» «

מזון כבוש

סביצ'ה
מהו הסביצ'ה של פרו?



הסביצ'ה (Ceviche), גרסת הדג הכבוש של דרום-אמריקה, הוא אחד ממאכלי הדגים המרעננים של המטבח העולמי. המאכל הזה מנצח - גם בטעמו וגם במראה שלו, שכל כך מתאים לעידן המודרני של הצילחות, עידן שבו מנה שיוצאת מהמטבח צריכה גם להיראות נהדר ולא רק להיות טעימה.

את הסביצ'ה, המאכל הלאומי של פרו, לא צריך אפילו לבשל. כבר אצל האינקה יצרו את הסביצ'ה, עוד שלפני שהספרדים הביאו את הליים מאירופה. בני האינקה יצרו אותו מדג נא ומפרי שמזכיר את הפסיפלורה.

כיום מכינים את הסביצ'ה מדגים שהושרו במיץ לימון עם בצלים חתוכים. מקפידים על דג מפולט, כלומר נקי מעור ועצמות ושיהיה דג טרי מאד, כמו פארידה, פלאמידה, לברק, דג מוסר, אינטיאס, דניס, או כל דג אחר וטרי ממש, שהמוכר מאשר שהוא מתאים לסשימי.

לרוב מצרפים לדג מרכיבים נוספים, כמו צ'ילי חריף, רוטב בצל או כוסברה. אלה מוסיפים לו טעמים, אבל צריך להקפיד על כמויות זעירות, כדי שלא להרוס את הטעם של הדג הטרי, שחייב להיות המרכזי בו.

הסביצ'ה נפוץ גם בשאר מטבחי דרום אמריקה, אבל בעולם הוא ידוע כמאכל המפורסם ביותר של פרו. בתיאבון!


הנה הכנת סביצ'ה בפרו (עברית):

https://youtu.be/YOtYbmJtn-A


מומחי הסביצ'ה בפרו:

https://youtu.be/9kuC8_C2JWE


כך מכינים את הסביצ'ה:

https://youtu.be/aA2Y6NVxSDo


ותולדות הסביצ'ה:

https://youtu.be/j-_sD0nOeJ8


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.