» «
רכב העתיד
מהו רכב העתיד?



איש כמובן לא יודע כיצד תיראה המכונית של העתיד. כל העולם מדבר על המכונית האוטונומית, רכב ללא נהג שמפתחות חברות שונות כמו גוגל, מרצדס, טסלה ועוד. אבל ישנן מגמות לא פחות מעניינות שאליהן תוכל לפנות תעשיית הרכב העתידית.

ממכוניות מקושרות, דרך כלי רכב שנוסעים ללא נהג, כלי רכב מעופפים, רכבים עם אמצעי בטיחות מדהימים שישמרו על חיי הנוסעים ובטיחותם, כלי רכב ששטים בים, או כאלה המונעים בחשמל, מימן שבמים או דלקים חדשניים אחרים וכמובן רכבים שמעוצבים מחומרים חדשניים - הכל אפשרי בעתיד.

יצרניות הרכב מנסות כל העת לבדוק רעיונות חדשניים ועד כמה ניתן ליישם אותם ברכבים עתידיים שלהן. מכוניות קונספט שהן מייצרות כאבטיפוס, מאפשרות ליצרניות הרכב לבחון תכונות חדשניות, מערכות שיוכלו לשרת את נהגי ונוסעי העתיד ועיצובים המעוררים את הדמיון.

דגמי הקונספט הללו מוצגים בתערוכות רכב ויצרני הרכב בוחנים את תגובות הקהל, המומחים ומבקרי הרכב עליהם. המחקר בתחום הזה מטורף כי ברור לכולם שמכונית העתיד לא תהיה כמו הכרכרות הממונעות והפרימיטיביות יחסית, שאנו נוהגים ונוסעים בהן כיום.


האם כך תרגיש מכונית העתיד?

https://youtu.be/Fa_BPciMNLk


הרכב המעופף שדורות חלמו עליו:

https://youtu.be/JgeMJ1hX9KI


מה שיוכלו לעשות הנוסעים במושב האחורי של מכוניות עתיד:

http://youtu.be/mWISF_KzP0w?t=15s


ומחשבות על עיצוב הפנים של מכונית עתידנית:

http://youtu.be/ZX8I5wiFdLo
אופנוע מעופף
מהו האופנוע המעופף?



אופנוע מעופף (Flying Motorcycle) הוא משאת נפש בת שנים רבות, עוד מהימים של תחילת עידן התעופה. כבר בשנות ה-60 של המאה הקודמת ניסו לבנות ובחנו כלים שכאלה, אבל הם נחשבו חסרי יציבות מספקת והשליטה בהם הייתה קשה. אפילו בוחנים מקצועיים ורוכבים מנוסים מאד מצאו את עצמם מרוסקים על הקרקע במהלך הניסויים.

אבל לאחרונה, אחרי עשרות שנים של כשלונות בתחום, הצליחה חברת "אירופקס" (Aerofex) האמריקנית ליצור אבטיפוס של האופנוע המרחף הראשון, שאכן טס באוויר ועושה זאת היטב. זהו אופנוע מרחף שהרוכב שולט בצורה דומה לזו של אופנוע רגיל. הוא מזכיר את האופנועים המרחפים מסדרת סרטי "מלחמת הכוכבים".

מייסד החברה, המהנדס מארק דה רוש, מציין שהאירופקס טס במהירות של 50 קילומטרים לשעה, מעל כל סוג שטח אפשרי ובגובה של 4.5 מטרים. מערכת ההיגוי האינטואיטיבית שלו מאפשרת שליטה על ידי הרוכב, בהטייה של הגוף. במקום גלגלים יש לאופנוע המרחף הזה שני פרופלורים שמטיסים אותו באוויר.

אל תצפו עדיין שהמוני אופנועים מעופפים ירחפו מעל רחובות עירכם. החברה מייעדת כרגע את האופנוע המרחף שלה דווקא לשימושים צבאיים בשדה הקרב. הוא מיועד לשמש שם להתקפה, משימות מודיעין, פינוי נפגעים ומשימות כלליות נוספות.


הנה האופנוע המעופף של חברת אירופקס:

https://youtu.be/-A4ut_4fG6A


La Moto Volante - אופנוע מתחרה איטלקי שעולה מעל חצי מיליון דולר:

https://youtu.be/OXcqknvGoe4


עוד מאופנוע-האוויר של ארופקס:

https://youtu.be/akA-B64RACU


גיוס של מימון המונים ליצירת האופנוע המעופף:

https://youtu.be/HpataPKUIUg


אחד המתחרים, שהרגיש כמו אופנוע, אבל יש לו רוטור ענקי ולא יעיל, הוא הג'יירוסייקל שבנה מפתח עצמאי:

https://youtu.be/NNSCGV_x_f0


ואם יש אופנוע מעופף, אז יש גם תלת-אופנוע מעופף וקוראים לו סוויצ'בלייד:

https://youtu.be/bWJB3_CHQWU
תרמיל ריחוף
מהו כלי התעופה האישי?



מאיקרוס היווני שעף ונפל ועד לגיבורי העל המעופפים - החלום לעופף באוויר הוא ותיק כמעט כמונו, חלום של דורות.

מתקן טיסה על הגב, תרמיל ריחוף או תרמיל סילון - החלום לשאת עליך את המטוס האישי שלך לא הירפה. כבר בשנת 1955 נבנתה לצרכים צבאיים מכונת התעופה האישית Hiller VZ-1 אבל היא לא הצליחה להפוך לכלי תעופה אמיתי.

