» «
פלו ג'ו
מי הייתה פלו-ג'ו?



האתלטית המופלאה פלורנס גריפית' ג'וינר (Florence Griffith Joyner), כונתה בשם "פלו-ג'ו", ג'ו המעופפת. באולימפיאדות של שנות ה-80 היא שברה שיאים, שחלקם לא נשברו עד היום. סמליה המסחריים, כמו ציפורניה הארוכות והצבועות בצבעי הדגל האמריקאי, שערה הארוך והמתנפנף ותלבושות הריצה המשונות, בעלות הצד האחד בלבד - כל אלו היו רק העטיפה של הממתק הספורטיבי המדהים ביותר שראה ספורט האתלטיקה הנשי באותן שנים ואולי בכלל.

באולימפיאדת סיאול 1988 היא הייתה מלכת המסלול ובשנת 1995 היא נבחרה להיכל התהילה של הספורט האמריקאי.

אבל כמו רבות מהאגדות, בגיל 38 עברה "האישה המהירה בעולם" מהר מדי לעולם שכולו טוב. פלורנס גריפית' ג'וינר מתה בשנתה באופן מפתיע, אבל האגדה חיה וקיימת.


הנה פלו ג'ו בביצועיה ומספרת עליהם:

http://youtu.be/XhzzfTSeis4


שיא ששברה בריצת 100 מטרים:

http://youtu.be/UVSmPBLnSXY


מצגת וידאו לזכרה:

http://youtu.be/M0KYOEq97FE


ומצגת שערכה בתה מארי:

http://youtu.be/bSWLUR5TGvg
נשים באולימפיאדה
ממתי השתתפו נשים באולימפיאדה?



האולימפיאדה לא הייתה ברבות השנים המקום הידידותי ביותר לנשים. המשחקים בעת העתיקה היו בעירום ופתוחים לגברים בלבד. על נשים נשואות נאסר אפילו לצפות במשחקים, מחמת צניעות. מי שנתפסו עושות זאת הוצאו להורג בהשלכה מההר הסמוך. במקומם הם נאלצו להשתתף במשחקים שהוקדשו לאלה הרה, אשתו של זאוס, אבי האלים היוונים ומי שמשחקי הגברים הוקדשו לו.

אבל אם שימש אז העירום תירוץ לשיתוף גברים בלבד, הרי שהתירוץ הזה לא התקיים בעת חידוש המשחקים בסוף המאה ה-19. היה זה פייר דה קוברטן, מחדש המשחקים האולימפיים ב-1896, שדחף למשחקים על טהרת המין הגברי בלבד. האולימפיאדה הייתה בעיניו "שיר הלל לספורט הגברי". תפקיד הנשים היה להריע ולהכתיר את המנצחים ולא להשתתף בתחרויות.

היה גם עניין בריאותי. במאות הקודמות האמינו שהרחם הוא האיבר הרגיש בגוף האישה. פעילות ספורטיבית עלולה לפגוע בו, בהתפתחות האגן וביכולת העתידית של האישה ללדת...

אבל היו נשים שהוכיחו שהאישה לא פחות טובה. באולימפיאדה הראשונה ב-1896 נעלבה רצת המרתון סטמטה רבית'י היווניה, על שלא נתנו לה לרוץ מרתון. היא רצה למחרת את כל המסלול לבדה.
4 שנים אחר-כך, במשחקי פאריס ב-1900, הורשו נשים להשתתף. שרלוט קופר הבריטית הייתה האישה הראשונה שזכתה במדליית זהב באולימפיאדה זו. אבל נשים לא משכו קהל וכמעט ואיש לא בא למשחקים שלהן, מה עוד שהותר להן להתחרות רק בגולף וטניס - אותם ענפי ספורט שלא יווצר בהם מגע פיזי בין המתחרים. המקרה של מרגרט אבוט מדגים עד כמה זה היה מוזר - היא שיחקה וניצחה בטורניר גולף ב-1900, מבלי לדעת שמדובר במשחק אולימפי. עד מותה ב-1955 היא לא ידעה שזכתה במדליית זהב אולימפית...

