» «
שוטרים
מה עושים השוטרים?



השוטרים אחראים על שמירת הסדר ומקפידים שאנשים ישמרו על החוק. את מי שעובר על החוק הם דואגים לתפוס ולהעמיד למשפט. יש גם שוטרי תנועה שמקפידים שהנהגים ינהגו בזהירות ושוטרים שחוקרים פשעים חמורים ואחריותם שהאזרחים במדינה יחושו ביטחון בה.


הנה סרטון על עבודות השוטרים (עברית):

http://youtu.be/hVH73SKl4oA


וסרטון משעשע על שוטר תנועה שהחליט שיש לאכוף את חוקי התנועה על הולכי רגל:

http://youtu.be/aS4qSLgVuzg
ניידת משטרה
מי נוסע בניידת משטרה?



בניידת המשטרה נוסעים השוטרים. יש בניידת מכשיר קשר שבאמצעותו מודיעים להם מתחנת המשטרה על פשעים שהתרחשו. כשהם מקבלים הודעה כזו, השוטרים מפעילים סירנה ונוסעים במהירות למקום הפשע.

כשנתפס הפושע, השוטרים לוקחים אותו בניידת המשטרה אל תא המעצר.


הנה סרטון של ניידות משטרה שעוצרות פושע ברכב הכחול:

http://youtu.be/59k1wqNIWSQ


והנה השוטרים מקבלים ניידות חדשות:

https://youtu.be/RYOJsK6YOfg
ממל
מה עושה הרדאר המשטרתי?



נהיגה במהירות גבוהה עלולה להיות מסוכנת ולגרום לתאונות קשות. הרדאר המשטרתי הוא כינוי למכשיר שבעזרתו מגלה השוטר נהגים שנוהגים מהר מדי. פעם הוא היה מבוסס על גלי רדיו, אבל עם הזמן התגלו בעיות רבות בזיהוי המהירות והבינו שהוא לא היה מדויק מספיק. כיום משתמשים ב"אקדח לייזר" או "רובה לייזר". זהו מכשיר שבמקום גלי רדיו לא מדויקים שולח קרן לייזר מדויקת הרבה יותר. במשטרה קוראים לו ממל"ז (ראשי תיבות של "מד מהירות לייזר").

איך עובד הממל"ז? - מחזיקים אותו ביד ומכוונים אל הרכב הנוסע כמו אקדח. כשהשוטר לוחץ על הכפתור, נשלחת קרן לייזר אל הרכב הנוסע וחוזרת בחזרה. לפי המהירות שבה היא עושה את המסלול הלוך וחזור, כותב הממל"ז את מהירותו של הרכב.

אחרי שאקדח הלייזר מזהה ממרחק רב את המהירות שבה נוסע הרכב שאליו הוא כיוון והשוטר וידא שהוא עבר את המהירות המותרת, הוא יכול לעצור את הנהג ולהעניש אותו בקנס כספי שעליו לשלם. אחרי שהנהג ישלם את הקנס ויפסיד כסף, משערים במשטרה שהוא יקפיד בעתיד לנהוג לאט יותר ולשמור על בטיחותו ובטיחות הנוסעים בכביש.


הנה "אקדח לייזר" בידי שוטר התנועה שממהר לעצור ולרשום דו"ח עם קנס לנוהגים מהר:

https://youtu.be/2YpekUblCdw


כך השוטר מכוון את קרן הלייזר ומזהה את מהירות כלי הרכב שאליהם הוא כיוון:

https://youtu.be/zLpAEi1kZpw


וכך פועל הרדאר שבתוך הרכב:

https://youtu.be/R2dgDedg9BE
סילוק פצצות
מה עושה הרובוט המשטרתי?



רובוט משטרתי הוא מתקן שמטרתו לשמור על חיי אדם. הרובוט מבצע משימות מסוכנות, שיש חשש שעלולות לפגוע בחיי חבלני המשטרה. ישנם רובוטים שונים בגודלם וביכולותיהם, יש כאלה המזיזים חפץ חשוד, יש בעלי כלי נשק ליירוט ולירי במטען חשוד ועוד.

הרובוט מצויד במצלמה שמאפשרת לו לשדר תמונה בזמן אמת למפעיל, שיכול כך לתפעל אותו גם במשימות עדינות שדורשות מיומנות ויכולת לקבל החלטות שמכונה לא מסוגלת עדיין לקבל. גם יכולת הניווט שלו וגודלו של הרובוט מאפשרים לו לפעול בשטחים בעייתיים ולבצע משימות שכלי רכב גדול לא היה מסוגל למלא.


