממנה יצא המסך השטוח, על רגל גמישה שהזכירה לרבים מנורת שולחן. התוצאה הייתה מבריקה ורבים אמרו שמחשב כה יפה יעבור מחדר העבודה אל סלון הבית. אבל העיצוב החדשני של המחשב עורר גם לא מעט ביקורת, אצל מי שחששו שג'ובס, כמו תמיד, מקדים את זמנו ואת העיצוב על פני הכל. כמובן שמאז נוכחו שוב ושוב שגישתו היא שניצחה. אפל הפכה לחברה המצליחה בהיסטוריה ומוצריה המעוצבים משכו את כל התעשייה קדימה.

אגב, בפעם ההיא גם המבקרים צדקו. מחשב "מנורת השולחן" לא ממש הצליח ובשרשרת דגמיה של החברה הוא נחשב לאחד היפים והמתוקים שבדגמי ה-iMac ובכלל, אך לא מהמצליחים במכירות.


כך הוצג המחשב הזה בפרסומות:

https://youtu.be/UGuRGPsIZiQ


סטיב ג'ובס מכריז על ה-iMac החדש:

https://youtu.be/k74NgDbR7gI?t=1h5m2s&end=1h5m2s


כך הודגמו בפרסומות פיצ'רים מרכזיים, כמו נגן ה-DVD המובנה:

https://youtu.be/RgKkPA5gS8g


אחד ממקורות ההשראה היה מהנורה הדינמית של חברת האנימציה "Pixar", גם היא של סטיב ג'ובס:

https://youtu.be/-WHxatDr9Qg
מקבוק Air
מה היה מהפכני במקבוק Air?



זה היה בינואר 2008, כשסטיב ג'ובס עמד על הבמה בכנס Macworld וחשף לקהל המעריץ את הלפטופ הדק והקל ביותר שנוצר אי-פעם. זה היה מחשב המקבוק אייר (MacBook air), שאותו שלף ג'ובס מתוך מעטפה חומה בגודל A4, והימם את הקהל.

איש לא יכול היה לצפות שהמחשב הנייד והדקיק הזה יהיה אחד המוצרים המהפכניים של אפל. הוא היה מעוצב כה טוב שבמשך 10 שנים אפל לא שינתה דבר בעיצוב שלו. היו לו מסך גדול, מקלדת מלאה וחומרה חזקה.

יותר מזה, המחשב המתקדם היה נקודת מפנה שאיימה לשנות את תעשיית המחשבים הניידים. ג'ובס ואנשיו הוכיחו שלא חייבים להתפשר ואפשר לייצר מחשב מעולה, דקיק, חזק ונהדר. זאת במקום הברירה המקובלת אצל המתחרים, בין לפטופים עבים, כבדים ומסורבלים, לבין מחשבים קטנים, עם מעבדים חלשים, מסכים קטנים ומקלדות זעירות.

במשך השנים הבאות שינה המקבוק של אפל את התעשייה כולה. הוא סלל את הדרך למחשבים חדשים ודקים מאי-פעם. כל היצרנים ניסו לייצר מחשבים שייראו כמו ה"מקבוק אייר". כמוהו, הם ויתרו על כונן פיזי, על חיבורים שונים וחלקם הלכו כמו ה-MacBook Air אפילו לחיבורים אלחוטיים לאינטרנט ולעכבר ומקלדת חיצוניים.

עשר שנים אחרי, בשנת 2018, הציגה אפל לעולם דגם חדש של מקבוק אייר, דק משמעותית מקודמו בן ה-10 וכולל מעבד אינטל i5 מהדור השמיני, מסך רטינה גדול ובאיכות גבוהה, שאומץ מדגמי הפרו של המקבוק וגם את קורא טביעות האצבע Touch ID שהובא גם הוא מדגמי הפרו המתקדמים.

ב-2020, כשהטמיעה בו את המעבדים המטורפים שהיא פיתחה ומייצרת בעצמה, הפיחה שוב אפל חיים במקבוק אייר. המחשב הסקסי והקל, אך לא-תמיד-חזק-מספיק, הפך שוב לכלי עבודה חזק ונהדר גם ללא מעט מקצוענים, במיוחד למי שרכשו אותו עם זיכרון עבודה גדול וכונן ה-SSD בעל נפח משמעותי.


הנה המקבוק אייר המקורי:

https://youtu.be/GSZvZ6oYX6s


כך הוא הוצג על ידי סטיב ג'ובס ב-2008:

https://youtu.be/OIV6peKMj9M


סקירת משתמש קצרה של אחרי חצי שנה עם המקבוק אייר המודרני:

https://youtu.be/LogmY5ad8N4


והאבולוציה של המחשב פורץ הדרך הזה:

https://youtu.be/y7cTzaQyRLc?long=yes
טיפוגרפיה
מהי טיפוגרפיה?



טיפוגרפיה (Typography) היא הבסיס של העיצוב המודרני. זוהי האמנות והטכניקה של סידור ועיצוב הטקסט. הוא כולל את השימוש החזותי במרכיביו, כמו האותיות, המילים והמשפטים.

כיום עוסקים רבים מהמעצבים בצדדים של הטיפוגרפיה כמו בחירת הגופנים (Fonts) והסידור שלהם במרחב הכתיבה. מגוון של בעלי מקצוע עוסקים במלאכת הטיפוגרפיה, ביניהם טיפוגרפים, מעצבים גרפיים, מעצבי פונטים ואנשי פרסום.

אחת הסיבות להצלחת מחשבי המקינטוש של חברת Apple היא ההתייחסות המעמיקה של המנכ"ל האגדי סטיב ג'ובס לטיפוגרפיה והטמעת יכולות אלה במחשבים שיצרה החברה.