רשמית רק באולימפיאדת 1912 בשטוקהולם הורשו נשים להשתתף במשחקים. לקח המון שנים עד שהנשים סללו את דרכן לספורט העולמי. במשחקי פאריס 1924 היו כ-100 משתתפות, לעומת כ-3,000 גברים, במינכן 1972 השתתפו כבר מעל 1,000 נשים. היחס היה עדיין שישה גברים לכל אשה. רק ב-1976 חצו הנשים את רף 20% מסך המשתתפים באולימפיאדה.

במשחקים האולימפיים בלונדון 2012 היו 44% מהמשתתפים נשים. נבחרות ארה"ב וקנדה כללו יותר נשים מגברים! - בלונדון היו לראשונה כל ענפי הספורט פתוחים לנשים. באולימפיאדה זו השתתפו ספורטאיות בכל הנבחרות הלאומיות, כולל אלו של ארצות שמרניות כמו קטאר, סולטנות ברוניי וערב הסעודית.


הנה תולדות הנשים במשחקים האולימפיים ואף בספורט בכלל:

https://youtu.be/tA2-WOQOFM4


וסרט תיעודי קצר על הנשים בתולדות האולימפיאדה:

https://youtu.be/4eJVuwC6e0Q?long=yes
נדיה קומנצ'י
מי הייתה המתעמלת המושלמת?



הרגע שבו נשברה המסורת שלפיה המתעמלים הרוסים מנצחים בהתעמלות היה הרגע שבו התגלתה המתעמלת הטובה ביותר בהיסטוריה המודרנית. היא לא הייתה רוסיה אלא באה ממדינה שנשלטה על ידי ברית המועצות ושמה רומניה. העלבון לרוסים היה כפול, כי היא הייתה ממש ילדה קטנה, גם במונחים ספורטיביים וגם בעולם ההתעמלות.

ואכן, המשחקים האולימפיים של מונטריאול 1976 היו הרגע שבו התגלתה רומניה בשיאה. המתעמלת בת ה-14 נדיה קומנצ'י, או בשמה המדויק נדיה קומנץ' (Nadia Comăneci), היממה את הצופים כשקיבלה את הציון המושלם 10.

אגב, כשהתרגיל הראשון ההוא הסתיים נראה על לוח התוצאות הציון 1.00 ולא 10. התדהמה הייתה עצומה והקהל שאל את עצמו איך זה שביצוע כה מושלם זכה לציון נמוך של 1 מתוך 10. ההלם התפוגג כשהסתבר שלוח התוצאות פשוט לא יכול היה להציג את הציון 10. הסיבה הייתה טכנית. לוח התוצאות הכיל 3 ספרות בלבד, משום שהמארגנים לא חזו שהציון המושלם 10 יינתן אי-פעם. לכן משניתן הציון 10 לא הייתה ברירה אלא לסמן בו 1.00...

וזה לא קרה פעם אחת. במהלך האולימפיאדה קיבלה שוב ושוב קומנצ'י מהשופטים את הציון המושלם 10. היא לא רק הייתה המתעמלת הראשונה בתולדות המשחקים האולימפיים שקיבלה את הציון העגול והמפואר 10, אלא זכתה בו לא פחות מ-7 פעמים. באותה אולימפיאדה היא זכתה ב-3 מדליות זהב, אבל ההישג חסר-התקדים של הזכייה בציון מושלם היה כה מדהים שאיש כבר לא זוכר אותן..

נדיה רשמה לעצמה עוד שיא שלעולם לא יישבר - בגיל 14 היא הייתה הספורטאית הצעירה ביותר שזכתה במדליית זהב אולימפית. השיא כאמור יהיה שלה לתמיד, מכיוון שמאז נקבע גיל 16 בתור הגיל המינימלי להשתתפות באולימפיאדה.


