» «
טלפרזנס
מהי טכנולוגיית הנוכחות מרחוק?



בעידן המודרני אנו יכולים לעשות דברים שלא יאומנו. האדם הצליח להשיג הישגים טכנולוגיים כל כך מרשימים, שקשה להאמין כמה התקדמנו במאות האחרונות ובמיוחד בעשורים האחרונים. אבל אחת הבעיות הגדולות שלנו היא הגוף שלנו והמגבלה הפיזית שהוא מציב לנו.

מדענים וממציאים רבים מחפשים דרכים להיפטר מהגוף הכבד והלא-נוח הזה, לפחות בדרך ליכולת לשגר את עצמנו למקומות רחוקים בתוך שניות.

אם הפיתוחים הללו יבשילו, נוכל בעתיד לנהל שיחות בארבע עיניים וישיבות עם אנשים שנמצאים בארצות אחרות באותה הקלות שבה פוגשים חבר מהבניין הסמוך. אחת הטכנולוגיות המעניינות שמבטיחה זאת היא הטלפרזנס (Telepresence), תחום "הנוכחות מרחוק", בו יש התקדמות מתמדת. ההתקדמות הזו ודאי תואץ עוד יותר לאחר מה שלמד העולם בעידן מגפת הקורונה.

לא מזמן סיפר מארק צוקרברג בריאיון ל-Vergecast על פגישות עבודה שהוא מנהל באמצעות העולם הווירטואלי שפיתחה מטא, הורייזון. הוא והצוות שלו צפו בהופעת סטנד-אפ וירטואלית שהרגישה אמיתית.

צוקרברג צופה שבמטאוורס, היקום הווירטואלי העתידי, יוחלפו שיחות הטלפון בהולוגרמה שיושבת על הספה שמולו, בזמן שהוא יושב כהולוגרמה על הספה של בן שיחו, ושניהם מרגישים כאילו הם באותו חלל, גם כשהם בעצם במרחק של מאות קילומטרים זה מזו. קראו על התחום הזה בתגית "הולופורטציה".

בשנים האחרונות הדגימה זאת יפה ענקית הטכנולוגיה סיסקו, כשבכיר בחברה, מרטין דה ביר השתתף ממקומו בסאן-חוזה שבקליפורניה, בפתיחת מרכז חדש בבנגלור שבהודו. ההולגרמה שלו הדגימה היטב את טכנולוגיית ה-Telepresence של סיסקו ועד כמה היא מתקרבת לדבר האמיתי.

כי הטלפרזנס הזה נערך באמצעות טכנולוגיות קיימות. צילום HD באבחנה גבוהה, המשדר את ההולוגרמה לגמרי בשידור חי ומקודד במיוחד ולא בהקלטה מוכנה.

תחום עסקי נוסף הוא פיתוח של חדר ישיבות וירטואלי המתבסס על הולוגרפיה. דמיינו ישיבות עסקיות, כשבמקום מסך וידאו המציג את השותפים שמעבר לים, הם נכנסים לחדר הישיבות ומתיישבים מולכם ואל מול השולחן שלכם - אבל בהולוגרמות.

אז אולי צריך להתאפק עוד קצת עד שנארח בסלון חברים מיבשות אחרות, אבל התקדמות ושיפורים ברוחב הפס, בצירוף מעבדים חזקים יותר, כרטיסים גרפיים מתקדמים ותנאי הקרנה משופרים, דומה שכל אלה מבטיחים שזה יקרה בעתיד קרוב יותר מזה שחשבנו.


הנה טכנולוגיית הטלפרזנס:

http://youtu.be/A0r4Ers-58g


וכמה מהשימושים של טכנולוגיית הטלפרזנס כיום:

http://youtu.be/vgeiOpiOxGo
מפגשים מרחוק
איך נסעד בעתיד עם אהובים רחוקים?
איך יסעדו אנשי העתיד בארוחות משותפות מרחוק?
איך נאכל ביחד עם חברים ואהובים ממרחקים?


לא מזמן סברנו שבעתיד יהיה שולחן האוכל של הבית החכם שלנו מצויד במסך גדול, או בקיר מסך. מסכים שכאלו יאפשרו לנו לסעוד ביחד עם בני משפחה, אהובים וחברים שמצויים בקצווי העולם, כך שנתקרב למי שרחוק.

