» «
יופי
מהו היופי ומה מושך אותנו אליו כל כך?



היופי (Beauty) של אנשים ובעלי חיים הוא עובדה מוכחת. יש יפים ויש פחות, או במילים נעימות יותר: יש יפים ויש נחמדים.

הקומיקאי האגדי רודני דיינג'רפילד זרק פעם בבדיחה ש"כשנולדתי הייתי כל כך מכוער שהרופא נתן סטירה לאימי."

אבל בואו נהיה רציניים לרגע ונשאל מה העניין עם ההערצה שלנו לאנשים יפים.

ליופי מרכיבים שונים. אלה גם הנעורים והבריאות שלנו שיוצרים את המראה היפה, אבל יש פרמטר אחר ומסקרן אף יותר. מסתבר שאנו מתוכנתים ביולוגית לראות את היופי בסימטריה של הפנים שלפנינו. אנשים עם מבנה פנים סימטרי נתפסים על ידינו בתור יפים יותר.

יופי אינו על-זמני. בכל חברה יש מודל יופי, שאולי משתנה במהלך הדורות אבל נוטה לקבוע אנשים עם תכונות חיצוניות מסוימות בתור יפים יותר ופחות יפים. נשים גבוהות, דקיקות, בעלות מראה נשי ועור לבן נחשבות כיום יפות במערב. אבל במזרח התיכון העריצו במשך מאות שנים נשים דשנות, בעלות איברים שופעים ולאו דווקא גבוהות. רזות נתפסו כעניות, לא בריאות ואפילו דוחות. הכל עניין של זמן, מקום ותרבות.

הצצה וחקר על מודלים של מראה חיצוני שכאלה תוכלו לגלות באאוריקה בתגית "מודל יופי".

ומה ההשפעה של היופי עלינו? - מסתבר שמפגש מפתיע עם אדם יפה גורם לנו לסוג של חוסר נוחות ואפילו עצבנות. הסיבה קשורה בשחרור של שני חומרים שונים במוח. מצד אחד אנו נהנים, כי משתחרר לנו דופמין, המוליך העצבי שאחראי על העונג. מצד שני, המוח מפריש את הורמון הקורטיזול, שאחראי על המתח ומגביר אצלנו תוקפנות.


הנה היופי של אנשים ומה שהוא מחולל סביבו (עברית):

https://youtu.be/QKGl54GwzK4


היופי כקונספט מופלא (מתורגם):

https://youtu.be/-O5kNPlUV7w


יש מי שלא אוהבים את ההשתלטות של היופי על התרבות (עברית):

https://youtu.be/K3RUIclvS8o


והרצאת טד של דוגמנית יפהפייה על היופי החיצוני וכמה שאיננו הכל ביופי (מתורגם):

https://youtu.be/KM4Xe6Dlp0Y?long=yes
יופי
האם היופי בפרסומות הוא אמיתי?



היופי שבפרסומות הוא במידה רבה המצאה של הפרסומאים, האנשים שמייצרים את הפרסומות. פעמים רבות אנו חושבים שהנשים היפות והגברים המדהימים שבפרסומות הם אנשים כל כך יפים, אבל האמת היא קצת שונה.

כשהם מוקפים ומאורגנים מראש לצילומים, על ידי אנשי מקצוע מעולים ומיומנים, דוגמת מאפרים, מעצבי שיער, צלמים, תאורנים ומעצבים, הדוגמנים והדוגמניות הם יפים, אבל הרבה יותר ממה שהם ביום יום שלהם.

לא מאמינים? - אז ברור שאיפור ושיער אתם יודעים להעריך, אחרי הכל מי לא מתאפקת והולכת לספר טוב מדי פעם. אבל אתם לא משערים אפילו מה יכולים לעשות ליופי מרכיבי צילום אולפן כמו כיוון או שינוי של תאורה והצללה.

וגם אחרי שצולמו מאות צילומים ומתוכם נבחר הצילום המוצלח ביותר, לא הסתיימה עבודת ה"מישלום" (מלשון מושלם) של הדוגמנים והדוגמניות. כי אחרי האיפור והתסרוקות המרהיבים והמאוד מתוחכמים, אחרי בבימוי, התאורה, הצילום ועיצוב התמונה, עכשיו מוכנסים לצילום המושלם שינויים בלתי אפשריים בעזרת תוכנות מחשב כמו "Photoshop" - שינויים, תיקונים, שיפוצים ופילטרים רבים, שיכולים להפוך אנשים למושלמים.

הבעיה היא שאחרי שאנו רואים פרסומות כאלה, עם דוגמנים כל כך יפים, יש לנו ודאי הרגשה שאנחנו לא מספיק יפים. אם רק נבין שזו אינה מציאות אלא המצאה של פרסומאים, או נגזרות של האנשים שצולמו שם - נוכל לאהוב את עצמנו הרבה יותר.

חשוב לזכור שיופי אנושי קיים, אבל הוא לעולם אינו הכל בחיים. לכל אדם יש את הצדדים היפים שלו ועל כל אחד מאיתנו למצוא ולטפח את היפה שבנו. לא רק האנשים היפים מבחינה חיצונית הם יפים וגם הם לא יישארו תמיד יפים. היופי החיצוני דינו להעלם ואז מתחילים לחפש בנו את היופי הפנימי, האופי והתכונות המיוחדות שהופכים אנשים למיוחדים ואהובים. הבה נשקוד גם על תכונות אלה ואחרים יראו את היופי שבנו גם אם מבחינה חיצונית איננו כה יפים כמי שהיינו אולי רוצים להיות.


הנה אישה רגילה שהופכת באמצעים הללו לאישה מושלמת:

https://youtu.be/rOoI8sN0bTM


100 שנות יופי בסרטון קצר אחד:

https://youtu.be/LOyVvpXRX6w


והרצאת טד של דוגמנית יפהפיה שמספרת בכנות על ההפרש שבין המראה שלה בחיים ובין המציאות ועונה על שאלות ששואלים אותה הרבה (מתורגם):

https://youtu.be/KM4Xe6Dlp0Y?long=yes
יופי
למה אנו נהנים לראות פנים יפים?



היופי (Beauty) מרגש אותנו ואין בזה חדש. אנשים יפים מושכים מבטים וזה חברתי.

יופי משווק היטב. זה הבסיס לכל תעשיית הדוגמנות, לתופעת הפרזנטורים ולעולם המשפיענים של המדיה החברתית החדשה יותר. לכן מרבית המוכרות בקניונים ובחנויות הן נשים יפות ומצודדות.

גם עולם הפרסום יודע שנים ששימוש בפרצוף יפה מעלה את המכירות של מוצרים ושירותים מסחריים. כשאנחנו רואים אישה או גבר יפים ניצבים ליד מכונית או מוצר כלשהם, מתקשרות אצלנו תכונות האדם הזה לתכונות של המוצר ואנו מעוניינים יותר לרכוש אותו.