הנה סיפורה של המתעמלת הטובה בהיסטוריה:

https://youtu.be/9Cc7xErhEyk?t=2m57s&end=5m05s


זכייתה הראשונה של קומנצ'י בציון 10 באולימפיאדה:

http://youtu.be/4m2YT-PIkEc


סרטון מחווה למתעמלת הגדולה בהיסטוריה:

http://youtu.be/4ui1Bwd-0i8


עוד ציון 10 בהתעמלות קרקע בגביע אמריקה:

http://youtu.be/y87BO6tnB08


קומנצ'י ואחרות שזכו בציון המושלם:

http://youtu.be/6rJfMn3TUJI


וסרטון תיעודי קצר על 7 ציוני ה-10 שקיבלה אז:

https://youtu.be/Yl9QpC8_LiE?long=yes
טניס
איך נולד והתפתח ספורט הטניס?



הטניס (Tennis) הוא ענף ספורט פופולארי בכל רחבי העולם. ענף הספורט הזה, שזכה לכינוי "הספורט הלבן", נולד בצרפת, ממשחק שנקרא בצרפתית ז'ה דה פום (Jeu de paume). מי ששיחקו בו היו נזירים צרפתים שנהגו להשתעשע בחבטות בכדור עץ, באמצעות ידם החשופה. בהמשך יצרו למשחק כפפות עשויות עור.

עם הזמן, תוך שיפור הכדורים והכפפות, הפך המשחק פופולרי גם ברחבי הממלכה הצרפתית, שבו הוא קיבל את שמו. כי מקור השם טניס הוא במילה "טנה" (Tenez), שפירושה "קבל" בצרפתית עתיקה. הוא בא מהקריאה של השחקנים, שנהגו להגיש את מכת הפתיחה אל יריביהם.

באותה תקופה היה זה מלך צרפת, לואי העשירי, שהתלהב מהטניס. הוא היה הראשון שבנה לו מגרש בארמון. באותה תקופה מדובר היה בחלל מקורה, שבו שיחקו טניס.

אגב, מעניין לגלות שייתכן שהשורשים של הטניס הצרפתי הזה הם בכלל במשחק ה"פלוטה" הבאסקי-ספרדי. המשחק הזה נולד בימי הביניים, איפה שהוא סביב המאה ה-14, כשנזירים מתבודדים נהגו לחבוט בכף ידם בכדור עשוי מבדי גלימות ישנים. במשחק הזה משחקים עד היום בספרד וגם בבתי כלא בארה"ב אימצו אותו, מכיוון שלא צריך בשבילו מחבטים, שעלולים לשמש אסירים למעשי אלימות...

כך או כך, במאות הבאות הפך משחק הטניס ללהיט בחצרות המלכים האירופיים. במאה ה-18 בונה הנרי השמיני מלך אנגליה, מי שהיה חובב אמיתי, את המגרש הפתוח שבארמון המפטון קורט. את המגרש הזה, שהוציא את הטניס מהאולמות הסגורים אל המרחבים שבחוץ, ניתן לראות שם עד היום. הוא נחשב כמגרש הטניס העתיק ביותר בעולם.

באמצע המאה ה-19 נולד באנגליה מועדון הטניס הראשון בעולם. שכלולים נוספו לו שם, כולל הוספה של אלמנטים ממשחק ה"ראקטס" האנגלי. באותה תקופה נולדו גם המחבטים שאנו מכירים.

ב-1873 משעשע קצין בצבא הבריטי בשם וינגפריד את אורחיו, במשחק על המדשאה שלו. כך הוא ימציא למעשה, את טניס הדשא (lawn tennis) ובאופן מסוים את משחק הטניס המודרני.

מכאן כבר קשה היה לעצור את ההצלחה. ב-1877 נולד טורניר ווימבלדון, ב-1881 אליפות ארצות הברית הפתוחה, כטורניר לגברים יחידים ברוד איילנד ובשנת 1891 מתקיימת לראשונה אליפות צרפת הפתוחה.

במאה ה-20 הופך הטניס ל"ספורט הלבן". הוא הופך לספורט רווחי, משפיע על אופנת הנשים ומהווה את אחד מענפי הספורט הפופולריים בעולם.


