» «
דבש
איך מייצרים דבש טעים?



הדבש לא מיוצר במפעל אלא בטבע, על ידי הדבורים. המפעל רק אורז אותו כמוצר ודואג שיעמוד במבחני הטעם והאיכות הדרושים.

את הדבש מייצרות הדבורים, כשהן מביאות את הצוף אל הכוורת ושופכות את הדבש מקיבת הדבש שלהן. בכוורת מתרחש תהליך של פירוק ואידוי המים, בין השאר על ידי נפנוף של כנפי הדבורים.

רדיית הדבש הוא השלב שבו מגיע הכוורן לאיסוף ולוקח את חלות הדבש מהכוורת. תהליך זה מכונה "רדייה" - כשהכוורן רודה, אוסף את הדבש מהכוורות. חלות הדבש נלקחות למפעל ושם מורידים את הדבש מהחלות ומערבבים אותו, כדי שטעמו יהיה אחיד וקבוע. הדבש מוכנס אל תוך מכלים גדולים. במכלים אלה הוא שוהה לזמן מה ומשם הוא נמזג לצנצנות. על הצנצנות מודבקות התוויות עם פרטי המוצר והן נארזות בתוך ארגזים ונשלחות לשיווק.


הנה סרטון על הדבש ותהליכי הייצור שלו:

http://youtu.be/d9SDi8o75Gw


ויש גם אנשים שמקפידים על הטעם של הדבש:

http://youtu.be/S1xKDQ4XdC4


כך מייצרים את הדבש בכמויות מסחריות:

https://youtu.be/iT6IQx26eHk
דגל
איך מייצרים דגלים?



כבר אלפי שנים שדגלים (Flags) הם דרך טובה לתקשר ולהעביר מסרים לאומיים, לאחד את העם ולחגוג את החיבור הלאומי שלו. אבל דגלים בימינו הם לא רק דגלי לאום. ניתן לראות ברחובות דגלי פרסום ושיווק, דגלים לאירועים, שרשרות דגלים ועוד.

ייצור הדגלים השתנה לגמרי במהלך השנים. אמנם דרושה עדיין, כמו בכל מוצרי הבד, גזירה של הבדים לממדים הרצויים לדגל, אבל אם פעם היו עושים זאת ידנית, הרי שברבים ממפעלי הדגלים של ימינו, הגזירה היא במכונות גזירה משוכללות.

אם פעם היו מייצרים את הדגלים בעבודת יד, מציירים על הבד, או גוזרים מבדים צבעוניים את שלל חלקי הדגל ואז תופרים אותם אל הבד המרכזי, הרי שהיום ייצור הדגלים הוא דפוס לכל דבר.

גלילי הבד הגדולים עוברים במכשירים שעושים ניקוי יסודי לבד, לאחר מכן עובר הבד למכונות דפוס ענקיות שמדפיסות, ממש כמו שמדפיסים שלטים צבעוניים, את הצבעים והסמלים שעל הדגל, בשלל צבעים ודוגמאות. רק לאחר מכן נגזרים הדגלים, במידת הצורך, מהבד עצמו. אז תופרים את שולי הדגל, כדי שלא יתפרק בצדדים, והדגל מוכן.


כך מייצרים דגל באמצעות דפוס רשת:

https://youtu.be/18gG8QIfTDM?t=38s


והנה מפעל דגלים מקצועי:

https://youtu.be/kkLdcVw-ul8
ייצור הסוכר
איך מייצרים את הסוכר?



את הסוכר מפיקים מצמחים כמו קנה הסוכר וסלק הסוכר. תחילת התהליך בריסוק הגבעולים של קנה הסוכר, למשל, או פריסת סלק הסוכר לפרוסות.

בתהליכים הללו מייצרים מהם מיץ, שאותו מבשלים. בתהליך הבישול נוצרים גבישי הסוכר ולאחר הייבוש נוצר הסוכר היבש שבו אנו משתמשים.

בסיומו של תהליך ייצור הסוכר במפעל, הוא ייארז בשקים או באריזות לצרכן ויישלח במשאיות גדולות אל החנויות והסופרמרקטים לשיווק.


הנה תהליך ייצור הסוכר בעברית:

https://youtu.be/jAdbXN6Sy1Y


כך מיוצר הסוכר במפעל:

https://youtu.be/jCKt02NGjfM


מייצרים את הסוכר במפעל סוכר:

https://youtu.be/sLocHSh_JBY


תהליך הייצור של הסוכר בהודו:

http://youtu.be/VG6q5OGUahI
ג'ינס
איך מייצרים מכנסי ג'ינס?