פרסומות הכוללות נשים יפות המקפצות על החוף מגדילות משמעותית את המכירות. לא פעם הוכח גם שנשים נאות המגייסות תרומות לצדקה, מקבלות תרומות גדולות יותר. הרצון להרשים אדם יפה הוא משמעותית יותר חזק מהצורך שלנו להרשים אנשים פחות יפים.

מילולית, אנו משתמשים במילים כמו במחמאות כמו "מסובבת ראשים" או במונחים כמו "מצודד", בהתייחס לאנשים הגורמים לאחרים לסובב את ראשם אחריהם או להביט בהם הצידה. באנגלית אומרים על מי שהם יפים שהם "מלאים ביופי", תרגום של Beautiful.

אמנם החכם באדם שלמה המלך, אמר ש"שקר החן והבל היופי" ולא מעט חכמים בשלל תרבויות יעצו לנו שלא להיגרר אחרי המראה החיצוני ולהעדיף את תוכו של אדם על יופיו.

אבל ניסויים מדעיים הראו שצפייה בפנים יפות יוצרת תחושת הנאה, הבאה לידי ביטוי בהפרשה של דופמין, שיש לה פוטנציאל להיות ממכרת. סריקות מוח מראות שמבט בפרצופים יפים מפעיל את העונג הממכר הזה, המשפיע ישירות על מערכת התגמול שבמוחנו.

כל אלו התגלו גם במעקב אחרי נסיינים שהתבוננו בתצלומים של כוכבי קולנוע מצודדים. באמיגדלה ובקליפת המוח האורביטופרונטלית שבמוחם נרשמה עליה מובהקת בפעילות העצבית.

מנותני שירות, פקידים ומנהלים ועד מפקדים בצבא ומרצים באוניברסיטה - כולם שותפים ללא משים ביצירת המציאות בה לאנשים יפים קל הרבה יותר.

אז קל יותר לאנשים יפים להשיג דברים, אבל האם המשיכה לאנשים יפים היא דבר מולד או שהוא נרכש?

במחקרים נמצא שהמשיכה ליופי טבועה בנו כבר מהלידה. תצפיות הראו שגם תינוקות בני שבוע מתבוננים יותר זמן בפנים ובפרצופים יפים, מאשר בשאינם יפים.

גם שוק העבודה נכנע ליופי. מסתבר שמבין מספר מועמדים למשרה, בעלי כישורים דומים, ייבחרו המועמדים היותר יפים. מעניין יותר הממצא המחקרי, ששכרם של עובדים יפים נוטה להיות גבוה מזה של הפחות יפים, העושים עבודה זהה.


הנה הסבר של המשיכה האנושית ליופי (מתורגם):

https://youtu.be/169N81xAffQ


גם אם הם קצת מאיימים עלינו (עברית):

https://youtu.be/QKGl54GwzK4


בחיוך - מה קורה כשברקוני רואה בחורה יפה (עברית):

https://youtu.be/UhJ6vTyBmcw


על המשיכה האנושית לאנשים יפים:

https://youtu.be/v8DdqocuQf0?long=yes


ואיך מוחנו מזהה בעצם יופי (מתורגם):

https://youtu.be/Wgt8QUHQjw8?long=yes
חוק האלכסונים
מהו חוק האלכסונים בצילום ובקומפוזיציה?



אחת השיטות ליצירה של קומפוזיציה דינמית ומעניינת היא השימוש באלכסונים. חוק האלכסונים (Diagonal Rule) הוא שימוש באלכסונים דמיוניים בצילום, כדי להוביל את עינו של הצופה לאורך התמונה, עד שהם ממקדים את המבט ותשומת הלב בנקודה מסוימת בצילום.

מסתבר שהעין שלנו כבני אדם אוהבת אלכסונים מאד. קווים וצורות גיאומטריות בכלל יוצרים עניין בצילום ובתמונה ומעניקים לו אנרגיה. אם ניצור תמונה שבה יש אלכסונים וצורות אלכסוניות שיובילו את המבט של הצופה לתוך התמונה - היא משתבחת מאד.

מה שבמיוחד עובדים היטב בצילום ויוצרים לתמונה קומפוזיציה טובה, הם קווים אלכסוניים שמתחילים מאחת הפינות שלה ועולים לכיוון של הפינה הנגדית.

אם תביטו בתמונת הערך למשל, זה לא רק האלכסון של המזח שעל המים, אלא גם האנשים שפוסעים עליו ומעודדים אותנו כצופים לסרוק את התמונה כולה - מפינה לפינה.


הנה צילום עם חוק האלכסונים:

https://youtu.be/OItnnOfxfLA


וסדרת צילומים שעושים שימוש יפה בקומפוזיציה של אלכסונים:

https://youtu.be/nxbDlVr3XMw

יופי

טאג' מהאל
מהו המבנה היפה בעולם?



סימטרי להפליא, מרהיב, ציורי ואקזוטי, ארמון הטאג' מהאל (Taj Mahal) שבעיר אגרה בהודו נחשב לאחד המבנים היפים בעולם ורבים רואים בו את המבנה היפה בתבל. הטאג' מהאל הוא מאוזולאום שבנה הקיסר המוגאלי שאה ג'האן במאה ה-17, כדי להנציח את אשתו האהובה שמתה, עת ילדה את בנה ה-14.

לאחר שהסתיימה הבנייה, חלה הקיסר. אחרי מאבק ירושה בין בניו, ניצח אחד האחים, הרג את שאר אחיו וירש אותו. כדי למנוע את סיכון שלטונו, כלא הקיסר החדש את אביו החולה במבצר שמחלונו נשקף המבנה המרהיב. כך יכול היה האסיר לצפות יום יום בטאג' מהאל - המצבה העצומה מעשה ידיו, זה שהקדיש לזכר רעייתו האהובה. אפשר לראות בזה את מבנה המצבה המפואר ביותר שנבנה אי-פעם.

בתקופתו היה הטאג' מהאל הפרויקט הגדול והיקר ביותר בהודו. הוא נבנה בתוך הנהר עצמו. לא פחות מ-20 אלף פועלים ו-1,000 פילים נדרשו כדי לבנות אותו והבניה עצמה לקחה 22 שנה. מספרים שאת כל המבנה כולו עיצב השאה בעצמו.

הטאג' מהאל נכלל בשנת 2007 על ידי הציבור ברשימת שבעת פלאי עולם החדשים.