הנה תולדות הטניס:

https://youtu.be/l3mSQpbOQHo


ותכנית חינוכית על הטניס (עברית):

https://youtu.be/gnY3AEXtPys?long=yes

ספורט נשים

מריה שראפובה
מיהי הספורטאית המסוקרת ביותר בעולם?



ללא ספק הספורטאי שהתקשורת מתעניינת בו יותר מכל אדם כיום הוא ספורטאית, שחקנית הטניס מריה שראפובה. היא אמנם הולכת ומתבגרת ונמצאת כיום בקרבת או בעצם שלהי הקריירה שלה, אבל עדיין מספקת הרבה עניין.

מעבר ליכולת הטניס המצוינת שלה והנחישות שבה היא מנהלת את הקריירה, היא אחת הנשים היפות בעולם. התקשורת אוהבת לדווח על כל אירוע שקשור בטניסאית הגבוהה, 180 סנטימטרים של ספורטיביות מדויקת וחרוצה.

שרפובה גם הייתה לדוגמנית מצליחה ביותר ובתבונה כלכלית מזהירה היא נעשתה עשירה מאד כלכלית וללא ספק הספורטאית המרוויחה ביותר בעולם. כדוגמנית היא מייצגת מותגים יוקרתיים במיוחד ומחזיקה קמפיינים נחשקים בחברה הגבוהה. רק השם שלה לבדו שווה למפרסמים הון.

אגב, לא כולם יודעים שמשפחתה היא ניצולה של האסון הגרעיני בצ'רנוביל שבצפון אוקראינה. אמה של מריה הייתה בהריון ולכן המשפחה עזבה את אזור האסון זמן קצר אחרי הפיצוץ המפורסם והקטלני.

ובקטע הביקורתי או הצהוב, החליטו אתם, שראפובה ידועה בגניחות שלה בזמן החבטות במשחק. ספורט הצד של מעריצי הטניס היה במשך שנים העניין הזה. האינטרנט, לפחות בעבר, התפוצץ אז מממים על גניחות שראפובה וסרטוני וידאו עם לקטי גניחות חביבות של הספורטאית הנערצת. אם צריך היה עוד משהו שיוסיף לתדמית המצודדת והמושכת בלאו הכי של אושיית הטניס היפהפיה, הרי שזה בטח לא הזיק לה.


הנה סרטון על חייה של מריה, שפונתה מצ'רנוביל בגלל האסון האטומי:

http://youtu.be/ye_l7fiHU-4


לקט משחקים וזכיות של מריה שרפובה:

http://youtu.be/K8yx5lcIu5c


לקט של רגעים קשים יותר בקריירה שלה:

http://youtu.be/2eK0dh69PAk


תמונות מהקריירה של מריה שראפובה:

http://youtu.be/Rg1HYjPG_y0


ובחיוך - שראפובה ידועה באנחות הקולניות שהיא משמיעה בעת המשחק:

https://youtu.be/elxum6bL-Ro
בטי רובינסון
מי האצנית שהתרסקה במטוס וזכתה שוב בזהב?



אם יש ספורטאית שזכאית לתואר "סופר וומן" זו כנראה בטי רובינסון (Betty Robinson), המנצחת הראשונה בהיסטוריה של ריצת 100 מטר נשים, שעשתה זאת בגיל 16 בלבד.

היא גם הזוכה הצעירה ביותר אי-פעם בריצת 100 מטר.

בטי הקטנה התגלתה בתור ילדה כשרצה לרכבת שיצאה לדרכה והשיגה אותה. אחד המורים בבית הספר בו למדה, ראה אותה עושה זאת. הוא מיהר לארגן תחרות ריצה בבית הספר והיא... ניצחה.

כשראו המורים שהיא מהירה כמו שד, היא צורפה לתחרויות הבנים. גם שם היא לא הותירה לאיש סיכוי ודי מהר מצאה עצמה הנערה הצעירה רובינסון רצה במועדון האתלטיקה לנשים של אילנוי.

אחת הרצות שם הייתה הלן פילקי, שיאנית ארצות הברית בריצה ל-100 מטר... כבר בריצה השנייה שם, בטי רובינסון ניצחה אותה. אגב, בתחרות הראשונה היא הגיעה שנייה אחרי פילקי, כי לא היו לה נעלי ריצה...

