» «
דבש
איך מכינים דבש?



את הדבש מייצרות הדבורים. הדבורים מתחילות בהכנת הדבש בכוורות. הכוורן שולה את חלות הדבש מהכוורת, אחרי שריסס בעשן את הכוורת. הוא מעביר את כל חלות הדבש למפעל הדבש. במפעל מגלחים את חלות הדבש ומוציאים את הדבש מהן. את הדבש שהוצא, ממלאים בצנצנות, שמים תוויות ואורזים בארגזים.

זהו. עוד משלוח דבש טבעי וטעים מוכן לשיווק.


הנה סרטון שמציג איך נוצר הדבש.. יאמי:

http://youtu.be/iT6IQx26eHk
פופקורן
איך מייצרים את הפופקורן?



פּוֹפּקוֹ‏רְן (Popcorn) מיוצר מגרעיני תירס מבוקעים באש או בחום גבוה. את הפופקורן מגדלים כתירס רגיל, לא משהו שונה מגידול התירס הפופולארי כל כך במקומות שונים בעולם.

לאחר שקוטפים את התירס בסתיו, נלקחים הגרעינים המתאימים לייבוש במכונות מיוחדות שמאיצות את התייבשות הגרעינים, בדיוק למידה הנכונה כדי שיוכלו להפוך לפופקורן שאנו כל כך אוהבים. במפעל בוררים את הגרעינים בכמה צורות ומשאירים את הגרעינים שבגודל הטוב ביותר, אלו שאינם קלים ואינם כבדים מדי.

אחרי חימום של כמה גרגרים, שנועד לוודא את תקינותם והתאמתם לאריזה, נארזים גרגרי התירס. שני מוצרים מכינים מהם - או אריזה של גרגרי תירס להכנה עצמית, או שמכינים אותם במפעל, במכונות תירס גדולות המזכירות את מכונת התירס שבבית הקולנוע ואז הפופקורן המוכן נארז ונשלח לחנויות, מוכן לאכילה ישר מהאריזה.


הנה סרטון שמראה כיצד מייצרים את הפופקורן:

http://youtu.be/B__abaQC7CY


הנה מתיחת פופקורן, בשביל החיוך:

http://youtu.be/aUGVEDAmhzg
חטיף צ'יפס
איך מייצרים חטיף צ'יפס?



את חטיפי הצ'יפס (Snack chips) מכינים מתפוחי אדמה שפורסים אותם לרצועות צרות. את הרצועות הללו מטגנים בשמן, מייבשים ומוסיפים תבלינים, לפי הטעם והסגנון של החטיף. בשלב האחרון בייצור חטיפי הצ'יפס, הם נארזים ונשלחים לחנויות.

את השיטה להכנת החטיפים הללו מתפוחי אדמה מיובשים המציאו כפי הנראה האינדיאנים באמריקה, כבר לפני מאות שנים.


הנה סרטון על הכנת חטיפי הצ'יפס:

https://youtu.be/L09bMsShfY4


על פס הייצור של הצ'יפס הדקיק הזה:

https://youtu.be/_pVhkgYUgo0


וכך מכינים צ'יפס לטורטיה:

https://youtu.be/Tmzq0U0Ttqk
דבש
איך מייצרים דבש טעים?



הדבש לא מיוצר במפעל אלא בטבע, על ידי הדבורים. המפעל רק אורז אותו כמוצר ודואג שיעמוד במבחני הטעם והאיכות הדרושים.

את הדבש מייצרות הדבורים, כשהן מביאות את הצוף אל הכוורת ושופכות את הדבש מקיבת הדבש שלהן. בכוורת מתרחש תהליך של פירוק ואידוי המים, בין השאר על ידי נפנוף של כנפי הדבורים.

רדיית הדבש הוא השלב שבו מגיע הכוורן לאיסוף ולוקח את חלות הדבש מהכוורת. תהליך זה מכונה "רדייה" - כשהכוורן רודה, אוסף את הדבש מהכוורות. חלות הדבש נלקחות למפעל ושם מורידים את הדבש מהחלות ומערבבים אותו, כדי שטעמו יהיה אחיד וקבוע. הדבש מוכנס אל תוך מכלים גדולים. במכלים אלה הוא שוהה לזמן מה ומשם הוא נמזג לצנצנות. על הצנצנות מודבקות התוויות עם פרטי המוצר והן נארזות בתוך ארגזים ונשלחות לשיווק.


