שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
קקי
מהם המעיים ומה קורה בהם?
מעיים (Intestinal) הם האיברים בגוף שתפקידם לספק חומרים מזינים לגופנו, לפרק את האוכל, לסייע לספיגתו בדם ודרכו בגוף ואחראים גם לתהליך הוצאת הפסולת שנותרה מהמזון, אל מחוץ לגוף.
המעי הדק, שמצוי בחלק העליון של הבטן, אחראי על ספיגת המזון ופירוקו כדי לספק מזון הדרוש לגוף.
המעי הגס נמצא בחלקה התחתון של הבטן. הוא מחובר לאגן הירכיים שלנו ואחראי על היפטרות מהפסולת שנותרה מהמזון שאכלנו. במעי זה יש הרבה חיידקים בריאים, המסייעים לבריאות הגוף.
שמירה על מגוון של סוגי החיידקים במעיים שלנו למסייעת לבריאותנו. תזונה מאוזנת ונכונה מסייעת בכך.
כי פחות עיבוד כמו טיגון או צלייה ויותר אכילה של סיבים ומזון מאודה או לא מבושל, כל אלה מעודדים גיוון של חיידקים בגופנו, גיוון שהוא טוב מאוד ואפילו מעולה למיקרוביום, כלומר למערכת העיכול העשירה שבמעיים.
חוץ מיוגורט, לפחות כזה שאינו משופע בסוכר, גם מאכלים מותססים טובים לפרוביוטיקה. מאכלים כמו קימצ'י וכרוב כבוש, שהיוו דרך קדומה לשימור מזון בעידן שלפני המצאת המקרר, מעודדים ומחזקים את אוכלוסיית החיידקים הטובים שבמעיים.
הנה תפקיד המעיים בגוף וכיצד לסייע להם (עברית):
https://youtu.be/qFtb5vd1_TA
הצואה שיוצאת משם (עברית):
https://youtu.be/NHqT0X6exFE
החיידקים שבמעיים מושפעים ומשפיעים על העיכול והבריאות. לנו יש השפעה עליהם (מתורגם):
https://youtu.be/1sISguPDlhY
על הכבד ומערכת העיכול שבגופנו (מתורגם):
http://youtu.be/wbh3SjzydnQ
סיפורן של מחלות המעיים (עברית):
https://youtu.be/4LS5s7ronD0
והאם צריך לדאוג כשהצואה לא יוצאת כל יום? (מתורגם)
https://youtu.be/btQHSDrLlok
מעיים (Intestinal) הם האיברים בגוף שתפקידם לספק חומרים מזינים לגופנו, לפרק את האוכל, לסייע לספיגתו בדם ודרכו בגוף ואחראים גם לתהליך הוצאת הפסולת שנותרה מהמזון, אל מחוץ לגוף.
המעי הדק, שמצוי בחלק העליון של הבטן, אחראי על ספיגת המזון ופירוקו כדי לספק מזון הדרוש לגוף.
המעי הגס נמצא בחלקה התחתון של הבטן. הוא מחובר לאגן הירכיים שלנו ואחראי על היפטרות מהפסולת שנותרה מהמזון שאכלנו. במעי זה יש הרבה חיידקים בריאים, המסייעים לבריאות הגוף.
שמירה על מגוון של סוגי החיידקים במעיים שלנו למסייעת לבריאותנו. תזונה מאוזנת ונכונה מסייעת בכך.
כי פחות עיבוד כמו טיגון או צלייה ויותר אכילה של סיבים ומזון מאודה או לא מבושל, כל אלה מעודדים גיוון של חיידקים בגופנו, גיוון שהוא טוב מאוד ואפילו מעולה למיקרוביום, כלומר למערכת העיכול העשירה שבמעיים.
חוץ מיוגורט, לפחות כזה שאינו משופע בסוכר, גם מאכלים מותססים טובים לפרוביוטיקה. מאכלים כמו קימצ'י וכרוב כבוש, שהיוו דרך קדומה לשימור מזון בעידן שלפני המצאת המקרר, מעודדים ומחזקים את אוכלוסיית החיידקים הטובים שבמעיים.