המון יזמים ויוזמות ניסו אחריה. מממציא רומני ותמהוני, אחד שרשם פטנט אבל מעולם לא הטיס כזה ועד חברה שיצרה תרמיל סילוני שכזה אבל לא הצליחה להתרומם ומכרה לחברה אחרת, שבכלל רצתה את המנוע הסילוני הזעיר בשביל טיל הטומהוק שפיתחה.

אחרי זה בא ה-Martin Jetpack שמפתחת חברת מרטין הוא מכשיר תעופה אישי, שממש כמו אופנוע, יכול לשאת אדם ממקום למקום, בצורה בטוחה, מהירה וזולה. בלי פקקי תנועה, בלי סיכון של נהגים שתויים, אך גם בלי נוסעים נוספים - פשוט ממריאים ומגיעים..

הג'טפק הוא כלי תעופה אישי. ניסויים מאויישים נעשים בו והיצרנים מקווים להוציאו לשיווק בקרוב. אין בו את כל התכונות שעליהם חלמנו במשך שנים רבות והוא עדיין לא בטיחותי לחלוטין, אבל התקווה הייתה להביאו לרמה הגבוהה הנחוצה כדי לקבל אישור הפצה לכל אחד.

כיום, ב-2021, כבר נמכרות חליפות סילון בהמוניהן לצבא האמריקאי בתור ה"ג'ט סוט" (Jet Suit), חליפת ריחוף שמאפשרת למי שעוטה אותה לרחף באוויר ממש כמו ג'יימס בונד באחד מסרטיו הידועים.

שם זה היה מהאפקטים המיוחדים, אבל הג'ט סוט היא חליפה שמטיסה אותך למרחקים של מאות ואלפי מטרים, בתעופה אישית מגניבה ויעילה שמתכוננת להראות אי שם בעתיד שגם בשדה הקרב היא מנצחת.


הנה תולדות תרמיל הסילון לדורותיו (עברית):

https://youtu.be/bIuFrTHdRfU


היום מטיסה הג'ט סוט, חליפת הריחוף החדשנית, חיילים ואנשים באוויר:

https://youtu.be/suHOLFhbwsM


יש גם את הסגוויי המעופף של פרנקי זפאטה:

https://youtu.be/yFcSbGBBLMg?t=2m3s&end=3m17s


המרטין ג'טפק משמש לשימושים צבאיים:

http://youtu.be/OtRUtJlacBI


כך נולדה החליפה המרחפת לפני כמה שנים:

https://youtu.be/EAJM5L9hhBs


הגירסה האישית של כלי התעופה האישי:

http://youtu.be/YxHL55BIjj8


טיסת ניסוי של המרטין ג'טפק המעופף:

http://youtu.be/SHPedpE70Es


אחד המתחרים:

http://youtu.be/Yolum7_0UCA


וה-VZ-1, מכונת התעופה של הילר, שפותחה ב-1955 והקדימה את זמנה בשנים רבות:

http://youtu.be/8aVIzyWO1HE
מטוס העתיד
איך ייראו החלונות במטוסי העתיד?



דמיינו מטוסים פתוחים שכמעט כל הקירות שלהם הם חלונות. לא מאמינים שהם יהיו חזקים מספיק? - אז דמיינו שהקירות הללו הם מסכי ענק באיכות וברזולוציה מדהימה.

דמיינו שאתם רואים את כל מה שבחוץ אבל בפנים ומרגישים שאתם מרחפים בשמיים וכמעט, אבל כמעט, נופלים.. עכשיו דמיינו שמישהו מחליף את הנוף ובשנייה אתם מוצאים את עצמכם טסים בחלל החיצון. דמיינו שאתם רואים על המסכים האלה חוויות תלת-ממדיות מהממות, אפשרויות של מוצרים לקנייה בדיוטי פרי (במקום העגלה החבוטה של הדיילים), דמיינו שאתם יכולים לבחור סרט שיוצג על חלק מהקיר שליד המושב שלכם. וזו רק ההתחלה, כי הדמיון והטכנולוגיה עשויים להיפגש מהר משאתם חושבים.

ולכו תדעו אם זו לא ההקדמה לבתים שקופים שבהם תוטמע הטלוויזיה בקירות ותאפשר לצפות בתכניות, אבל גם אם אם "לעבור" למקומות כמו אי בודד, לב יער או פנטהאוז יוקרתי במנהטן.


הנה אפשרות של מטוס הנוסעים מהעתיד ומבפנים:

http://youtu.be/cAGT5A589xE


מסכי ענק שמקרינים את השמיים שבחוץ או את החלל ועוד:

http://youtu.be/HvYsHOzWUY8


פרסומת לרעיון החדשני הזה:

http://youtu.be/afGL5GX6avs


והסבר בעברית:

https://youtu.be/xxFsf7tmUAk?t=4m18s&end=5m32s

תחבורת העתיד

אוטובוס העתיד
האם אוטובוס העתיד ייסע מעלינו?



אם לומר את האמת, האוטובוס של ההווה נראה די דומה לאוטובוס של פעם. אבל אולי זה עומד להשתנות בעתיד. תארו לעצמכם אוטובוס שנוסע מעל למכוניות שברחוב ומעל לאנשים ולא תקוע לעולם בפקק. וזו רק ההתחלה...


הנה אוטובוס עתידני אפשרי שייסע מעל לרחוב וייראה יותר כמעין תחנת נוסעים שלמה:

http://youtu.be/t1gTzc7-IbQ


לממשלת סין יש כבר תכניות לכמה אוטובוסים ראשונים כאלה:

http://youtu.be/Hv8_W2PA0rQ
מטוס העתיד
כיצד ייראו מטוסי הנוסעים של העתיד?
מה מאפיין את מטוסי העתיד?


