שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
שוקולד, איך מייצרים דברים
איך מייצרים בונבוניירות?
הבונבוניירה או הפרלינים הם מהממתקים הפופולאריים בשוק המתנות. העיגולים הקטנים עם המילוי המתוק והמגוון אהובים על כולם. הכנת הבונבוניירה מחולקת להכנת השוקולד ולעיצוב כל פריט בפרלינים, אותם פניני שוקולד וטעם חלומי.
כך מייצרים השוקולטיירים את מעדני השוקולד הללו בידיהם:
https://youtu.be/w8EkS1AYnEw
במפעלים יש מכונות שמייצרות את הבונבוניירות וביצי ההפתעה משוקולד:
https://youtu.be/XNXWr5tg6ho
והסבר מפורט באנגלית כיצד מפעל גדול מייצר את המעדנים האלה:
http://youtu.be/rdTpA0luD2U
הבונבוניירה או הפרלינים הם מהממתקים הפופולאריים בשוק המתנות. העיגולים הקטנים עם המילוי המתוק והמגוון אהובים על כולם. הכנת הבונבוניירה מחולקת להכנת השוקולד ולעיצוב כל פריט בפרלינים, אותם פניני שוקולד וטעם חלומי.
כך מייצרים השוקולטיירים את מעדני השוקולד הללו בידיהם:
https://youtu.be/w8EkS1AYnEw
במפעלים יש מכונות שמייצרות את הבונבוניירות וביצי ההפתעה משוקולד:
https://youtu.be/XNXWr5tg6ho
והסבר מפורט באנגלית כיצד מפעל גדול מייצר את המעדנים האלה:
http://youtu.be/rdTpA0luD2U
מאיפה בא הקקאו המשמש לייצור שוקולד?
מגידול הקקאו ועד לחפיסות השוקולד שאנו כל כך אוהבים - מדובר בתהליך ארוך של גידול, קטיף והכנה של המתוק וטעים הזה.
השוקולד נולד מעץ הקקאו (Cacao tree), או עץ השוקולד (Chocolate tree). העץ הזה גדל בעיקר באפריקה ודרום אמריקה ובמדינות שנמצאות ליד קו המשווה. הפירות הטרופיים שנקטפים מעצי הקקאו, נקטפים ומועברים לעיבוד.
תהליך העיבוד של פרי הקקאו נעשה כבר מאות שנים בשיטה זהה וכשפותחים את הפרי מתגלה הקקאו הלבן. רק כשמייבשים אותו הוא הופך לחום, כפי שהיינו מצפים מהקקאו שלנו.
לאחר שהקקאו נארז בתוך שקים, הוא נשלח למפעל השוקולד. שם הוא יעובד לשוקולד שכולם כל כך אוהבים.
הנה סיפורו של עץ הקקאו (מתורגם):
https://youtu.be/jtpqv4fGVVc
הסבר של ילדה חכמה על פרי הקקאו (עברית):
https://youtu.be/VAPIUxJYVGs
פרי הקקאו מקרוב:
https://youtu.be/V-4FsJ6-bzc
ייצור של שוקולד במפעל גדול:
https://youtu.be/-3v4OsPmsUg
עוד מפעל לייצור של שוקולד:
https://youtu.be/xPe1jMuX32s
ייצור במפעל קטן יותר:
http://youtu.be/hSC9ogSFml0
וכמה דברים שלא ידעתם על השוקולד (עברית):
https://youtu.be/PYvEMyufXAs
מגידול הקקאו ועד לחפיסות השוקולד שאנו כל כך אוהבים - מדובר בתהליך ארוך של גידול, קטיף והכנה של המתוק וטעים הזה.
השוקולד נולד מעץ הקקאו (Cacao tree), או עץ השוקולד (Chocolate tree). העץ הזה גדל בעיקר באפריקה ודרום אמריקה ובמדינות שנמצאות ליד קו המשווה. הפירות הטרופיים שנקטפים מעצי הקקאו, נקטפים ומועברים לעיבוד.
תהליך העיבוד של פרי הקקאו נעשה כבר מאות שנים בשיטה זהה וכשפותחים את הפרי מתגלה הקקאו הלבן. רק כשמייבשים אותו הוא הופך לחום, כפי שהיינו מצפים מהקקאו שלנו.
