» «
ביל גייטס
איך הפך ביל גייטס את הפי.סי. למחשב הנמכר בעולם?



הבחור הצעיר שנסע בחזרה אל משרדי החברה הקטנה שהקים, כבר ידע שההתחייבות שנתן לחברת יבמ, לספק מערכת הפעלה למחשב האישי החדש שהם עומדים להוציא לשוק, היא בעייתית. הרי אין לו מערכת הפעלה שכזה והוא לא מפתח אותה.

מטכנאי-מתכנת שהכיר, הוא רכש בגרושים את מערכת ההפעלה החובבנית שההוא פיתח. את הקוד שקנה הוא הפך למערכת ההפעלה DOS. בתוך זמן קצר היא תהיה למערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בשנות השמונים.

כי החוצפה וההעזה הצליחו לו. אז הכירו את ביל גייטס (Bill Gates), היזם האמריקאי שהקים את חברת "מיקרוסופט". ההצלחה העסקית והטכנולוגית הנדירה שהוא הניע הפכה אותו לאחד מהמנהלים החזקים בעולם ולאיש העשיר בעולם.

כבר בצעירותו הסתמן ביל כגאון. מוריו פטרו אותו מתכנית הלימודים הרגילה ואפשרו לו לשקוד על כתיבת קוד.

ה-DOS שהוא שיווק ל-Ibm תהפוך למפרש והרוח של מהפכת המחשב האישי, שתשנה את העולם לחלוטין. את מיקרוסופט, החברה שבראשה עמד גייטס, היא תעשיר ברמות בלתי נתפסות.

איך זה קרה? - בפיקחותו דאג ביל שבהסכם עם IBM לא ייכלל סעיף בלעדיות. כך, רגע אחרי שמחשב ה-IBM PC יצא לשוק וכבש אותו בסערה, הוא החל למכור את מערכת ההפעלה שלו לעשרות יצרני מחשבים "תואמי IBM" והפך את מיקרוסופט, חברת התוכנה שהקים יחד עם פול אלן, לחברה החזקה בעולם הטכנולוגיה.

במשך שנים רבות הוא כיהן כמנכ"ל ואדריכל התוכנה הראשי של החברה. כשהחליט שדי לו, הוא פרש והקדיש את עצמו למטרות חשובות יותר. גם כיום הוא פעיל במיקרוסופט, אם כי הרבה פחות ויותר כבעל מניות בה.

מי שהודיע למוריו שבגיל 30 הוא מתכוון להיות מיליונר, הפך בגיל 31 למיליארדר. אבל זה לא נעצר שם. במרבית הקריירה שלו גייטס היה האיש העשיר בעולם. פה ושם מישהו עבר אותו אבל אז מיקרוסופט הייתה מסיימת רבעון מוצלח והוא שב לראש הטבלה.

כיום הוא משקיע את מרבית זמנו בפתרון בעיות לטובת העולם כולו. גייטס קורא המון ספרי מדע ומחקרים ומסמן תחומים שבהם הוא יכול לסייע בכספו לפיתוחים טכנולוגיים חשובים וטובים לאנושות. הוא משקיע בהם ממון רב מכספה של הקרן שהקים עם רעייתו ומחזק יזמים שמציעים פתרונות לבעיות גדולות שכאלה.

גייטס הוא גם נדבן, שהקים קרן צדקה שמאפשרת למיליארדרים שמוכנים לתרום חצי מהונם לצדקה להתחייב לעשות זאת. הוא ומלינדה גייטס רעייתו, שייסדו את קרן הצדקה הענקית, כבר הודיעו שבמותם ייתרם 95% מהונם לצדקה. ילדיהם יצטרכו "להסתפק" במיליארדים בודדים...