ברור שמטוסי העתיד יפעלו בעתיד ומן הסתם התחזיות הן תמיד רק תחזיות. אבל נראה שלחברות התעופה ויצרניות המטוסים יש לא מעט רעיונות טובים לקראת העתיד.

לתיירות ההולכת ומתגברת מתכוננים בחברת העיצוב "ממילניום" באמצעות קונספט שנקרא Airsleeper. הם תכננו את שורות המושבים כך שייבנו בשתי קומות. הישיבה הדו-קומתית תזכיר מעט את המיטות בתאי השינה ברכבות ואכן, הנוסעים יוכלו גם להסב את המושב שלהם למיטה שטוחה.

ואולי תכנון המושבים יאפשר לנתק את המושבים מרצפת תא הנוסעים ולהתחבר דווקא לדפנות או קירות המטוס.

תכנון אחר מתוכנן לאפשר למושב חופש תנועה מסוים במרחב ואולי גם יוכל לכלול רעיונות כמו מושבים "צפים", הכוללים שינויים באמצעי האחסון.

השינויים המהפכניים כוללים גם שינויים בחלונות. כאן מתוכננים מסכי וידאו שיחליפו את החלונות ויציגו מראות דמיוניים, את הנוף שלמטה באופן משופר או גורמים שמיימים מסביב. אפילו תקרת המטוס תוחלף בתקרת מסך שתציג קווי רקיע אורבניים ואף תדמה את תא הנוסעים לצוללת בנופים תת-ימיים.

כשחברת איירבוס הציגה את מטוסי העתיד שלה היא הלכה על מטוסי נוסעים בעלי "גוף שלוב כנפיים", אותו קונספט של מטוסי החמקן שאנו מכירים, בו הכנפיים שלובות בגוף המטוס עד שנראה שהם בעלי גוף אחד.

מטוסיה העתידיים נועדו להיות בעלי פליטת הפחמן נמוכה. לכך מסייעת הצורה של הכנפיים המשולבות בגוף המטוס. הסיבה היא שכוח הגרר האווירודינאמי של כלי תעופה כאלו הוא נמוך יותר ובכך הם יעילים יותר וידידותיים יותר לסביבה, צעד חשוב בדרך המאוחרת מדי של העולם לכיוון של אמצעי תחבורה ירוקים יותר.

אגב, צורת המטוס הזו הופכת אותו לקשה יותר לשליטה, אך טכנולוגיות המחשוב המתקדמות יותר, כמו גם חומרים משופרים שנכנסו לשימוש בעולם התעופה ישפרו את השליטה בכלי הטיס הללו ויהפכו אותם לקלים יותר.

ואולם, אם מטוסי הנוסעים של העתיד יעוצבו כך, יישבו מרבית הנוסעים הרחק ממרכז המטוס. מכאן שבהשוואה לדגמי ההווה, המבוססים על "צינור וכנפיים", הם יחושו חזק יותר כל פנייה של המטוס וכל תזוזה באוויר.

קונספטים ועיצובים חדשים ומקוריים של מטוסי נוסעים עתידיים כוללים גם תקרה שקופה שתחליף את תקרת תא הנוסעים והחלונות הזעירים ותציע תצפית פנורמית מרהיבה.

עוד מוצעת הסבה של שורות המושבים המוכרות לאזורים שונים שיכללו חללים למפגשים חברתיים, חללי עבודה, אחרים שיוקדשו למנוחה וחללים חברתיים המיועדים למפגש עם שאר הנוסעים המעוניינים בכך. הרעיון הוא שבמהלך הטיסה יוכל כל נוסע המעוניין בכך לעבור ממתחם למתחם, על פי צרכיו ורצונותיו.

מן הסתם השינויים המהפכניים במטוסי העתיד יהיו פחות נועזים או הרבה יותר, בהתאם לפיתוחים הטכנולוגיים והשינויים העתידיים בעולם התעופה, אבל תמיד מעניין מה חושבים ומתכננים מהנדסי ומעצבי העתיד גם בתחום הזה. ימים יגידו מה צופן בחובו המחר היותר מאוחר.


הנה כמה מטוסים של ימינו שמרמזים על מטוסי העתיד:

https://youtu.be/hX0S2SYxqSY


עוד ממטוסי העתיד הבולטים:

https://youtu.be/gWNHql50zxk


האם פנים המטוסים ישתנה גם הוא?

https://youtu.be/7EAj2SwrcjA


ואולי כשמדובר בעתיד מדובר בכלל על תעופה אישית:

https://youtu.be/ABrjdyavqkI
ארוסקראפט
איך יובילו מטענים באוויר בעתיד?



ספינת אוויר אדירת ממדים תוכל בעתיד לשנע מטענים וסחורות בכמויות ענק, כפולות משל מטוס ההובלה הגדול C5. היא מתוכננת לטוס במהירות של 225 קילומטר לשעה וזה יתרונה על ספינות הובלה ימיות, שמהירותן רבע מזה.

עם נחיתה והמראה אנכית, שאין למטוסי משא, ארוסקראפט (Aeroscraft) נבנית כך שלא תזדקק לנמל נחיתה. היא תוכל להעביר ביעילות ובמהירות מטענים לכל מקום, כולל מזון למקומות רחוקים ומבודדים ואספקת סיוע מהיר לאזורי אסון ומקומות שחוששים מאסון טבע מתקרב.

היזם של ארוסקראפט, הוא מהנדס בשם איגור פסטרנק. הוא נולד באוקראינה והיגר לארצות הברית, בכדי לממש את רעיונותיו. אם יצליח בפיתוח הארוסקראפט, הוא עשוי להיכנס לספר התהילה של תולדות התעופה.