משדות הכותנה ועד למכנסיים הכי פופולאריים בעולם - תעשיית הג'ינס היא מהחזקות והמצליחות בעולם האופנה. גם אם בסופו של דבר הג'ינס הוא רק בד והמכנסיים הם רק לבוש, הג'ינס הוא חלק מתרבות של צעירים מורדים ומעודכנים תמיד.


הנה סרטון על ייצור בגדי הג'ינס:

http://youtu.be/5DzEpOp2Jy8


עוד על הייצור של הג'ינס:

https://youtu.be/f6Cmx4bjA7c


ומעצבים מדגימים כיצד מסגננים מכנסי ג'ינס לפי האופנה של השנים האחרונות:

http://youtu.be/Ban8dCxFVGg

איך מייצרים דברים

נייר זכוכית
איך מייצרים נייר זכוכית?



נייר זכוכית (Sandpaper) מיוצר מנייר עבה שפוזרו עליו גרגרי קוורץ (בעברית צורן) טהורים, או צורן מחול ים שנופה לפני כן. כדי ליצור נייר זכוכית במידות שונות משתמשים בגרגרים בגדלים שונים - גרגרים גדולים של צורן יוצרים נייר זכוכית גס, בעוד שגרגרים קטנים יוצרים נייר זכוכית עדין.


הנה תהליך הייצור של נייר זכוכית:

http://youtu.be/FpkRlFrlHy8


כך מייצרים נייר זכוכית:

https://youtu.be/z3Db6ckGhes


ושוב התהליך:

https://youtu.be/uiDDx1WfU1o
לחם
איך מייצרים לחם?



זה מתחיל משדות החיטה והדגנים שישמשו לייצור הבצק, עם כל מיני תוספות או בלי.. טוחנים את הדגן לקמח דק מאד שממנו ייצרו את הבצק ללחם.

מהבצק ניתן יהיה, אחר כך, לקלוע את החלה או סתם להכין את גושי הבצק לצורת הלחם. הללו יוכנסו אל התנור וייאפו למשך זמן מספיק, בו יהפכו ללחם חם וטרי.

כשיהפכו לכיכרות לחם חמים, יוציאו אותם האופים מהתנור ויגישו לשולחן, כשהם חמים, טריים וטעימים כל כך... בתיאבון!


הנה כל תהליך ייצור הלחם:

https://youtu.be/3Ne52VwdE94


כך יוצרים את הקמח:

https://youtu.be/y8vLjPctrcU


ייצור לחם במפעלי הלחם הגדולים:

https://youtu.be/3UjUWfwWAC4


במאפייה בישראל:

https://youtu.be/uHyrHSfFaqI


ופס ייצור של מאפייה גדולה:

https://youtu.be/goitik-o8d8
קורנפלקס
איך מייצרים את הקורנפלקס?



הקורנפלקס עשוי מגרעיני תירס שהופרדו מהקלחים של התירס ואודו עד שהפכו רכים מספיק לייצור קורנפלקס. בשלב הזה מוסיפים להם במפעל סוכר ומלח ובעזרת גליל גדול הם נמעכים לצורת הקורנפלקס. עכשיו הם נאפים בתנור ונעשים קראנצ'יים (פריכים) ואז הם נארזים ומוכנים לשיווק לחנויות.


הנה סרטון על הייצור של הקורנפלקס:

https://youtu.be/HPpMV_vcVEg


ועל פס הייצור:

http://youtu.be/dOljVYy8W-c


ופס ייצור נוסף וצנוע יותר:

https://youtu.be/uFE7K6jSrVE
חמאה
איך מייצרים חמאה?



בחלב יש מים ושומן. את החמאה מכינים מהשומן שבחלב, החלק השמן שבו, זה שאנו מכירים בתור שמנת. ייצור החמאה הוא תהליך ההפרדה של השומן מהחלב ה"רזה".

כדי לייצר את החמאה, מנערים חזק מאד את השמנת. פעולה זו נקראת "חביצה" ונעשית במכונה שזכתה לשם "מחבצה". הניעור שהמחבצה עושה מפרק את השומן של החלב לטיפות ומפזר אותן בצורה שווה במים. ואכן, כעבור זמן מה של חביצה נדבקות הטיפות זו לזו והופכות קשות יותר - נוצרה החמאה. את גוש החמאה הזה נותר לחתוך ולארוז.