הנה סיפור הצלחתו של ביל גייטס (עברית):

http://youtu.be/y3FDcT6h_mc


בשנות ה-80 ביל גייטס מפרגן למקינטוש של Apple ומיקרוסופט מקפידה לפתח לו תוכנות מעולות משלה, שגם מייצרות לה רווחים נאים:

https://youtu.be/-5zeJyQ31rM


עוד על מיקרוסופט מפעל חייו של ביל גייטס (מתורגם):

http://youtu.be/ynGwwfsYA-U


כמה עשיר ביל גייטס?

http://youtu.be/IvRM4fHKTQI


וסרט תיעודי על חייו של גייטס:

https://youtu.be/saQK8Y4h2uM?long=yes
מיקרוסופט
איך התפתחה חברת המחשבים מיקרוסופט?



חברת מיקרוסופט שהוקמה בשנת 1975 על ידי שני הסטודנטים הצעירים, ביל גייטס ופול אלן, תכננה להתרכז בפיתוח תוכנה למעבדי מיקרו ותוכנת בייסיק למחשבי אפל, מי שבעתיד תהיה המתחרה שלה. אבל הסכם לאספקת מערכת הפעלה למחשבים האישיים שחברת יבמ הוציאה לשוק, הפך אותה לחברה מצליחה באמת. היא החלה לספק את מערכת ההפעלה DOS לכל מתחריה של IBM והצליחה בכך להפוך לכוח הגדול של עולם המחשבים האישיים.

משהפכה למוח של המחשבים האישיים ויצרה זהות בין DOS למחשב אישי, פיתחה מיקרוסופט מערכת הפעלה שחיקתה את מערכת ההפעלה מבוססת החלונות והעכבר, של מחשב המקינטוש. היא הפכה את "חלונות" למערכת ההפעלה הנפוצה בעולם ובפיתוח חבילת התוכנה "אופיס" היא הנציחה את עוצמתה, במיוחד בשוק הארגוני, אך גם בקרב משתמשים פרטיים.

בסוף שנות ה-90 היא הפכה לחברה החזקה בעולם המחשבים וגם את האינטרנט כבשה, עם דפדפן האקספלורר שקנתה והפכה לדפדפן חינמי, שחולק כחלק ממערכת ההפעלה שלה והקנה לה שליטה על האינטרנט של אותם ימים.

בסוף שנות ה-90 מיקרוסופט הייתה כה חזקה ועשירה, עד שהואשמה ביצירת מונופול, באופן בלתי חוקי. העובדה שהיא שלטה גם במערכת ההפעלה הכי נפוצה Windows וגם בדפדפן Explorer שהיא הפכה להכי נפוץ העניק לה שליטה מוחלטת בשוק ועורר עליה את חמת משרד המשפטים האמריקאי.

אבל גם עוצמה כזו יכולה להיעצר על ידי אנשים מבריקים וחברות חדשות בתחום האינטרנט, כמו גם מהפכנים בתחום המחשוב הנייד - כל אלה הצליחו לגרום בשלב מסוים למיקרוסופט להפוך לחברה פחות חזקה ופחות חדשנית מבעבר. שליטתה בשוק נחלשה ועל אף שרווחיה עדיין עצומים, היא הצליחה להחמיץ את מהפכת הסמארטפונים והעתיד הפך עבורה פחות ברור ומובן מאליו, מכפי שהיה.

אבל בשנים האחרונות, מיקרוסופט שבה וכבשה את מקומה המרכזי בראש שוק המחשבים והתוכנה העולמית. התמיכה העקבית שלה בקהילת הקוד הפתוח, טיפול נכון וקפדני בשוק הארגוני והעסקי, בהם היא הובילה במהלך כל השנים הללו וחשיבה רעננה גם בעסקי החומרה שלה ובהשקעות חכמות בעולם ה-Ai המתפוצץ - כל אלו הופכים אותה שוב למובילת שוק ולאחת החברות המתקדמות והעשירות בעולם.


הנה סרטון על תולדותיה של מיקרוסופט:

http://youtu.be/ad4m9U_u7X4?t=5s
דוס
איך נולדה מערכת ההפעלה של הפיסי MS-DOS?