תסריט אחר זימן לנו את האהובים הללו בהולוגרמות מדהימות בגודל טבעי, כשהם יושבים, עומדים ומהלכים בינינו. דמיינו ארוחה שבה הסועדים נמצאים ביבשות שונות, אבל משוחחים ואוכלים כאילו ישבו ליד אותו שולחן. זה אפשרי כיום, אבל לא בזמן אמת אלא בשימוש בהקלטות של מי שנמצא רחוק. בעתיד יאפשר רוחב פס עצום שנדרש לשם כך, לחוות תסריט כזה, באותו אופן שבו אנשים בפינות שונות של העולם משוחחים כיום בצ'אט או בסקייפ.

טכנולוגיה עוד יותר מתקדמת, ריאליסטית ומעניינת שמפותחת כיום היא "הולופורטציה" - שיגור מדומה של דמויות משני מקומות בעולם, כך שכל אחד יחוש שהשני נמצא לידו באותו חדר - אתה תשוחח עם חברך ותראה אותו בחדר שלך, בעוד שהוא יראה אותך בסלון הדירה שלו בניו-יורק...

כך יקטן בעתיד יותר ויותר המרחק הפיזי, שכיום אנו מגשרים עליו בעיקר בשיחות טלפון או וידאו. בזכות טכנולוגיות כאלה נוכל לשמור על קשר מוחשי יותר ולעשות דברים ביחד עם בני משפחה ואהובים רחוקים.

כיום כבר משתמשים גופים עסקיים עשירים בטכנולוגיה המאפשרת לשדר בזמן אמת וידאו טרנס-אטלנטי בשידור חי. כך ניתן לשוחח עם אנשים רחוקים, ממש כאילו היו בחדר. בדרך זו מתנהלות בעולם ישיבות ומסיבות עיתונאים, כשמערכות טלפרזנס, בעברית "נוכחות מרחוק", מאפשרות לראיין אנשים הנמצאים מעבר לים, או לקיים ועידות וידאו ברמה גבוהה.


בעתיד נוכל לפגוש את הקרובים הרחוקים כאילו היו ממש איתנו:

https://youtu.be/3g8UleB1ycs


בעולם העסקי הטכנולוגיה לזה כבר בשימוש:

https://youtu.be/4J_vrwM0hOo


שיחות וידאו עתידניות דרך מסכים שקופים, יטמיעו את המשוחח בחדר:

https://youtu.be/pD692WIY1m0


טכנולוגיית ההולופורטציה, שתאפשר לפגוש אנשים שנמצאים רחוק באופן מדומה:

https://youtu.be/7d59O6cfaM0


והסבר קצר על הולופורטציה:

https://youtu.be/j4iwmGCVmiE
משרד העתיד
איך יפעל משרד העתיד?



כשהענן מחליף את הארונות והכוננים, כשמסכים מוקרנים על האוויר, כשניתן להגיע למסמכים מכל מקום ולערוך אותם ביחד, כשכל אחד נמצא במקום אחר, כשהבוס יכול לבדוק את פעולות העובדים בכל כך הרבה שיטות מתקדמות, כשישיבות מתנהלות מרחוק וכל אחד מהנוכחים נמצא במקום אחר ובאזור זמן שונה, כשהסמארטפון שבכיסנו הוא מכונת מחשוב חזקה ונוחה לעבודה על משימות מורכבות שפעם נשמרו למחשבי שולחן כבדים - האם יש עדיין טעם במשרד שאנו מכירים? בארונות, במגרות, בשולחן והכיסא? - ובקירות שמסביב?

משרדי העתיד לא יהיו המשרדים שאנו מכירים. כבר היום מתחולל שינוי עצום בחברות הייטק, שהן הראשונות להבין, להשתמש וכמובן לפתח, את הטכנולוגיה שמאפשרת להתנתק סופית מהמשרד.

מתחמי עבודה מגוונים וחללי פגישות בצורות ומסוגים שונים - כל אלה מאפשרים גמישות מרבית ושינוי אווירה לעובד. הם מגדילים את היכולת שלו לעבוד עם אחרים על משימות שונות, לשתף בבעיות ולייעץ לאחרים כיצד לפתור את שלהם, ליצור, להמציא ולעשות סיעור מוחות כשצריך.

