» «

קאטר

Cutter
למה משמש הקאטר בעבודה?



קטר, או קאטר (Handheld Cable Cutter) הוא סוג של פלייר שבאמצעותו ניתן לחתוך חוטי חשמל, כמו גם כבלי וחוטי מתכת דקים או עבים וחומרים קשים אחרים, כמו אריחי קרמיקה, מסמרים ועוד - בתנאי שיהיו דקים יחסית.

את הפלייר שהקאטר הוא אחד מסוגיו הכירו בתגית "פלייר".

שווה גם להכיר את התופעה החברתית הקשורה בחיתוך כבלים - בתגית "חותכי הכבלים".


הנה קאטר שחותך אפילו מסמרים:

https://youtu.be/hKa5Ia-0-Yw


כך משתמשים בקאטר:

https://youtu.be/3cPiaWkjRR8


קאטרים טובים במיוחד לחיתוך כבלים:

https://youtu.be/9IQeOry-26w


חיתוך אריחים באמצעות קאטר:

https://youtu.be/3cPiaWkjRR8


והשוואת קאטרים:

https://youtu.be/5AMzpqNeFOo
פלייר
מהו הפלייר ואילו סוגי פליירים יש?



פלייר (Sickle) או בעברית מֶלְקַחַת, הוא אחד מכלי העבודה השימושיים ביותר. משתמשים בו כמעין מנוף חזק לאחיזה של עצמים בעבודה.

ישנם סוגי פליירים רבים, המתוכננים לשימושים רבים ומגוונים. גם בעלי מקצוע שונים משתמשים בפליירים מסוגים שונים או לפעולות שונות הנחוצות לעבודתם.


#תולדותיו
היסטורית, את הפלייר המציאו עוד בעת העתיקה. אז הוא שימש בעיקר בעבודות מתכת ולשם אחיזת עצמים לוהטים, למשל ברזל לוהט בעבודת הנפח.

צבתות או פליירים אפילו ציירו ביוון העתיקה, למשל בציור בו נראה הפייסטוס, אל האש ואומנויות הפחחות, כשהוא עובד בנפחייה שלו.

בין המכשירים, המתקנים והדברים שהפלייר סייע בתחזוקתם היו פרסות סוסים, ברגים עתיקים, חוטי חשמל וציוד חשמלי ואלקטרוני, לצד צינורות, שבשבילם משתמשים עד היום במפתח צינורות.

במרוצת השנים, עם התקדמות הטכנולוגיה, המכשירים והאלקטרוניקה, נוצרו עוד ועוד סוגים של פליירים. שלל המכשירים והחפצים שאותם המציאו ומכרו במהלך הדורות, חייבו מכשירי פלייר שעוצבו כדי לאחוז ולתקן אותם.


#מבנה ועיצוב
הפלייר כמעט ולא השתנה במרוצת הדורות. עיצובו הבסיסי נשאר עם שתי ידיות, ציר וראש עם זרועות.

על ידי סגירת האצבעות על כף היד, הפליירים ממירים באמצעות הידיות של הפלייר את פעולת האחיזה ביד, לצורך אחיזה ותפיסה מדויקת וחזקה של הבורג או העצם שיש לתפוס.

המנוף שיוצרות הידיות הארוכות של הפלייר, ונזכיר שהן ארוכות יותר מהאף של הפלייר, הוא שמאפשר את יצירת הכוח המופעל על העצם, כוח חזק הרבה יותר.

הפלייר עשוי בדרך כלל מסגסוגת פלדה, בצירוף חומרים מונעי חלודה ותוספות כמו ונדיום וכרום, התורמים לחוזקו. בכדי לבודד מפני מתח חשמלי או חום, מצופות ידיות הפלייר בדרך כלל בפלסטיק או בגומי.


#סוגי פליירים
בנוסף לפלייר הסטנדרטי יש עוד סוגים שונים של פליירים. המרכזיים והנפוצים מביניהם:

פלייר פטנט (Locking plier) - שהוא בעל מנגנון קפיצי, המאפשר לו נעילה על בורג או משהו. בורג מתכוונן בגופו של הפלייר הזה מאפשר נעילה חזקה הרבה יותר של הצבתות מאשר נעילה שמתרחשת מכוח היד לבדה.

פלייר שפיץ (Nose plier), שפיץ פלייר, או פלייר אף ארוך - פלייר שיש לו צבתות ארוכות וצרות והוא משמש לאחיזה של חלקים בחללים קטנים מאוד.

פלייר מתכוונן, או ג'בקה - המקור בא מהמילה "ז'בקה", צפרדע בבולגרית. זהו פלייר שניתן להזיז את הציר שלו כדי לאחוז עצמים בגדלים שונים.

