» «
אקדמיית אאוריקה
מהי האקדמיה הצעירה של אאוריקה?



'האקדמיה הצעירה' הוא המשחק האקדמי המתפתח של האנציקלופדיה "אאוריקה". באתר אנו מלמדים אתכם הרבה דברים על העולם והתופעות המדהימות שבו, מתרבות, מדע, אמנות, חלל, כדור הארץ, טכנולוגיה, עמים, מדעים, היסטוריה, עתיד ועוד המון..

אבל אנחנו, מצחיקים שכמונו, לא מסתפקים בכך שתהיו חכמים.. אנחנו רוצים אתכם ממש מבריקים.. אז החלטנו להעניק לכם תארים אקדמיים לילדים.. התארים האלה נרכשים בדרך ארוכה שבנויה ממש כמו באוניברסיטה של הגדולים. בתואר ראשון, למשל, אתם לומדים בזכות פיצוח החידות היומיות שאנו חדים לכם ב'אתגר היום' ואנחנו יודעים לגרום לכם (בלי שתרגישו) ללמוד המון דברים בדרך לפיצוח. רק כשתגיעו ל-1370 נקודות אקדמיות, פי 10 מהאוניברסיטה של הגדולים, תקבלו תואר ראשון!

בהמשך, בתארים הגבוהים, כבר תלמדו ותרכשו יכולות נוספות של משכילים. בלימודים לתואר השני תכתבו מאמרים בנושאים חופשיים, שמעניינים אתכם. בכל מאמר תוכלו לבחור נושא ואם המנחה יאשר אותו - תוכלו להתחיל לחקור ולכתוב.

כשיהיה לכם תואר שני, אם עוד לא תתייאשו, תוכלו להתחיל ללמוד לדוקטורט תחום שמעניין אתכם. אז תתבקשו לכתוב 9 ערכים בתחום הזה וכשהם יושלמו ויפורסמו בכתב העת - אתם תהפכו למומחים בתחום שבחרתם ולהיות דוקטור לתעופה, דוקטור לתרבות מסופוטמיה, למוסיקת פופ וכדומה. כשתהיו לדוקטורים, אז תתחילו להנחות וללמד אחרים ללמוד!

וכך, תוך הדהירה אל הדוקטורט לילדים ורכישת יכולות הלימוד העצמי, אתם לומדים וזוכים לידע כללי כמו זה של ההורים שלכם, בדורות שלפני ווטסאפ, אינסטגרם ופייסבוק. כך תהפכו למה שאתם יכולים ורוצים להיות. ברור לנו שיום אחד כל המאמץ הזה ממש ישתלם לכם. האמינו לנו!

אאוריקה היא לא במקום בית ספר. היא נועדה לספק זמן איכות לסקרנים וכלים מוצלחים וחשובים לחיים. היא תלמד אתכם להיות מצוינים, בגלל מי שאתם והאתגרים שאתם צולחים ולא כי מישהו מביט בכם ונותם לכם ציונים.

בסוף הדרך ממתין לכם כל מה שאתם רוצים. רק במאמץ תוכלו להגיע לשם, רק אם לא תוותרו ולא תיכנעו לבינוניות. אל תהיו ממוצעים. היו מצוינים! בעזרתנו תוכלו להצליח יותר ולהגיע רחוק. הכי רחוק! במה שתבחרו!


רוצים לבדוק איך מתחילים? - הסברים בתגית "תואר ראשון באאוריקה".


אנחנו מאמינים בכם - ואתם?

https://youtu.be/H5n1aP0i6aQ
אתגר היום
מהו אתגר היום של אאוריקה?



"אתגר היום" הוא משחק יומי שמעלה בפניכם שאלה יומית, ייחודית רק לכם, שעליה תוכלו לענות. התשובות מצויות בערכים שבאאוריקה ודרגות הקושי של השאלות יעלו בהדרגה.