משם היא המשיכה לטוס. כבר בתחרות הרשמית השנייה בחייה היא השוותה את השיא העולמי. בתחרות השלישית שלה היא התקבלה לאולימפיאדת 1928.

כך יוצאת הנערה בת ה-16, שמעולם לא ישנה מחוץ לבית, להתחרות בריצה באמסטרדם.

אגב, לסיפור המטורף הזה נוסיף שזו הייתה הפעם הראשונה בתולדות המשחקים האולימפיים שנשים הורשו להשתתף בתחרויות האתלטיקה.

וכך היא מצאה עצמה מתחרה בריצת ה-100 מטר האולימפית הראשונה בהיסטוריה. זה היה המירוץ הרביעי בחייה של האצנית הזו, נערה צעירה מאד, יפה להפליא וצנועה במיוחד.

ומי לדעתכם זכתה במדליית הזהב האולימפית? - אם לפני הריצה היא עוד התבלבלה והגיעה עם שתי נעלי ריצה ימניות, כשהגיעה הנעל ממש ברגע האחרון, היא התחרתה, ניצחה וקבעה שיא עולמי חדש.

ההתקדמות המטאורית של הילדה המהירה מכולן הייתה בלתי נתפסת - בריצה האולימפית הראשונה ל-100 מטרים, היא ניצחה רצות מנוסות וותיקות, שיאניות עולם ופייבוריטיות.

תוך כדי כך היא גם קבעה שיא עולם בלתי נתפס וניצחה בספורט שחצי שנה לפני כן אפילו לא הכירה.

אבל באולימפיאדה של 1932 היא לא השתתפה. רובינסון נפגעה בהתרסקות מטוס איומה. האיש שפינה אותה חיפש בהתחלה קברן, כי הוא היה בטוח שהיא מתה.

העיתונים תיארו אותה כמי שמנסה לברוח ממלאך המוות. היא הייתה בתרדמת של חודשים, רגלה התקצרה והושתל ברגלה בורג מתכת.

זה לא היה מצב גופני שיאפשר לה אפילו לחלום על ריצה, אבל בתהליך מדהים ובלתי נתפס החלה בטי הנחושה בתהליך התאוששות מעורר השראה. כעבור 8 שנים מאז פרצה כנערה לעולם הספורט האולימפי היא הצליחה להשתחל שוב לנבחרת הלאומית האמריקאית, לאולימפיאדה של 1936.

"האלופה חזרה מהמתים"- כתבו עליה אז. במה שנראה כלא פחות מנס, היא הצליחה לתרום את חלקה לנבחרת האמריקאית שניצחה במרוץ השליחים. אל מול עיניו הנעלבות של היטלר, ניצחו ארצות הברית ובטי רובינסון בתוכה, את כל הנבחרות, כולל הנבחרת הגרמנית שהייתה הפייבוריטית הברורה בריצה זו ושיאנית עולם.

בטי רובינסון, בניגוד לכל היגיון אבל בהתאם לכל שלבי הקריירה הבלתי נתפסת שלה, זכתה במדליית זהב נוספת. יהיו לה עוד שיאי עולם, אבל רגעי הקסם שהותירה לאמריקה ולנשים שאחריה הם ההוכחה לכך שאישה נחושה יכולה בקלות להיות הספורטאי, וזו לא שגיאת כתיב, הטוב מכולם!


הנה סיפורה של בטי רובינסון:

https://youtu.be/LKeFpsQ7A5A


הניצחון והזכייה בזהב באולימפיאדה של 1928:

https://youtu.be/gCwb_IEMCRg


מצגת וידאו של הישגיה:

https://youtu.be/U_i-HLi6H2Y


והשיאים המדהימים של בטי רובינסון:

https://youtu.be/DBj6PdOeo3k
גבריאלה אנדרסון שייס
מי הפסידה במרתון אבל ניצחה?



