שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
פקטין
מה הופך ריבה לריבה?
בתוך פירות שונים ישנו חומר בשם פקטין. הפקטים קצת מזכיר את הג'לטין שממנו מכינים ג'לי. כשמבשלים פירות שונים שמכילים פקטין, עם מים וסוכר, מתקבלת הריבה.
פקטין ניתן למצוא בפירות הדר כמו לימון, תפוחי עץ, עגבניות שרי, שזיפים וענבים. אך כשרוצים להכין ריבה מפירות שאין בהם פקטין, מוסיפים אבקת פקטין שהופקה מפרי הדר ומוסיפה את יכולת הקרישה שהכרחית לריבה של ממש.
הנה סרטון על הכנת ריבה תותים ללא פקטין אלא בבישול ארוך:
http://youtu.be/Mq2N1DFY83s
בתוך פירות שונים ישנו חומר בשם פקטין. הפקטים קצת מזכיר את הג'לטין שממנו מכינים ג'לי. כשמבשלים פירות שונים שמכילים פקטין, עם מים וסוכר, מתקבלת הריבה.
פקטין ניתן למצוא בפירות הדר כמו לימון, תפוחי עץ, עגבניות שרי, שזיפים וענבים. אך כשרוצים להכין ריבה מפירות שאין בהם פקטין, מוסיפים אבקת פקטין שהופקה מפרי הדר ומוסיפה את יכולת הקרישה שהכרחית לריבה של ממש.
הנה סרטון על הכנת ריבה תותים ללא פקטין אלא בבישול ארוך:
http://youtu.be/Mq2N1DFY83s
איך מייצרים סוכריות גומי?
סוכריות (Candy) הן ללא ספק הממתק הכי פופולרי של ילדים באשר הם. זה לא רק הטעם, הצבע או המרקמים ואפשרויות ההנאה ומהמתיקות של הסוכר וחומרי הטעם - זה העונג הקטנטן שבא באריזה זעירה ותמיד משאיר טעם של עוד.
בלב המרכיבים של סוכריות הגומי למיניהן נמצאים חומרים שרחוקים מלהיות בריאים. יש בהם ג'לטין, סירופ תירס, סוכר שממכר, שמן דקלים שמזמן יןדעים שאינו בריא, צבעי מאכל שחלקם ממש אסורים וחומרי טעם שהם סתם לא בריאים.
אז איך מכל העניין הזה מייצרים את הסוכריות הללו?
ייצור סוכריות הגומי כולל מספר שלבים, כמו זה (בהתאם למרכיבים, לסוג הסוכריות וליצרן:
1. הכנה וקירור של תערובת של מים קרים עם ג'לטין, או לעיתים תחליפי ג'לטין דוגמת פקטין או אגר-אגר.
2. בישול תערובת של סירופ תירס, סוכר ומעט מים, עד שהכל מומס בטמפרטורה הנכונה.
3. הוספת תערובת הג'לטין המומסת וחומרי הטעם לתערובת הרותחת, עם צבעי מאכל, לפי הצורך.
4. עיצוב לצורות בשפיכת התערובת החמה לתבניות בצורות וקירור לצורך התקשות, במשך שעות אחדות.
5. עיבוד סופי, לאחר התקשות הסוכריות והוצאתן מהתבניות, ציפוי בסוכר או בשעווה שתמנע הידבקות זו לזו.
6. אריזה ושליחה להפצה.
הנה הייצור התעשייתי של סוכריות במפעל:
https://youtu.be/nK2RFyrj3Yk
זה מדעי, מבוסס ג'לטין וגם ילדים יכולים להכין סוכריות גומי (עברית):
https://youtu.be/wYt432rOwWk
כך מייצרים סוכריות בעבודת יד לחנות שמתמחה במכירתן (עברית):
https://youtu.be/7ACOxJY7v6U
הקדחת הלאומית הזו היא ממש לא בריאה (עברית):
https://youtu.be/W_XuSTH81Iw
לכן, אפשר להכין אותן בבית ובריא יותר (עברית):
https://youtu.be/nCHEqGyIc_4
חנות בקוריאה שמייצרת סוכריות באיכות גבוהה:
https://youtu.be/cfupzDjZLNk?long=yes
סוכריות (Candy) הן ללא ספק הממתק הכי פופולרי של ילדים באשר הם. זה לא רק הטעם, הצבע או המרקמים ואפשרויות ההנאה ומהמתיקות של הסוכר וחומרי הטעם - זה העונג הקטנטן שבא באריזה זעירה ותמיד משאיר טעם של עוד.