האתגרים הללו הם חידות יומיות שאנו חדים לכם. אתם תוכלו לענות עליהם באמצעות חקר, חיפוש, חשיבה ובדיקות.

כל תשובה נכונה תזכה אתכם בנקודות. כל יום והנקודות האפשריות שלו, שתוכלו לצבור במשחק.

לא עניתם? - לא נורא, אבל דעו שכדי להשלים תואר ראשון בהצטיינות השאלה הזו תחזור ולבסוף תצטרכו לענות עליה.

נמשיך? - בדרך לפיצוח ובלי שתרגישו, נצליח לגרום לכם ללמוד דברים נהדרים. כי באמצעות פיצוח האתגרים ב"אתגר היום" תרכשו המון ידע כללי, יתפתחו החשיבה, המיקוד ויכולת פתרון הבעיות שלכם.

זה כיף שכך ניתן ללמוד ואנו נתגאה בכם על כך!

בסוף "אתגר היום", כשתגיעו ל-1370 נקודות אקדמיות, פי 10 מהאוניברסיטה של הגדולים, תקבלו תואר ראשון.

התואר הראשון הזה הוא תואר ב"אקדמיה הצעירה" של אאוריקה. כי "אתגר היום" הוא בעצם חלק מהמשחק האקדמי שלנו כאן.

הסברים על הלימודים באנציקלופדיית "אאוריקה", עד לדוקטורט לילדים תוכלו לקבל בתגית "אקדמיית אאוריקה".


אנחנו מאמינים בכם - ואתם?

https://youtu.be/H5n1aP0i6aQ
פנומן
מה המשמעות של "פנומן" באקדמיית אאוריקה?



בתרבות האנושית "פנומן" הוא אדם בעל יכולות שכליות גבוהות במיוחד. בסרט בשם זה משנת 1996 מגלה מכונאי הרכב ג'ורג' מאלי, המגולם על ידי ג'ון טרבולטה, שהבזק אור תרם לו יכולות שכליות מדהימות. האיש שיכול לפתע לקרוא ולקלוט מידע וידע במהירויות לא אנושיות, מנצל אותם לטובתו ולטובת החברה.

זהו הפנומן שלנו. רק בלי הבזק האור, או אולי עם אאוריקה כסוג של אור. כי אכן, בעינינו פנומן הוא אדם בעל כישורים שכליים, תבונה, ידע ויכולות חשיבה גבוהות, המסוגל לעמוד באתגרים מוחיים קשים.

כך שאם קיבלתם באאוריקה את התואר "פנומן", קבלו את ברכותינו! - אתם בטופ. לא זו בלבד שעמדתם בהצלחה וקיבלתם תואר ראשון באקדמיית אאוריקה, אלא גם עשיתם את זה כמו גדולים!

מי שמקבלים כאן את התואר "פנומן" הם מי שלא רק סיימו את התואר הראשון, אלא עשו זאת בהצטיינות ועמדו בכל האתגרים של התואר, כולל הכל.

מדובר במאות רבות של פיצוחים, אתגרים שחלקם קשים מאוד ושהצלחתם לפצח. אתם ככל הנראה מעולים, או במילים אחרות "פנומנים".

וזה אולי השלב בחייכם בו תרצו לחשוב על המשך הקריירה האקדמית שלכם לעוד תואר באקדמיית אאוריקה. קראו על האפשרויות בתגית "תואר שני באאוריקה".

בהצלחה!
הפרופסור המפוזר
מיהו הפרופסור המפוזר של אאוריקה?



באקדמיה הצעירה, המשחק האקדמי של אאוריקה, אנו מלמדים אתכם הרבה דברים על העולם ואתם לומדים טוב יותר בזכות פיצוח האתגרים, כלומר החידות שלנו והדהירה לעבר הדוקטורט לילדים.

בתארים הגבוהים תכתבו גם אתם באאוריקה ואגב-כך גם תלמדו אחרים!