הנה רובוטים משטרתיים מסוגים שונים, במגוון משימות שהם עשויים למלא:

http://youtu.be/MXuf4fyUuHc?t=6s


רובוט משטרתי מטפל בחפץ חשוד, על ידי ירי מכלי הנשק שמותקנים עליו (עברית):

http://youtu.be/T-Kvp3cQ8Gc


וסרטון של רובוט משטרתי בתנועה:

http://youtu.be/Aw4pLjEoPBM

משטרה

מדים
למה אנשים לובשים מדים?



המדים שאנשים לובשים הם סימן היכר שמתאים למקצועם ולארגון שבו הם עובדים.

משוטרים וחיילים ועד לדיילים וטכנאים - המדים מסייעים לנו לדעת במה אדם עוסק וכיצד נוכל להיעזר בו.

למדים שונים יש תפקיד מקצועי. לחיילים משמשים לא פעם מדים שמאפשרים להם להסתוות בפני האויב. מדי הכבאים עשויים מחומרים מונעי שריפה, כך שלא ייגרמו להם כוויות. אחיות לובשות מדים לבנים בכדי שיהיו תמיד נקיים, כי על לבן רואים אם המדים מלוכלכים ויש להחליפם, במקום לפגוע בסטריליות ובחולים.


הנה סרטון על המדים הלבנים של חיל הים:

http://youtu.be/onaLOD05oCw


על התפתחות מדי הרופאים (עברית):

https://youtu.be/I2kqqHLIv7o


ומדי הדיילות של חברת התעופה "אל על":

http://youtu.be/eOcpWdajz3I?t=2s
מצלמת פוטונים
איזו מצלמה רואה דרך הקיר?



"מצלמת הפוטונים" (Photon tracking camera) היא פיתוח עתידני ומדהים, של מצלמה שרואה דרך קירות. המצלמה בנויה כך שתוכל לזהות של נוכחות אנשים המתחבאים או נמצאים מאחורי קירות. היא עושה זאת בעזרת יכולת לצלם במהירות האור. המצלמה מסוגלת לצלם פוטונים בקצב של טריליון צילומים בשנייה!

דרך פעולתה מזכירה את האופן שבו פועלים מכשירי אולטרה-סאונד. אבל בניגוד להם לא גלי קול חוזרים הם שמאפשרים למצלמה כזו לייצר תמונה אלא חלקיקי אור החוזרים מאחורי הקיר. יש למילי קאם מתקן לייזר היורה מבול עצום ומהיר של קרני לייזר בכיוון שאליו מכוונת המצלמה. הפוטונים, שהם חלקיקי האור החוזרים מהקיר, נקלטים על ידי חיישן מהיר במיוחד המייצר מהם טריליון תמונות בשנייה, בעוד התוכנה שלה מנתחת את המידע המצטבר מחלקיקי האור המוחזרים ומייצרת בתוך כמה שניות תמונה שלמה, של מה שמסתתר מעבר לקיר.

המצלמה חודרת הקירות תוכל בעתיד לשמש כוחות צבא ומשטרה ולאפשר טיפול חכם וחסכוני בחיי אדם בחטיפות ופיגועי טרור המתבצעים כנגד אוכלוסייה אזרחית.

המצלמה הראשונה בעולם שרואה דרך קירות מפותחת ב-MIT, הטכניון האמריקאי.


הנה המצלמה הרואה דרך קירות:

http://youtu.be/PLtzilM0epg?t=1m52s


פיתוחים פשוטים יותר שמאפשרים לצלם דברים המסתתרים מאחרי פינות:

http://youtu.be/cDbGFT5rM0I


שלבים מוקדמים הרבה יותר בפיתוח של MIT:

http://youtu.be/H5xmo7iJ7KA


והנה ה-Streak Camera המצלמה שמצלמת קרן אור בתנועה:

http://youtu.be/snSIRJ2brEk
קרב מגע
מהו קרב מגע, אמנות הלחימה הישראלית?



קרב מגע (Krav Maga) היא שיטת הגנה עצמית מודרנית שמקורה בישראל. היא פותחה לראשונה בשנת 1944 ונועדה להיות שיטה אפקטיבית שתשמש את אנשי הצבא ואכיפת החוק, בדגש על יחידות מיוחדות.

השיטה, המבוססת על תגובות ותנועות טבעיות ואינסטינקטיביות, תפסה והתרחבה בהדרגה למדינות רבות וכיום היא מוכרת ונחשבת בכל העולם.

בין היתר כוללת השיטה שימוש באגרופים ומכות עם נשק, בעיטות ואזיקה. בין הטכניקות שנלמדות בקרב מגע ניתן למצוא מכות ידיים, מכות רגליים, הגנה נגד סכין, שחרור מחניקה ועוד.