אופיים המדויק של משרדי העתיד לא ידוע לאיש. ברור שלא ייראו כמו המשרדים של היום. אבל האפשרויות כל כך רבות והטכנולוגיות שידועות כיום הן רק ההתחלה וטכנולוגיות והמצאות רבות שיגיעו בעתיד, יאפשרו מגוון אדיר של שינויים ופיתוחים, שקשה לנבא את צורתו של משרד העתיד.

ואולי לא יהיה רק סוג אחד של משרדים? - אולי יתפתחו סוגים שונים ומגוונים וכל ארגון יגדיר לעצמו, הן על פי אופי הפעילות שלו והתחום שבו הוא עוסק והן על פי סגנון הניהול והמשמעת הארגונית?

מה שבטוח הוא שהעתיד מתחיל עכשיו ושאם נביט על השינויים הטכנולוגיים, נוכל להבין מאילו כבלים עתיקים ניתן להשתחרר כבר עכשיו. כך תוכל כל חברה או ארגון, להגדיל את התפוקה ואת שביעות הרצון של העובדים ולהביא לצמיחה ולהצלחה עסקית של ממש.


האם כך ייראו מקומות העבודה בעתיד?

https://youtu.be/WYy-Mfpf0Ok


האם המתחמים המשותפים והחופשיים יהיו המשרדים של העתיד?

https://youtu.be/kbq3L4KVNp8


שיהיו מעוצבים כמו מתחמי חיים, שביניהם נעים העובדים באופן חופשי - העיקר שיעבדו:

https://youtu.be/F6XNTLArUQY


שיחות וישיבות מתנהלות כיום בווידאו והמיקום הפיזי של כל עובד לא חשוב:

https://youtu.be/4J_vrwM0hOo


בעתיד אנשים יעבדו על מסמכים במשותף:

https://youtu.be/z89TBeudRms


פירוט של שימושי הטכנולוגיה הזו:

https://youtu.be/QnUztQc3TTA


זה רק חלק משינויים עצומים שאנו עתידים לפגוש בעולם העבודה של העתיד:

https://youtu.be/np-2s-w1qDk


ובחיוך הדברים האלה לא ברור אם ישרדו (עברית):

https://youtu.be/6N4i4vmEJkk
הופעות הולוגרמה
כיצד משמשות הולוגרמות בהופעות?


אנחנו בפתחו של עידן חדש. שום אמן לא ימות יותר והם ימשיכו לחיות לנצח...

טוב, ברור שהם כן ימותו, אבל רוחם והופעתם תמשיך להתקיים עוד שנים רבות. באמצעות הולוגרמות מתוחכמות, יצירות ממוחשבות וחיות יותר מאי-פעם, רוחות רפאים מודרניות, אם תרצו, שאיש לא בורח מהן.

אנחנו בתקופה שבה דומה שהשעון מתחיל לצלצל בפתחו של יום חדש. יום שבו לא מעט הופעות חיות יכללו אמנים מתים. זה יהיה עידן שבו החלק החי של ההופעה לא יהיה בהכרח אמיתי. הוא יהיה הולוגרמה.

כבר שנים רבות שמדברים על ההולוגרמה כאמצעי "להשיב לחיים" אמנים שהלכו לעולמם. מרוחו המלהיבה של הראפר טופאק שאקור ועד לאלביס פרסלי, הליכת הירח והקול החד פעמי של מייקל ג'קסון ועוד אמנים שהחזירו ציוד לבורא ושבים להופיע בגרסאות מדומות - ההולוגרמות עובדות יפה.

איך זה עובד? - מסך שקוף יורד על הבמה ומאפשר להקרין עליו את הדמות המופיעה מול עיני הקהל, בצורה שמזכירה את הכוכב עצמו, בהופעה חיה.

מדובר בפיתוח של טכניקה מהמאה ה-19 שנקראת Pepper's ghost, על שמו של ג'ון הנרי פפר הבריטי. הוא היה איש תאטרון שפיתח אותה לצרכים אלו בדיוק. בשנת 1862 הוא הציג בלונדון לראשונה רוח רפאים על הבמה, במסגרת הצגת תאטרון. תוך שימוש בזכוכית וזוויות תאורה, הוא הצליח לגרום לקהל לראות דמות שקופה שנראתה ממש כמו רוח רפאים.