מערכת ההפעלה דוס של מיקרוסופט (MS-DOS) היא אחד הפרדוקסים הגדולים של עולם המחשבים. מצד אחד היא הייתה בעלת מראה מסך מכוער, לא אינטואיטיבי והיא חייבה את המשתמש ללמוד הרבה כדי להשתמש בה, כמו לזכור בעל-פה עשרות פקודות רק כדי לעשות פשוטות כמו העתקה או הדבקה, ומצד שני היא זו שהצליחה להפוך את המחשב האישי לפופולרי באופן שלא יאומן ונמכרה במיליוני עותקים רבים.

מערכת ה-MS-DOS, או בכינוי של החבר'ה "דוס", נכתבה בהמשך למערכת ההפעלה המקורית, שפיתח מתכנת עצמאי בשם טים פטרסון, בעל חנות רדיו-שק. אותו פיטרסון קיבל מחברת מיקרוסופט סכום זעום עבורה והיא הפכה בידי מיקרוסופט להצלחה מסחרית עצומה.

ההצלחה הייתה בעיקר תודות לכך שהשימוש ב-MS-DOS לא הוגבל למחשבים של חברת יבמ וכך השתמשו בה מאות מיליוני מחשבים זולים שיוצרו במזרח וכונו "תואמי יבמ".

אז אחרי שצולחים את ההמתנה האינסופית לטעינה של דוס ומתרגלים לממשק המייאש, יש הרבה שיאמרו שהיה בה גם משהו מדליק. לא מעט אנשי מחשבים מצליחים ימשיכו שנים רבות אחר כך להשתמש ביכולות, בפשטות, התכליתיות ובנוחות המשונה של מערכת ההפעלה הלא-גרפית הזו.

קצת נתונים משעשעים על DOS: הקוד, שנכתב כולו בשפת אסמבלי 8086, כלל 7 קובצי מקור בלבד. 3 שנים מאוחר יותר יצאה גרסה 2.0 שכללה כבר כ-100 קובצי ASM והציעה כמה חידושים, כמו תמיכה בכונן קשיח ל-IBM XT עם נפח אחסון "עצום" של 32MB ותמיכה בתקליטונים, או דיסקטים כמו שהם כונו אז, בגודל של 5.25 אינץ’. הקיבולת שלהם הייתה או 180KB או 360KB לדיסקט...


הנה סיפורה של ה-MS-DOS:

https://youtu.be/Fvx5L3RnjAA


סטיב ג'ובס, המתחרה האגדי מחברת Apple, לועג ל-DOS:

https://youtu.be/KMX_FuOLoCI


סרטון שנועד לעודד שדרוג לגרסת MS-DOS 5:

https://youtu.be/NfpYrem94q0


כך DOS נראתה:

https://youtu.be/1bKNts8liWI


וסרט תיעודי על הנצחון של DOS בדרך להיות מערכת ההפעלה של ה-IBM PC:

https://youtu.be/bLVbSjDq0DE?long=yes
מלחמת הדפדפנים
מה הייתה מלחמת הדפדפנים?



מלחמת הדפדפנים (Browser Wars) היה הכינוי של מאבק עסקי חריף שהתקיים בין חברת מיקרוסופט לבין חברת נטסקייפ, על רקע התחרות בין הדפדפנים של שתי החברות.

הכל התחיל עם מארק אנדריסן, סטודנט להנדסת תוכנה מאוניברסיטת אילינוי, שהגה את רעיון האינטרנט החווייתי, מבוסס המולטימדיה, עם התמונות, הגרפיקה, ממשק המשתמש המודרני והקישורים ביניהם - כל הדברים שהוא הגדיר בקיצור כ"הייפרמדיה גלובלית". אנדריסן וחבורת סטודנטים מהאוניברסיטה שהצטרפו אליו, פיתחו את תוכנת המוזאיק (Mosaic) החופשית, שהייתה הדפדפן הראשון בעולם. המוזאיק יצר מהפכה עצומה והאינטרנט כמו שכולם מכירים אותו נולד ויצא לדרך.