הנה סיפורו של טאג' מהאל (מתורגם):

https://youtu.be/v580zy82rcE


באנגלית:

https://youtu.be/I6i8cLXPGQE


על טאג' מאהל (בעברית):

https://youtu.be/zVhbG7duUdQ


עוד על הארמון המפואר והיפה כל כך:

http://youtu.be/j95xFKw0GA8


בניית הטאג' מהאל:

http://youtu.be/41xjPJo68Ys


מעט נתונים על הארמון:

http://youtu.be/SSAHg5KO11U


שיר על הכאב שהביא לבניית הטאג מהאל (עברית):

http://youtu.be/vnoEp5dpXeg


מצגת וידאו של הארמון המופלא:

http://youtu.be/eq_e1GBfpxA


וסיור מרהיב בטאג' מאהל (ללא מילים):

https://youtu.be/44rTTLjZZz4?long=yes
מיקרומטר היופי
למה נועד מיקרומטר היופי?
מה היה מיקרומטר היופי?


האם יצא לכם לראות את קסדת היופי מימים עברו, זו שמזכירה ונראית יותר כמו מכשיר עינויים מפלצתי? - מדובר במכשיר שזכה לשם "ביוטי מיקרומטר" ויש מאחוריו סיפור של יזמות מעניינת, שלא לומר יפה (ליטרלי), שנועדה לפנק את האיפור של השחקניות היפות של הוליווד.

הכל מתחיל ממקס פקטור, מי שהחל את דרכו בתור מאפר של שחקני ושחקניות קולנוע בשנות ה-20 של המאה הקודמת. פקטור הפך עם הזמן ליצרן של תכשירי איפור. האיש היה נחוש לסייע לשחקניות להיות יפות יותר ובד בבד גם לעזור לעצמו ולהציב את החברה שהקים בפסגת תעשיית היופי.

כך, בשנת 1932, ממציא מקס פקטור את אותו "מיקרומטר היופי" (Beauty micrometer). זה היה מכשיר מדידה, בצורת כלוב שהולבש סביב הראש. הוא הכיל 325 ברגי התאמה, שאפשרו לבצע מדידה עדינה של חלקים רבים בפרצופיהם של השחקנים והשחקניות.

מטרת "המיקרומטר של היופי" הייתה לזהות בעין בלתי מזוינת את הפגמים הבלתי-נראים בפנים הנשיות, ולאפשר את "תיקונם" באמצעות איפור.

זה היה בתקופה שבה חקר פקטור את נושא ההצללות והרעיון במכשיר הזה היה למדוד אזורים רבים בפני האישה ולהביא את איפור ההצללות למצב מושלם. כך ניתן היה להקטין ולהגדיל את השפתיים, את האף, "לשפר" את המרחק בין העיניים, לשנות את גובה עצמות הלחיים וכדומה.

צריך להזכיר שמדובר בתקופה בה הסרטים הם בשחור-לבן וצלליות בגוונים שונים היו אמצעי חשוב לשיפור המראה. כך ניתן היה למנוע פגיעה ביופי ובמראה של השחקניות המצודדות והשחקנים היפים של התקופה.

על אף המראה האימתני שלו, המכשיר התקבל בהתלהבות בהוליווד. שחקנים ושחקניות בשנות ה-30 רצו מאוד לתקן בפניהם המצולמות את הפגמים הזעירים, שאולי לא נראים בעין רגילה, אבל על המסך הגדול פגעו ביופיים והבליטו חוסר שלמות מטריד.


הנה מיקרומטר היופי, לצד עוד מכשירי יופי שהיום נראים כמו מתקני עינויים שטניים:

https://youtu.be/5-6DJPgtxAM?end3m25s


דיווח ביומן קולנוע מהתקופה:

https://youtu.be/f_VKpoBEdlo


גרסאות של המכשיר בצילומים מהתקופה:

https://youtu.be/luRGKUpYVms


פרסומת עכשווית של מקס פקטור:

https://youtu.be/eAKZvzo9AF8


הרצאה שמספרת על המיקרומטר של הממציא מקס פקטור:

https://youtu.be/Ey676A6Xmlo


ומיקרומטר היופי שהיה רק אחד משלל מתקני יופי מפחידים:

https://youtu.be/JHdHG4xmhEQ?long=yes
פוטוגניות
מה הופך אדם לפוטוגני?



פוטוגניות (Photogenic) היא תכונה, בדרך כלל אנושית, כלומר של בני אדם, שאומרת שהם מופיעים בצילומים באופן נאה. אחרים לא מצליחים לצלוח את המעבר מהעולם האמיתי אל התמונה הדו-ממדית.

מעניין שפוטוגניות אינה יופי. כלומר, לא כל אדם שמתואר כפוטוגני ייראה נאה גם במציאות, ולא כל מי שפניו נראים טוב במציאות יהיה פוטוגני בצילומים.

נראה שהניגוד בין הדו-ממד של הצילום והתלת-ממד שבחיים, הוא מקור ההבדל שבין התופעות. פוטוגני הוא מי שנראה טוב בדו-ממד של הצילום, לעיתים אף טוב יותר מאשר בתלת-ממד של המציאות.

יש טענה שהפוטוגניות היא סובייקטיבית, כלומר שלא תהיה בהכרח הסכמה על היותו של אדם פוטוגני או לא.


הנה הסבר על הפוטוגניות בצילום (עברית):

https://youtu.be/AcZ3VuD0OHQ


לפעמים זה רק על מה להקפיד 😀 (עברית):

https://youtu.be/0zOb83kO1FA


ובמיוחד הסקווינץ' ישפר את הפוטוגניות שלכם בצילומים - כיווץ העיניים לחצי פתוח שיהפוך אתכם ליפי צילום:

https://youtu.be/qclifm8fwMo
פלורנס קולגייט
מה בין סימטריה ליופי?



חוקרים רבים עסקו בנסיון לפצח את סוד היופי. מה נחשב בעינינו יפה? איך מזהים יופי מבחינה מדעית? האם מדובר בסימטריה? האם במשהו מיסטי?

נראה שרבים נוטים לראות ביופי משהו שככלשהו קרוב אל הממוצע בחברה מסוימת - הוא רב. לפיכך, על פי תפיסה זו, יוצאי דופן בחברה אינם יפים.

יש חוקרים הרואים יחס מתמטי מסוים כמה שמסביר את הדברים שאנשים תופסים כיפים. לדוגמה, נמצא שבהרבה מאד מקרים, "יחס הזהב" או "יחס חתך הזהב", מצוי במבנים או בפניהם של אנשים שהוגדרו יפים. יחס הזהב, הנקרא במתמטיקה "פִי" (1.618), קיים בטבע בדברים רבים. במקומות שונים בעולם עוסקים חוקרים בנסיונות להגדיר מדדים לבחינה של היופי האנושי, מדדים שמבוססים על סימטריה ועל פרופורציות של פנים העונים לחתך הזהב. דוגמאות כאלה יכולות להיות היחס שבין גובה הפנים לרוחב הפנים של אדם, היחס בין רוחב האף לרוחב הפה וכן הלאה.

