» «

תאורת רחוב

שערי הדרקון
למה יש בניינים עם חורים בהונג קונג?



המבקרים בפעם הראשונה בהונג קונג מתפלאים לראות מבנים רבים שבשלב התכנון ובבנייה הושארו בהם פתחים ענקיים ולא מוסברים. מדובר בעלות מאד גבוהה שנדרשת לבנייה כזו ונשאלת השאלה מדוע.

יש לכך סיבה והיא לא קשורה בעיצוב. בהונג קונג מאמינים הסינים שמגיפות איומות, למשל, לא פורצות סתם, אלא בגלל מעשיהם הרעים של בני האדם. האמונה היא שדברים שנעשים נגד הטבע הם שמעוררים את זעם האלים ואת הרוחות הרעות. מכאן שנעשים שם מאמצים עצומים לקבל את הגנת האלים ואת ברכת הרוחות. החורים במגדלים הם אחת הדרכים לכך.

רבים בהונג קונג מאמינים בתורת ה"פנג שואי", המושכת שגשוג ומרחיקה את המזל הרע. משום כך, יזמים שבונים מבנים שונים, החל מדירות ובתים פרטיים ועד לבנייני ענק ומגדלים גבוהים, נועצים במומחי פנג שואי. הללו מנחים את אדריכלי הפרויקטים ההנדסיים הגדולים ומביאים בין השאר למראה הייחודי של גורדי השחקים עם החורים.

הסיבה לחור כזה בכל בניין היא מרתקת. את רכסי ההרים השונים של דרום סין רואים הסינים המקומיים כחלקים מגופו של דרקון חי. הוא זורם, לפי האמונה המקומית, אל הונג קונג, בעוד העיר מחזירה מבטה אל לב אבותיה.

לכן נפערו אותם חורי הענק שבמבנים העצומים בהונג קונג. זה מחייב השקעה כספית אדירה ונועד, תחזיקו חזק, לאפשר לדרקון לעבור בלי הפרעה אל העיר. ים של כסף הושקע בהם והם זכו לשם "שערי הדרקון". נשמע מוזר? - עובדה שהמזל מאיר פנים לעיר הזו. יתכן שלא במקרה?

כך תורם הפנג שואי הסיני והעתיק, שמשמעותו היא "רוח ומים", למיקום נכון של מבנים ועצמים, כך שיחיו בהרמוניה עם הטבע ויביאו מזל טוב לעיר. באופן דומה, אגב, נוספו שני אריות הברונזה המפוסלים שניצבים מול הבניין הראשי של בנק HSBC. הם לא כאן רק שם לקישוט, אלא בעצתם של מומחי הפנג שואי, למען השפע. כיום, אגב, מלטפים אותם רבים מעוברי האורח המקומיים, בתקווה לזכות בהון משל עצמם...


הנה סיפורם של מגדלי הפנג שואי בהונג קונג:

https://youtu.be/mlDBgOkxgS8
נורת ניאון
מהן נורות הניאון שהפכו לכוכבות השלטים?



במשך שנים רבות שימשו אורות הניאון לשלטי פרסום מוארים בכל הערים הגדולות בעולם. נוחות העיצוב של שלטים מוארים בעזרת אורות הניאון איפשרה ליוצרי שלטים ליצור בקלות שלטי חוצות מסחריים שמזמינים לקוחות בהמוניהם.

היתרון הגדול של נורות הניאון הוא שהן עשויות צינורות זכוכית. את צינורות האור הללו ניתן לכופף לצורת הכיתובים והשלטים שבהם שולבו ובכך לעצב שלטים מיוחדים ומושכים לעין.

אמנם ניו-יורק וערים רבות בעולם היו גם הן מלאות בשלטי ניאון, אבל הייתה זו העיר הונג קונג שהפכה במהלך השנים לבעלת נוף מנצנץ וצבעוני של אורות ניאון באלפיהם.

המגוון העצום של שלטי הניאון שלה, הפך לסמלה המסחרי של הונג קונג בעולם. עשרות אלפי שלטי ניאון היו מוצבים בה מעל לכל בית עסק. הן יצרו בלגן צבעוני ומקסים של אורות ומסרים מוארים והעניקו לעיר הזו מראה מרהיב ובלתי נשכח.

אבל בשנים האחרונות, עם המצאת נורות הלד החסכוניות, הולכות ונעלמות נורות הניאון, לטובת מסכי לד עצומים המאפשרים פרסום וידאו בגדלים ענקיים. הניאון הולך והופך לזיכרון נוסטלגי של עולם שהיה ונגמר.


הנה נורות הניאון בנוף העירוני של הונג קונג:

http://youtu.be/6MHyeB9MmPg


נורות הניאון הולכות ונעלמות מהונג קונג:

https://youtu.be/DdpEYzvi8pI


ונורות הלד החדשניות והזולות שמחליפות את הניאון:

http://youtu.be/7Y9PyXalDvA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.