» «

חמאת בוטנים

חמאת בוטנים
איך מייצרים חמאת בוטנים?



את חמאת הבוטנים (Peanut Butter) מייצרים, מן הסתם, מבוטנים. היא פותחה על ידי רופא אמריקאי, בסוף המאה ה-19. בשנת 1890 החלו לשווק אותה באופן מסחרי, אבל דווקא כתוסף מזון.

כן, חמאת הבוטנים נולדה בכלל כתוסף חלבונים לאנשים שסבלו מבעיות שיניים ולא יכלו לצרוך חלבון ממקורות אחרים. קצת מזכיר את הקוקה קולה, משקה שיולד כתרופה ורק בהמשך הפך למשקה הקל הכי נמכר בעולם.

בהמשך הפכה חמאת הבוטנים לממרח פופולרי על לחם ותיבול למאכלים שונים. כיום משתמשים בה בתעשיית המזון לייצור של חטיפים, עוגות ועוד.

אז איך מייצרים את ממרח הבוטנים, אתם שואלים?

הכנת חמאת בוטנים בבית היא תהליך פשוט שדורש מעט מרכיבים וציוד. המתכון הבסיסי להכנת חמאת בוטנים ביתית הוא 2 כוסות של בוטנים קלויים, ללא מלח.

כדי לייצר את חמאת הבוטנים קולים ומרסקים את הבוטנים עצמם, למעין ממרח אגוזי אדמה. ניתן להוסיף (אך לא חייבים) כף עד 2 כפות של שמן ואפשר גם מעט מלח, בשביל הטעם.

ואגב, בממרח הזה, מעין מטבל בוטנים, אפשר להשתמש אפילו כאמצעי תיבול לספגטי.


כך מייצרים חמאת בוטנים:

https://youtu.be/_GME_EG_o78


גם כך:

https://youtu.be/4iUduCtx7cA


וכך מכינים חמאת בוטנים בבית (עברית):

https://youtu.be/CyA--oC7Uas
חמאת בוטנים
כיצד נולדה חמאת הבוטנים?



חמאת הבוטנים (Peanut Butter) פותחה על ידי רופא אמריקאי, בסוף המאה ה-19. בשנת 1890 החלו לשווק אותה באופן מסחרי, אבל דווקא כתוסף מזון. כן, חמאת הבוטנים הייתה במקור תוסף חלבונים לאנשים שסבלו מבעיות שיניים ולא יכלו לצרוך חלבון ממקורות אחרים.

כיום היא פופולרית כממרח ונחשבת לממרח האמריקאי ביותר שיש, אבל לא רק בגלל שאמריקאי המציא את חמאת הבוטנים, אלא מפני שהבוטנים בארצות הברית הם יותר חטיף ממזון. ניתן למצוא אותם בהרבה ממתקים, חטיפים וגלידות. האמריקאים אוכלים מהם במשחקי פוטבול ובייסבול ומאכילים בהם את בעלי החיים בגני חיות ויש אפילו בוטנים מצופים, המכונים "בוטנים אמריקאים".

הבוטנים עצמם, אגב, נולדו בדרום אמריקה וגרסה קדומה של הממרח הזה היה מוכר עוד בימי האצטקים. חשוב לציין שממרח הבוטנים הזה מזין, גם אם עתיר קלוריות.

בשנים האחרונות נכנסה חמאת הבוטנים גם למסעדות יוקרה והיא נכללת בתפריטים האקזוטיים ביותר בהן. היא גם משתלבת ברטבים כמו רוטב "סאטה", בסלטי אטריות קרים, במרקים, קינוחים ובמגוון מאכלים נוספים. בבישול הסיני משתלב גם שמן הבוטנים היטב.

אבל עדיין, השיא של חמאת הבוטנים הוא במאכל הכי פשוט ועממי - על לחם. בארצות הברית, כמו בעוד מדינות אנגלוסקסית באירופה, נוהגים רבים לאכול למרוח על הלחם חמאת בוטנים (Peanut Butter) עם ריבה.

כך או כך, חמאת הבוטנים גם מיוצרת בגרסאות שונות, ביניהן חמאת הבוטנים הקלאסית, חמאת בוטנים עם שברי בוטנים, חמאת בוטנים עם דבש, חמאת בוטנים עם שוקולד ועוד.

אצלנו בישראל חמאת בוטנים היא מרכיב הטעם המרכזי בחטיף הישראלי הפופולרי "במבה".


כך התפתחה חמאת הבוטנים:

https://youtu.be/kE7kVjeBM-U


ייצור חמאת בוטנים בימינו:

https://youtu.be/4iUduCtx7cA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.