כשאנדריסן סיים את הלימודים, הציע לו ג'ים קלארק, מולטי מיליונר שייסד בעבר את חברת סיליקון גרפיקס, להקים אתו חברה חדשה. הוא רצה לייצר דפדפן מקצועי ומסחרי. נטסקייפ שהקימו השניים ביחד הפכה להצלחה מסחררת. הדפדפן שלה הפך ללהיט עולמי ונמכר כמו לחמניות טריות. המון לחמניות...

אך כשמיקרוסופט, החברה החזקה בעולם, נכנסה לעולם הדפדפנים, החל המנכ"ל המצליח והעשיר שלה, להתחרות בנטסקייפ. מיקרוסופט הוסיפה ללא תשלום את הדפדפן שלה, אינטרנט אקספלורר, לתוך מערכת ההפעלה שלה "חלונות". כך היא הלכה והחלישה את המכירות של נטסקייפ. בהדרגה השתלטה מיקרוסופט על עולם האינטרנט, בעוד נטסקייפ שלא הצליחה להרוויח ממכירות פשוט נסגרה.

אבל כשנטסקייפ נסגרה, היא שחררה את הקוד של נטסקייפ לציבור כ"קוד פתוח". והצדק הפואטי היה שמאותו קוד פיתחה חברת "גוגל" את הדפדפן החינמי שלה "גוגל כרום". הכרום היה טוב בהרבה ומהיר מהאינטרנט אקספלורר והוא הלך והשתלט על הרשת. כיום מיקרוסופט פיתחה דפדפן חדש בשם Edge והיא מנסה שוב להשתלט על הרשת. ימים יגידו אם היא תצליח.


הנה התפתחות מלחמת הדפדפנים והשולטים בכל שלב:

https://youtu.be/W4wWdmfOibY


החקירה של ביל גייטס במהלך מלחמת הדפדפנים. היא לא עזרה:

https://youtu.be/xZ2vThhytJQ


המנצח לבסוף יהיה דפדפן הגוגל כרום:

https://youtu.be/eJm1-v_Uyb8


וסיפור עלייתו ונפילתו של דפדפן נטסקייפ:

https://youtu.be/LOWOLJci8d8?long=yes

ביל גייטס

Windows
מהי ווינדוס, מערכת ההפעלה הנפוצה בעולם?



מערכת ההפעלה הנמכרת ביותר בעולם היא "חלונות" (Windows). זוהי מערכת הפעלה שפותחה למחשבים אישיים על ידי חברת הענק מיקרוסופט, זו שפיתחה גם את מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר שלפניה, מערכת ההפעלה DOS.

במשך שנים רבות זכתה Windows להגמוניה במחשבים שולחניים וניידים. היא נולדה כשמיקרוסופט, מובילת שוק מערכות ההפעלה למחשבים אישיים בשנות ה-80, גילתה שחברת "אפל" של סטיב ג'ובס פיתחה למחשב המקינטוש החדשני מערכת הפעלה גרפית וידידותית למשתמש, שעשתה שימוש במרכיבים חדשניים כמו עכבר מחשב וחלונות הנפתחים על המסך ונראתה טוב מכל דבר אחר בתחום.

מיקרוסופט הבינה שעליה להחליף את פקודות הטקסט המעיקות של דוס בממשק גרפי נוח ויצרה את Windows. תמיד כשיש לך מוצר מצליח, כדאי לברר אם אתה מבין שמתחרים יוכלו לקחת את ההובלה שלך, בזכות מוצר שיעשה את מה שהוא עושה, אבל עם ממשק קל ונעים יותר לשימוש.