לאחר שהקקאו נארז בתוך שקים, הוא נשלח למפעל השוקולד. שם הוא יעובד לשוקולד שכולם כל כך אוהבים.
הנה סיפורו של עץ הקקאו (מתורגם):
https://youtu.be/jtpqv4fGVVc
הסבר של ילדה חכמה על פרי הקקאו (עברית):
https://youtu.be/VAPIUxJYVGs
פרי הקקאו מקרוב:
https://youtu.be/V-4FsJ6-bzc
ייצור של שוקולד במפעל גדול:
https://youtu.be/-3v4OsPmsUg
עוד מפעל לייצור של שוקולד:
https://youtu.be/xPe1jMuX32s
ייצור במפעל קטן יותר:
http://youtu.be/hSC9ogSFml0
וכמה דברים שלא ידעתם על השוקולד (עברית):
https://youtu.be/PYvEMyufXAs
איך מייצרים קרמבו?
הקרמבו הוא אחד הממתקים האהובים בישראל. לרבים הוא חלק מהילדות וממתק מנחם אמיתי. מה שמזכיר שעם 100 קלוריות ליחידה הוא גם לא מהמשמינים שבהם.
על אף שמקורו הוא בכלל מאירופה, אנו בישראל הזללנים הגדולים ביותר של קרמבו בעולם. כאן הוא לא חלבי אלא פרווה והשוקולד אינו שוקולד אלא צימקאו. בקיצור ממתק עניים, אבל מי שאכל באירופה את הקרמבואים ה"אמיתיים" יודע שאיכשהו לחיך הישראלי שלנו הוא הכי טעים מביניהם.
אגב, קרמבו, חיבור של המילים "קרם" ו"בו", הוא שם מסחרי שרק חברה אחת מחזיקה בו ומכנה כך את המוצר שלה. פעם קראו לו באחד המפעלים "כושי" אבל הזמנים השתנו והיום זה נחשב לשם פוגעני ולכן הוא השתנה. אצל הערבים זה פחות מפריע והם נוהגים לקרוא לו "ראס אל-עבד", בעברית "ראש של עבד".
אז נחזור לייצור של הקרמבו - התעשייה יודעת כיום לבצע את רוב הייצור של הקרמבו במכונות אוטומטיות, אבל עטיפת הקרמבו נעשית עדיין כמו פעם - את הקרמבו עוטפים בלא מעט מפעלים בידיים. מכיוון שאין מכונה שמסוגלת לעטוף קרמבו ברגישות מספקת, מבלי לשבור אותו, עובדים מיומנים עוטפים אותם אחד אחד, ברדיד אלומיניום עדין ומתכתי.
הנה קיצור הייצור של הקרמבו:
https://youtu.be/KWoTZ-KF-ig
הנה פס הייצור של הקרמבו (ללא מילים):
https://youtu.be/lY3aFsvL5g4
כך מכינים את הקרמבו במפעל (עברית):
http://youtu.be/lC92U2j4dMo
כך תכינו קרמבו בעצמכם (עברית):
http://youtu.be/_usuhJc1hVc?t=5s
וכך קרמבו נהיה קרמבו (עברית):
https://youtu.be/Dr_-HuwRARc?long=yes
הקרמבו הוא אחד הממתקים האהובים בישראל. לרבים הוא חלק מהילדות וממתק מנחם אמיתי. מה שמזכיר שעם 100 קלוריות ליחידה הוא גם לא מהמשמינים שבהם.
על אף שמקורו הוא בכלל מאירופה, אנו בישראל הזללנים הגדולים ביותר של קרמבו בעולם. כאן הוא לא חלבי אלא פרווה והשוקולד אינו שוקולד אלא צימקאו. בקיצור ממתק עניים, אבל מי שאכל באירופה את הקרמבואים ה"אמיתיים" יודע שאיכשהו לחיך הישראלי שלנו הוא הכי טעים מביניהם.