פלורנס קולגייט, נערה בריטית צעירה, זכתה להגדרה מדעית של "האישה היפה באנגליה". מסתבר שבניתוח של אלפי פנים, נמצאו פניה בעלות סימטריה ופרופורציות מושלמות ביחס הזהב שבין המרכיבים השונים בפנים. שימו לב בסרטונים הבאים גם ליופי הטבעי של העלמה קולגייט וגם למדידות המתמטיות המדויקות שמסבירות אותו.


הנה סרטון על הכוח המרהיב של הסימטריה:

https://youtu.be/zwf2oyVhIY4


מפורסמים יפים להפליא הם אלה שמצוידים בתווי פנים סימטריים:

https://youtu.be/3sRXeGcNCrQ


חלוקת יחס הזהב וכמה שהיא נפוצה בפנים המושלמות מדעית, של פלורנס קולגייט:

http://youtu.be/kKWV-uU_SoI


ותכנית חינוכית לילדים על יופי ואמנות (עברית):

https://youtu.be/5IcpwZkOEfQ?long=yes


גווינת' פלאטרו
מי הוכרזה כאישה היפה ביותר בעולם?



על פי המגזין "פיפל", האשה הכי יפה בעולם (בעת כתיבת הערך כמובן) היא שחקנית הקולנוע גווינת' פלאטרו (Gwyneth Paltrow). פאלטרו היא אם לשניים ובת 40 והיא מתייחסת בחיוך לתואר, שהיא מודעת לכך שהוא ניתן לרוב לזמרות ושחקניות כמוה ולאו דווקא לנשים לא מוכרות, שיכולות להיות יפות פי כמה.

היא יודעת לספר שאת בעלה התואר הצחיק וזה כנראה מוכיח שגם ליפים ביותר יש רגעים פחות יפים וזוהרים ואפילו בטחון עצמי מוגבל משהו, או לפחות לא מושלם...


הנה גווינת' פלאטרו וההודעה על התואר:

https://youtu.be/JVq4k8-Y0BA


וראיון שנערך איתה, עם הרבה חיוכים מסביב לתואר המחמיא:

https://youtu.be/o-DlTM4Gqe0
מי הסינדרלה של הדוגמניות?



סיפורה של סופי מצ'טנר הוא סיפור סינדרלה שכמותו לא היה בעולם הדוגמנות. עולם זה, שבו מתאמצות מאות אלפי דוגמניות בעולם לזכות במעט תשומת לב, לא מאפשר לאף אחת מהן לזכות בתהילה מבלי להתאמץ, להבשיל ולעשות דרך ארוכה אל המסלולים היוקרתיים של פאריס. מעולם לא קיבלה בו הזדמנות מישהי שאיש לא מכיר ושמעולם לא התנסתה בדוגמנות מקצועית.

ודווקא נערה צעירה מחולון היא שזכתה לזנק היישר אל הפסגה. זה סיפור של מקריות, המון מזל וגם קצת יופי לא רגיל, של נערה שמגיע לה סיפור הסינדרלה הזה. סופי שעוד לא חגגה 15, גדלה לאם חד-הורית וקשת יום. בזמן שאמה נאלצה לרוץ ממקום למקום, לנקות בתים ולאסוף את פרנסתה בקושי כדי לפרנס את שלושת ילדיה, סופי נהגה לאסוף את אחיה מהגן, לבשל להם ולנקות את הבית. הכל השתנה כשהמליצה לה מישהי לנסות ולהיות דוגמנית. היא פנתה לסוכן דוגמניות והוא החליט שעליה לטוס ישירות לפאריס, בירת האופנה העולמית. הפגישה עם הסוכנות הייתה די מאכזבת ונראה היה שהסתיימה בכלום. אבל אז כשצעדו ברחובות פאריס, נכנסו היא והמלווה שלה אל בית האופנה היוקרתי "דיור". במקרה היה בחנות באותו בוקר המעצב הראשי וראה אותה. הוא כל כך התרשם שהחליט במקום להפוך אותה לפנים החדשות של אחד המותגים היוקרתיים והמצליחים בעולם. כשנחתם חוזה על סך מיליון יורו ידעו סופי ואימה, הגיבורה האמיתית של הסיפור, שצרותיהן הסתיימו. מניקיון בתים ובית שידע מחסור הגיעו לפסגת עולם האופנה.


הנה סיפור הסינדרלה של סופי (עברית):

https://youtu.be/LvUtuupN21M


ראיון עם סופי (עברית):

https://youtu.be/3KOhAFsZRo0


פרזנטורית של בושם בינלאומי (עברית):

https://youtu.be/4LmcruiokGg


והיום היא נרגעת מהרזון המוגזם שהתעשייה דורשת ממנה (עברית):

https://youtu.be/mxE9HeFbCoo?long=yes
מיהו הדוגמן הלבקן הראשון בעולם?



עושה רושם שמודל היופי המערבי ולמעשה בכל העולם, הולך ונפתח גם לצבעים אחרים. שון רוס (Shaun Ross) הוא הדוגמן הלבקן הראשון בעולם. הוא הפך בשנים האחרונות לברנש עסוק בקמפיינים ועל מסלול הדוגמנות. הוא רק אחד בגל מתמשך של חיפוש דוגמנים אקזוטיים ומפתיעים. לפניו כיכבו נשים מלאות, לוקים בתסמונת דאון, במחלות עור ועוד. המשותף לכולם - מראה לא שגרתי, שחותר תחת מודל היופי המוכר והמקובל.

מה שאירוני הוא שרוס נולד אמנם בארצות הברית אבל שורשיו הם מאפריקה, יבשת שבה לבקנים נרדפים בגלל אמונה טפלה שמי שזוכה באיבר מגופם יהפוך לאדם עשיר. באירופה ובאמריקה הוא עצמו הופך לעשיר ומככב בתצוגות אופנה, כשהוא מככב קמפיינים נחשבים ומופעי ראווה של יצרניות אופנה ומארגני תצוגות בעלי מצפן מוסרי מפותח.

שון רוס כבר הספיק להופיע גם בקליפים של אמנים מהמובילים בעולם הפופ, כמו ביונסה, לנה דל ריי וקייטי פרי.


הנה שון רוס הלבקן העוסק בדוגמנות:

https://youtu.be/GIq8pS_SrxM


כאן הוא בקליפ של קייטי פרי:

http://youtu.be/t5Sd5c4o9UM


הקשיבו לו:

https://youtu.be/7Z3rR5R4EdI


בעולם המודרני ובמערב עוד לבקנים הגיעו גם לדוגמנות:

https://youtu.be/OQoaF6t5QH0


והדוגמנית מדרום אפריקה, יבשת בה לבקנים נרדפים עד מוות:

https://youtu.be/I8zp_YWfXZE
מי היה נרקיס המאוהב בדמותו במיתולוגיה?