כיום קרב המגע הפך פופולרי גם בקרב אזרחים רבים ברחבי העולם ומי שרוצים ללמוד כיצד להגן על עצמם.


#תולדות קרב המגע
את מקורותיו של קרב מגע ניתן לאתר כבר בשנות ה-30 של המאה הקודמת, כשאימי ליכטנפלד, אמן לחימה ומתאבק הונגרי-ישראלי, החל לפתח שיטה להגנה עצמית חדשה, בה ניתן יהיה להשתמש במצבים אמיתיים. ליכטנפלד, שגדל בשכונה קשה ואף אלימה בברטיסלבה, השתמש בכישוריו בכדי להגן על עצמו ועל הקהילה היהודית, מפני ההתקפות האנטישמיות שהופנו אז כנגדה.

בשנות ה-40, לאחר עלייתו ארצה, החל ליכטנפלד ללמד קרב מגע בצבא הישראלי המתהווה. השיטה הלכה ואומצה, תוך שהיא משוכללת במהירות. עם הזמן היא הפכה למרכיב מרכזי בתוכנית האימונים של צה"ל, הוא צבא ההגנה לישראל.

מאוחר יותר הוצג קרב המגע לרשויות אכיפת החוק ולאזרחים בישראל, ועם הזמן ומאז הוא התפשט ברחבי העולם.


#מה מיוחד בקרב מגע?
ייחודו של קרב המגע הוא בהתמקדות שלו בתרחישים מהעולם האמיתי, לעומת המיקוד של אומנויות לחימה רבות, בטכניקות מסורתיות של אומנויות לחימה. במרכזו עומד הרעיון שכל אחד יכול ללמוד להגן על עצמו, ללא קשר לכוחו או לגודלו הפיזי.

השיטה שמה דגש על פשטות ויעילות והיא נועדה לשמש אנשים בכל הגילאים והיכולות. על-מנת לשלוט בה לא נדרש שינוי גופני של ממש, אלא בעיקר שימוש נכון וטבעי ביכולות האנושיות הרגילות והקיימות אצל כולנו.

את טכניקות קרב המגע, המבוססות על תנועות ורפלקסים טבעיים, ניתן ללמוד בקלות ובמהירות. הטכניקות הללו כוללות פגיעות, בעיטות, חבטות ולחימה על הקרקע, לצד טכניקות להגנה מפני כלי נשק כמו רובים וסכינים.

עוד כולל קרב מגע גם אימון במודעות למצבים וטכניקות של הסלמה, מה שיכול לסייע לאנשים להימנע מלכתחילה ממצבים מסוכנים.

בניגוד לאמנויות לחימה מסורתיות, שעשויות להתמקד בהגנה או בכבוד, אחד מעקרונות המפתח של קרב מגע הוא תוקפנות. השיטה מעודדת אנשים להיות אגרסיביים בגישתם להגנה עצמית. משמעות הדבר היא שימוש בכל האמצעים הדרושים כדי להגן על עצמך, כולל פגיעה באזורים פגיעים, כגון העיניים, הגרון והמפשעה.

עוד היבט חשוב של קרב מגע הוא ההתמקדות בהדרכה בתרחישים מציאותיים. שיעורי קרב מגע כוללים לרוב התקפות מדומות, כאשר התלמידים לומדים כיצד להגן על עצמם מפני יריבים רבים וכיצד להגיב במצבי לחץ גבוה. בסוג כזה של אימון אנשים מפתחים את הביטחון העצמי והמיומנויות שהם צריכים בכדי להגן על עצמם במצבים אמיתיים.


לסיכום, ההתמקדות של קרב המגע בטכניקות מעשיות והיעילות שלו בהגנה עצמית בתרחישים מהעולם האמיתי הופכת אותו לבחירה אופטימלית עבור מי שרוצים ללמוד כיצד להגן על עצמם.


כך נולדה אמנות הלחימה של קרב המגע (עברית):

https://youtu.be/ZQrmQRKAgn0


העולם של הקרב מגע (עברית):

https://youtu.be/wwsBWlhAO0o


כך נראה קרב מגע:

https://youtu.be/N-ss_OfxsgA


אימוני קרב מגע (עברית):

https://youtu.be/fJXQZZb_Ji0


ההמצאה הישראלית בעולם אמנויות הלחימה:

https://youtu.be/_bXH9vDoLJ8


עד סין הגיע קרב המגע (מתורגם):

https://youtu.be/uwIPm0250NM


לא ברור כמה אותנטי אבל הנה בחורה שיודעת קרב מגע (ללא סאונד):

https://youtu.be/eDvFmDXcbN8


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.