» «

היסטוריה סינית

בניית החומה הסינית
למה נבנתה החומה הסינית?



את החומה הסינית (Great Wall of China) בנתה שושלת מינג שהשתלטה על סין והוציאה אותה משליטת המונגולים. החומה בכללותה נועדה למנוע כיבוש מונגולי מחודש של סין.

זו החומה הארוכה ביותר בעולם והיא למעשה חיבור של כמה חומות שנבנו בידי מיליוני עבדים, במהלך 2,000 שנה.

אורכה המלא של החומה הסינית הוא כ-6,500 קילומטרים. הסינים בנו לאורכה 10 אלפים מגדלים, שנועדו להכיל 10 חיילים כל אחד.

עוד על החומה המדהימה הזו בתגית "החומה הסינית".


כך נולדה החומה הסינית (מתורגם):

https://youtu.be/23oHqNEqRyo


הנה קיצור תולדות בניית החומה הגדולה של סין:

https://youtu.be/m68zyXyeYG0


סיפורה של החומה הסינית:

https://youtu.be/9dIyk65vR-g


מי בנה את החומה הסינית הגדולה?

https://youtu.be/95bnzxzSaso


הסיפור ההיסטורי של הקמת החומה הגדולה בסין:

http://youtu.be/dTY7yJ7JWFU


וסרט תיעודי על חומת סין הגדולה:

https://youtu.be/VjlydnRqcmw?long=yes
סושי
איפה נולד הסושי ואיך התפתח לגאונות יפנית?



סושי (Sushi) הוא ללא ספק המאכל היפני הפופולרי ביותר בעולם. אבל רבים לא יודעים שהוא נולד בכלל על גדות נהר המקונג שבסין, איפה שהוא בין המאה ה-2 לפני הספירה למאה ה-5 לספירה.

תולדות הסושי יודעים לספר שבמקור הוא נולד כשיטה קצת מוזרה למי שחי היום, לשימור של מזון לעונת החורף, כשהדיג מועט, או למקומות רחוקים מהים.

בימי קדם לא היו אמצעי קירור של ממש וחשמל היה עניין רחוק. כדרך די יקרה לצרוך דגים לאורך כל השנה והרחק ממקור הדיג, נהגו בסין להמליח את הדגים ולכסות אותם באורז מבושל. הם הונחו כך מתחת לאבנים כבדות ובתוך חביות עץ. לאחר שנה נהגו לגרד מהם את האורז המרקיב, לזרוק אותו ולאכול את הדג המוחמץ והלא מקולקל.

כמויות האורז שנזרקו כך הייתה אז הסיבה העיקרית שסושי היה במקור מאכל לעשירים בלבד.

בסביבות המאה ה-3 לספירה הגיע האורז מסין ליפן ובמאה ה-7 לספירה זכו היפנים להכיר גם את הסושי. באותה תקופה הבודהיזם מתחיל להתפשט ביפן ואיתו האיסור על אכילת בשר. עובדה זו אילצה את המטבח היפני למצוא מאכלים וחומרי גלם חדשים. הסושי היה התגלית המתאימה לאותה תקופה והוא הפך פופולרי.

במאה ה-13 הסושי ביפן הוא כבר מזון הרחוב ואחד המאכלים הפופולריים ביותר. בכל רחבי המדינה הוצבו עגלות, סושי ברים ודוכנים והיצירתיות והאסתטיקה היפנית הפכה אותו למגוון במיוחד, עם אינספור גרסאות, בטעמים, עיצובים וסגנונות נפלאים.

במאה ה-15 מתנהלת ביפן מלחמת האזרחים, מה שיתכן שהצריך הכנה קצרה יותר של מזון. על כל פנים, במקום שנה, היפנים מקצרים את תקופת התסיסה של הדגים באורז לחודש עד חודשיים ואוכלים את האורז שסייע להתססת הדגים.

היו מקומות, כמו בעיר קיוטו, שבהם נהגו להגיש את שכבות הדג והאורז בעטיפת עלי במבוק. במאה ה-16 מוחלף הבמבוק באצות, שהפכו לעטיפה של הסושי, לפי אחת הגרסאות בכדי שקלפנים ומהמרים יוכלו לשחק מבלי שהסושי שאכלו יידבק ויפריע להם לרמות במשחקי קלפים.

במאה ה-18 מחליטים טבחים יפנים לגמרי לוותר על תהליך התסיסה המסורתי. במקומו הם החלו להוסיף לאורז מבושל חומץ אורז. מתחיל הסושי לקבל את צורתו המוכרת לנו כיום ויותר ויותר מקומות מגישים אותו כחטיף קל, עם פיסת דג נא או סוג של פרי ים זמין.

בזכות קלות ההכנה ומהירותה, החלה גרסה זו של הסושי לצבור פופולריות של ממש. גרסאות חדשות נולדות אז, מטוקיו עם האדו-סושי, שרובנו מכירים בתור ניגירי-סושי ומהעיר אוסאקה הקאנסאי-סושי.

בניו יורק פותחים את הסושי בר היפני הראשון בשנת 1957. ב-1966 זוכה גם לוס אנג'לס במסעדת סושי משלה וכיום נפוצים דוכני סושי וסושיות, כמעט בכל עיר גדולה בעולם.


איפה נולד הסושי?

https://youtu.be/s3ByrfnYjOM


תולדות הסושי או ההיסטוריה של הסושי:

https://youtu.be/pdG9cSbE_Pw


וההיסטוריה המלאה והמפורטת של הסושי:

https://youtu.be/30Lo1WO1hJM?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.