» «

מקלונים

מקלון וייטנאמי
איך מקלון וייטנאמי מסווה את עצמו?



מקלון וייטנאמי (Vietnamese Stick Insect) הוא חרק שההסוואה שלו מדהימה. הוא חי בעיקר על ענפים ושיחים וממש כמו השם שניתן לו, הוא נראה כמו מקלון, זרד קטן, חלק מהצמח.

באמצעות ההסוואה הזו, שלא ניתן להבחין בה, מצליחים המקלונים להיעלם ולהתמזג בסביבה היטב. קשה או אי אפשר להבחין בהם, אלא אם אתם מומחים או יודעים שהם שם ומחפשים אחריהם בעיניים בוחנות.

המקלונים הם אוכלי עשב. הם יכולים להסוות את עצמם, אך אם ציפור או טורף אחר פגע בהם, הם יכולים לגדל מחדש את אברי הגוף הקטועים.

הרבייה של המקלונים היא בהטלת ביצים המוטלות אל האדמה, באופן אקראי. לאחר כשלושה חודשים הן בוקעות ומתוכן מגיחים נימפות, מקלונים צעירים.


שימו לב ליכולות ההסוואה המצוינות של המקלון הווייטנאמי:

https://youtu.be/zRB5xCpJJAI


מקלון וייטנאמי באמצע האוכל, בצילום קלוז-אפ ממש מקרוב:

https://youtu.be/VOSyaPP13V4


ומקלון ויאטנמי בולט על ידיו של אדם ואז מסווה את עצמו על השיח:

https://youtu.be/QNR0CPj4_Wc
מקלון קוצני
איך משטה המקלון הקוצני ברבייתו בכולם?



למקלון הקוצני תהליך רבייה מרתק שמעורבים בו הטעיה של בעלי חיים נוספים, חלקים אכילים בביצים, שנועדו לפתות אותם לאכילה ומזבלה שהיא חדר יולדות.

ראשית, המקלון הקוצני מצטיין ברביית בתולין. כלומר, הנקבות הבוגרות מתחילות להטיל ביצים פוריות, גם ללא זיווג של הזכרים. נקבות המקלון הקוצני מפזרות את ביציהן על הקרקע ואת ביצים, שנראות ממש כמו זרעים, נושאות נמלים היישר אל קיניהן. בביצים הללו יש חלק אכיל, שהנמלים אוכלות. לאחר הסעודה משליכות הנמלים את הביצים שלא נפגעו לאזור הפסולת של הקן. כאן הושלם חלקה הראשון של ההטעייה האבולוציונית, שהביאה את הביצים למקום התפתחות מושלם ומוגן.

לאחר התפתחות בטוחה במזבלה של הקן, בוקעות הנימפות מהביצים. אבל ההטעיה נמשכת, כשהנימפות הצעירות מזכירות בצורתן את הנמלים. למה זה טוב? - כיוון שכך הן מוגנות מהציפורים, שלרוב נמנעות מאכילה של נמלים. זה מבטיח את הגנתן גם במהלך השלב האחרון של ההתפתחות, לפני שיהפכו למקלונים, חרקים בעלי הסוואה מושלמת, שנראים ממש כמו ענף קטן של השיח שעליו הם ניצבים.


הנה המקלון הקוצני מקרוב:

https://youtu.be/uop5W9lpkho
מקלונאים
מהו פלא הרבייה של המקלון?



נראה שהזכרים של המקלון (Stick Insect) הם לא הכרחיים בתהליך הרבייה. אולי קשה להאמין, אבל כדי לייצר את צאצאיה, יכולה הנקבה להסתדר לגמרי בעצמה. אמנם נוכחותם של הזכרים חיונית כדי לייצר עוד זכרים, אבל בהיעדר זכר יכולה הנקבה להטיל ביצים עם נקבות, שעם השנים יטילו גם הן ביצי נקבות וכך הלאה.

כלומר, המקלונים לא תלויים בזכרים בתהליך הרבייה והנקבות משכפלות את עצמן ללא עזרתם של הזכרים. סוג של פמיניזם בעולם החרקים.

הרבייה שבה מולידות הנקבות צאצאות נקבה נקראת רביית בתולים. רוב המינים של המקלונאים מתרבים ברבייה כזו. הנקבה מטילה את הביצים באופן אקראי על האדמה ולאחר כ-3 שנים הן בוקעות.


הנה המקלון המופלא:

https://youtu.be/XoseL5KvHTE


כמה דברים שרציתם לדעת על המקלונאים:

https://youtu.be/ZMPBXwsbcy4


בקיעת ביצי המקלונים:

https://youtu.be/uhlB1h7f438


גדלים לגודל כזה:

https://youtu.be/wB6sHhQ3EcY


ואז המקלונית מטילה ביצים חדשות:

https://youtu.be/aDXB0CY1Htg


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.