בלב המרכיבים של סוכריות הגומי למיניהן נמצאים חומרים שרחוקים מלהיות בריאים. יש בהם ג'לטין, סירופ תירס, סוכר שממכר, שמן דקלים שמזמן יןדעים שאינו בריא, צבעי מאכל שחלקם ממש אסורים וחומרי טעם שהם סתם לא בריאים.
אז איך מכל העניין הזה מייצרים את הסוכריות הללו?
ייצור סוכריות הגומי כולל מספר שלבים, כמו זה (בהתאם למרכיבים, לסוג הסוכריות וליצרן:
1. הכנה וקירור של תערובת של מים קרים עם ג'לטין, או לעיתים תחליפי ג'לטין דוגמת פקטין או אגר-אגר.
2. בישול תערובת של סירופ תירס, סוכר ומעט מים, עד שהכל מומס בטמפרטורה הנכונה.
3. הוספת תערובת הג'לטין המומסת וחומרי הטעם לתערובת הרותחת, עם צבעי מאכל, לפי הצורך.
4. עיצוב לצורות בשפיכת התערובת החמה לתבניות בצורות וקירור לצורך התקשות, במשך שעות אחדות.
5. עיבוד סופי, לאחר התקשות הסוכריות והוצאתן מהתבניות, ציפוי בסוכר או בשעווה שתמנע הידבקות זו לזו.
6. אריזה ושליחה להפצה.
הנה הייצור התעשייתי של סוכריות במפעל:
https://youtu.be/nK2RFyrj3Yk
זה מדעי, מבוסס ג'לטין וגם ילדים יכולים להכין סוכריות גומי (עברית):
https://youtu.be/wYt432rOwWk
כך מייצרים סוכריות בעבודת יד לחנות שמתמחה במכירתן (עברית):
https://youtu.be/7ACOxJY7v6U
הקדחת הלאומית הזו היא ממש לא בריאה (עברית):
https://youtu.be/W_XuSTH81Iw
לכן, אפשר להכין אותן בבית ובריא יותר (עברית):
https://youtu.be/nCHEqGyIc_4
חנות בקוריאה שמייצרת סוכריות באיכות גבוהה:
https://youtu.be/cfupzDjZLNk?long=yes
מה הופך את הדובדבנים לא רק טעימים כל כך?
בכל חודש מאי ועד יולי, אנו זוכים למפגש מחודש עם הדובדבנים (Cherries), האדומים והטעימים כל כך. הם אולי פרי הקיץ הכי מרענן וללא ספק אחד האהובים ביותר.
הדובדבן נפוץ באסיה, באירופה ובאמריקה הצפונית. פירותיו קטנים ועדינים ועונת הדובדבנים מאוד קצרה. עץ הדובדבן מואבק על ידי דבורים ועל מנת להניב פרי הוא זקוק לעץ דובדבן נוסף וסמוך.
בתת-הסוג דובדבן נכללים כמה עשרות מינים, לא לכולם פרי אכיל כמו הדובדבן היפני (Prunus serrulata) ומיני הדובדבנים המתוקים והחמוצים השונים.
ה"סאקורה" בתרבות היפנית הוא הכינוי לעץ הדובדבן ולפריחתו. למושג הזה משמעות והשפעה אדירה על התרבות והאמנות היפנית.
קטיף הדובדבן אינו פשוט. את הדובדבנים צריך לקטוף מהעץ ביחד עם העוקץ שלהם. במידה ולא קוטפים כך ייפצע הפרי ואורך חייו יתקצר ליומיים-שלושה. קטיף שכזה גם פוגע בהתחדשותו של העץ.
חוץ מאכילת הדובדבן כמו שהוא, נוהגים להוסיפו לעוגות וסלטי פירות. לא פעם נוהגים להניח דובדבן על הקצפת שמעל העוגה. מכאן גם הביטוי "הדובדבן שבקצפת", שמשמעותו "החלק הכי טוב".
עוד נוהגים להכין מהדובדבנים גם מיצי דובדבנים, ריבת דובדבנים וליקרים כמו ליקר שרי הרינג.
לא כולם יודעים עד כמה הדובדבן הוא פצצה של בריאות ואכילתו היא בריאה במיוחד. כי הפרי הטעים הזה הוא לא רק חגיגה של טעם טוב ויופי אסתטי. הוא גם עשיר במינרלים ובסיבים תזונתיים ומספק המון סיבות לשלב אותו בתזונה שלנו.