קאטר (Cutter) - זהו סוג של פלייר המיועד לרוב לחיתוך חוטי חשמל, חוטי מתכת וחומרים קשים.

פלייר צבת (Nose plier) - ממשמש לשליפה ואחיזה של מסמרים או דיבלים שתקועים בקיר ובעץ ויש להחליפם.


הנה סוגי פליירים:

https://youtu.be/NM9EfcVwiyc


פטנטים עם פליירים? - וואו:

https://youtu.be/dMwMpi3UEAE


פלייר פטנט:

https://youtu.be/FmhcGj8SJwc


פליירי פטנט ופליירים מותאמים שונים ושימושיהם:

https://youtu.be/uAZ3TDOPyDo?long=yes


והשימושים בפלייר מסוגים שונים:

https://youtu.be/xQ2G54ebgfs?long=yes
חותכי הכבלים
מיהם "חותכי הכבלים"?


הטרנד הצעיר הזה הפך כבר לתופעה חברתית ודורית וזכה לשם - תופעת "חותכי הכבלים" (Cord cutters). מדובר בצעירים המתנתקים משירותי הכבלים והלוויין לטובת צפייה בסדרות ובסרטים דרך האינטרנט. בעצם הם מסתמכים על התכנים שזמינים ברשת האינטרנט, תכנים שהם לרוב חינמיים ולעיתים בתשלום, לרוב גם הוא נמוך יחסית.

חיתוך הכבלים כבר הפך לעובדה קיימת וגדלה בארה"ב, אבל כזו ההולכת ומתגברת בארצות רבות, בעיקר בקרב הצעירים. אלה מרוויחים פעמיים, כי בצד החיסכון הכספי הניכר, הם גם חוסכים את הזפזופ והחיפוש המייאש אחרי תוכן מעניין בטלוויזיה.

תרמה לתופעת "חיתוך הכבלים" תופעת הבינג', עוד עניין של מילניאלס, צעירים מדור ה-Y, שצופים ברצף, בעונה שלמה או עונות שלמות של סדרה, מהתחלה ועד הסוף. זאת במקום להמתין לפרק הבא, שיבוא בשבוע הבא. צורת הצפייה הזו נקראת בינג' והיא תופסת במהירות הבזק. כי למי לעזאזל בדור הזה יש סבלנות להמתין שבוע?

כך הצעירים חותכים מהכבלים, או חותכים את הכבלים, לפי הדימוי, כי הם מסרבים לשלם כל כך הרבה לחבילות ערוצים מנופחות ולערוצים שאינם מעוניינים לצפות בהם. הם גם לא צריכים להמתין, כי הם רואים כל פרק מיד אחרי שהוא משודר בחו"ל וכמעט תמיד באיכות טובה יותר.

אז במקום הכבלים או הלוויין הם משתמשים בשירותים מקוונים, בתשלום זעום, או בתוכנות ובאפליקציות פיראטיות. בשנים האחרונות נוטשים צעירים בגילאי 18-34 לא רק את רשתות הכבלים והלוויין אלא גם את ערוצי הטלוויזיה. הם פשוט עברו לצרוך את הסדרות המובילות, בסטרימינג או בהורדות, אבל בכל מקרה דרך הרשת.

אגב, המעבר לסטרימרים הוא לא נטישה של מכשיר הטלוויזיה, כי בשביל לצפות בתוכן כך, משתמשים אמנם בסמארטפון, לפטופ או טאבלט, אבל הצפייה היא עדיין במסכים שמגיעים ל-60 אינץ' ויותר - מסכי הטלוויזיה המוכרים והטובים.

ואם חשבתם שזה הכל, אז המתינו עוד קצת, כי בקרוב יתבגר וייצא לחיים דור ה-Z, דור צעיר עוד יותר, שנולד למציאות נטולת ממיר לחלוטין.


הנה חותכי הכבלים:

https://youtu.be/YvmRbV9AUzk


סטרימרים וטלוויזיות חכמות מזרימים כבר מהעשור השני מדיה בחינם או בזול:

https://youtu.be/BMW85fWELgA


יש מי שמתפרנסים מעזרה לאנשים שרוצים לחתוך את הכבלים וצריכים סיוע:

https://youtu.be/twzJQ7t_V3c


6 אפליקציות לחותכי כבלים:

https://youtu.be/Z7wofSNDi3E


רבים משתמשים בשירותים שכאן:

https://youtu.be/ALDL1lKiTkc


וכך תעשו זאת באמריקה:

https://youtu.be/9_IP2UJfYKU


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.