אבל הפרופסור שלנו באאוריקה קצת מפוזר.. לעיתים זה ממש נראה כאילו שהוא השתגע, כי בגלל הפיזור שלו הוא נותן לפתרון האתגרים המון נקודות פתאום ושואל שאלות יותר קשות מהרגיל... נראה שהוא שוכח שאתם ילדים, מבולבל שכמותו.. או שאתם לא ילדים? רגע, לפעמים גם אנחנו מתבלבלים...

טוב, לא משנה... בכל מקרה כדאי שתקפידו להגיע בכל יום, כדי שתוכלו ליהנות מזה שהפרופסור הוא מפוזר שכזה ולהרוויח יותר נקודות מהרגיל תוך שבירת ראש בפיצוחי ידע קשים מהרגיל!

הבטחנו לכם שזה יהיה יותר ויותר מעניין, לא?


הנה פרופסור מפוזר אחר, מהקולנוע:

https://youtu.be/_lM_AXqlcHY

אקדמיית אאוריקה

כתיבת מאמרים
על מה להקפיד בכתיבת מאמר באאוריקה?



רוצים לכתוב מאמרים מעולים, שיאושרו כבר בניסיון הראשון או השני שלכם? - אתם כבר יודעים שאנחנו מקפידים באקדמיה על כתיבה ברמה גבוהה. הרי לא נקל עליכם עם מאמרים לא כתובים היטב. יש כותבים שמגיעים ל-20 ו-25 טיוטות עד שאני מאשרים את המאמר שלהם (יש גם מאמרים שאיננו מאשרים כלל).

הנה הדגשים שלנו לכתיבה מעולה של מאמרים לכתב העת המדעי של אאוריקה, כאלה שיקנו לכם נקודות רבות לתואר שני ושלישי:


#פיסוק
משפטים המפוסקים נכון הם חלק מאוד חשוב בכתיבה. בתגית "פיסוק" תוכלו ללמוד את החוקים הבסיסיים, לשפר ולהצטיין בזה. מיד תראו איך הכתיבה שלכם, לא רק כאן, תקפוץ לשמיים באיכותה.


#פתיחה
מאמר טוב הוא מאמר שמציג בפשטות ובצורה בהירה כבר בתחילתו את הנושא שבו הוא עוסק. זה קורה בפסקת הפתיחה של המאמר. אם הוא כתוב רע אז הקורא לא יימשך לקרוא את שאר המאמר. אומרים ש"אין הזדמנות שנייה לרושם ראשון" ופתיחת המאמר היא הרושם הראשון.

נסו לסקרן, לעניין, אולי לתת דוגמה או סיפור ספציפי וקצרצר שמשקף את בעיית המאמר. כך תלכדו את הקורא ותגרמו לו "להסתער" על המאמר שלכם.


#כתיב
אין דבר שמוריד לקורא יותר משגיאות כתיב. הן מרמזות על איכות הכותב ומשמיטות את האמון במאמר. יש לכם כלי בדיקת איות גם בתוכנות כמו Word וגם בדפדפן שלכם (בסימון אדום מתחת לשגיאה). לחיצה על שגיאה מסוממת תציע לכם את הכתיב הנכון.


#פסקאות
הבעיה שלנו עם עם פסקאות ארוכות מאוד, שלמעשה כוללות מספר פסקאות שמחוברות יחד לפסקה רבת נושאים.

כל נושא חדש שמתחיל כדאי לשבור לפסקה משלו. כך הקריאה של המאמר שלך הופכת קלה יותר ומהנה.

נא לקרוא את הפסקאות שלך ולצלם לפסקאות קצרות - כל אחת לנושא שלה. מתחלף נושא? - שברו לפסקה נפרדת.