הנה תפקיד המעיים בגוף וכיצד לסייע להם (עברית):
https://youtu.be/qFtb5vd1_TA
הצואה שיוצאת משם (עברית):
https://youtu.be/NHqT0X6exFE
החיידקים שבמעיים מושפעים ומשפיעים על העיכול והבריאות. לנו יש השפעה עליהם (מתורגם):
https://youtu.be/1sISguPDlhY
על הכבד ומערכת העיכול שבגופנו (מתורגם):
http://youtu.be/wbh3SjzydnQ
סיפורן של מחלות המעיים (עברית):
https://youtu.be/4LS5s7ronD0
והאם צריך לדאוג כשהצואה לא יוצאת כל יום? (מתורגם)
https://youtu.be/btQHSDrLlok
בבטן של איזו חיה מיוצר הקפה הטוב בעולם?
מצוקה יכולה לא פעם להיות נקודת זינוק טובה לעתיד טוב יותר. כך קרה, על פי המסופר, באי סומטרה במאה ה-18. הילידים באי ראו את המתיישבים ההולנדים שנטעו מטעי ענק של קפה זוכים לראות מהקרקע הפוריה של האי יבולים מצוינים.
אבל המתיישבים לא נתנו מפירות הקפה לילידי האי. הילידים התקנאו בהם. פועלי המטעים הבחינו שבעל חיים מקומי, הלואק שנקרא גם 'גחן הדקלים', אוכלים בהנאה את הפירות שבתוכם פולי הקפה.
כן, פולי הקפה הם גרעיני פירות שגדלים על צמח, ממש כמו גרעיני הדובדבן שאנו משליכים כשאנו אוכלים דובדבנים.
מישהו מאותם ילידים בסומטרה חשב באופן יצירתי ואסף את הצואה של הלואק. לאחר שדלה מתוכה את הפולים, הוא ניקה אותם וטחן אותם לקפה.
כך התגלה שטעם הקפה הזה הוא מעולה.
עם הזמן הפך קפה לואק, או בשמו הילידי "קופי לוואק" (Kopi Luwak), לקפה היקר והאיכותי ביותר בעולם.
הלואק האינדונזי, או "גחן דקלים אסייתי" (Common palm civet), היא חיה שמצויה לרוב באיי אינדונזיה. הלואק אוכל רק את פולי הקפה הטריים והאיכותיים ביותר.
העיכול הזה, בבטנו של הלואק, אינו פוגע באיכות הפולים אלא להיפך. הלואק מעכל רק את הפרי שגרעיניו הם פולי הקפה, בעוד הפולים משבחים בעיכול ואז יוצאים בצואה.
אז נאספים פולי הקפה על ידי בני האיים באינדונזיה ומיובשים בשמש. התוצאה היא פולי הקפה הנחשבים לטובים בעולם והיקרים ביותר בתבל.
הקפה החלק והפחות מריר הזה, קופי לואק, נוצר כתוצאה מההתססה של פולי הקפה על ידי החומצות והאנזימים בקיבה של הלואק.
מכיוון שייצור הקפה הזה מותנה ביכולת האיסוף של הפולים המעוכלים מהטבע, כיום גם של ייצור קופי לואק באמצעות לואקים מבוייתים, נוצרות כמויות קטנות של קפה כזה.
מפני שהביקוש לקפה הזה בעולם הוא רב מאד, המחירים של קפה לואק גבוהים מאד ומתחילים בסכומים של 2000 ש"ח לקילו!
אגב, רבים שניסו טוענים שהקפה הזה הוא לא מציאה גדולה ושטעמו ממש לא מצדיק את המחיר שלו. השמועה מספרת שהיבואן האמריקאי של "קופי לואק" מודה שטעמו של הקפה היקר בעולם, הוא במילותיו שלו "מחורבן"...
לא ברורה אם כך הסיבה למחיר השערורייתי שלו. היתכן שיהירות פשוטה היא שגורמת לאנשים עשירים לשלם כל כך הרבה עבור קפה, רק מפני שהם יכולים להרשות לעצמם לקנות אותו? - מצד שני, כל מי שמבין בכלכלה יודע שמצרך נדיר יכול להגיע למחירים גבוהים מאד, בשל נדירותו. כך או כך, הקפה הזה עשה לו שם בכל העולם וצריך פעם ללגום כוס ממנו ולהחליט לבד.