הנה ספינות האוויר הענקיות שנעלמו - האם הארוסקראפט תחזיר אותן?

https://youtu.be/LyaYaFzSPac


בדיקות מ-2013 של ספינת המשא האווירית ארוסקראפט:

https://youtu.be/WjQ8PL1Y6SU


פרסומות ראשונות מ-2016:

https://youtu.be/f0iAJaOKyi0


ומהנדס מהחברה מתאר את הכלי וכיצד יפעל:

https://youtu.be/lwvhbC2REs0
אייר לנדר
האם ספינת האוויר חוזרת?



ספינות האוויר (airships) די נעלמו מאז אסון ההינדנבורג. במשך מאה שלמה איש לא רצה לשמוע על טיסה בספינת אוויר והאפקט של התאונה המפורסמת והמצולמת כל כך היה עצום כנגדן.

אבל יש סיכוי די טוב שבקרוב נתחיל לראות את ספינות האוויר העצומות שוב בשמיים והפעם - בטוחות ומשופרות לבלי הכר.

האייר לנדר לדוגמה הוא אחת מהן. זהו כלי הטיס הארוך ביותר בעולם. הוא נבנה באנגליה ויוכל לשהות באוויר במשך 21 יום. במקביל אליו יש פרויקטים רבים המנסים להשיב את ספינות האוויר לשמיים ולא כגימיק.

אחת הסיבות למוטיבציה העצומה להזניק לאוויר בחזרה את ספינות האוויר היא החיסכון האדיר בדלק שהן יאפשרו, מה שיכול לסייע בעצירת ההתחממות הגלובלית ומשבר האקלים שהעולם חווה.


הנה סיפורה של ספינת האוויר של העתיד (מתורגם):

https://youtu.be/L_Bq4WutaFg


עוד מספינת האוויר הענקית בעולם - האייר לנדר:

http://youtu.be/oMdIijWIE_A


ההמראה הראשונה שלה:

http://youtu.be/3ha1V6wR8_E


הקדימה אותה מעט הצפלין NT משנת 2008:

https://youtu.be/H2czWon5DWA


ותעשיית ספינות האוויר המנסה לנסוק מחדש:

https://youtu.be/h0hpcpnWAsQ?long=yes


רכבת העתיד
איך ייראו רכבות העתיד?



יש סיכוי שרכבת העתיד היא רכבת המגלב שהפכה בשנים האחרונות לעובדה קיימת ביפאן, סין ובמקומות נוספים, אם כי מעטים בעולם.

רכבות כאלה שאינן משתמשות בדלק הן רכבות חסכוניות ומהירות ביותר. אבל יש אפשרויות נוספות ומעניינות לא פחות, ביניהן רכבות שיסעו בתוך המסילה ולא מעליה ומיזם ההייפרלופ של אילון מאסק, המבוסס על קרונות רכבת בודדים שייסעו במהירויות בלתי נתפסות במעין צינור מבוסס ואקום.


הנה רעיונות לרכבות העתיד (עברית):

https://youtu.be/ISTRjsK_QvE


הרעיון לרכבת על מעין צינורות שמקיפים את הרכבת:

http://youtu.be/2cShtEadkEc


וקרונות ההיפרלופ שיגיעו למהירות של 6500 קמ"ש:

http://youtu.be/GiYb_0wOWqY
האם מכונת זמן היא עניין של זמן קצר?



חוץ ממדען איראני משונה בשם עלי ראזגי, שטען בשנת 2013 שהמציא מכונת זמן שמקפיצה אדם כמה שנים קדימה, או לפחות מספרת לו מה יקרה בשנים הקרובות, איש לא מתיימר להתקרב אפילו לפיתוח יומרני שכזה.

פרופסור אמריקני בשם רונאלד מאלט מציג בשנים האחרונות רעיון חדשני ליצירת מכונת זמן, על ידי יצירה של מעגל לייזר כה חזק, שהוא מעוות את המרקם של חלל־זמן וכך ליצור בו לולאה, שתוכל לחבר את הזמנים. על ידי הלולאה הזו, הוא קיווה שיחוברו להם העבר דרך ההווה אל העתיד ושוב לעבר. בקיצור, אומר מאלט, נוכל לבקר בזמנים אחרים בלי בעיות מיוחדות.

גם בטכניון בישראל הצליח פרופסור לפתח מודל תיאורטי של מכונת זמן וצוותים שונים, כולל של חברות טכנולוגיה מנסים ללמוד את התחום וכיצד התיאוריות של אלברט איינשטיין, מאפשרות פיתוח מהפכני שכזה.

אבל מימוש? - זה עדיין רחוק. מכונה שמסיעה אנשים בזמן היא חלום רחוק, שחוץ מסרטי קולנוע הוליוודיים, ספרים של גלילה רון-פדר וסדרות טלוויזיה ישנות, איש עוד לא ממש יכול להציג.


התיאוריה של פרופסור רונאלד מאלט כדי ליצור מכונת זמן:

https://youtu.be/7MWUyRNUS3U


איש שנסע לעתיד דרך הארון שמתחת לכיור במטבח שלו:

http://youtu.be/Yuhr6nUH31k


בחיוך - כשברקוני בונה מכונת זמן (עברית):

https://youtu.be/4PR_Irqg65I


ועוד על רונלד מאלט 'רוצה להציל את אביו באמצעות מכונת זמן:

https://youtu.be/-9DPNO22he4?long=yes
מהו האופנוע שלעולם לא נופל?



יזם צעיר והצוות שלו מפתחים בארה"ב את אחת מההמצאות שתוכל לזעזע את עולם הרכב העירוני ולאפשר סוף סוף למיליוני אנשים שחוששים מקטנועים, לעבור לרכב דו-גלגלי.