הנה סרטון על הדבש ותהליכי הייצור שלו:

http://youtu.be/d9SDi8o75Gw


ויש גם אנשים שמקפידים על הטעם של הדבש:

http://youtu.be/S1xKDQ4XdC4


כך מייצרים את הדבש בכמויות מסחריות:

https://youtu.be/iT6IQx26eHk

איך מייצרים דברים

נייר
איך מייצרים נייר?



את הנייר מייצרים מעץ שרוסק ועורבב במים, עד שהפך לעיסת נייר. במפעלים רבים משתמשים לייצור נייר גם בחומרים כימיים, כדי ליצור את העיסה. לעיתים קרובות ממחזרים ניירות ישנים לעיסת נייר רטובה.

אחרי שמוסיפים דבק לעיסה וחומר שמלבין אותה, מייבשים אותה מהמים שלה והיא הופכת לשכבת נייר שטוחה. גלילים גדולים מהדקים את שכבת עיסת הנייר הזו ומחממים אותה עד לייבוש הסיבים והתחברותם זה לזה. כך נוצרים גלילי נייר גדולים, שנחתכים אחר-כך לגליונות נייר קטנים.


הבה נתחיל מהעצים - כך מייצרים נייר:

https://youtu.be/jmgMdDH14sE


הנה פס הייצור של נייר בימינו:

https://youtu.be/EOJ9uxx-SM4


כך יצרו נייר בימי הביניים:

https://youtu.be/-XoTGFC-0NA


מצגת וידאן קצרה על ייצור הנייר ומיחזורו:

https://youtu.be/loncOoEbLQY


והנה סרט תיעודי של תהליך ייצור הנייר:

https://youtu.be/E4C3X26dxbM?long=yes
לחם
איך מייצרים לחם?



זה מתחיל משדות החיטה והדגנים שישמשו לייצור הבצק, עם כל מיני תוספות או בלי.. טוחנים את הדגן לקמח דק מאד שממנו ייצרו את הבצק ללחם.

מהבצק ניתן יהיה, אחר כך, לקלוע את החלה או סתם להכין את גושי הבצק לצורת הלחם. הללו יוכנסו אל התנור וייאפו למשך זמן מספיק, בו יהפכו ללחם חם וטרי.

כשיהפכו לכיכרות לחם חמים, יוציאו אותם האופים מהתנור ויגישו לשולחן, כשהם חמים, טריים וטעימים כל כך... בתיאבון!


הנה כל תהליך ייצור הלחם:

https://youtu.be/3Ne52VwdE94


כך יוצרים את הקמח:

https://youtu.be/y8vLjPctrcU


ייצור לחם במפעלי הלחם הגדולים:

https://youtu.be/3UjUWfwWAC4


במאפייה בישראל:

https://youtu.be/uHyrHSfFaqI


פס ייצור של מאפייה גדולה:

https://youtu.be/goitik-o8d8


איך להכין לחמניות בבית (עברית):

https://youtu.be/KWVbDNBnPqE
ייצור הסוכר
איך מייצרים את הסוכר?



את הסוכר מפיקים מצמחים כמו קנה הסוכר וסלק הסוכר. תחילת התהליך בריסוק הגבעולים של קנה הסוכר, למשל, או פריסת סלק הסוכר לפרוסות.

בתהליכים הללו מייצרים מהם מיץ, שאותו מבשלים. בתהליך הבישול נוצרים גבישי הסוכר ולאחר הייבוש נוצר הסוכר היבש שבו אנו משתמשים.

בסיומו של תהליך ייצור הסוכר במפעל, הוא ייארז בשקים או באריזות לצרכן ויישלח במשאיות גדולות אל החנויות והסופרמרקטים לשיווק.


הנה תהליך ייצור הסוכר בעברית:

https://youtu.be/jAdbXN6Sy1Y


כך מיוצר הסוכר במפעל:

https://youtu.be/jCKt02NGjfM


מייצרים את הסוכר במפעל סוכר:

https://youtu.be/sLocHSh_JBY


תהליך הייצור של הסוכר בהודו:

http://youtu.be/VG6q5OGUahI
טאבלט
איך מייצרים טאבלטים?



טאבלטים הפכו לסוג המחשבים הפופולארי ביותר בקרב המשתמשים האישיים. אנשים קונים טאבלט לרוב כדי לקרוא ולגלוש באינטרנט, לצפות בסרטים ולשחק משחקים פשוטים. מדובר במכשירים ניידים וקלים במשקלם, שהמערכות האלקטרוניות שבתוכם הן חדשניות ומשוכללות במיוחד.