#רווח בין פסקאות
ד"ר נדב דפני, שכותב את הערכים באאוריקה, מאמין שריווח בין הפסקאות הוא חלק מהקסם שמייחסים המשתמשים לאנציקלופדיה שלנו. שורת רווח בין כל שתי פסקאות נותנת אוויר למאמר והופכת את הקריאה לנעימה וקלה הרבה יותר. היא גם מאפשרת לסרוק בעין בקלות את המאמר כולו ולאתר איזו פסקה עוסקת במה שאתם מחפשים - היבט מסוים, דעה, נקודת מבט, הקשר וכדומה.


#תחביר
התחביר הוא אחת המשימות שהאקדמיה של אאוריקה רוצה להטמיע בכם הכותבים. קראו על הנושא בתגית "תחביר".


#סיכום
גם פסקת סיכום קצרה היא חשובה במיוחד. בפסקה הזו, שיש הקוראים לה "פסקת סיום", נסיים את המאמר, תוך עידוד הקוראים למחשבה על תוכן המאמר ועל דברים שהוצגו במהלכו. ניתן להציג בה מסקנות בקצרה.

יש המציגים בסיכום, בהתאם לנוהג המדעי של מאמרים אקדמיים, הצעות להמשך קריאה בנושא, או אפילו המלצות על נושאים שכדאי לחקור בהמשך ובכך לתרום לידע הקיים בנושא. קראו על כך בתגית "פסקת סיכום".


#סרטוני וידאו
אחת ההברקות של אאוריקה, את זה אתם כבר יודעים, היא השילוב בה של סרטונים נהדרים. למאמר שלכם חפשו סרטונים שיחזקו את הידע, הרעיון של הערך, המסר שלכם במאמר, אך גם כאלה שמרחיבים את המאמר הקצר.

סרטונים שמציגים קשר בין נושא המאמר לתחום אחר הם מצוינים ואם יש סרטון עם חיוך או הומור, הקשורים לנושא המאמר, הכניסו גם אותו אבל אחרון. כך יסיימו את קריאת המאמר שלכם בחיוך.


בהצלחה!
פסקאות
מה סוד ההקפדה באאוריקה על פסקאות?



כותבים מאמרים לתואר שני באקדמיית אאוריקה?

בכתיבת מאמרים באאוריקה חשוב לנו שכל פסקה תהיה ממוקדת בעניין אחד. כל עוד אתם ממשיכים לכתוב באותו עניין, אין לשבור את השורות באמצעות Enter. את זה עושים רק בפסקה חדשה. בתוך פסקה נשמר רצף המשפטים. שבירת השורות באמצע הפסקה הוא מכוער ואיננו מקובל. אנו אוהבים יופי. כנראה שגם אתם, כי אתם כאן באאוריקה, אז הקפידו!


#למה יש שורת רווח בין הפסקאות?
בין פסקאות אנו מקפידים על שורת רווח. הסיבה היא ארגון המידע והקריאה הנעימה של הטקסטים אצלנו. אנו סבורים שטקסטים כמו שהם נכתבים בספרים ובעיתונים, אינם מתאימים מאוד לקריאה על מסך ובמיוחד כשמדובר על מסך הסמארטפון. בעיתונים מנסים לדחוס כמה שיותר בכל עמוד. זה חוסך להם כסף רב על נייר. לנו אין בעיה כזו, אבל אנחנו מעדיפים, בלי קשר, כתיבה קצרה ולעניין.

לכן אנו מעודדים כתיבה קצרה וממוקדת, אבל מסודרת ומרווחת יחסית, כך שהטקסט לא מרגיש עמוס מדי. כך הוא גם יותר מזמין לקרוא אותו. תודו ששורת הרווח מאפשרת קצת אוויר בין הפסקאות. אוויר פתוח הוא דבר נפלא וגם נראה נהדר בין פסקאות, לא?

אז הקפידו על שורה של רווח בין כל הפסקאות שלכם בכתיבה של מאמרים באאוריקה.

בהצלחה!
דירוג אאוריקה
איך פועל הדירוג היומי באתגר היום?