זהו C1, אופנוע חדשני, שהוא גם מעין מכונית על שני גלגלים, המיועדת לאדם אחד. הוא נראה מדהים ונוסע מצוין, אבל מה שהכי מלהיב בו היא מערכת הייצוב שמצליחה לאפשר לו יציבות של רכב על 4 גלגלים, על 2 גלגלים בלבד.

מערכת הייצוב של ה-C1 מבוססת ג'יירוסקופ שעובד בצורה דומה לזו של הסגוויי. פירוש העניין הוא שהאופנוע-מכונית הזה לעולם לא נופל. הוא פשוט מייצב את עצמו מחדש מיידית. נאמר זאת שוב - המערכת הזו מייצבת את עצמה מבלי לסמוך על הנהג!


הנה סקירה של אופנוע-רכב C1:

http://youtu.be/B432iLNXkQ8


הדגמת יציבות:

http://youtu.be/mBVztfLN3lk


זה שילוב של אופנוע ומכונית עירונית בעלי מערכת יציבות עצמית:

http://youtu.be/YQgTne7TAGY
איך יוכלו להיות מטוסי הנוסעים של העתיד?



מטוסי נוסעים אינם משתנים כל כך מהר. התכנון שלהם כה יקר ומורכב שדגמים חדשים הם עניין של שנים רבות.

מטוסי העתיד, ניתן לשער, יתפתחו לכיוונים שונים, גם בטכנולוגיה וגם בנוחות הנוסעים. יתכן שהמהנדסים יבנו מטוסי נוסעים בעלי כמה קומות, קצת כמו בית מלון או בניין דירות.

מערכות הגנה ובטיחות שעושות שימוש בטכנולוגיות שחלקן אינן קיימות עדיין ומפותחות ופותחו בעתיד, ישמשו להגעה בטוחה ומהירה ליעד.

מערכות תקשורת ובידור משוכללות יכללו מציאות מדומה ומידע בזמן אמת, בשילוב עם מציאות רבודה וכמובן - להעצמת החוויה.

רעיונות חדשניים כמו הקרנת נופי הטיסה על מסכים הפרושים לאורך ולגובה כל קירות המטוס, יספקו תחושה שתזכיר יותר ריחוף בשמיים מאשר טיסה בחלל סגור, כמו במטוסים של ימינו.


הנה מטוס הנוסעים העתידי המכונה "לווייתן השמיים":

https://youtu.be/CNKAx99cLFI


הנה מטוס הנוסעים האפשרי בואינג 949:

http://youtu.be/aORE7C8y1sw


מטוס נוסעים עתידני שתוכנן בידי סטודנט:

http://youtu.be/7LKgtdNFi-g


הנה סרט תיעודי על תעופת העתיד:

https://youtu.be/hX0S2SYxqSY?long=yes
איזו מכונית נוסעת במים?



מכונית המים נוסעת ממש על גבי המים. למעשה זו אינה המצאה חדשה, כיוון שכלי רכב אמפיביים שרתו צבאות כבר באמצע המאה הקודמת. אבל מכונית פרטית שנוסעת במים היא פיתוח חדש יותר.

המכוניות הללו הן עדיין מכוניות לעשירים, כיוון שיש בהן גם מערכות הנעה רגילות של מכונית וגם אמצעי ציפה ותנועה במים.

חברות רכב חדשניות מציעות כיום מכוניות קונספט (מכוניות רעיון) שיודעות לנסוע על המים.

רינספיד, החברה שיצרה את המכונית שנוסעת מתחת למים (ראו באאוריקה בתגית "sQuba") יצרה את ספלאש, המכונית שהופכת לרחפת. ווטרקאר, חברה אחרת, יצרה ממש מכונית סירה.


הנה המכונית המשייטת של WaterCar:

https://youtu.be/8IFw8iK5Kt8


המכונית האמפיבית ספלאש, שצלחה את תעלת למנש מבריטניה לצרפת:

http://youtu.be/nKIhl1x9MEw


ולקט של מכוניות אמפיביות:

https://youtu.be/sglX9qAtuzk?t=25s
איזו מכונית נוסעת מתחת למים?



האם קרה שהגעתם לים באוטו וחשבתם שזה יהיה מגניב להמשיך עם האוטו לים ולשוט? - מכונית ה-sQuba שבפיתוח עושה בדיוק את זה. היא נוסעת על כבישים, אבל גם יורדת אל המים ומתחת להם.

יש לה מערכות אוויר לנוסעים, מדחף לשייט ולתנועה מתחת למים ועוד. חברת רינספיד, יצרנית הסקובה, היא חברה שמשקיעה המון בפיתוח כלים עתידניים לנסיעה מתחת ומעל לפני המים. היא גם יצרה את ספלאש, עוד מכונית קונספט (רכב שבוחן רעיונות חדשניים) שנוסעת על פני המים.


הנה sQuba - המכונית הצוללת היחידה בעולם:

https://youtu.be/rNLL0fo9apc


הסקובה - מכונית הקונספט הצוללת מתחת למים של Rinspeed:

https://youtu.be/6E4q7p6R3Og


וככה חלמו אותה בסרטי ג'יינס בונד:

https://youtu.be/yeBqf6bYZak
האם בעתיד נוכל לטוס לעתיד?



לא ברור אם זה מיתוס אורבני או תיאוריית קונספירציה, אבל מספרים שזה קרה בניו יורק של 1951. אדם מבולבל, לבוש בבגדים שנראו כאילו נגזרו מהמאה ה-19, עמד באמצע הרחוב והתנהג בצורה מוזרה. הוא היה היסטרי ובשלב מסוים רץ אל מול המכוניות הרבות שבכביש ונדרס. כשחקרו את מותו וחיפשו בבגדי המת מצאו בכיסו תעודה על שם רודולף פנץ. המסתורין גבר כשחיפוש ברשומות מצא שבן אדם בשם זה נעלם מביתו בעיר בשנת 1876.

