שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
הגימנסיה הרצליה
מהן אצות ולמה הן משמשות?
אצות (Seaweeds) הן צמחים פשוטים, הפשוטים בעולם הצומח, שחיות במים מתוקים ומלוחים או במקומות לחים על פני האדמה. אין להן שורשים ולרוב הן בצבעי ירוק, אדום וחום.
בניגוד לצמחים רגילים, לאצות אין שורשים. האצות יכולות להיות בגדלים שונים, מאצות חד-תאיות, שעשויות תא אחד בלבד וצובעות בירוק מים עומדים וקליפות עצים, ועד אצות באורך של 45 מטרים, כמו אלה שגדלות באוקיינוס השקט.
קיימים 100 אלף סוגי אצות בעולם.
האצות הן מזון לדגים. הן מכילות צבענים (פיגמנטים) כמו הכלורופיל, שצובע אותן בירוק של הצמחים. יש בחלקן גם פיגמנטים אחרים, המקנים להן צבעים שונים. אלה מאפשרים לאצה ליצור אנרגיה מאור השמש ולייצר את המזון (הסוכר) בעצמן.
בריאות, מזינות וטעימות - התזונה המודרנית מזהה את האצות כמזון-על, "סופר פוד" של ממש.
במזרח משתמשים באצות כבר אלפי שנים כמרכיב בריא וטעים בתזונה המקומית של ארצות כמו יפן, סין ושכנותיהן. הדוגמה הקלאסית היא הסושי שאצת הנורי משמשת בו בתפקיד מרכזי. בימינו גם בעולם המודרני הבינו שהן יכולות להיות מרכיב משמעותי בעתיד התזונתי של המין האנושי.
התעשייה והמדע חוקרים במרץ את האצות, גם לצרכים אחרים. כיום מפיקים או לומדים להפיק מאצות מוצרי בריאות, תכשירים קוסמטיים, תוספי תזונה, תמציות מרפא, תרופות ועוד. במקומות שונים חוקרים גם את האפשרויות להפיק מאצות גם תחליפי חלב, או אפילו להפכן למקורות אנרגיה חלופית.
הנה האצות שבים והפוטנציאל התזונתי העצום שלהן:
https://youtu.be/U4OtEIWCnHY
האצות בריאות לאכילה ולמעשה הן מזון-על:
https://youtu.be/eEwmgJGXGSo
כך אוספים אצות בים ביפן:
https://youtu.be/deZja5i_B3o
בגימנסיה הרצליה בתל אביב מגדלים את אצת הספירולינה הבריאה (עברית):
https://youtu.be/Ase9SSI3x8U
כאן מייצרים מזון מאצות (עברית):
https://youtu.be/kRo9zWkQrPQ
מסכות הזנה לעור הפנים:
https://youtu.be/9qi4pKiyHLM
וכך לומדים להפיק מהאצות מוצרים חדשניים (מתורגם):
http://youtu.be/oOFMnZWbINU
אצות (Seaweeds) הן צמחים פשוטים, הפשוטים בעולם הצומח, שחיות במים מתוקים ומלוחים או במקומות לחים על פני האדמה. אין להן שורשים ולרוב הן בצבעי ירוק, אדום וחום.
בניגוד לצמחים רגילים, לאצות אין שורשים. האצות יכולות להיות בגדלים שונים, מאצות חד-תאיות, שעשויות תא אחד בלבד וצובעות בירוק מים עומדים וקליפות עצים, ועד אצות באורך של 45 מטרים, כמו אלה שגדלות באוקיינוס השקט.
קיימים 100 אלף סוגי אצות בעולם.
האצות הן מזון לדגים. הן מכילות צבענים (פיגמנטים) כמו הכלורופיל, שצובע אותן בירוק של הצמחים. יש בחלקן גם פיגמנטים אחרים, המקנים להן צבעים שונים. אלה מאפשרים לאצה ליצור אנרגיה מאור השמש ולייצר את המזון (הסוכר) בעצמן.
בריאות, מזינות וטעימות - התזונה המודרנית מזהה את האצות כמזון-על, "סופר פוד" של ממש.
במזרח משתמשים באצות כבר אלפי שנים כמרכיב בריא וטעים בתזונה המקומית של ארצות כמו יפן, סין ושכנותיהן. הדוגמה הקלאסית היא הסושי שאצת הנורי משמשת בו בתפקיד מרכזי. בימינו גם בעולם המודרני הבינו שהן יכולות להיות מרכיב משמעותי בעתיד התזונתי של המין האנושי.
התעשייה והמדע חוקרים במרץ את האצות, גם לצרכים אחרים. כיום מפיקים או לומדים להפיק מאצות מוצרי בריאות, תכשירים קוסמטיים, תוספי תזונה, תמציות מרפא, תרופות ועוד. במקומות שונים חוקרים גם את האפשרויות להפיק מאצות גם תחליפי חלב, או אפילו להפכן למקורות אנרגיה חלופית.
הנה האצות שבים והפוטנציאל התזונתי העצום שלהן:
https://youtu.be/U4OtEIWCnHY
האצות בריאות לאכילה ולמעשה הן מזון-על:
https://youtu.be/eEwmgJGXGSo
כך אוספים אצות בים ביפן:
https://youtu.be/deZja5i_B3o
בגימנסיה הרצליה בתל אביב מגדלים את אצת הספירולינה הבריאה (עברית):
https://youtu.be/Ase9SSI3x8U
כאן מייצרים מזון מאצות (עברית):
https://youtu.be/kRo9zWkQrPQ
מסכות הזנה לעור הפנים:
https://youtu.be/9qi4pKiyHLM
וכך לומדים להפיק מהאצות מוצרים חדשניים (מתורגם):
http://youtu.be/oOFMnZWbINU