הקהל הנדהם ראה את הקסם הזה והתרשם מאוד. הטריק עבד מצוין ומאז, כבר שנים רבות, משתמשים בהולוגרמת רוח הרפאים של פפר כדי להציג רוחות רפאים תיאטרליות. בימינו הן משמשות כדי להחזיר אמנים מעולם המוסיקה לחיים ולבמה.

ואכן, הרוחות הטכנולוגיות של ההולוגרמה שבות ושבים שוב ושוב. בשנים האחרונות החלו להשתמש בטכנולוגיית ההולוגרמה בתחום הבידור. אחד השימושים הראשונים של הולוגרמות היה החזרה לחיים של מוסיקאים מתים, כשבשנים האחרונות ניתן לראות הופעות חיות של אמנים כמו מייקל ג'קסון, אלביס ואחרים - כולם בגרסת הולוגרמה.

בטקס פרסי הגראמי ב-2006 הופיעה גם מלכת הפופ מדונה, כשהיא מלווה בלהקת הגורילז - להקה שמורכבת מדמויות מצוירות בכל תקליטיה, כמובן שהלהקה שליוותה את "מלכת הפופ" הייתה הולוגרמות, אבל בגודל אמיתי ובתלת ממד. הקהל היה משוכנע שהוא רואה את מדונה עצמה מופיעה באמת, אבל לאחר ההופעה התברר שגם היא הופיעה באמצעות הקרנה תלת ממדית.

קחו שנייה לדמיין - מה יהיה כשייצא להופעות הולוגרמיות הפרפורמר הטוב בהיסטוריה, פרדי מרקורי, סולן להקת קווין ומי שהגעגוע אליו רק גדל בזכות הסרט "רפסודיה בוהמית" שהכיר אותו לדורות הצעירים שלא זכו לשמוע אותו בזמן אמת?

ובואו נתקדם עוד צעד קטן, אבל ענק, עם הדמיון - האם יש סיכוי שנצליח בחיינו לחוות הופעה חיה של "הביטלס" באמצעות הולוגרמות? האם יופיעו ארבעת המופלאים על במה, לאחר שבחייהם הפסיקו את ההופעות בשל צעקות הביטלמניה? - אם כן הרי שזה יהיה ללא ספק אחד מסיבובי ההופעות המצליחים בהיסטוריה.


כך עושים את זה, בהופעה של כוכב ההיפ-הופ המת טופאק:

https://youtu.be/TGbrFmPBV0Y


השיטה הוותיקה של "רוחות פפר" להקרנת הולוגרמות על במה:

http://youtu.be/r27wrQOgawo



הסבר על הטכניקה בה שב הראפר המת טופאק להופיע בתור הולוגרמה, שנים לאחר מותו (עברית):

http://youtu.be/kf-cEFnSQAs?t=21s


הסבר של זה באנגלית:

http://youtu.be/ZXjDZMYPPmk


מייקל ג'קסון המת מופיע בטכנולוגיה הזו:

https://youtu.be/jDRTghGZ7XU


להקת הפופ אַבְּבָּא (ABBA) שממש לא מתה, אבל הזדקנה ומתכוונת להופיע בקרוב בהולוגרמות:

https://youtu.be/fewl1C2IhmY


אולי השלב הבא הוא שההולוגרמות יהיו גם צופים וירטואליים שייהנו מההופעה כהולוגרמות:

https://youtu.be/kKPqNd9zfnk


ואין ספק שהשיא יהיה כשישוב הפרפורמר הטוב בהיסטוריה, פרדי מרקורי בהולוגרמה - לא כמו הטריק שעשתה תחנת טלוויזיה בגרמניה:

https://youtu.be/OVtjXMq2sTw

טלפרזנס

מטאוורס
מהו המטאוורס שאולי יחליף את האינטרנט?



דמיינו שאתם משחקים מטקות מול אלוף העולם, או מדוושים על אופני הכושר שלכם בין כוכבי הלכת, 13 דקות משבתאי ותנוחו, רק כדי לשכב על חוף טרופי, אל מול השמש הקופחת, בלי קרם הגנה אבל עם להקה מקומית שמנגנת לכם ממבו או בוסה רגועה.