אגב, קרמבו, חיבור של המילים "קרם" ו"בו", הוא שם מסחרי שרק חברה אחת מחזיקה בו ומכנה כך את המוצר שלה. פעם קראו לו באחד המפעלים "כושי" אבל הזמנים השתנו והיום זה נחשב לשם פוגעני ולכן הוא השתנה. אצל הערבים זה פחות מפריע והם נוהגים לקרוא לו "ראס אל-עבד", בעברית "ראש של עבד".
אז נחזור לייצור של הקרמבו - התעשייה יודעת כיום לבצע את רוב הייצור של הקרמבו במכונות אוטומטיות, אבל עטיפת הקרמבו נעשית עדיין כמו פעם - את הקרמבו עוטפים בלא מעט מפעלים בידיים. מכיוון שאין מכונה שמסוגלת לעטוף קרמבו ברגישות מספקת, מבלי לשבור אותו, עובדים מיומנים עוטפים אותם אחד אחד, ברדיד אלומיניום עדין ומתכתי.
הנה קיצור הייצור של הקרמבו:
https://youtu.be/KWoTZ-KF-ig
הנה פס הייצור של הקרמבו (ללא מילים):
https://youtu.be/lY3aFsvL5g4
כך מכינים את הקרמבו במפעל (עברית):
http://youtu.be/lC92U2j4dMo
כך תכינו קרמבו בעצמכם (עברית):
http://youtu.be/_usuhJc1hVc?t=5s
וכך קרמבו נהיה קרמבו (עברית):
https://youtu.be/Dr_-HuwRARc?long=yes
איך מייצרים שוקולד?
במפעל השוקולד מייצרים את השוקולד מקקאו וממרכיבים נוספים. יצרני השוקולד מייצרים את השוקולד הגולמי. חלקם מייצר מהשוקולד הגולמי את סוגי השוקולד והתערובות שמהם מכינים את המוצרים השונים. השוקולד הנקי הוא שוקולד מריר. אם מצרפים לו תערובות חלב מקבלים שוקולד חלב, יש שוקולד בטעם תפוז או עם תוספות של אגוזים וכן הלאה.
במפעלים כאלה מייצרים גם את טבליות השוקולד שאנו כה אוהבים. הם שופכים את השוקולד לתוך תבניות, שנותנות לו את הצורות השונות.
כך אוספים את פולי הקקאו ומעבירים למפעל השוקולד:
https://youtu.be/pSEf-yzMq7M
כאן מייצרים מפולי הקקאו את השוקולד:
https://youtu.be/PXFLLsqVgbY
מפעל השוקולד מייצר את השוקולד שאנו מכירים:
https://youtu.be/nL-onodO91A
מכונות שמייצרות בונבוניירות וביצי הפתעה משוקולד:
https://youtu.be/XNXWr5tg6ho
וסרטון אנימציה לפעוטות - כך מכינים שוקולד:
http://youtu.be/PT7Q9B-eG1k?t=30s
במפעל השוקולד מייצרים את השוקולד מקקאו וממרכיבים נוספים. יצרני השוקולד מייצרים את השוקולד הגולמי. חלקם מייצר מהשוקולד הגולמי את סוגי השוקולד והתערובות שמהם מכינים את המוצרים השונים. השוקולד הנקי הוא שוקולד מריר. אם מצרפים לו תערובות חלב מקבלים שוקולד חלב, יש שוקולד בטעם תפוז או עם תוספות של אגוזים וכן הלאה.
במפעלים כאלה מייצרים גם את טבליות השוקולד שאנו כה אוהבים. הם שופכים את השוקולד לתוך תבניות, שנותנות לו את הצורות השונות.
כך אוספים את פולי הקקאו ומעבירים למפעל השוקולד:
https://youtu.be/pSEf-yzMq7M
כאן מייצרים מפולי הקקאו את השוקולד:
https://youtu.be/PXFLLsqVgbY
מפעל השוקולד מייצר את השוקולד שאנו מכירים:
https://youtu.be/nL-onodO91A
מכונות שמייצרות בונבוניירות וביצי הפתעה משוקולד:
https://youtu.be/XNXWr5tg6ho
וסרטון אנימציה לפעוטות - כך מכינים שוקולד:
http://youtu.be/PT7Q9B-eG1k?t=30s