אז מיקרוסופט פיתחה את חלונות כמערכת הפעלה מקבילה, יש שיאמרו מערכת המחקה את מערכת ההפעלה של המקינטוש של חברת Apple. אפל תבעה את מיקרוסופט בתביעת זכויות יוצרים גדולה, אך לא הצליחה להוכיח שהאחרונה העתיקה ממנה קניין רוחני. מכאן הפכה "חלונות" למערכת הפעלה מוצלחת, שבכל גירסה הלכה והשתפרה. במיוחד היו טובות גירסאות ה-Windows 95, XP, Windows 7 ו-10 המצוינת. גרסאות אחרות היו בחלקן כושלות יחסית וגרמו להתמרמרות רבה בקרב הלקוחות, מה שהוביל לשדרוג שלה לגרסה הבאה, שדרוג שתמיד היה רווחי ליצרנית.

כיום זוכה ווינדוז לתחרות רבה ממערכות הפעלה בקוד פתוח, דוגמת לינוקס ו-Chrome OS למחשבים אישיים ואנדרואיד, מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר לסמארטפונים. מצד שני, היא עצמה עברה להשתמש בהמון כלים פתוחים, לתמוך בקהילת המפתחים של קוד פתוח, גם דרך אתר Github שאותו רכשה וממשיכה לנהל אותו, לטובת המתכנתים באשר הם. זו עדיין מערכת ההפעלה המצליחה ביותר בעולם.


הנה האבולוציה של מערכת ההפעלה "חלונות":

https://youtu.be/E7zt8dxBi8A


הצלילים של Windows היו כבר מזמן לאגדה והנה תזמורת סימפונית מבצעת יצירה שמבוססת על הצלילים האופייניים של חלונות הישנה:

https://youtu.be/dGKwx-BFO0E


הודעות השגיאה של "חלונות" הפכו גם הם ללהיט:

https://youtu.be/ngXAkVidEoQ


ומשתמש שהחליט "לבדוק" אם מיקרוסופט גונבת רעיונות מחברת "אפל" בשביל חלונות:

https://youtu.be/TaIUkwPybtM
אנרגיה גרעינית
מהי אנרגיה גרעינית?



על אף החשש הגדול ממנה, שווה לדעת שאנרגיה גרעינית (Nuclear Energy) היא כנראה מקור אנרגיה נקי לסביבה, היא כמעט ולא פולטת קרינה, פחמן או זיהום אוויר ובמיוחד בהשוואה לייצור של חשמל מדלקי מאובנים, כמו נפט, פחם וגז טבעי.

אנרגיה גרעינית היא האנרגיה שמשתחררת מגרעין האטום, לרוב בביצוע תהליך של ביקוע גרעיני (ראו בתגית "ביקוע גרעיני") ולעתים בהיתוך גרעיני (בתגית "היתוך גרעיני").

השימושים העיקריים של אנרגיה גרעינית הם לייצור של חשמל בתחנות כוח גרעיניות. את החום שנוצר מהביקוע מנצלים להרתחה של מים ויצירת קיטור שמניע טורבינות ומייצר חשמל.


#יתרונות
יתרונן של תחנות הכוח הגרעיניות בייצור חשמל הוא שתהליך זה הוא יציב, זול משמעותית, לא פולט פחמן דו-חמצני המזהם את האטמוספרה ומנגד - מספקת חשמל באופן אחיד, לעומת טכנולוגיות ירוקות אחרות, שכשאין שמש, רוח וכדומה, צפירות הרבה פחות אנרגיה.

בכך מציעה יצירת החשמל באמצעות אנרגיה גרעינית פתרון מוצלח, בריא ובטוח הרבה יותר לשיפור ויצירת משבר האקלים, לעומת השיטות המזהמות או הלא יציבות של ייצור חשמל.