אלה רק הקצה של החוויות שיכול להעניק לכם "מטאוורס" (Metaverse), מונח שמתאר עולמות מדומים בהם אנשים יכולים לבלות, לעבוד להיפגש ולעשות מגוון עצום של פעילויות.

אפשר לראות את המטאוורס, אם תרצו, כסוג של אינטרנט בתלת-ממד, מקום וירטואלי שאנו המשתמשים לא צופים או מעיינים בו, אלא נמצאים ממש בתוכו. זהו המעין-יקום החליפי, שהעתיד מבטיח שאוטוטו מגיע ומחליף גם את האינטרנט וגם את החיים האמיתיים.

או לפחות את חלקם.

כשפייסבוק שינתה את שמה למטא ומשקיעה מאות מיליונים בפיתוח היקום הוירטואלי הזה, ברור שזה הופך לנושא שיחה רותח. אבל מטאוורס, הלחם של המילים "מטא" ו"יוניברס", משהו כמו ה"יקום שמֵעֵבֶר", הוא לא רעיון חדש.

את המונח הזה טבע לראשונה הסופר ניל סטיבנסון ברומן המדע הבדיוני שלו "Snow Crash". מאז הוא מבליח אחת לכמה שנים ואחרי זמן מה נעלם כי הטכנולוגיה עוד לא שם.

סקנד לייף, גוגל לייב, אוקולוס ועוד - היו כבר לא מעט נסיונות להכניס אותנו לעולמות וירטואליים באמצעות מסך, כך שנשקיע המון זמן וכסף בנוכחות שם, תוך התעלמות מסוימת מהמציאות הפיזית והשקעה בעולמות המדומים שבצד חשבון הבנק שלהם יושבות חברות טכנולוגיות חובקות עולם.

רובן נסגרו או הפכו לאתר זיכרון לטכנולוגיה קצרת ימים. אבל האם גם מטאוורס הוא סוג של באזזוורד שמקיף אותנו מכל עבר לשנה שנתיים בתור הדבר הבא?

לא ברור. אבל אחת ההבטחות היא שאווטארים, כפילים דיגיטליים, ישמשו בה כנציגים שלנו בני האדם. לא כמו הדמויות הריקות של סקנד לייף אלא בחיקוי מדויק של הבעות הפנים שלנו. כנראה שגם הולוגרמות ייצגו אותנו בשיחות מרחוק וכדומה. דווקא בזמן קורונה דמיינו את הקונספט של חדר ישיבות וירטואלי, בו כל המשתתפים יושבים מסביב לשולחן וירטואלי. הם מתקשרים באמצעות הולוגרמות של כל אחד מהם. מולם לוח ועליו מוצגים, נכתבים ומועלים החומרים בישיבה, ממש כאילו הייתם במשרד ולא בבית הפרטי של כל אחד.

זה אולי נחמד, אבל נראה שהשתתפות בישיבה באמצעות אווטאר, או צפייה בהולוגרמה של מישהו במקום בסקייפ הם ממש לא ההבטחות של עידן ה-Metaverse. יש שם הרבה יותר מזה. מדובר על שדרוג של האינטרנט המוכר של היום למארג טכנולוגי מתוחכם והרמוני, בו משמשים עולמות וירטואליים, פלטפורמות חברתיות, שיחות מרחוק, מציאות מדומה, משחקי מחשב, קריפטו, מחשוב ענן, בינה מלאכותית, בלוקצ'יין וכמעט כל דבר שאנחנו חווים היום - אבל באינטרנט מוטמע, בו נהיה בתוך החוויה ולא מביטים בה על המסך.

אבל עולם שבו נעבוד, נעשה קניות, נטייל, נבלה ונצרוך את כל הבידור האפשרי, כולל סרטים, סדרות, מוסיקה ומשחקים הוא ממש לא הכל. רבים רואים את עולמות הקריפטו והאמנות הדיגיטלית של ה-NFT כחלק מהחוויית שיעצבו את החיים במטאברס, יש הרואים דווקא בפורטנייט למשל, בו יכולים המשתמשים לבנות עולמות ולייצר בהם תוכן - כסוג של חלוצים מובהקים יותר בעולם של המטאברס.