נרקיס או נרקיסוס (Narcissus) היה בנם של אל הנהר קפיסוס והנימפה לירופה. הוא היה יפה בצורה יוצאת דופן ויופיו משך אליו בנות ובנים כאחד.

לאחר שנרקיסוס פגע ביהירותו בנימפה אקו שהתאהבה בו, הענישה אותו אלת הנקמה נמסיס. היא גרמה לו להתאהב בדמותו שנשקפה אליו כששתה ממימי האגם והייתה נעלמת כל פעם שניסה לגעת בה והרעיד את המים.

כך נרקיסוס לא אכל ושתה, כדי שלא לאבד את בבואתו שבמים, עד שלבסוף מת מרעב וצמא. במקום מותו צמח פרח הנרקיס היפה כמוהו.

עד היום משמש המושג "נרקיסיזם" תיאור לאדם המאוהב בעצמו באופן קיצוני. גם בימינו מכנים אדם כזה "נרקיסיסט".


הנה סיפורו המיתולוגי של נרקיסוס:

https://youtu.be/9uMVPA2Vwh8


סרטון אנימציה לילדים:

https://youtu.be/35jVsyWFss4


וסרט עם סיפורם של נרקיסוס ואקו:

https://youtu.be/QDfP_48PXgg?long=yes
למה נשים מתאפרות?



האיפור (Makeup) הוא עניין גדול. זה מתחיל כבר מעצם העובדה שהמילה "איפור" היא גם שם הפעולה של להתאפר ולהשתמש בחומרים המיועדים לכך, וגם התיאור של תוצאת פעולת האיפור.

אבל מדהים כמה אנרגיה, זמן וממון מוקדשים אצל נשים לעניין הזה של האיפור, הקוסמטיקה ותעשיית היופי בכלל. דומה שהיום כולן מתאפרות, אבל למה בעצם? מה הסיבה שנשים מתאפרות?

התשובה היא מן הסתם כדי להיות יפות. מי לא רוצה להיות יפה וחתיכה? אבל העניין, לא מפליא, הוא קצת יותר מורכב, כי בשביל מי את רוצה להיות יותר יפות?

רבים מאמינים שנשים מתאפרות בשביל להרשים גברים ולהיראות טוב יותר למענם. אבל מעט מאוד נשים יאמרו את זה. רובן דווקא יאמרו שאת האיפור הן מניחות בשביל הביטחון העצמי שלהן ושהן מתאפרות בשביל ההרגשה הטובה, שהן נראות טוב ובלי כל קשר לגברים.

כי האיפור מאפשר להסתיר את מה שנשים ונערות מרגישות שצריך להסתיר, כמו עיגולים שחורים מתחת לעיניים למשל, ומנגד להדגיש את מה שיפה בנו, כמו עיניים ותווי פנים מצודדים.

כל אלה תורמים לההרגשה הטובה שתמיד מושפעת מאיך שהאישה מרגישה בחברה. כשאת מסתירה פגמים שהיית רוצה לכסות או מבליטה דברים שהיית דווקא רוצה להדגיש, זה מחזק את הדימוי העצמי שלך ובהכרח, לפחות בתחושה, עושה אותך יפה יותר.

כל זאת בתנאי, כמובן, שאישה מתאפרת בצורה מחמיאה וטבעית, עד שכמעט ולא ירגישו. עובדה שגם אם האיפור הוא לא בשבילם, עדיין מרבית הגברים אומרים שהם מעדיפים את האישה במראה הטבעי שלה ובלי המסכה של האיפור.

ועדיין, נראה ששום אישה לא תחלום לוותר לחלוטין על שלל תכשירי האיפור, כמו המייק-אפ, האודם, שנקרא גם שפתון וליפסטיק, לצד תכשירים כמו סומק, פודרה, מסקרה, קונסילר, ברונזר, אייליינר, צלליות לעיניים ועוד. ראו פירוט בתגית "איפור".


הנה ולוגרית מסבירה למה צריך את האיפור (עברית):

https://youtu.be/hjAInbs2O6I


מה שאיפור טוב יכול לעשות (עברית):

https://youtu.be/S87AWreRvOw


טכנולוגיית איפור חדשנית שמאתרת פגמים בפנים ומדפיסה כיסוי תואם לפגם בלבד:

https://youtu.be/Bht1Voy9vCI


כך זה עובד:

https://youtu.be/PHgrz0uFH7g


והנה מתיחה של איפור שלא ממש מצליח:

http://youtu.be/ioM_oSSciNU
איך בפרסומות האוכל כה יפה?



לא פעם שמתם לב בוודאי שמזון מהיר שפרסומות נראה הרבה יותר טוב מאשר על המגש במסעדה. ובכן, זה לא מקרה. המזון בפרסומות הוא דוגמן של המזון שאתם קונים בדלפק. הוא נראה מצוין כי הוא מצולם מצוין.

חוץ מאיפור, יש שם הכל. מדובר בהעמדה של המזון בצורה מדויקת מאד, כדי שיצטלם הכי טוב שאפשר. הוא גם מובלט בצבעיו ומצולם בעדשות מיוחדות.

מקדונלדס למשל, טוענים שהמזון המצולם הוא המזון הרגיל שהם מוכרים, אך ההצגה שלו בצילומים נועדה "להחמיא" לו. גם מה שלא נראה בצילום טוב מספיק, מתוקן לאחר מכן בעזרת מחשב ותוכנת פוטושופ. זה ממש כמו דוגמניות שהופכות בצילומים רזות יותר וחלקות יותר, בעזרת הטכנולוגיה.


כך מצלמים אוכל לפרסומות במקדונלדס:

https://youtu.be/oSd0keSj2W8


וזולא רק מקדונלדס כמובן:

https://youtu.be/d7iSFl5cp84
מהי התמונה הנצפית ביותר בהיסטוריה?


אין כמעט משתמש מחשב שלא זוכר את התמונה הזו, ששימשה כתמונת המסך המוכרת של מערכת ההפעלה Windows במשך שנים רבות.

תמונת המסך המפורסמת הזו קיבלה מהצלם שצילם אותה את השם האמנותי "שלווה", ובשפת המקור של הצלם השם באנגלית הוא "Bliss".

אבל הסיפור מתחיל באופן הרבה יותר פשוט ממיליארדי עיניים ואינספור פעמים שכל אחד מזוגות העיניים הללו צופה בה. נוסע בשנת 1996 ברכבו צ'ארלס או'ריר, צלם אמריקאי ב"נשיונל גאוגרפיק", כשמצלמת הפילם שלו לידו, אי שם בקליפורניה. זה היה אחרי שסופה פקדה את מחוז סונומה.