למעשה, הדובדבנים הם בריאים ממש. הם עשירים בשלל מרכיבי בריאות, כולל מגנזיום, אבץ, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, פקטין, אשלגן ואפילו נוגדי חמצון, אותם חומרים שנלחמים ב"רדיקלים החופשיים", המזיקים לגופנו ופוגעים בו, כולל סכנה של סוכרת.
הדובדבנים גם מסייעים לייצור של מלטונין במוח, אותו הורמון שמסייע לשינה טובה, מה שהופך אותם למעולים גם כדי להירדם טוב.
הנה הדובדבנים הטעימים והבריאים כל כך (עברית):
https://youtu.be/wVTlMCsSa2E
מדוע הם יקרים כל כך בישראל? (עברית):
https://youtu.be/fGgiI946E0A
בגולן תוכלו לבלות בקטיף עצמי שלהם (עברית):
https://youtu.be/kt7vby25Lu0
הם מעולים בתור בסיס לפאי דובדבנים:
https://youtu.be/vHg0djcJLwQ
וגם בריאים לכיב קיבה ועוד (מתורגם):
https://youtu.be/pkPhH1RSkds
בכל חודש מאי ועד יולי, אנו זוכים למפגש מחודש עם הדובדבנים (Cherries), האדומים והטעימים כל כך. הם אולי פרי הקיץ הכי מרענן וללא ספק אחד האהובים ביותר.
הדובדבן נפוץ באסיה, באירופה ובאמריקה הצפונית. פירותיו קטנים ועדינים ועונת הדובדבנים מאוד קצרה. עץ הדובדבן מואבק על ידי דבורים ועל מנת להניב פרי הוא זקוק לעץ דובדבן נוסף וסמוך.
בתת-הסוג דובדבן נכללים כמה עשרות מינים, לא לכולם פרי אכיל כמו הדובדבן היפני (Prunus serrulata) ומיני הדובדבנים המתוקים והחמוצים השונים.
ה"סאקורה" בתרבות היפנית הוא הכינוי לעץ הדובדבן ולפריחתו. למושג הזה משמעות והשפעה אדירה על התרבות והאמנות היפנית.
קטיף הדובדבן אינו פשוט. את הדובדבנים צריך לקטוף מהעץ ביחד עם העוקץ שלהם. במידה ולא קוטפים כך ייפצע הפרי ואורך חייו יתקצר ליומיים-שלושה. קטיף שכזה גם פוגע בהתחדשותו של העץ.
חוץ מאכילת הדובדבן כמו שהוא, נוהגים להוסיפו לעוגות וסלטי פירות. לא פעם נוהגים להניח דובדבן על הקצפת שמעל העוגה. מכאן גם הביטוי "הדובדבן שבקצפת", שמשמעותו "החלק הכי טוב".
עוד נוהגים להכין מהדובדבנים גם מיצי דובדבנים, ריבת דובדבנים וליקרים כמו ליקר שרי הרינג.
לא כולם יודעים עד כמה הדובדבן הוא פצצה של בריאות ואכילתו היא בריאה במיוחד. כי הפרי הטעים הזה הוא לא רק חגיגה של טעם טוב ויופי אסתטי. הוא גם עשיר במינרלים ובסיבים תזונתיים ומספק המון סיבות לשלב אותו בתזונה שלנו.
למעשה, הדובדבנים הם בריאים ממש. הם עשירים בשלל מרכיבי בריאות, כולל מגנזיום, אבץ, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, פקטין, אשלגן ואפילו נוגדי חמצון, אותם חומרים שנלחמים ב"רדיקלים החופשיים", המזיקים לגופנו ופוגעים בו, כולל סכנה של סוכרת.
הדובדבנים גם מסייעים לייצור של מלטונין במוח, אותו הורמון שמסייע לשינה טובה, מה שהופך אותם למעולים גם כדי להירדם טוב.
הנה הדובדבנים הטעימים והבריאים כל כך (עברית):
https://youtu.be/wVTlMCsSa2E
מדוע הם יקרים כל כך בישראל? (עברית):
https://youtu.be/fGgiI946E0A
בגולן תוכלו לבלות בקטיף עצמי שלהם (עברית):
https://youtu.be/kt7vby25Lu0
הם מעולים בתור בסיס לפאי דובדבנים:
https://youtu.be/vHg0djcJLwQ
וגם בריאים לכיב קיבה ועוד (מתורגם):
https://youtu.be/pkPhH1RSkds