אם בהתחלה נהגנו להציע לכל המשתתפים את אותה השאלה ב"אתגר היום", כיום כל אחד מהמשתתפים מקבל בכל יום שאלה אחרת מהאחרים. יש לכך סיבות רבות, אבל הנקודה החשובה היא שכל משתתף יראה היום שאלה אחרת מכל המשתתפים האחרים.

כמובן שהתוצאה של זה תהיה שיהיה גם ניקוד שונה לכל שאלה, בהתאם לרמת הקושי שלה. אם על שאלה פשוטה יחסית, יינתנו 10 נקודות, למשל, על השאלות המורכבות מקבלים באתגר היום 20 נקודות ויותר.

כך, יתכן שתענו נכון היום, אבל אחרים יקבלו יותר נקודות מכם, מכיוון שהם קיבלו היום שאלה קשה יותר ומנוקדת ביותר נקודות, על תשובה נכונה. מצד שני, ביום אחר - אתם אלו שתקבלו נקודות רבות יותר, על הפתרון לשאלה קשה שתקבלו.

אז בהצלחה ותהנו לפתור פתרונות ב"אתגר היום"!
פסקת סיכום
איך לכתוב פסקת סיכום מאמר באאוריקה?



בכתיבת מאמר באאוריקה (וכמובן בחיים) יש לסיים הפסקת סיכום. חשוב לסיים את המאמר בפסקת סיום או פסקת סיכום מסיבה פשוטה - כי זה סופו. אנו נרצה לנצל את הסוף הזה כדי לייצר חשיבה ואולי אף פעולה אצל הקוראים והקוראות.

כמו שהוא נפתח בפסקת פתיחה, פסקת הסיום של המאמר נועדה לסגור אותו. הפסקה הזו מסיימת את המאמר, תוך שהיא מעודדת את הקוראים למחשבה על תוכן המאמר ועל דברים שהוצגו במהלכו ומציגה מסקנות ממנו, משאלות של כותבי המאמר לעתיד ואף הצעות להמשך קריאה או אפילו למחקר המשכי שיוכלו לבצע הקוראים.


#מה כוללת פסקת סיכום? - מעט פירוט:

פסקת סיום או סיכום טובה יכולה לרכז את עיקרי הרעיונות בעבור הקוראים, כך שיתעורר בהם הרצון להמשיך ולחשוב על המאמר גם אחרי סיום קריאתו.

בפסקת סיכום או סיום לא מעלים רעיונות חדשים, אלא רק חוזרים בקצרה על רעיונות שהועלו במאמר.

שימו לב שבמאמר ארוך יש להכניס לסיום תמצית קצרה של עיקרי הדברים שכתבתם במהלכו. במאמר קצר זה לא נחוץ.

בסיכום תוכלו גם להציג מסקנות, הצעות או משאלות שיש לכם, בהתאם לרעיונות ולטענות שהעליתם במאמר. אם למשל כתבתם שמחקרים מראים שלאנשים יש נטייה לא לשתות מספיק, אז בסיכום תוכלו להציע תכנית לאומית להגברת המודעות לצורך בשתייה מספקת, או להעלות רעיון שבבתי הספר יידרשו התלמידים להביא עימם בקבוק מים מלא בכל בוקר.

בפסקת הסיכום תוכלו להציג גם דעה אישית, לאחר שתזכירו ש"במאמר זה העלינו את הטענה ש..." או "במאמר עסקנו ב..." או "מאמר זה התייחס להיבטים שונים של..." וכדומה.

אם תרצו, ניתן בפסקת הסיכום גם להציע או להוסיף המלצות. לדוגמה: "בהמשך למאמר המלצותיי העיקריות הן…"

בסיום פסקת הסיכום ניתן אף לעורר את הקוראים להמשיך ולחשוב על הכתוב. עושים זאת באמצעות ציטוט של מדען, הוגה או כותב שקשור לנושא המאמר, או באמצעות שאלה למחשבה או אפילו בסיפור קצר.