את סיום המרתון של אולימפיאדת לוס אנג'לס 1984 איש לא ישכח. אמנם האלופה ג'ואן בנואיט ניצחה בו וזכתה במדליה ביושר, אבל הניצחון האמתי והמדהים היה של המפסידה במירוץ דווקא, זו שהגיעה במקום ה-37..

קוראים לה גבריאלה אנדרסון שייס. במהלך המירוץ היא דלגה בטעות על אחת מתחנות הריענון, קיבלה מכת שמש, התייבשה והתמוטטה. איכשהו היא הצליחה להגיע אל האצטדיון בקושי, כ-20 דקות אחרי המנצחת. מותשת ומתייבשת, סובלת מאפיסת כוחות, מתנודדת, כמעט קורסת, אך על הרגליים, היא התקדמה לאיטה והמשיכה אל קו הסיום בקושי. איש לא האמין שהיא תצליח להשלים את המירוץ. החובשים רצו בכיוונה כדי לעזור לה, אבל היא הדפה אותם בכדי שלא להיפסל.. צעד אחרי צעד, היא המשיכה לצעוד, מתנודדת ושבורה..

האיצטדיון הוכה בהלם. איש לא זכר רץ שהתמוטט כך במרתון והצליח בכל זאת להגיע אל קו הגמר. הקהל כולו נעמד על רגליו בהתרגשות. מאז ימי יוון העתיקה והרץ המפורסם מקרב מרתון, אין סמל יותר גדול לרוח הספורט והאולימפיאדה, מאשר רץ שמתעקש להשלים את הריצה, כנגד כל הסיכויים. זה היה הרגע האולימפי המרשים ביותר שידעו המשחקים, שלא קשור בניצחון.

שייס הצליחה להגיע עד קו הסיום בקושי, אבל על הרגליים. במרתון היא הפסידה, אבל בדברי הימים של הספורט היא הפכה לאגדה!

ועדיין ילדים, אל תעשו זאת בעצמכם. אם התייבשתם עליכם לעצור ולפנות לעזרה רפואית ולא להמשיך ולהסתכן במוות.


הנה סיום ריצתה האגדית של גבריאלה אנדרסון שייס:

https://youtu.be/GM5wTcItbuY


ומנטורים למוטיבציה משתמשים בסיפור שלה עד היום:

https://youtu.be/8kdaRQtrPjo
טניס
מהו הטניס ולמה הוא מכונה "הספורט הלבן"?



הספורט הלבן הוא הכינוי שניתן לענף הספורט שבו לובשים פעמים רבות בגדים לבנים - הטניס. זהו ספורט אולימפי, שהוא פופולארי בכל רחבי העולם.

הטניס הוא גם ענף אולימפי קבוע ויש בו תחרויות חשובות, המתקיימות ברחבי העולם. זהו אחד הענפים היחידים שבו הנשים אינן חשובות פחות מהגברים. רבים אף אומרים שטניס הנשים מסקרן הרבה יותר.

בעת המודרנית הטניס שולב במשחקים האולימפיים החל מאולימפיאדת אתונה ב-1896. באולימפיאדת פריז ב-1924 הוא הוצא מהמשחקים האולימפיים ורק בשנת 1988 הוא חזר אליהם.


הנה קטעים ממשחק טניס נהדר:

https://youtu.be/oyxhHkOel2I


רגעים מצחיקים מטניס הנשים:

https://youtu.be/bOU2oGVBM_o


חוקי הטניס:

https://youtu.be/zVdWbWi7kI8


תולדות הטניס:

https://youtu.be/l3mSQpbOQHo


תכנית חינוכית על הטניס (עברית):

https://youtu.be/gnY3AEXtPys?long=yes


ובואו למגרש הטניס:

http://youtu.be/EdReErzMsl4?qr=yes


קרב המינים
מה היה קרב המינים?



בשנת 1973 נפגשה הטניסאית בילי ג'ין קינג עם אלוף וימבלדון השחצן בובי ריגז, במשחק טניס שנועד להוכיח שהמין הנשי אינו חלש יותר או פחות טוב מהגברים. במה שיהפוך לקרב המינים המפורסם בהיסטוריה של הספורט ולאבן דרך בתולדות הפמיניזם, היא תביס אותו לגמרי, תוכיח שנשים אינן פחות טובות ותהיה לסמל פמיניסטי עולמי.