ייצור של טאבלטים דומה לתהליך הייצור של טלפונים סלולאריים ומחשבים ניידים. רובוטים ומכונות הרכבה מטפלים בכל שלב בתהליך ההרכבה של כל טאבלט וטאבלט. בתחילה רובוטים מהירים מרכיבים על המעגלים האלקטרוניים את אלפי הרכיבים שמוכנסים לכל אחד מהם. בחלק אחר של המפעל מורכבים מסכי הטאבלטים ובפינה אחרת הרכבת המצלמות הזעירות של הטאבלט אל המכשיר. בהמשך פס הייצור מחברים את כל החלקים, לתוך המארז הסופי של המכשיר. במחלקת הבדיקות מבצעים בדיקות של המכשירים, כדי לראות שכולם עובדים ופועלים כראוי. אז נארזים הטאבלטים החדשים ונשלחים למחסן. מחר כולם יישלחו למכירה, לכל פינות העולם.


הנה סרטון שמראה את תהליכי הייצור של טאבלטים:

http://youtu.be/mTe54BivXpg?t=36s


הנה סרטון שמראה את פס הייצור של האייפד של אפל:

http://youtu.be/rIAsBPsA27I


הנה סרטון נוסף שמראה את פס ההרכבה של טאבלטים בסין:

http://youtu.be/tbyu1tbGE38


פיתות
איך אופים פיתות?



זה מתחיל ממכונה שמייצרת בצק, אחרי כן הבצק נשקל אוטומטית כדי שיהיה בדיוק בכמות הדרושה להכנת כל פיתה. אחריו בא מיתקן שמכין כדורים בגודל קבוע של בצק ומכונה נוספת שמשטחת את הכדורים לעיגולים שטוחים. אז מגיע העובד שמכניס אותם לאפייה בתנור ומוציא כשהכל מוכן.

בתיאבון!


הנה סרטון על הכנת הפיתות במאפייה:

http://youtu.be/c96nOswarYQ


כך אופים פיתות בבית:

https://youtu.be/NPiA69p4gqE
איך מייצרים במבה?



את הבמבה מכינים מתירס, שבבי תירס, שמוכנסים לצינור ארוך והם תופחים מהלחץ והחום הגבוהים. רק אחר-כך היא נחתכת לגודל שאנחנו מכירים.

בהמשך מערבבים את הבמבה עם שמן בוטנים, מלח וקצת כורכום ואז היא מקבלת את הצבע המוכר והטעם המיוחד שלה.

ובמבה אדומה, אתם שואלים?🤔 - ובכן, ודאי יעניין אתכם לדעת שהבמבה האדומה מקבלת את הצבע שלה מסלק ואת הטעם המתוק - מתותים.


הנה סרט אנימציה חביב על ייצור הבמבה במפעל:

https://youtu.be/MmMVB7Cy6ig


ומרכז המבקרים של אוסם, יצרנית הבמבה:

https://youtu.be/DXKXf4tc-_w
איך מייצרים נייר טואלט?



ייצור נייר טואלט הוא ענף תעשייתי חדש יחסית. עד להמצאת נייר הטואלט השתמשו בעלים וניירות מזדמנים לניקוי הישבן, אבל בשנת 1890 המציאו את גליל נייר הטואלט, שעשה מהפכה בהגיינה האנושית. נייר טואלט מייצרים כיום מנייר ממוחזר, שהופך לעיסת נייר ענקית. העיסה משוטחת על ידי גלילים ענקיים במפעל והופכת לגליונות נייר. הללו מגולגלים ונחתכים לגלילי נייר הטואלט המוכרים, נארזים ונשלחים לחנויות.


הנה סרטון שמראה איך מייצרים את נייר הטואלט:

https://youtu.be/Z74OfpUbeac


תיאור מפורט של ייצור גלילי נייר הטואלט מהתכנית גלילאו:

https://youtu.be/zy3SrDMgcJ4?t=1m21s&end=15m44s


ועוד הסבר באנגלית לייצור נייר הטואלט:

https://youtu.be/wrg_6dny6Po
איך מייצרים צמיגים?



הידעתם שמעל 200 חומרים מרכיבים את הצמיג שאנו מכירים? - תהליך הייצור של הצמיג הוא מורכב ביותר.