בהצלחה!


הדגשת טקסט
איך מדגישים כותרת במאמר באקדמיית אאוריקה?



בכתיבת המאמרים באאוריקה יש שיטה פשוטה להדגשה של שורה. רק שורה שלמה יכולה להיות מודגשת. זה נועד לכותרות במאמרים האקדמיה שלנו.

הדגשה של כותרת תהיה באמצעות הוספה של סימן # בתחילת השורה.

הדגשה כזו משמשת להדגשת כותרת של חלק במאמר או להדגשת שאלה שנמצאת לבדה בשורה ושנועדה להיות מעין כותרת לחלק הבא במאמר.


בהצלחה!
איך לבחור ולכתוב מאמרים באאוריקה?



לבחירת נושא למאמר, היכנסו אל האקדמיה, ממסך הבית של אאוריקה. לחצו על "נושאים לכתיבה" ותקבלו רשימת מחקרים שאאוריקה מציעה לתלמידי תואר שני כרגע.

בחרו נושא שעליו תרצו לכתוב מאמר והתחילו בכתיבה.

אם אתם מתחילים בכתיבת המאמר, בהצלחה.

אם כבר הגשתם אותו לבדיקה - הרי שקיבלתם הערות ותיקונים נדרשים. אל תוותרו לעצמכם. תקנו ושפרו את המאמר בהקפדה על דרישות המנחים שלכם, עד שתגיעו למאמר מוצלח. בתגית "תואר שני באאוריקה" יש הסברים וטיפים לחוקרים צעירים.

קשה לכם? - זה מפני שאתם בעלייה. אין טעם להאשים את המנחה. לא הדלק שבמכונית הוא האשם בזה שהדרך קשה...

#סיימתם לכתוב?
לחצו על הכפתור שבתחתית מסך הכתיבה, כדי לשלוח למנחה שלכם.

המנחה יעבור או תעבור על המאמר ותקבלו את התיקונים הנדרשים. כך זה יחזור שוב ושוב, כתיבה ובדיקה, עד שהמאמר יהיה מוכן לפרסום בכתב העת המדעי שלנו.

כשהמאמר יפורסם, תקבלו הודעה. יצויינו בה גם הנקודות שהוספתם לעצמכם ואם המאמר מוצלח והמנחה התרשמ\ה שעבדתם יפה, יהיה גם בונוס נאה של נקודות להשלמת התואר.

איזה כיף לכם!
בהצלחה!
מהו עושים בתואר ראשון באקדמיית אאוריקה?



הלימודים לתואר הראשון באקדמיה של אאוריקה הם פשוטים והכיפיים, ממש כמו באוניברסיטה. אמנם תתאמצו, אבל כמו שמתאמצים לנצח במשחק ילדים.

אבל לפני שאתם עפים על עצמכם נסביר ש"אתגר היום" הוא משחק בו תקבלו בכל בוקר שאלה יומית, באתר או במייל שלכם, שאלה שהיא ייחודית רק לכם.

אם תענו עליה, והתשובות מצויות בערכים שבאנציקלופדיה אאוריקה, תקבלו נקודות לתואר. בכל יום תוכלו לצבור את הנקודות האפשריות שלו.

הסברים על המשחק הממכר באנציקלופדיית "אאוריקה" תוכלו לקבל בתגית "אתגר היום".

בהצלחה!
מהו עושים בתואר שני באקדמיית אאוריקה?



סיימתם תואר ראשון ואתם פנומן? - ברכותינו!

התואר "פנומן" הוא סיום בהצטיינות של תואר ראשון. עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל את התואר השני באקדמיה.

בתואר שני אתם עוברים מקריאה והאזנה להרצאות (דרך הערכים והתופעות שערכים באאוריקה) והלימוד המאתגר (בפיצוח האתגרים היומיים שלנו), לתחילת חקר וכתיבת מאמרים בתואר שני.