ענקי טכנולוגיה כמו ביל גייטס ואילון מאסק טוענים שעתיד החשמל הוא בכורים גרעיניים. האחרון גורס שטכנולוגיה זו תוכל לשבור את תלותן של מדינות אירופה בגז הרוסי ותמנע את יוקר המחיה העולה בשל מחירי הנפט המטפסים בעולם. מייסד מייקרוסופט, ביל גייטס, רואה באנרגיה הגרעינית את האנרגיה הנקייה היחידה (לעומת אנרגיה סולרית התלויה בשמש למשל או אנרגיית הרוח שאינה מייצרת כשאין רוח). שתוכל לספק כמויות אדירות של אנרגיה, בכל שעה במהלך היממה, בכל עונה וכמעט בכל מקום בכדור הארץ.


#בטיחות
בטכנולוגיה הנוכחית האנרגיה גרעינית היא אמנם מסוכנת, בשל החשש מתאונות גרעיניות שגורמות להרג של רבים וליצירה רבה של פסולת רדיואקטיבית ומסוכנת. אבל חשוב לציין שאסונות העבר המעטים הביאו להחמרת האכיפה והפיקוח בכורים הגרעיניים, עובדה שהפכה את תחום הכורים הגרעיניים למאוד מוסדר.

בנוסף, טכנולוגיות חדשות כמו כורי תוריום, בטוחים פי כמה ובלתי ישימים לנשק גרעיני, יוכלו תוך שנים ספורות לפתור את הבעיות ולהציע פתרונות שהם גם סביבתיים וזולים וגם בטוחים יותר מכל שיטה אחרת.


הנה הסבר על האנרגיה הגרעינית (מתורגם):

https://youtu.be/rcOFV4y5z8c


היתרונות באנרגיה גרעינית (מתורגם):

https://youtu.be/pVbLlnmxIbY


החששות שמנגד לגבי יצירת חשמל מאנרגיה גרעינית (מתורגם):

https://youtu.be/HEYbgyL5n1g


טומיוקה, עיר יפנית שננטשה בשל אסון גרעיני (מתורגם):

https://youtu.be/hJN3diBR44I


והפחד מאנרגיה גרעינית שמביא לפגיעה בכדור הארץ (מתורגם):

https://youtu.be/LZXUR4z2P9w?long=yes
תסמונת אספרגר
מהי תסמונת אספרגר?



תסמונת אספרגר היא לקות עצבית שנולדים איתה. לילדים שסובלים מאספרגר יש לפעמים יכולת ביטוי גבוהה מאד, אך מנגד יש להם קשיים ביחסים חברתיים, לעיתים הם עלולים להיות חסרי טקט ולומר דברים שלא מקובל לומר בחברה. קשה להם להזדהות ולגלות אמתפיה ורגישות לכאב של אחרים. רבים מהם לא בוכים כלל.

הם יכולים להתעניין מאד בנושאים מסוימים (בצורה שיכולה להיראות לאחרים מוגזמת) ולהתנהג בצורה חריגה. כך למשל, הם מסוגלים לא פעם לתופף על שולחן בלי הפסקה וכדומה.

כיום רואים באספרגר לקות שנמצאת בצד הקל של הרצף האוטיסטי. אנשים מצליחים רבים התמודדו עם אספרגר וחלקם הצליחו באופן מסוים בזכותו, כולל אלברט איינשטיין, מוצרט, אילון מאסק, ביל גייטס, צ'ארלס דארווין, אנדי וורהול, בוב דילן, הבמאי טים ברטון ומייקל ג'קסון.


כך מציג ילד עם אספרגר את עצמו (עברית):

http://youtu.be/K4sDdPADl_g


סטודנט לתקשורת עם אספרגר מסביר (עברית):

http://youtu.be/EqtBmNKHTK8


סימני האספרגר:

http://youtu.be/v-4C6FUS4lY


נערה עם אספרגר מספרת שאת הכל על יחסים וחברה צריך היה ללמד אותה:

http://youtu.be/qIAILIg1-rM


אילון מאסק - המהנדס הגאון שהעיד על האספרגר שלו (עברית):

https://youtu.be/9hDGvfKb9NA


מצליחנים בהיסטוריה שהיו על הרצף האוטיסטי:

https://youtu.be/CVP8l1SW-ng


וכתבת טלוויזיה על ילדי תסמונת אספרגר (עברית):

http://youtu.be/1VKF7csTIt8?long=yes
מערכת הפעלה
מהי מערכת הפעלה?