ראשית, בוחר היצרן את הגומי המתאים לייצור הצמיגים - לרכב פרטי למשל, משתמשים בגומי סינתטי, בעוד שלצמיגי משאית, המתאים הוא הגומי הטבעי. מהגומי הנבחר מכינים את התערובת, שמרכיבה את הצמיג ומבטיחה שיהיה חזק ועמיד. יש בה בין השאר גומי, פיח שחור, מעכבי חמצון, מאיצי הדבקה, שרף, חומרי ריכוך ועוד. מהתערובת תכין מכונת החיתוך יריעות ארוכות, שיקוררו בתוך מים. מהיריעות יורכבו הצמיגים, לרוב על ידי הלבשה על תוף מיוחד ומכבש שיקנה להם את הצורה הסופית והמוכרת שלהם.

בתהליך הגיפור, מוכנסים הצמיגים שהתקבלו לתוך מכבש גדול. המכבש הזה יהפוך אותם לגמישים, בתהליך שמערב חום גבוה ולחץ גדול.

בשלב האחרון, יוטבעו על הצמיגים החריצים, שחשובים לבטיחות ולהיצמדות לכביש. ייצור צמיגים מסתיים בהוספת הכיתובים, שרשומים על הדפנות של הצמיג. הצמיגים המוכנים ייארזו ויישלחו להפצה ולמכירה.


כך מייצרים את הצמיגים:

https://youtu.be/1o9mVZxoayA


ושוב, מפעל לייצור צמיגים:

https://youtu.be/CX7_6mL7ksA


הנה השיטה שבה מתכננים ומייצרים צמיגים:

http://youtu.be/Li-MKobBg5w


וכל תהליך ייצור הצמיגים, מהפקת הגומי שממנו הוא עשוי ועד למשלוח הצמיגים לחנויות:

http://youtu.be/4lVv1Qf5Pz8
איך מייצרים יין והאם הוא בריא?



מאז ימי קדם גילו שמיץ או פרי עוברים תהליך כלשהו שגורם למשקה להיות משכר. העובדה שהיין גרם לשכרות ולשמחה התגלתה כמסייעת ורק בהמשך גילו שצריכת אלכוהול מוגזמת גורמת לבעיות ונזקים לבריאות. רק בשנים האחרונות התגלה ששתייה מתונה של יין מועילה במניעת מחלות לב.

היינן מכין את היין בדרכים חדשניות כיום אבל בעבר דרכו על אשכולות הענבים בגת, המיץ נאסף ולאחר שעבר לאיחסון ביקב, בשלב שנקרא יישון (מלשון "ישן") נוצר היין האיכותי שאנו מכירים. זנים שונים מייצרים טעמי יין שונים וגם סוג החביות ומשך ואופי האיחסון משפיעים מאד על הטעם. יינות אדומים פשוטים ומרבית היינות הלבנים למשל, מיושנים במכלי נירוסטה. יינות איכות מסוימים עדיף ליישן דווקא בחביות עץ אלון.

אמנות עשיית היין הפכה מזמן לתעשייה עתירת ממון. שוב ושוב הצליחו להוכיח שיינות יקרים אינם דווקא הטעימים ביותר, אך זה לא מפריע לבקבוקי יין מסוימים להגיע למחירי עתק של אלפי דולרים ויותר!


כך מייצרים את היין בייקב ישראלי קטן:

http://youtu.be/9XPeeiSbp1w


ייצור היין במפעל גדול:

https://youtu.be/7gquYRxLMFI


כבר אלפי שנים מייצרים את היין בצורה דומה אך בכמויות אחרות:

https://youtu.be/3PInCVXBsS8
איך מייצרים כוסות נייר?



כוסות הנייר הומצאו כדי לשמור על הבריאות ולהילחם בהתפשטות המחלות. כיום קשה לדמיין את החברה המודרנית ללא כוסות הנייר הללו. הן קלות, חסכוניות, נקיות ואפשר לזרוק אותן מיד בתום השימוש או למחזר אותן כנייר תעשייתי, לייצור חוזר.

ההכנה מתועשת לחלוטין. היא כוללת את חיתוך הנייר לדפים שמהם יוכנו הכוסות, הדפסת הכיתובים שעליהן ובמכונה מיוחדת עובר הנייר מעין פיסול של ספל נייר, כולל הדבקה של הקצוות. חומר מיוחד על הנייר אוטם אותו לנוזלים וכך מאפשר לאחוז אותו ביד, עם משקה שאינו נוזל.

לעוד מידע על ייצור כוסות הנייר ומוצרי נייר בכלל, ראו בתגית "נייר".


