מהו מאכל שערות הסבתא?
צמר גפן מתוק (Cotton Candy), המוכר בכינויו העממי "שערות סבתא", הוא ממתק נפוץ העשוי מסוכר לבן, אהוב מאוד על ילדים והוריהם.
שמו בא לו מהחזות הצמרירית, המזכירה שיער שיבה. מגעו דביק וכשמכינים אותו הוא מדיף ניחוח של סוכר. כדי להעניק לו צבעים כמו צהוב או ורוד, ניתן להוסיף אבקת צבע מאכל צבעונית.
בשל איכותו הירודה מבחינה תזונתית הוא היום פחות מקובל, ודאי לא בגרסת צבעי המאכל, אבל למבוגרים רבים הוא נוסטלגי ומחזיר לרגע לילדות.
צמר הגפן המתוק נמכר במסגרת פסטיבלים, ירידים וחגיגות. מייצרים אותו בדרך כלל בזמן המכירה שלו ויש המחלקים לילדים צמר גפן מתוק במסיבות יום הולדת, במיוחד מאז הופיעו מכונות ביתיות להכנתו.
צמר הגפן המתוק הומצא בסוף המאה ה-19 והדבר המדהים הוא שמאז לא השתנהו כלל, לא הוא ולא שיטת ההכנה שלו. הוא הוצג לראשונה לציבור במסגרת התערוכה העולמית של שיקגו, בשנת 1893.
מייצרים אותו במכונה קטנה וניידת, הכוללת גוף חימום, צילינדר עם חורים המסתובב במהירות ומעין סיר איסוף בו מסובב המוכר את מקל העץ או הנייר ו"מלביש" עליו את "שערות הסבתא".
כלכלית נחשב צמר הגפן המתוק לאחד הממתקים הרווחיים ביותר למוכרים. עלות ייצורו זניחה, המכשור פשוט ונייד ומחירו מבטיח הכנסה יפה.
הנה ממציא צמר הגפן המתוק:
https://youtu.be/MrppbkJ-xDQ
כך מכינים שערות סבתא:
https://youtu.be/rJOU6lclm20
וכך תכינו בבית שערות סבתא:
https://youtu.be/LhOUiPTWd1U