ברגע מסוים רואה או'ריר נוף רגוע ויפה להפליא. אין כאן את הסערה או הדרמה שצלמים מחפשים בדרך כלל בנופים מסעירים. להיפך. הנוף היה רגוע עד שעמום. גבעה ירוקה להפליא ומעליה שמיים תכולים, עם מעט עננים קלים.

האיש עוצר את רכבו, שולף את המצלמה ומצלם. אין לו מושג שבאותו רגע, כמעט סתמי, הוא מצלם את התמונה שייחזו בה הכי הרבה אנשים בתולדות המין האנושי ובמרחק אדיר מהתמונה הבאה ברשימה, אם מישהו בכלל יודע מהי.

כי במקום אחר יושב לו ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט ואחד האנשים העשירים בהיסטוריה. אותו גייטס הקים שבע שנים לפני כן את שירות Corbis לשיתוף תמונות ואו'ריר מעלה לשירות את התמונה השלווה. כמה ימים אחר כך גייטס רואה אותה ומתאהב.

וכך יושב לו האיש העשיר בעולם ופונה לצלם הפשוט ביותר בעולם ומציע לו סכום אסטרונומי. בלתי ידוע, יש אומרים הגבוה ביותר אי-פעם ואחרים אומרים שהוא עבר את. 100 אלף הדולרים. כל זאת עבור הזכות להפוך את הצילום של ואו'ריר לתמונת המסך, כלומר הרקע שמוגדר כברירת מחדל במערכת ההפעלה החדשה שעומדת לצאת, ווינדוס XP.

וכך עומדת לצאת לאור "התמונה הנצפית ביותר בעולם", אבל מדובר בתמונת פילם ולא תמונה דיגיטלית, תמונה שפותחה על נייר צילום ולכן שוויה כה גבוה, עד שחברת השליחויות "Fedex" לא עמדה בעלות הביטוח הגבוהה שנדרשה בכדי להעביר אותה לגייטס שממתין במשרדי מיקרוסופט ופשוט סירבה.

או'ריר עלה על מטוס וטס למשרדי מיקרוסופט בסיאטל, רק כדי למסור את הצילום המקורי בעצמו. כך הפך צילום שצולם "על הדרך" בנסיעה רגילה, בתוך ארצות הברית, לצילום שראה כמעט כל יום, אולי כל מי שהיה בגיר במשך שנות ה-90 בעולם המודרני.


הנה הסיפור של התמונה המפורסמת:

https://youtu.be/N_rildi0Izs


סיפורה של התמונה הכי נצפית כמו שמספר אותה הצלם:

https://youtu.be/gpryL-VHG24


ראיון עם האיש:

https://youtu.be/_G5Z8aMctBw
מהו הפריימר באיפור?



פריימר (primer) הוא מוצר איפור ראשוני, כזה שנמרח לפני בסיס או מוצרי איפור אחרים, כלומר מניחים אותו על הפנים לפני שמתאפרים והוא מסייע לאיפור להישאר זמן רב יותר על העור.

מטרתו של הפריימר היא הכנה של העור, לפני שמורחים עליו את המייק אפ ומוצרי הכיסוי כמו הקונסילר, הפודרה והמייקאפ.

העיקרון פשוט: יוצרים עם הפריימר משטח חלק ואחיד להדבקה של האיפור ורק אז מתאפרים בתכשירי האיפור השונים. בכך הם מסייעים להאריך את שחיקת האיפור ולאפשר ליהנות ממנו לשעות ארוכות יותר.

בנוסף, הפריימרים עוזרים לשלוט בשמנוניות העור, לאחד את הגוון ולשפר את המרקם הכללי של העור.

בדרך כלל מגיעים הפריימרים בצורה של ג'ל, תחליב או קרם והם מיועדים למזער את הנקבוביות והקמטים שנראים על העור.

לא פעם הם גם מכילים חומרי לחות ונוגדי חמצון, המסייעים להזין ולהגן על העור.

גם אם ניתן לקנות פריימרים בצבעים כמו ירוק, סגול וכדומה, שנועדו לתקן את גוון העור, צבעם של רוב הפריימרים הוא לבן או שקוף.


#מגוון הפריימרים ומטרותיהם
בין סוגי הפריימרים ישנם פריימרים להחלקת נקבוביות פעורות וקימטוטים, לצד פריימרים לתיקון פיגמנטציות (color corectors), פריימר למראה מאט (matte finish primer), פריימר המעניק מראה חיוני וזוהר (duey finish primer).

יש גם פריימר לנפיחות וכהות מתחת לעיניים (under eye primer), שאינו טיפולי ופעיל רק לשעות בודדות אבל משתמש בחומרים פעילים כמו קפאין שממריץ את הדם ומפחית נפיחות.

יש גם פריימרים לאזורים ספציפיים, כמו הפריימר לעיניים (eyelid primer), פריימר לשפתיים (lip primer), פריימר לריסים (lash primer).


#בחירת פריימרים
התאמת הפריימר חשוב שתיעשה בהתאם לסוג עור הפנים, לגוון שלו ולצורך, אם קיים, לאיפור של העיניים או השפתיים.

כי חשוב לדעת שלא רק לעור הפנים יש פריימרים. ניתן למצוא פריימרים לאזור השפתיים ולעיניים. מטרתם למנוע את כניסת הצלליות או השפתון לחריצים שבעור ולשפר את העמידות של מוצרי האיפור השונים לעיניים ולעפעפיים.


הנה הפריימר:

https://youtu.be/J_sZrqUYYGE


איך להניח פריימר?

https://youtu.be/WjE-mIUEpkI


כך מניחים פריימר:

https://youtu.be/-SYV9IB-36s


איך לבחור פריימר?

https://youtu.be/bhVagiqGcgY?long=yes


וכל מה שכדאי לדעת על הפריימר (עברית):

https://youtu.be/zU-W41sX478?long=yes
מי האלמונית מפריז שבובות החייאה נוצרו בדמותה?



אחד הסיפורים המרתקים של התרבות המודרנית הוא סיפורה של אישה אלמונית, שהדגימה כיצד חיים עצובים שמסתיימים במוות בנהר אינו בהכרח סוף החיים ולעתים הוא אף פתח לחיים חדשים משל עצמם.

זהו סיפורה של "האלמונית מנהר הסיין" (L'Inconnue de la Seine). הסיפור המרתק ומסקרן מתחיל בסוף שנת 1880, כשמשטרת פריז מקבלת דיווח על מציאת גופתה של אישה צעירה בנהר הסיין שעובר בעיר.