הנה תהליך הייצור של כוסות הנייר החד-פעמיות:

https://youtu.be/pb2BZGVAS2c


פס הייצור:

https://youtu.be/GPA8_f4kA2k
איך מייצרים את הביסלי?



את חטיף הביסלי מייצרים על ידי טיגון של פסטה במכונת טיגון. למעשה, כך נולד החטיף הפופולרי הזה. זה קרה כשהגיעה בשנות ה-70 מכונת טיגון חדשה למפעל אוסם והסתבר שהיא לא התאימה לקו הייצור הקיים. ברגע של יצירתיות זרק אחד העובדים, אפרים סעדון שמו, מעט פסטה לתוך מכונת הטיגון החדשה, והשאר היסטוריה.

כמובן שהטיגון במטגנת אינו הכל. ראשית מכינים את הפסטה עצמה, כשהסכינים של מכונות הפסטה חותכים בכל פעם צורה אחרת של פסטה לביסלי. אם זה מוארך לביסלי פלאפל, עגול לטעם בצל, או מסולסל לטעם גריל וכדומה.

לצורך ההכנה מתיזות מכונות הייצור על הפסטה ספריי שמן ואז נוספים לה תבלינים והיא מושלכת כמו צ'יפס אל מכונת הטיגון.


כך מייצרים ביסלי? - סרטון פיראטי:

https://youtu.be/AJQWfe6PUNc


פרסומת לביסלי:

https://youtu.be/hOCnS31Yyus
איך מייצרים שעוני יד?



ייצור שעוני יד היה ונשאר מלאכה של דיוק מופתי. בעוד שעוני הקוורץ הזולים מורכבים על ידי מכונות ורובוטים ובכמויות ענק, ייצור של שעון יד איכותי הוא גם היום עבודת יד זהירה ומורכבת.

התוצאה בהתאם, יקרה למדי עד יקרה מאד. אבל שעוני היד הללו הם איכותיים במיוחד. בניגוד לשעוני הקוורץ הזולים שמיוצרים בסרט נע, באמצעות רובוטים, יכולים שעוני יד שהורכבו ביד לשרוד ולעבוד עשרות שנים ללא בעיות מיוחדות.


הנה סרטון שמראה את ייצור השעון של סייקו בעבודת יד:

https://youtu.be/KbJEjSdU5Xg


ייצור ידני של שעוני יד יוקרתיים:

https://youtu.be/Xi19Gr5urBQ?t=14s


וכך מרכיבים רובוטים ומכונות את שעוני ה-Swatch המפורסמים:

https://youtu.be/QmKHw-3sVTI


הרכבת שעון שווייצרי ביד:

https://youtu.be/CXt-QANAa2U


והנה סרט תיעודי על השעונים השווייצרים האיכותיים כל כך:

https://youtu.be/CtkcLjiNy_0?long.yes
איך מייצרים חלבה?



החלבה (Halva) היא מאכל תורכי במקור, אוכל עניים טורקי, שהיה אז גם ממתק לעשירים. פעם החלבה הייתה גם ממתק פופולרי בישראל. בעולם של היום, כשאנו מוצפים במיליון ממתקים, חטיפים ומגוון עצום של סוגי שוקולד, החלבה עדיין נשארה מאכל וממתק אהוב, לפחות על המבוגרים שבינינו.

את החלבה מכינים מטחינה, אחד המאכלים הבריאים שיש. מכיוון שבחלבה יש 50% טחינה היא גם בריאה יחסית, אף שיש בה המון קלוריות.

ייצור החלבה מתחיל משקי שומשום ענקיים. מאותו שומשום, אגב, מייצרים גם את הטחינה.

ראשית כל קולפים את גרגרי השומשום, קולים וטוחנים אותם לטחינה גולמית, כך שניתן יהיה להכין ממנה את החלבה.

כדי להפוך את הטחינה לחלבה, מערבבים אותה עם סוכר. לאחר מכן, כמה גברים חזקים מתחילים ללוש ידנית את עיסת החלבה שנוצרה משומשום והסוכר. זו עבודת כפיים קשה אבל אם רוצים חלבה מוצלחת, אז אי אפשר עדיין להשתמש במכונות. מסתבר שבערבוב מכני הסיבים שלה נוטים להיקרע והיא פחות מוצלחת בהרבה.

מותר האדם על המכונה? - לפחות במקרה של החלבה התשובה היא כן.

כך או כך, רגע לפני שמקררים את החלבה לצורתה הסופית ולקראת האריזה שאחריה, אפשר לערבב בתוכה מרכיבים וטעמים, כמו פיסטוקים ושקדים, ולייצר חלבות מיוחדות.