מרבית המומחים מסכימים שהמטאוורס ממתין לתשתית המתאימה. והיא לא קשורה בקסדות כמו אוקולוס ולא משקפי מציאות מדומה או רבודה. את הרגע בו המטאברס יהפוך למציאות הם מאתרים ברגע שתהיה חומרה שאפשר לבני אדם לעבור אליו בקלות ובתחושה מלאה וממשית יותר מהאמצעים של היום. יש המהמרים שעדשות מגע חכמות יוכלו להיות הפתרון, אבל נסיון העבר מצביע על כך שנבואות מוקדמות לגבי "הטכנולוגיה שתשנה את הכל" כמעט תמיד הכזיבו.

מעבר לסירבול והיוקר של הציוד הנוכחי, שחייבים יהיו להיפתר כדי שההמונים יוכלו להיכנס לסוג של מטאוורס, יש גם קשיים הקשורים בכמויות העצומות של הדאטה שייצר השינוי הזה, כמויות שהתשתיות של האינטרנט הנוכחי לא יכילו. בעייתית גם היכולת שחייב שתהיה, כדי לעבור בין עולמות במטאוורס של היצרניות השונות תוך שמירה על התכונות, המאפיינים והרכוש הדיגיטלי שצברת. וברמת החיים עצמם - מאיפה תבוא האנרגיה העצומה שתידרש כדי לתפעל מהפכה טכנולוגית שכזו, מה שרשתות החשמל ומצב האקלים לא יעמדו בו בעתיד הנראה לעין? - וכך הלאה.

אבל חוץ מחומרה משודרגת, טכנולוגיות של מציאות מורחבת, אוקיינוס של אלגוריתמים לבינה מלאכותית ולמידה עמוקה, קריפטו ותקשורת יעילה של אדם-מחשב, חזון המטאברס מעמיד גם לא מעט בעיות ודילמות חברתיות לא פשוטות, הקשורות בתחרות של יקום המטא מול ה"חיים עצמם". הבה נשאל למשל, האם נרצה שרבים מאיתנו ינהלו חיים שלמים מבלי לצאת מהבית? או מי יהיו במטאוורס? האם אלה שוב יהיו אנשי המערב, הטכנולוגים והמסודרים של העולם? ואילו אתגרים חדשים יוולדו ממנו?

ברור גם שבעולם מתחמם רבים יעדיפו לשהות ביקום וירטואלי, בצילו של מזגן. אבל האם ניתוק מעמיק מהעולם הפיזי הוא נכון למין האנושי?

כך או כך, זו לא רק פייסבוק שעובדת על המטאוורס. ענקיות טכנולוגיה כמו אפל, גוגל, מיקרוסופט ואמזון גם הן בדרך לשם. פורטנייט כבר שם וביחד עם רובלוקס, פלטפורמה פיתוח המשחקים במרחב הווירטואלי להמונים, השתיים נחשבות לחלוצות המטאוורס. עוד בדרך גם Unity, פלטפורמת הפיתוח התלת-ממדי, שבה מייצרים עותקים דיגיטליים של העולם האמיתי ועוד המון סטארטאפים שמפתחים מרכיבים עוצרי נשימה לעולם שרוצה להיות העולם של העתיד.


הנה מטאוורס והבטחותיו לפי מארק צוקרברג ואנשיו:

https://youtu.be/4zppKxiIPiA


העולם הווירטואלי Horizon של פייסבוק, או מטא, בו חיים אנשים באמצעות אווטארים באחת מהפלטפורמות הראשונות של המטאוורס:

https://youtu.be/o67td5HFghI


מפגשים מרחוק (הולופורטציה) בגרסת המטאוורס:

https://youtu.be/uVEALvpoiMQ


בילויים עם אנשים חדשים שנכיר במטאוורס:

https://youtu.be/afdnbXXbBTg


אגב, שייקר של 2010 אפשרה להגיע למקום ולפגוש את מי שנמצאים בו, ממש כמו שיוצאים למקום כלשהו בעולם האמיתי:

https://youtu.be/1RZgJnLTNoM


אימוני ספורט במטאוורס:

https://youtu.be/hlniOe5uQ3Q


וחינוך במטאוורס:

https://youtu.be/KLOcj5qvOio


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.