את המאמרים תכתבו כתלמידי המחקר שלנו, הסטודנטים לתואר שני, בהנחיית מנחי הבית של אאוריקה.


#איך עובד תואר שני באאוריקה?
בלימודי התואר השני באאוריקה נסייע לכם ללמוד לכתוב מאמרים מעולים ולחקור כדי להגיע להשלמת מאמרים כאלו.

במהלך התואר הזה תכתבו מאמרים בנושאים שיעניין אתכם לבחור, מתוך נושאי מחקר שבהם עוסקת האקדמיה.

הכתיבה לא תהיה קלה. ממש כמו תלמידים למאסטר (תואר שני) באוניברסיטה, אתם תגישו שוב ושוב את המאמרים שלכם למנחה והוא ידרוש תיקונים, ישאל שאלות, "יציק" עם שגיאות במאמר וידאג שתהיו אלופים.

לא מתאים לכם? - הכל בסדר. גם בחיים לא מעט אנשים מסתפקים בתואר ראשון. אבל מי שרוצים להתקדם יודעים שזה קשה. ואנחנו לא עושים הנחות. יש מאמרים שנדרשו לעשרות הגשות עד שאושרו.

אבל כשתשלימו את התואר השני ותגיעו לדוקטורט, אז תוכלו לבחור נושא או תחום דעת שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר שיאפשרו לכם להתמחות בו ולהגיע לדוקטורט אאוריקה בתחום. שם זו הפסגה של ההישגים אבל גם של הקושי. משם תצאו ממש מדהימים.

אחרי דוקטורט באאוריקה, האוניברסיטה האמיתית תהיה פצפוצי אורז בשבילכם... ☺️

בהצלחה!
למה לאחרונה חוזרות שוב ושוב אותן שאלות ב"אתגר היום"?



אם הגעתם ב"אתגר היום" למצב של כמה שאלות יומיות מטרידות, שלא מרפות וחוזרות על עצמן שוב ושוב, הרי שהגעתם כמעט לסוף השאלות של התואר הראשון.

מצד אחד ברכות ומצד שני - אין ברירה.

האקדמיה של אאוריקה היא אקדמיה אמיתית. אמנם סוג של משחק מוחי מקוון, אבל משחק טוב עם אתגר ולא רק כיף.

זו אקדמיה עממית לצעירים וצעירים ברוחם.

וכאן לא רק נהנים, אלא ממש מתפתחים. כדי להתקדם לתואר שני עליכם להשלים את כל מטלות התואר הראשון, ללא יוצא מן הכלל.

כן, השלמת כל שאלות "אתגר היום" היא חובה והיא חלק מהקושי להתקדם כאן. זה קשה אבל בסוף זה גם יהיה כיף. כי הפיצוח הקשה והמאתגר של אותן שאלות שלא הצלחנו לענות עליהן בקלות, יביאו את הסיפוק הגדול ביותר כשנסיים ונקבל את התואר "פנומן", שפירושו באאוריקה "מישהו שהצטיין באתגר היום".

אז אל תתבאסו. אאוריקה ממתינה שתהיו פנומנים ותפצחו את האתגרים שהיא מעמידה בפניכם. אוטוטו תואר ראשון בהצטיינות של פנומן, ואחר-כך ניקח אתכם לתואר שני, אם תרצו, והוא יהיה מאתגר לא פחות. קראו עליו בתגית "תואר שני באאוריקה".

בהצלחה!
האם יש אינדקס באאוריקה?



יש באאוריקה כל כך הרבה נושאים שקשה לתפוס ולהגיע לכולם. חוץ מהחיפוש המשוכלל שלנו, שגם משלים את מילות החיפוש ומסייע למצוא כל דבר אפשרי, יש באאוריקה אינדקס מפורט של כמעט כל ונושא שאנו מציגים בה.

ראו קישור לאינדקס אאוריקה כאן למטה.


#איפה האינדקס נמצא באאוריקה?

