שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
טקסס
מהי בריכת המילטון?
בריכת המילטון היא בריכה תת-קרקעית בטקסס שבארה"ב. הבריכה נוצרה כאשר קרסה הכיפה של נהר תת קרקעי ויצרה את הבריכה המיוחדת והיפה הזו. בריכת המילטון נוצרה לפני אלפי שנים כתוצאה משחיקה חזקה של מים.
כיום הבריכה מלאה במים בגוון אמרלד מרהיב וסביבה סלעי גיר, מכוסים בשרך ואזוב. ישנו גם מפל שגובהו 15 מטר והוא פעיל תמיד, אפילו בתקופות היובש שבאזור.
הנה סרטון על בריכת המילטון:
https://youtu.be/fNBkgUf1MTY
הסבר על המקום:
https://youtu.be/TkDT0fHD4Po
צעירים מבלים בבריכה המפורסמת:
http://youtu.be/1hzHvHrLrrY?t=2m21s
בריכת המילטון היא בריכה תת-קרקעית בטקסס שבארה"ב. הבריכה נוצרה כאשר קרסה הכיפה של נהר תת קרקעי ויצרה את הבריכה המיוחדת והיפה הזו. בריכת המילטון נוצרה לפני אלפי שנים כתוצאה משחיקה חזקה של מים.
כיום הבריכה מלאה במים בגוון אמרלד מרהיב וסביבה סלעי גיר, מכוסים בשרך ואזוב. ישנו גם מפל שגובהו 15 מטר והוא פעיל תמיד, אפילו בתקופות היובש שבאזור.
הנה סרטון על בריכת המילטון:
https://youtu.be/fNBkgUf1MTY
הסבר על המקום:
https://youtu.be/TkDT0fHD4Po
צעירים מבלים בבריכה המפורסמת:
http://youtu.be/1hzHvHrLrrY?t=2m21s
איפה נולד נזיד הצ'ילי קון קרנה?
הוא המאכל הלאומי של טקסס ורבים חושבים שמוצאו ממקסיקו. למעשה, יש על כך ויכוח וטענה שמקורו בכלל בטקסס. אבל למה לקלקל אגדה שבגללה מגישים צ'ילי במקסיקו רק במסעדות לתיירים, כי הם בטוחים שהם הגיעו למולדת המאכל הנהדר הזה?
כך או כך, במערבונים ובצלחות של האקדוחנים במערב הפרוע הוא תפס מקום של כבוד, בכל פעם שהגיבור הגיע מהדרך הארוכה במדבר והתיישב לרגע לאכול מנה חמה של צ'ילי.
עד היום הצ'ילי קון קרנה (Chili con carne), בעברית "פלפלים עם בשר", הוא המאכל הלאומי של מדינת טקסס שבארצות הברית, המדינה המזוהה כל כך עם המערב הפרוע.
לצ'ילי קון קרנה יש גרסאות שונות ומשונות, בפינות שונות של העולם. אבל המתכון הבסיסי והכי מוכר שלו מציע נזיד חריף שעשוי מפלפלי צ'ילי חריפים, בשר, שום, בצל וכמון. נוהגים להכין אותו באופן מסורתי מבשר בקר קצוץ או טחון. יש המוסיפים לו עגבניות, שעועית ועוד מרכיבים מגוונים.
ההיסטוריונים סבורים שלמאכל המקורי אחראים הקונקיסטדורים, הכובשים הספרדים שכבשו את מקסיקו במאה ה-16. ככל הנראה כלל המתכון המקורי בשר שיובש, פלפלי צ'ילי מיובשים, חלב כבשים ומלח. הספרדים נהגו לכתוש את הכל ביחד ולייבש את העיסה בצורה של קוביות מיובשות, שאותן בישלו בסירים כשרצו להכין את הנזיד.
מקור השם הוא בספרדית, בה "צ'ילי" הוא פלפל הצ'ילי החריף ו"קרנה" זה בשר.
הנה הצ'ילי קון קרנה המקסיקני שהקאובויז כל כך אוהבים:
https://youtu.be/bTJLLxqZevA
תולדות הצ'ילי קון קרנה:
https://youtu.be/JkZ_2fjzsSE
וכך מכינים צ'ילי קון קרנה (עברית):
https://youtu.be/7zYa9l4B35E
הוא המאכל הלאומי של טקסס ורבים חושבים שמוצאו ממקסיקו. למעשה, יש על כך ויכוח וטענה שמקורו בכלל בטקסס. אבל למה לקלקל אגדה שבגללה מגישים צ'ילי במקסיקו רק במסעדות לתיירים, כי הם בטוחים שהם הגיעו למולדת המאכל הנהדר הזה?
כך או כך, במערבונים ובצלחות של האקדוחנים במערב הפרוע הוא תפס מקום של כבוד, בכל פעם שהגיבור הגיע מהדרך הארוכה במדבר והתיישב לרגע לאכול מנה חמה של צ'ילי.
עד היום הצ'ילי קון קרנה (Chili con carne), בעברית "פלפלים עם בשר", הוא המאכל הלאומי של מדינת טקסס שבארצות הברית, המדינה המזוהה כל כך עם המערב הפרוע.
לצ'ילי קון קרנה יש גרסאות שונות ומשונות, בפינות שונות של העולם. אבל המתכון הבסיסי והכי מוכר שלו מציע נזיד חריף שעשוי מפלפלי צ'ילי חריפים, בשר, שום, בצל וכמון. נוהגים להכין אותו באופן מסורתי מבשר בקר קצוץ או טחון. יש המוסיפים לו עגבניות, שעועית ועוד מרכיבים מגוונים.
ההיסטוריונים סבורים שלמאכל המקורי אחראים הקונקיסטדורים, הכובשים הספרדים שכבשו את מקסיקו במאה ה-16. ככל הנראה כלל המתכון המקורי בשר שיובש, פלפלי צ'ילי מיובשים, חלב כבשים ומלח. הספרדים נהגו לכתוש את הכל ביחד ולייבש את העיסה בצורה של קוביות מיובשות, שאותן בישלו בסירים כשרצו להכין את הנזיד.
מקור השם הוא בספרדית, בה "צ'ילי" הוא פלפל הצ'ילי החריף ו"קרנה" זה בשר.
הנה הצ'ילי קון קרנה המקסיקני שהקאובויז כל כך אוהבים:
https://youtu.be/bTJLLxqZevA
תולדות הצ'ילי קון קרנה:
https://youtu.be/JkZ_2fjzsSE
וכך מכינים צ'ילי קון קרנה (עברית):
https://youtu.be/7zYa9l4B35E