רבים מהמעצבים רואים בטיפוגרפיה את הנושא המרכזי בעולם העיצוב הגרפי ואת הבסיס לעיצוב כולו. רבים מאנשי העיצוב אומרים שהמיומנות והידע המקצועי בטיפוגרפיה הם הסימנים למעצב אמיתי.

היכולת לעסוק במרכיבי יסוד כאלה, כמו בחירת הגופנים, גודלי האותיות, אורך שורות, ריווח בין השורות, המילים, האותיות והיחס ביניהן - כל אלה הם מרכיבים חשובים ולדעת חלק מהם אולי אף החשובים ביותר בעיצוב הגרפי המודרני.

הרעיון הוא שמחוץ להיות הכתב אמצעי אמנותי להעברת רעיונות וליצירת אמנויות כמו שירה או ספרות, הכתב הוא גם כלי שימושי המשמש באופן מעשי למגוון שימושים כמו כותרות, טקסט רץ, עיצוב מודעות, אינפוגרפיקה ועוד.

כשרונם של המעצבים מתבטא בין השאר, ביכולתם להתאים ולדייק את השימוש במרכיבי הטקסט לצרכי העבודה שלהם ולהעברה הטובה ביותר של המסרים, הרעיון האמנותי או המטרות של הטקסט.


הנה חשיבות הטיפוגרפיה (עברית):

https://youtu.be/QmH4Gx-0oKQ


קצת על טיפוגרפיה ועבודה עליה (עברית):

https://youtu.be/3yqTESOBFew


טיפוגרפיה בתנועה כמו שעושים כיום לא פעם בווידאו (עברית):

https://youtu.be/idnHLe5wqbQ


ההיסטוריה של הטיפוגרפיה העברית (עברית):

https://youtu.be/7_y_IWHwUhY?long=yes


וההמשך:

https://youtu.be/lirpZJyg03E?long=yes
סטיב ג'ובס
איך הפך סטיב ג'ובס לאלוהים של הטכנולוגיה?



זה היה יום שחור בחיי המנכ"ל האגדי הצעיר של אפל... הוא מצא את עצמו נזרק מהחברה שהקים. דירקטוריון החברה החליט שנוכחותו בה לא מסייעת יותר ואפילו מפריעה...

הכאב העצום והתסכול לא השתלטו עליו והוא החליט לקחת את אופיו הלא-פשוט ולהתחיל את הכל מחדש. בדרך הוא יקים את חברת המחשבים Next, שתפתח מחשבים מעולים, חדשניים ויקרים מאד. על אחד מהם ימציא טים ברנרס לי את מה שאנו מכירים כאינטרנט.

אבל לא רק מחשבים עניינו אותו. בדרך גם יקנה המיליארדר ההיפי, שוחר העיצוב, תורת הזן והסגנון, סטיב ג'ובס, חברת אנימציה שנקלעה לקשיים. בזכותו תהפוך החברה, פיקסאר שמה, לאימפריית אנימציה עולמית.

לא יעברו שנים רבות וחברת נעוריו הקורסת, Apple, תרכוש את Next, החברה החדשה שהקים. כך ימצא את עצמו ג'ובס שוב בחברת נעוריו, זוכה להצעה לנהל אותה שוב!

כך שבה חברת "אפל" אל ראש מעייניו של סטיב ג'ובס. חברת המחשבים שהקים בצעירותו, הודח ממנה על ידי בעלי המניות וחזר לנהל אותה, כשהגיעה לסף פשיטת הרגל. אגב, כשהוא חזר לנהל אותה, ג'ובס דרש על עבודתו שכר של דולר אחד בשנה.

מאז, בשורה של מהלכים מבריקים שנמשכו כעשור, הוא הפך אותה לחברה הגדולה והמצליחה בהיסטוריה האנושית.

אז תסכימו שהיזם הטכנולוגי המסעיר ביותר במאה ה-20 היה סטיב ג'ובס, מייסד חברת "אפל"? - האדם שקיבל מחדש את הניהול של חברה קורסת שינה ארבע תעשיות לחלוטין.

הוא אולי המהפכן הטכנולוגי המסעיר ביותר שהכיר העולם. תעשיות המחשבים, המוסיקה, הקולנוע והטלפון - כולן זכו לניעור ששינה אותן לעד, באמצעות המוצרים שיצר סטיב ג'ובס עם החברות שהקים וניהל. חברות טכנולוגיות רבות שילמו את מחיר הגאונות והחדשנות שלו. חלקן נעלמו משווקים שבהן פעלו ואותן אף הובילו - תשאלו את נוקיה...


הנה סרטון קצר על דרכו של סטיב ג'ובס, מייסד חברת אפל:

http://youtu.be/1u6-9drcDF0


פרסומת בקולו שעשה לאפל ב-1997 (מתורגם):

https://youtu.be/Mj4ppdGTyos


החזון שלו לאנשים צעירים (מתורגם):

https://youtu.be/biTlY0CTUZ0


כמה ממילותיו האחרונות של סטיב ג'ובס לפני מותו (מתורגם):

https://youtu.be/hoIdmbZDs_8


סרטון זיכרון קצר שהעלתה חברת אפל לזכרו:

http://youtu.be/InCnExwcIR4


מילות הערכה של לינוס טורבאלדס, מפתח לינוקס, על ג'ובס:

https://youtu.be/pE-D2RtagHU


תולדות חייו של ג'ובס:

https://youtu.be/5fI3zz2cp3k?long=yes


וסרט תיעודי על האופי המרתק והדרך המופלאה של האיש והג'ובס:

https://youtu.be/pnoeSvHAJ9I?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.