אז הסיפור הוא בסך הכל סיפור מהעיתון ורעיון המסע בזמן מופיע בעיקר במדע הבדיוני ובספרות הבדיונית. אבל הפיזיקאים ואנשי המדע טוענים שהוא בהחלט אפשרי. סטיבן הוקינג מעריך שבשביל לטוס לעתיד נצטרך ככל הנראה חלליות ענק חזקות פי 2000, חלליות שיצליחו להגיע כמעט למהירות האור!

אפשרות נוספת, שכרגע היא תיאורטית לחלוטין, היא תנועה בזמן דרך חור תולעת - מעין מנהרת זמן בלתי נתפסת שעליה תוכלו לקרוא באאוריקה בתגית "חור תולעת".

הוקינג מעריך שרק אחרי כמה שנים של טיסה תצליח חללית שכזו להגיע למהירות שתאפשר לה לנוע בזמן. כל שעה על החללית תימשך אז שעתיים בכדור הארץ. כעבור 6 שנים, כשתגיע החללית למהירות של 99% ממהירות האור - בכל יום על החללית, תעבור שנה שלמה על כדור הארץ!

אגב, 18 שנה ייקח לחללית כזו להגיע לקצה הגלקסיה שלנו. אתם אורזים?


הנה המסתורין סביב רודולף פנץ, הנוסע בזמן שהתגלה בניו יורק:

https://youtu.be/ANN9Wc48dTY


האם זו החללית שתוכל לאפשר מסע בזמן?

http://youtu.be/YzMrNFd4oOk


ואיך לנוע בזמן דרך חור תולעת:

http://youtu.be/SafwXdP7ylc
מהו ההייפרלופ ומה המהפכה שהוא מבטיח?



הייפרלופ הוא רעיון למערכת הסעה על קולית, שהוצגה על ידי היזם הסדרתי והמיליארדר הדרום אפריקאי אילון מאסק. מאסק הציג את חזון ההייפרלופ של מערכת הסעה דמויית רכבת, המבוססת על ואקום ומגיעה למהירויות בלתי-נתפסות. את המהירות משיגים בה בעזרת ריחוף אלקטרומגנטי, שמקטין את ההתנגדות וההנעה היא באמצעות שינויי לחץ אוויר. זו תוכל להיות מה שהייתה הרכבת בעידן המרכבות והסוסים...

במהירות של כ-6,000 קילומטרים לשעה אמורה ההייפרלופ לגמוע מרחקים ולהעביר אנשים ממקום למקום, במהירות הבזק. הקו של לונדון-ניו יורק ייקח בקושי 45 דקות ובהייפרלופ שיקיף את העולם יוכל אדם להקיף את העולם כולו ב-6 שעות!

כדי להמחיש מה מתכננת חברת טסלה שהקים, יצרנית המכונית החשמלית המצליחה בעולם, לעתיד התחבורה המהירה בעולם, הציב מאסק חזון של פיתוח "בקוד פתוח", שבו יצטרפו אליו מהנדסים וממציאים אחרים וכולם ביחד יפתחו את ההמצאה הזו ויהפכו אותה לכלי תחבורה פעיל וממשי.

מעבר לתרומה הסביבתית של ההייפרלופ בהורדת כלי רכב מהכביש מתכנן מאסק שהייפרלופ תשתמש באנרגיה סולארית. על ידי לוחות סולאריים שיוצבו מעליה ויאפשרו ייצור של יותר חשמל מזה שהייפרלופ נזקקת לו, ייחסך הון עתק ותקטן משמעותית הפגיעה בסביבה.


הנה תכנית ההייפרלופ:

http://youtu.be/GiYb_0wOWqY


מפיו של הממציא (מתורגם):

https://youtu.be/mbHF5qGwnz4?t=93&end=3m04s


הסבר פשוט (עברית):

https://youtu.be/5rPFRmvgsEo?t=1m35s&end=2m45s


דוגמאות לריחוף אלקטרומגנטי:

https://youtu.be/O_K1J5FjlrE


באנגלית על ההייפרלופ:

http://youtu.be/z_JAlymIrOo


ההכרזה על הייפרלופ:

http://youtu.be/L2D4qDeHveA


וחברה שלקחה על עצמה את ההקמה הממשית על ההייפרלופ (מתורגם):

https://youtu.be/tf3Oy69CfOI
מהו לווייתן השמיים?



מטוסי הענק של Airbus A380 מתוצרת איירבוס נראים לנו כיום גדולים. אבל יתכן בהחלט שהגודל שלהם ייראה בעתיד זעיר לעומת "לווייתן השמיים" ("Sky Whale"), מטוס נוסעים אימתני שרוצה להיות מטוס הנוסעים של העתיד.

מצויד בחלונות גדולים, כנפיים שמתקנות את עצמן, יכולת להמריא אנכית, "לווייתן השמיים של AWWA" הוא אמנם מטוס קונספט ורק אחת מההצעות של כלי הטיס העתידיים, אבל הוא מרשים ומבטיח במיוחד.

עם מקום ל-755 נוסעים, הלווייתן השמימי הוא מטוס נוסעים עצום ומתוכנן היטב. חוץ ממטוס שיטיס המוני נוסעים בבת-אחת, מטרת הפיתוח של מטוסים גדולים מסוגו הוא לטוס תוך חיסכון בעלויות הטיסה ובכך להוריד את מחירי הכרטיסים.