סימני אלימות לא נמצאו על הגופה וניתן היה להניח שהיא התאבדה. בבדיקת הגופה, שערך הפתולוג המשטרתי בחדר המתים, הוא נדהם מיופייה של האישה הצעירה. בפניה המתות הוא דימה לראות חיוך עדין וזה הקסים אותו.

הפתולוג המוקסם ביקש ליצור מסכה של פני האלמונית המתה. כשהכינו אותה בשבילו, התגלו עטד ועוד אנשים שהוקסמו ממסכת המוות המסתורית ונטלו לעצמם עותקים ממנה. די מהר היו מי ששכפלו אותה והחלו למכור את מסכות "האלמונית מנהר הסיין" בשווקים ובחנויות של פריז.

ללא ספק, השילוב של היופי עם המסתורין של המוות הלא מפוענח גירה לפריזאים את הדמיון. זה היה טרנד מוזר אך אמיתי. בקרב הבוהמיינים הצרפתים של התקופה הפכה המסכה המסתורית פופולרית למדי ורבים תלו או העמידו אותה בסלוני דירותיהם. המסכה, שדומה שקיבלה חיים משל עצמם, מצאה את דרכה לבתיהם של ציירים, סופרים, משוררים ואנשי בוהמה בצרפת.

מעולם לא התגלתה זהותה של המתאבדת המסתורית ובדיעבד המצליחה כל כך. אבל תפקידה לא הסתיים בלהפוך לידוענית שכזו. יש אנשים שגם אחרי המוות, נכון להם עתיד מרגש ומפתיע.

כי יותר משמונים שנה אחר כך, בשנות ה-60 של המאה ה-20 מישהו החליט להשתמש במסכה המפורסמת בתור הפנים של בובת ההחייאה הראשונה. לא ברור אם ידעו אז על הקשר של האישה הלא מוכרת מהסיין להחייאה שלא זכתה לה במותה. אבל העובדה היא שמסכה המוות קיבלה שוב חיים.

התפוצה המטורפת של בובות ההחייאה הללו הפכו את פניה של האישה מנהר הסיין למפורסמים בעולם כולו. פניה היפות זכו להרבה יותר נשיקות מכל אישה אחרת בהיסטוריה, או לפחות בהמון הנשמות מפה לפה.

כך יצא שאחת מהטרגדיות הגדולות שהתרחשו ליד הסיין שבפריז, הפכה לאחד מסיפורי ההצלחה המרתקים ביותר. כמו אגדות רוק, שמותם הצעיר העצים את המיתוס שלהם, כך גם סיפורה של האלמונית שטבעה בנהר ובמותה זכתה לחיים חדשים ולא צפויים.


הנה סיפורה של האלמונית מנהר הסיין:

https://youtu.be/fe7lferrCFg


עוד על אלמונית הסיין:

https://youtu.be/od0N_LrzjAc


בלוגר מספר על האלמונית מהסיין:

https://youtu.be/dfvvrO_Mbbc


ועולם ההנשמה שבו האלמונית הפכה לידוענית (מתורגם):

https://youtu.be/yDtKBXOEsoM


מהו יחס הזהב או חיתוך הזהב?



מדהים שחשבון יכול להיות קשור ליופי, לא?

אינכם מאמינים? - את יחס הזהב גילה ככל הנראה אחד מתלמידיו של הפילוסוף היווני פִּיתָגוֹרַס לפני כ-2,500 שנה. הוא שם לב שבני האדם הכי אוהבים צורה של מלבן שהיחס בין צלעותיו הוא יחס חשבוני של 1 ל-1.618. היחס הזה שיוצר "מלבן הזהב", יחס שמתקבל מחלוקת האורך שלו ברוחבו, התגלה כיפה בעיני אנשים בכל העולם. זהו "יחס הזהב" או "חיתוך הזהב", שמופיע במקומות רבים ובלתי-צפויים.

מאז הסתבר במחקרים שאם היו אנשים רבים ומגוונים מכל העולם והתקופות נשאלים איזה מרובע מבין מספר מרובעים שלפניהם הוא היפה והנעים ביותר לעין, רובם ככולם היו בוחרים במלבן הזהב. זה מראה שהיופי הוא אובייקטיבי, כלומר לא תלוי בתקופה, תרבות או אמונה.

ואכן, יחס הזהב, שיש שהמכנים גם "חתך הזהב", הוא יחס מתמטי שהמדע והאמנות עוסקים בו כבר מאות בשנים. תלמידי המתמטיקה מכירים אותו בתור המספר האי רציונלי שמסומן באות היוונית 'פִי' (φ). זהו מספר שמתחיל ב-1.6180339887 אבל הוא מכיל מספר אינסופי של ספרות אחרי הנקודה העשרונית.

יחס הזהב, שתואר לראשונה לפני כ-2,300 שנים בספר "יסודות" של אוקלידס, כונה אז "יחס קיצוני וממוצע". בתקופת הרנסאנס נכתבו מחקרים וספרים על "יחס הזהב" והוא קיבל את הכינוי "הפרופורציה האלוהית". בנו לפיו מבנים מפוארים, יצרו יצירות אמנות נשגבות, הלחינו מוסיקה ובמיוחד ראו אותו בטבע, כמעט בכל מקום.

התבוננות במלבן הזהב ממלאת בני האדם בתחושה של יופי ופרופורציה. כשמחלקים את אורכו של מלבן הזהב ברוחבו מקבלים את "יחס הזהב". היוונים הקדמונים והמצרים הקדמונים התייחסו אליו כשיא היופי האסתטי ותכננו לפיו מבנים מהיפים ביותר בעולם העתיק, כולל הפירמידות במצרים והפרתנון שבאקרופוליס של אתונה. באומנות מופיע יחס הזהב ברבים מהציורים שבהם יש יחס פרופורציוני בין גדלים שונים.

כאמור, בנוסף לאמנות, אדריכלות ותחומי אסתטיקה אחרים שמשתמשים לא מעט ביחס הזהב, גם בטבע ניתן לראותו, במבנים של קונכיות ושבלולים, בסידור העלים מסביב לגבעולים, במערבולות, סופות טורנדו ועד לגלקסיות חלזוניות.

יש גם טענה שיחס הזהב הוא שמסביר את העובדה שאנו שכולנו מזהים את אותן פנים יפות ומבנה גוף יפה. כאן כמובן שיש מחלוקות, כי הוכח לא פעם שגם אם פנים שבנויות על פי יחס הזהב הן יפות, הרבה פנים שנחשבים יפים בקרב הציבור, כמו מרילין מונרו למשל, לא מחולקים על פי יחס הזהב.. האם הם מכוערים?


