מאיפה בא הקקאו המשמש לייצור שוקולד?
מגידול הקקאו ועד לחפיסות השוקולד שאנו כל כך אוהבים - מדובר בתהליך ארוך של גידול, קטיף והכנה של המתוק וטעים הזה.
השוקולד נולד מעץ הקקאו (Cacao tree), או עץ השוקולד (Chocolate tree). העץ הזה גדל בעיקר באפריקה ודרום אמריקה ובמדינות שנמצאות ליד קו המשווה. הפירות הטרופיים שנקטפים מעצי הקקאו, נקטפים ומועברים לעיבוד.
תהליך העיבוד של פרי הקקאו נעשה כבר מאות שנים בשיטה זהה וכשפותחים את הפרי מתגלה הקקאו הלבן. רק כשמייבשים אותו הוא הופך לחום, כפי שהיינו מצפים מהקקאו שלנו.
לאחר שהקקאו נארז בתוך שקים, הוא נשלח למפעל השוקולד. שם הוא יעובד לשוקולד שכולם כל כך אוהבים.
הנה סיפורו של עץ הקקאו (מתורגם):
https://youtu.be/jtpqv4fGVVc
הסבר של ילדה חכמה על פרי הקקאו (עברית):
https://youtu.be/VAPIUxJYVGs
פרי הקקאו מקרוב:
https://youtu.be/V-4FsJ6-bzc
ייצור של שוקולד במפעל גדול:
https://youtu.be/-3v4OsPmsUg
עוד מפעל לייצור של שוקולד:
https://youtu.be/xPe1jMuX32s
ייצור במפעל קטן יותר:
http://youtu.be/hSC9ogSFml0
וכמה דברים שלא ידעתם על השוקולד (עברית):
https://youtu.be/PYvEMyufXAs