ה-AWWA Sky Whale מתוכנן בספרד. אמורים להיות לו שלושה סיפוני נוסעים והוא קצת מזכיר הכלאה ויזואלית בין מעבורת חלל לדג טרופי משונה.


הנה לווייתן השמיים:

https://youtu.be/CNKAx99cLFI


כך הוא ייראה בטיסה:

http://youtu.be/oDTO6Pibmfw


ומצגת וידאו שלו:

http://youtu.be/e621n7dtDYc


למה נועדו מכוניות קונספט ורכבי קונספט בכלל?



מכונית קונספט (Concept Car) היא אבטיפוס של מכונית שמיוצר במיוחד כדי לבחון עיצובים וטכנולוגיות חדשניות. כמעט כל יצרן רכב גדול מפתח מעת לעת דגמי קונספט ומציג אותם בתערוכות רכב. תצפיות ושיחות מאפשרות לבחון את הענות קהל הצרכנים המיועד לחידושים השונים שבמכונית הקונספט וכך יכול היצרן להבין מה מהרעיונות שבאבטיפוס כדאי לפתח למכונית מסחרית ומה יש לנטוש.

רכב הקונספט הוא "רכב רעיון", אבטיפוס שיוצר ביחידה אחת, כדי לבדוק את תגובת הציבור לרעיונות חדשים שהוכנסו בו. חלקם בתחום העיצוב ואחרים הם חידושי טכנולוגיה וצורות שימוש ברכב. פיתוח מכונית קונספט הוא יקר מאד, אבל זול הרבה יותר מתכנון, עיצוב, הנדסה ובניית פס ייצור מלא למכונית שתתגלה ככושלת מסחרית.

מרבית רכבי הקונספט שנוצרו במהלך השנים לא יצאו לבסוף בייצור המוני. גם אלו שנבטו והפכו למכוניות, לרוב נראו אחרת והיו מדגמים שונים מרכב הקונספט המקורי. הסיבה העיקרית לכך היא שגם כשרעיונות מקוריים שהוצגו ברכבי הקונספט אומצו על ידי היצרניות, לא תמיד התאימו גם העיצוב של רכב הקונספט או היבטים, טכנולוגיות ורעיונות אחרים שהיו בו ליישום.

באמצעות רכבי הקונספט בודקים אם כך יצרני הרכב חידושים טכנולוגיים פורצי-דרך, שימושים מקוריים, אביזרים חדשניים ורעיונות עיצוביים המלהיבים את הדימיון. אך כל אלה נבדקים לא רק ברושם שהם יוצרים על קהל הצרכנים המיועד, אלא גם עד כמה הפוטנציאל המסחרי שלהם גדול.


הנה מכוניות קונספט לעתיד:

https://youtu.be/rlasf0cUfzU


דגמי קונספט רשמיים של רכבי עתיד שהוצגו בשנים האחרונות:

https://youtu.be/agTfZpJ662o


כמה ממכוניות הקונספט המרתקות של העתיד:

https://youtu.be/Xl1nqcRuuCU


מכונית הקונספט שצוללת מתחת למים - הסקובה:

https://youtu.be/rNLL0fo9apc


אופנוע קונספט שלא נופל מבית BMW:

https://youtu.be/NXMGi9kQ3TE


אוסף מכוניות קונספט עתידניות לשנת 2020:

https://youtu.be/9--WRBxNYj0


וסרטון המציג שלל מכוניות קונספט של שנות ה-40 עד ה-60:

https://youtu.be/7f-9otKq1I8?long=yes
מהן מוניות העתיד?



מוניות העתיד (Flying Motorcycle) יהיו ככל הנראה אוטונומיות, כלומר ללא נהג. די סביר שחלקן לפחות יהיו מוניות מעופפות, כמי אלה שבסרט הסיי פיי האייקוני "בלייד ראנר".

נראה שהם יהיו מונעות בטכנולוגיה חדישה כמו אנרגיה חשמלית, אבל סביר אף יותר שהאנרגיה שלהם תופק דווקא ממימן, מאוויר, או ממקור אנרגיה שאיננו יודעים עליו עדיין דבר.

כך או כך, דינן של נבואות טכנולוגיות הוא לא פעם להתברר כשטויות בדיעבד, אז בואו נודה שאת מוניות העתיד נכיר ככל הנראה ב... עתיד.


הנה הקונספט שחברת רנו הצרפתית מדמיינת לצי של מוניות צפות:

https://youtu.be/B6K-yQaWgTw


או שיהיו מעופפות:

https://youtu.be/ABrjdyavqkI


והרצאת טד על מוניות האוויר כפתרון לתחבורה פקוקה (מתורגם):

https://youtu.be/1g-1_Y3fvUg?long=yes
מי מתכנן הטיסות לחלל?



כבר עשרות שנים חולמים אנשים רבים על רקטות תיירים אל הירח. היזם והמיליארדר ריצ'ארד ברנסון עומד להטיס בקרוב אנשים לחלל. מאות כרטיסי טיסה כבר נמכרו לעשירים במחירים של רבע מיליון דולר לכרטיס.

על אף כישלון של טיסת הניסוי הראשונה, השיגור הראשון כבר בוצע, המנכ"ל ריצ'ארד ברנסון היה אכן התייר הראשון לחלל והחוויה למי שהזמינו כרטיסים כבר נראית קרובה ומובטחת!

בחברה שהקים "וירג'ין גלקטיק" יש לברנסון גם תכניות להמשך, כמו טיסות שמאפשרות להקיף את כדור הארץ ומלונות חלל, מעין מלונות שבהם ישהו תיירים ותיירות בין הכוכבים.