כך מייצרים את החלבה (עברית):

https://www.youtube.com/watch?v=41vsHSnefus


אפשר להכין גם לבד (עברית):

https://youtu.be/-R4f1ZDHL68


עוד הכנה ביתית של חלבה:

https://youtu.be/f9JSFiS6Ow4


כתבה על החלבות וכיצד מייצרים אותן במקומות שונים:

https://youtu.be/x1_Dq_MofmM


איך מייצרים מכנסי ג'ינס?



משדות הכותנה ועד למכנסיים הכי פופולאריים בעולם - תעשיית הג'ינס היא מהחזקות והמצליחות בעולם האופנה. גם אם בסופו של דבר הג'ינס הוא רק בד והמכנסיים הם רק לבוש, הג'ינס הוא חלק מתרבות של צעירים מורדים ומעודכנים תמיד.


הנה סרטון על ייצור בגדי הג'ינס:

http://youtu.be/5DzEpOp2Jy8


עוד על הייצור של הג'ינס:

https://youtu.be/f6Cmx4bjA7c


ומעצבים מדגימים כיצד מסגננים מכנסי ג'ינס לפי האופנה של השנים האחרונות:

http://youtu.be/Ban8dCxFVGg
איך מייצרים נייר זכוכית?



נייר זכוכית (Sandpaper) מיוצר מנייר עבה שפוזרו עליו גרגרי קוורץ (בעברית צורן) טהורים, או צורן מחול ים שנופה לפני כן. כדי ליצור נייר זכוכית במידות שונות משתמשים בגרגרים בגדלים שונים - גרגרים גדולים של צורן יוצרים נייר זכוכית גס, בעוד שגרגרים קטנים יוצרים נייר זכוכית עדין.


הנה תהליך הייצור של נייר זכוכית:

http://youtu.be/FpkRlFrlHy8


כך מייצרים נייר זכוכית:

https://youtu.be/z3Db6ckGhes


ושוב התהליך:

https://youtu.be/uiDDx1WfU1o
איך מייצרים את גביעי הגלידה מהוופל?



כדי לייצר את הוופל, מכינים עיסה שמזכירה את עיסת הפנקייק. מכינים אותה מקמח, סוכר חום, שמן, קרמל ועוד כמה מרכיבים. מטפטפים כמות קטנה של עיסה למכונת אפייה כמו שמכינים וופל בלגי ואופים משני הצדדים שלו. זרועות אוטומטיות מעבירות כל וופל כזה למתקן שמעגל אותו לצורת קונוס. מקררים ואורזים את הקונוסים וזהו.. לאריזה!

בסוף רואים גם את בדיקות החוזק שעושים לכל סדרה, כדי לוודא שהקונוסים חזקים מספיק ולא יתפרקו עם הגלידה שבתוכם.


הנה סרטון שמציג את הכנת הקונוסים - גביעי הגלידה מהוופל:

http://youtu.be/_f7-Eq4H0D8
איך מייצרים חמאה?



בחלב יש מים ושומן. את החמאה מכינים מהשומן שבחלב, החלק השמן שבו, זה שאנו מכירים בתור שמנת. ייצור החמאה הוא תהליך ההפרדה של השומן מהחלב ה"רזה".

כדי לייצר את החמאה, מנערים חזק מאד את השמנת. פעולה זו נקראת "חביצה" ונעשית במכונה שזכתה לשם "מחבצה". הניעור שהמחבצה עושה מפרק את השומן של החלב לטיפות ומפזר אותן בצורה שווה במים. ואכן, כעבור זמן מה של חביצה נדבקות הטיפות זו לזו והופכות קשות יותר - נוצרה החמאה. את גוש החמאה הזה נותר לחתוך ולארוז.


הנה ייצור החמאה:

https://youtu.be/qwb2uZLSLhw


כך מכינים חמאה ביתית:

https://youtu.be/tigXaA5W9tQ


ועוד דרך להכין חמאה לבד:

https://youtu.be/RcpbQX5kCTA


רוצים להכין חמאה בעצמכם ובקלות?

https://youtu.be/Wt_RG42N3GM


וכך הכינו חמאה בתקופה הוויקטוריאנית:

https://youtu.be/DV7hop4m0YQ?long=yes
איך מייצרים מכוניות?
איך מייצרים מראות?
איך מייצרים דגלים?
איך מייצרים קרמבו?
מהו האורז ואיך הוא מגיע לשולחננו?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.