הנה סרטון הסבר על יחס הזהב (עברית):

https://youtu.be/co2k2bcZ1h0


יחס הזהב והקשר בינו לבין מה שאנו רואים כיופי (מתורגם):

http://youtu.be/_cIlomNxxig


יחס הזהב דרך סדרת פיבונאצ'י, בה יש בין כל שני מספרים יחס הנוטה ליחס הזהב (מתורגם):

http://youtu.be/z5RWfXTd3QU


איך יחס הזהב בונה את המלבנים שהקשתות שעוברות בהם יוצרות את סדרת פיבונאצ'י:

http://youtu.be/kkGeOWYOFoA


ההקשרים השונים של פי ויחס הזהב:

http://youtu.be/0hvD5kLqjuw


וסרט תיעודי על יחס הזהב:

https://youtu.be/gLml9nltl6M?long=yes
למה תורם הסומק באיפור וממתי הוא קיים?



הסומק (Blush או Blusher), אותו תכשיר קוסמטי הצובע את הלחיים בנגיעה עדינה של צבע, הוא מוצר מדהים ומסוכן גם יחד. הוא נועד להקנות לפנים מראה חי, ערני ורענן ולרוב הוא גם מצליח.

אבל אם, בשימוש נכון כמובן, הסומק מקנה לאישה מראה צעיר וחיוני, הוא גם זה שיכול, למשל בבחירה של גוון לא נכון, להעניק לה מראה ליצני ומגוחך.

מדובר במוצר האיפור הדרוש כשהעור חיוור, מה שקורה במיוחד בתקופת החורף.

בדרך כלל סומק מודרני בא בצורת אבקה עשויית טלק, הנמרחת על הלחיים באמצעות מברשת איפור.

מי שהכי מרוויחות מהשימוש בסומק הן נשים בעלות עור בהיר, המוקפות בחברים וקולגות מודאגים, החוששים ושואלים לפשר המראה החיוור או אפילו החולה שהן מביאות לעבודה.

כל אישה אנמית או עייפה צריכה לדעת שמריחה מהירה של סומק, תוציא אותה מהבית אל העולם שבחוץ, עם מראה ערני וחיוני שלא יסגיר את הלילה הקצר שעברה או את החיים הלא מלבבים שהיא עוברת בזמן האחרון, או במילים אחרות - את העבודה הלא נגמרת במשרד.


#ההיסטוריה של הסומק
הסומק, שמטרתו לחקות או להעצים הסמקה טבעית, הוא ממוצרי האיפור הבסיסיים ביותר. מדובר במוצר שככל הנראה התקיים בגרסאות שונות כבר בתקופות קדומות.

מי שכנראה עלו ראשונים על הטריק של ההסמקה המלאכותית הזו הם מלכי הקוסמטיקה העתיקה, המצרים הקדמונים. ככל הנראה כבר בתקופתם הם השתמשו בתכשירים דומים לסומק המודרני. ציורים מצריים עתיקים מראים בפירוש נשים וגברים העושים שימוש בסומק.

תופתעו ודאי לגלות שבאירופה של המאה ה-16 נשים השתמשו דווקא ב...סומק לבן. מודל היופי האצילי באותה תקופה היה דווקא של עור בהיר והסומק הזה הבהיר את פניהן והעיד על היותן לא חשופות לשמש, כמו נשים עובדות מהמעמד הנמוך.

בימינו, הסומק משמש מן הסתם בעיקר נשים. גברים עושים בו שימוש בעיקר באיפור תיאטרון, קולנוע או טלוויזיה ולעיתים די רחוקות לאיפור עצמי.


הנה אופנות וטרנדים בסומק של המאה האחרונה:

https://youtu.be/QkPZw6F0wDA


הסומק בסגנון הצרפתי:

https://youtu.be/wbSu8gW-g80


כך משנה הסומק את מראה הפנים:

https://youtu.be/BdcRNqQkNbg


איך לשים סומק נכון ומה ההבדל בין סומק, שימר וברונזר (עברית):

https://youtu.be/5N6jHRpR_Qg


ואיך מיקום הסומק משנה את מראה הפנים (עברית):

https://youtu.be/FFzWcaeYW5c
מיהי אנדרומדה ומה הקשר שלה ליפו?



אנדרומדה הייתה בתה של קסיופיאה היפה, מלכת יופיאה, היא יפו. אבל קסיופיאה, שהייתה גם שחצנית לא קטנה, הרבתה להתפאר ביופייה ואף אמרה שהיא יפה יותר מאלת הים.. הרכילות הגיעה במהירות לפוסידון, אל הים, והלה שלח כנקמה מפלצת איומה להעניש את אנשי יופיאה, היא יפו.

מלך ומלכת יופיאה נחרדו מהצרה ונודע להם שהדרך היחידה להרגיע ולהיפטר מעונשה של המפלצת היא להקריב את בתם אנדרומדה. הם קשרו אותה לסלע בים, לא רחוק מהחוף והמתינו.

אבל אז, כמו באגדות, הגיע הגיבור פרסאוס. אמנם בלי סוס, כי סוסים לא שוחים כל כך טוב, אבל פרסיאוס התאהב באנדרומדה מיד. הוא ארב למפלצת והפך אותה, כמו שעשה לפעמים כשעיצבנו אותו, לאבן... לאחר מכן הוא לקח את אנדרומדה ברכיבה על הסוס המעופף פגסוס ונשא אותה לאשה ומאז הם חיים באושר...

אם תטיילו פעם בנמל יפו, תוכלו לראות בים, לא רחוק מהחוף, את הסלע שהמסורת מספרת שהוא "סלע אנדרומדה".


הנה סרטון עם סיפורה של אנדרומדה (עברית):

http://youtu.be/1AtYrkYyEmw
מדוע משתנים צבעי עונות השנה?



צבעי עונות השנה משתנים בעיקר בשל השינוי בקרני השמש והאור שהן מביאות. בעוד שבעונת הקיץ הגוונים בהירים, כי השמש חזקה וקופחת מלמעלה, בעונת הסתיו הגוונים כהים, בשל העננות הרבה.

גם החורף האפלולי הוא בגלל שהשמש רחוקה ולא נראית כמעט מבין העננים. באביב היא חוזרת בחזרה ושולחת את קרני האור שלה על הפריחה שלאחר החורף. התוצאה היא שלל צבעים משכרים.


להמחשת הצבעים של העונות, הנה סרטון שמציג עץ אחד לאורך שנה שלימה:

https://youtu.be/NK8WWcXB4j0


וכל העונות בזו אחר זו:

https://youtu.be/10Jzw1hjOv4
למה מאפרים את הגבות?
מהו סיפורה של הנערה האפגנית?
מהו מלבן הזהב?
מה תפקידו של האייליינר באיפור?
מהם פונטים או גופני סריף וסן-סריף?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.