בגרסת המחשב של האתר תמצאו את האינדקס של אאוריקה בכפתור "אינדקס". הוא נמצא בראש רשימת הקטגוריות שבצד ימין.

בגרסת המובייל, בטלפונים החכמים שלכם, תמצאו את האינדקס בתפריט שלושת הקווים למעלה משמאל, או בלחיצה על "כל הנושאים" במסך הראשי של האתר.

תוכלו להגיע למסך הראשי של אאוריקה, בלחיצה על הלוגו של אאוריקה, בראש המסך.

בהצלחה!
למה בשלב פנומן לא מקבלים יותר שאלות ב"אתגר היום"?



אם לא קיבלת יותר שאלות של "אתגר היום", כנראה שהפכת ל"פנומן". כשמישהו הוא פנומן, הוא השלים את שאלות התואר הראשון והשלב הבא הוא פרסום מאמרים בכתב העת של אקדמיית אאוריקה. על כל מאמר מקבלים הרבה נקודות. זה השלב שבו הסטודנט מתקדם בקריירה האקדמית שלו מחקירת ידע ליצירת ידע.

ד"ר נדב דפני, יוצר אאוריקה, מאמין שיכולת כתיבה, ניסוח, תחביר, היכולת לספר סיפור ולהעביר מסר - כל אלה לצד מחקר, שכתוב והנעה לפעולה, יהיו היתרונות שלכם בהמשך החיים, לעומת מי שלא מצוידים ביכולות כאלה.

יהיה המקצוע שתבחרו אשר יהיה - כל כך הרבה דברים בעתידכם יהיו קשורים ביכולות הללו, עד שחשוב להשתכנע כמה תרוויחו וכמה שווה כל שעה שתשקיעו בהן היום, באאוריקה או בכל מקום ראוי אחר.

האמינו לנו. עבדו היטב ובעתיד תראו את פרי העמל שלכם היום. התחילו לכתוב מאמרים ולצד שיפור היכולות וההתקדמות באקדמיה, אל עבר התואר השני ובהמשך לדוקטורט, תהנו מאלפי קוראים שייהנו ללמוד מהדברים שאתם כותבים ומסבירים במאמרים שלכם!
מה עושים כשנגמרות השאלות ב"אתגר היום"?



סיימתם את כל השאלות בתואר הראשון? - ברכותינו!

עכשיו, משסיימתם את חובות התשובה שלכם בלימודים לתואר, אתם כבר בטח בעלי או מתקרבים לתואר ראשון.

אז אחרי שאתם מסיימים את כל שאלות האתגר ומקבלים את התואר "פנומן", המעיד על סיום בהצטיינות של תואר ראשון, עכשיו מגיע השלב שבו תוכלו להתחיל לכתוב מאמרים כדי להתקדם אל תואר שני. קראו עליו בתגית "תואר שני באאוריקה".

את המאמרים כותבים בהנחיית מנחי הבית שלנו. היכנסו אל האקדמיה, ממסך הבית של אאוריקה, ובחרו בכל פעם נושא שעליו תרצו לכתוב מאמר. בכל פעם שסיימתם לכתוב, לחצו על הכפתור שבתחתית מסך הכתיבה, כדי לשלוח למנחה שלכם. המנחים יעברו על המאמר ויכתבו לכם מה התיקונים הנדרשים. כך זה יחזור שוב ושוב, מעריכה לבדיקה, עד שהמאמר יהיה מוכן לפרסום בכתב העת המדעי שלנו.

כך, בלימודי התואר הראשון באאוריקה, נסייע לכם ללמוד כיצד לכתוב בהצטיינות. אחר כך יבוא התואר השני שבו תכתבו בעצמכם מאמרים בנושאים שמעניינים אתכם ובדוקטורט תוכלו לבחור תחום שבו תרצו להתמחות ותכתבו מאמרי מחקר רק בו.

בהצלחה!


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.