מערכת הפעלה (Operating System), ברמה הפשוטה ביותר, היא התוכנה שמנהלת ומפעילה את המחשב, או כל מכשיר דיגיטלי ופריט ממוחשב או מבוסס מחשב, כולל טלפון חכם, שעון חכם, טלוויזיה חכמה וכדומה.

למעשה, מערכת ההפעלה היא אחת הטכנולוגיות החשובות ביותר בעולם המודרני.

מערכת ההפעלה כשמה כן היא. מפעילה את התהליכים והמשאבים במחשב. זוהי התוכנה שמספקת למחשב את היכולות הבסיסיות שלו ומאפשרת לתקשר איתו וכמובן גם להריץ ולהפעיל עליו תוכנות.

בין מערכות ההפעלה הידועות בעולם כיום ניתן לציין את Windows, Mac OS, Linux המיועדות למחשבים, iOS ואנדרואיד, המפעילות את מרבית הסמארטפונים בעולם ועוד כמה זעירות ופחות מוכרות, המריצות מספר זעום, או מתוחכם פחות של מכשירים.


#קיצור תולדות מערכות ההפעלה
ההיסטוריה של מערכות ההפעלה למחשבים מתחילה בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20, עת פותחו מערכות ההפעלה הראשונות למחשבים האלקטרוניים הענקיים של אותם ימים, דוגמת ה-IBM 701.

בשנות ה-70 וה-80, פותחו מערכות ההפעלה המוכרות והמצליחות ביותר, בראשן MS-DOS למחשב ה-PC ומערכת ההפעלה UNIX, ממנה יצמחו המון מערכות הפעלה, כולל לינוקס המצליחה ואנדרואיד, כיום מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר לסמארטפונים, שמבוססת עליה.

מאמצע שנות ה-80 וה-90 מפותחות מערכות ההפעלה של אפל, ה-Mac OS שפותחה עבור מחשב המקינטוש פורץ הדרך ו-Microsoft Windows שאימצה לא מעט מהחידושים שלה למחשבי הפי.סי.

בשנות ה-2000, עם הצגת הטלפון החכם הראשון, מכשיר ה-iPhone של חברת Apple, הושקה גם מערכת ההפעלה שלו, ה-iOS. תוך זמן קצר יצאו לשוק מכשירי טלפון חכמים של חברות מתחרות והושקה מערכת ההפעלה המתחרה, Android.

אנדרואיד פותחה על בסיס מערכת ההפעלה לינוקס. פיתח אותה סטארטאפ קטן, שנרכש על ידי חברת Google ומכאן היא הפכה תוך שנים ספורות למערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם.


כך פועלת מערכת ההפעלה:

https://youtu.be/GjNp0bBrjmU


על מערכות ההפעלה למכשירים ניידים כמו iPhone או iPad של Apple או מכשירים של חברות מתחרות:

https://youtu.be/qJJ-kEwgLrY


ההתפתחות לאורך השנים של מערכת ההפעלה "חלונות":

https://youtu.be/E7zt8dxBi8A


הצגה אופיינית של גרסת iOS חדשה לאייפון:

https://youtu.be/eHAmKJ2TbZs


בשביל האמנות - תזמורת סימפונית מבצעת יצירה שמבוססת על הצלילים המוכרים של מערכת ההפעלה Windows:

https://youtu.be/dGKwx-BFO0E


הנה ההיסטוריה של מערכות ההפעלה:

https://youtu.be/9TLDCr5pKrc?long=yes


והרצאת וידאו על הדמיון והקשר של מערכות ההפעלה אל המודלים החדשים של AI המתפרץ כיום:

https://youtu.be/1lG7lFLXBIs?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.