ההתחלה של האיש כיזם ואיש עשיר הייתה רחוקה מאוד מעולם החלל. ברנסון התעשר כשהקים בשנות ה-70 את חברת התקליטים וירג'ין והפך אותה לאחת החברות המצליחות בתעשיית התקליטים. הוא כבר הוכיח פעמים רבות את תבונתו העיסקית ואת היכולת שלו לתרגם חלומות להצלחות מסעירות.

בטיסת אימון של החללית המאויישת הראשונה שלו שיצאה אל החלל, זמן קצר לפני שהייתה אמורה לצאת לטיסה המסחרית הראשונה שלה, התרסקה החללית. התאונה הטילה צל על עתיד התכנית השאפתנית של תאגיד וירג'ין ושל החברות האחרות בתחום. אבל ברנסון לא התייאש והמשיך עד שהחל להוציא טיסות חלל לעשירי עולם.


הנה התייר הראשון לחלל, ריצ'ארד ברנסון מייסד "וירג'ין גלקטיק" (עברית):

https://youtu.be/AymaO2N562g


סרטון מתחילת הדרך, על הטיסות המתוכננות לחלל, של הנרשמים הראשונים לטיסה לחלל:

http://youtu.be/N_SjGaiuGoU


וטיסת המבחן הראשונה לחלל:

http://youtu.be/SHIrM2O6BZA
האם יש כבר מכונית שנוסעת באוויר?



גיל החלום של מכוניות מעופפות באוויר הוא כמעט כגיל המכונית עצמה. על מכוניות מעופפות נכתבו ספרים, הן הוצגו בסרטים, כבר הנרי פורד הבטיח שהמכונית המעופפת בוא תבוא ומהנדסי רכב בכל רחבי העולם שברו את הראש כיצד אפשר לייצר כלי רכב שנוסע באוויר ועדיין יהיה בטוח, יעיל ולא יקר.

אבל עכשיו יש חדש בתחום. זוהי מכונית המעופפת מודרנית, שמה "קורה", שהיא גם אוטונומית, כלומר מטיסה את עצמה ללא טייס ויכולה להטיס כך נוסעים. המכונית הזו כבר טסה בניו זילנד.

החלום היה פשוט ודיבר על מכונית שנוסעת באוויר. הרכב המעופף "טרנזישן", שפותח באמריקה, בכיכובו של סטפן קליין, מהנדס סלובקי מבריק, ממריא לדרך. הוא אמנם זקוק למסלול המראה ויש צורך ברשיון טיס כדי לנהוג בו, אבל השמיים הם הגבול...

לאחר שחברת טרפוג'יה ביצעה ניסויים אוויריים מוצלחים וקיבלה את אישורי הבטיחות הנדרשים, היא הכריזה על המכונית העתידית שלה. הדגם הבא נקרא כרגע TF-X ולפי הודעת טרפוגיה הוא לא יהיה זקוק למסלול המראה. המדחפים שלו יהיו בעלי צירים שיאפשרו לו להמריא מהמקום, כמו מסוק ואז יעברו קדימה ויניעו את המכונית המעופפת כמו מטוס. הם גם מבטיחים שחמש-שש שעות של הכשרה לנהג יאפשרו גם למי שאינו טייס לנהוג ולטוס בה.

המחיר לא יהיה יקר למי שרגיל לקנות מכוניות בחצי מיליון שקל. אבל לא להתלהב - כלי הרכב המרתק הזה מבטיח לצאת לשוק בכל מקרה בתוך עשור, אז היכונו להמראה!

ב-2026 מתכננת אקספנג הסינית, יצרנית חדשנית של מכוניות חשמליות, למכור מכוניות מעופפות ראשונות. זו תהיה מכונית גדולה, שבתוכה רחפן דו-מושבי המתנתק בשעת הצורך ומאפשר לטסים לטוס טיסות חוויה, בעיקר בסביבה ובגובה נמוך.


הנה ההיסטוריה של המכונית המעופפת (עברית):

https://youtu.be/LKLVWeN40O8


המכוניות המעופפות של אקספנג הסינית:

https://youtu.be/VsKwiCWA3eM


על הקשיים הטכניים שעומדים בפני מכוניות מעופפות (עברית):

https://youtu.be/o_xQon36fdw


מעופפת מלפני 70 שנה:

https://youtu.be/FNp_iO-2Jfg


בסרטים אין בעיה לפנטומס לטוס עם הסיטרואן:

https://youtu.be/D8CzZrDCusg


כך תפעל ה-TF-X המכונית המעופפת העתידנית:

http://youtu.be/WUgsyYotLkQ?t=3s


לחברת טויוטה כבר יש כזו שטסה:

https://youtu.be/hvdbYkh1zEc


המכונית המעופפת שיכולה לנסוע 800 קילומטרים במהירות של עד 320 קמ"ש:

http://youtu.be/JncQ1JutqNk


ה"טרנזישן" - המכונית המעופפת הראשונה בעולם בפעולה:

http://youtu.be/nnF2yua4KIw?t=3s


על הבטיחות של הדגם הבא של מכונית האוויר הזו:

http://youtu.be/uKzEMNw9Dgo?t=8s


ה"קורה", שמשלבת מכונית מעופפת עם אוטונומית:

https://youtu.be/LeFxjRMv5U8


וכתבת טלוויזיה על המכונית המעופפת הישראלית (עברית):

https://youtu.be/Ol3Mwv8DvVQ?long=yes
מה החידוש של מטוס החלל סקיילון?
מהי סקיי-טראן, רכבת האוויר העירונית של העתיד?
מהו עתיד המסעות לחלל?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.