הנה סיפורו בקצרה של קפה הלואק (עברית):
https://youtu.be/fkqmxZTIzhc&end=2m23s
באנגלית על תופעת קפה לואק:
http://youtu.be/1Q7IYpLYQ7Q
ועל הייצור התעשייתי של קפה הלואק, על ידי האכלת לואקים בפולי הקפה הללו:
http://youtu.be/IETIG1kt9ko
מצוקה יכולה לא פעם להיות נקודת זינוק טובה לעתיד טוב יותר. כך קרה, על פי המסופר, באי סומטרה במאה ה-18. הילידים באי ראו את המתיישבים ההולנדים שנטעו מטעי ענק של קפה זוכים לראות מהקרקע הפוריה של האי יבולים מצוינים.
אבל המתיישבים לא נתנו מפירות הקפה לילידי האי. הילידים התקנאו בהם. פועלי המטעים הבחינו שבעל חיים מקומי, הלואק שנקרא גם 'גחן הדקלים', אוכלים בהנאה את הפירות שבתוכם פולי הקפה.
כן, פולי הקפה הם גרעיני פירות שגדלים על צמח, ממש כמו גרעיני הדובדבן שאנו משליכים כשאנו אוכלים דובדבנים.
מישהו מאותם ילידים בסומטרה חשב באופן יצירתי ואסף את הצואה של הלואק. לאחר שדלה מתוכה את הפולים, הוא ניקה אותם וטחן אותם לקפה.
כך התגלה שטעם הקפה הזה הוא מעולה.
עם הזמן הפך קפה לואק, או בשמו הילידי "קופי לוואק" (Kopi Luwak), לקפה היקר והאיכותי ביותר בעולם.
הלואק האינדונזי, או "גחן דקלים אסייתי" (Common palm civet), היא חיה שמצויה לרוב באיי אינדונזיה. הלואק אוכל רק את פולי הקפה הטריים והאיכותיים ביותר.
העיכול הזה, בבטנו של הלואק, אינו פוגע באיכות הפולים אלא להיפך. הלואק מעכל רק את הפרי שגרעיניו הם פולי הקפה, בעוד הפולים משבחים בעיכול ואז יוצאים בצואה.
אז נאספים פולי הקפה על ידי בני האיים באינדונזיה ומיובשים בשמש. התוצאה היא פולי הקפה הנחשבים לטובים בעולם והיקרים ביותר בתבל.
הקפה החלק והפחות מריר הזה, קופי לואק, נוצר כתוצאה מההתססה של פולי הקפה על ידי החומצות והאנזימים בקיבה של הלואק.
מכיוון שייצור הקפה הזה מותנה ביכולת האיסוף של הפולים המעוכלים מהטבע, כיום גם של ייצור קופי לואק באמצעות לואקים מבוייתים, נוצרות כמויות קטנות של קפה כזה.
מפני שהביקוש לקפה הזה בעולם הוא רב מאד, המחירים של קפה לואק גבוהים מאד ומתחילים בסכומים של 2000 ש"ח לקילו!
אגב, רבים שניסו טוענים שהקפה הזה הוא לא מציאה גדולה ושטעמו ממש לא מצדיק את המחיר שלו. השמועה מספרת שהיבואן האמריקאי של "קופי לואק" מודה שטעמו של הקפה היקר בעולם, הוא במילותיו שלו "מחורבן"...
לא ברורה אם כך הסיבה למחיר השערורייתי שלו. היתכן שיהירות פשוטה היא שגורמת לאנשים עשירים לשלם כל כך הרבה עבור קפה, רק מפני שהם יכולים להרשות לעצמם לקנות אותו? - מצד שני, כל מי שמבין בכלכלה יודע שמצרך נדיר יכול להגיע למחירים גבוהים מאד, בשל נדירותו. כך או כך, הקפה הזה עשה לו שם בכל העולם וצריך פעם ללגום כוס ממנו ולהחליט לבד.
הנה סיפורו בקצרה של קפה הלואק (עברית):
https://youtu.be/fkqmxZTIzhc&end=2m23s
באנגלית על תופעת קפה לואק:
http://youtu.be/1Q7IYpLYQ7Q
ועל הייצור התעשייתי של קפה הלואק, על ידי האכלת לואקים בפולי הקפה הללו:
http://youtu.be/IETIG1kt9ko