המשחק, שכונה "קרב המינים" (The Battle of the Sexes), היה השיא של המולה תקשורתית שייצר אלוף העבר בטניס, בובי ריגז. בשנות ה-30 וה-40 הוא היה טניסאי מצליח וכולם העריצו אותו. אבל בשנות ה-70 הוא היה מבוגר ועסק בעיקר במשחקי ראווה שבהם התחרה נגד אחרים תמורת סכומי כסף וניסה להרוויח כסף רב ככל הניתן.

יום אחד, הכריז על עצמו ריגז כ"חזיר שוביניסטי גברי" וטען שנשים טובות פחות מגברים ושעל אף כל ההתלהבות בשנות ה-70 מהטניס הנשי, גם הוא, שחקן עבר בגיל 55, יכול לנצח את כל אלופות הטניס. הוא החליט להזמין אלופות למשחקים נגדו.

לאחר שניצח ריגז בקלות את השחקנית סמית-קורט 6-2 6-1, הופעל על קינג לחץ אדיר קינג להתמודד מולו. היא הייתה אלופת וימבלדון באותה עת ולשעבר מייסדת הפורום המקצועני הנשי. על אף שבתחילה סרבה, היא הבינה בשלב מסוים שאם יישאר המצב כך, "יחזור הטניס הנשי חמישים שנה לאחור". היא נעתרה להצעה כספית לשחק נגדו תמורת פרס גבוה והמשחק נקבע.

משחק "קרב המינים" התקיים ב-20 בספטמבר 1973. מעל 30 אלף צופים הגיעו לאצטדיון "אסטרודום" שביוסטון טקסס, וצפו בו בשידור חי מעל 50 מיליון איש ממדינות רבות. ריגז וקינג שיחקו בהחלטיות. הוא מאד רצה לנצח. הפרס הכספי היה גדול והפיתוי להוכיח שאפילו אלופת וימבלדון חלשה ממנו היה עצום.

לפני הקרב היו ציפיות רבות לקרב נוקשה שישקף את גודל המעמד. אך תוצאת המשחק הייתה מוחצת. קינג פשוט מעכה את ריגז וניצחה אותו בכל המערכות. הטניסאי השחצן והמתנשא מצא את עצמו מובס בקלות על ידי מי שראה בה את אחת מהפחות טובות שבשחקני הטניס, רק בשל מינה. התוצאה הייתה ברורה לטובת בילי ג'ין קינג: 6-4, 6-3, 6-3.

השמחה הנשית, שלא לומר הפמיניסטית, הייתה בלתי נתפסת. ברגע אחד הפכה קינג לאגדה. מסתם שחקנית-על ואלופה בטניס העולמי היא הפכה לסמל של יכולת נשית ולמנהיגה היסטורית סוחפת של התנועה לשחרור האישה. בנוסף ל-12 תארי "גרנד סלאם" והמון פרסים וזכיות בתחום הטניס, היא הפכה לאחת הנשים החזקות והחשובות בהיסטוריה של הספורט ובכלל. מאותו יום איש לא קרא תיגר על הנשים בספורט, לפחות לא אם הוא היה מישהו ששווה משהו...


הנה הסיפור המלא ודבריה של המנצחת:

https://youtu.be/MyMtOwwtJW0?t=27s


כך הראתה בילי ג'ין קינג לבובי ריגז מי המין החזק יותר (בעברית):

https://youtu.be/TqEhH9rq9mQ?t=13m24s&end=14m49s


מה חושבים גדולי עולם על האישה הגדולה ביותר בתולדות הספורט:

https://youtu.be/kpQyerOq_MA


בלי קצת הומור לא נכיר אותה:

https://youtu.be/Ko6siE3KXsU?long=yes


ועל התחרות הפמיניסטית בהיסטוריה גם עשו סרט תיעודי מעניין:

https://youtu.be/_TPblarOfdw?long=yes


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.