הנה ייצור החמאה:

https://youtu.be/qwb2uZLSLhw


כך מכינים חמאה ביתית:

https://youtu.be/tigXaA5W9tQ


ועוד דרך להכין חמאה לבד:

https://youtu.be/RcpbQX5kCTA


רוצים להכין חמאה בעצמכם ובקלות?

https://youtu.be/Wt_RG42N3GM


וכך הכינו חמאה בתקופה הוויקטוריאנית:

https://youtu.be/DV7hop4m0YQ?long=yes


טאבלט
איך מייצרים טאבלטים?



טאבלטים הפכו לסוג המחשבים הפופולארי ביותר בקרב המשתמשים האישיים. אנשים קונים טאבלט לרוב כדי לקרוא ולגלוש באינטרנט, לצפות בסרטים ולשחק משחקים פשוטים. מדובר במכשירים ניידים וקלים במשקלם, שהמערכות האלקטרוניות שבתוכם הן חדשניות ומשוכללות במיוחד.

ייצור של טאבלטים דומה לתהליך הייצור של טלפונים סלולאריים ומחשבים ניידים. רובוטים ומכונות הרכבה מטפלים בכל שלב בתהליך ההרכבה של כל טאבלט וטאבלט. בתחילה רובוטים מהירים מרכיבים על המעגלים האלקטרוניים את אלפי הרכיבים שמוכנסים לכל אחד מהם. בחלק אחר של המפעל מורכבים מסכי הטאבלטים ובפינה אחרת הרכבת המצלמות הזעירות של הטאבלט אל המכשיר. בהמשך פס הייצור מחברים את כל החלקים, לתוך המארז הסופי של המכשיר. במחלקת הבדיקות מבצעים בדיקות של המכשירים, כדי לראות שכולם עובדים ופועלים כראוי. אז נארזים הטאבלטים החדשים ונשלחים למחסן. מחר כולם יישלחו למכירה, לכל פינות העולם.


הנה סרטון שמראה את תהליכי הייצור של טאבלטים:

http://youtu.be/mTe54BivXpg?t=36s


הנה סרטון שמראה את פס הייצור של האייפד של אפל:

http://youtu.be/rIAsBPsA27I


הנה סרטון נוסף שמראה את פס ההרכבה של טאבלטים בסין:

http://youtu.be/tbyu1tbGE38
איך מייצרים את גביעי הגלידה מהוופל?



כדי לייצר את הוופל, מכינים עיסה שמזכירה את עיסת הפנקייק. מכינים אותה מקמח, סוכר חום, שמן, קרמל ועוד כמה מרכיבים. מטפטפים כמות קטנה של עיסה למכונת אפייה כמו שמכינים וופל בלגי ואופים משני הצדדים שלו. זרועות אוטומטיות מעבירות כל וופל כזה למתקן שמעגל אותו לצורת קונוס. מקררים ואורזים את הקונוסים וזהו.. לאריזה!

בסוף רואים גם את בדיקות החוזק שעושים לכל סדרה, כדי לוודא שהקונוסים חזקים מספיק ולא יתפרקו עם הגלידה שבתוכם.


הנה סרטון שמציג את הכנת הקונוסים - גביעי הגלידה מהוופל:

http://youtu.be/_f7-Eq4H0D8
איך אופים פיתות?



זה מתחיל ממכונה שמייצרת בצק, אחרי כן הבצק נשקל אוטומטית כדי שיהיה בדיוק בכמות הדרושה להכנת כל פיתה. אחריו בא מיתקן שמכין כדורים בגודל קבוע של בצק ומכונה נוספת שמשטחת את הכדורים לעיגולים שטוחים. אז מגיע העובד שמכניס אותם לאפייה בתנור ומוציא כשהכל מוכן.

בתיאבון!


הנה סרטון על הכנת הפיתות במאפייה:

http://youtu.be/c96nOswarYQ


כך אופים פיתות בבית:

https://youtu.be/NPiA69p4gqE
איך מייצרים חטיף צ'יפס?



את חטיפי הצ'יפס (Snack chips) מכינים מתפוחי אדמה שפורסים אותם לרצועות צרות. את הרצועות הללו מטגנים בשמן, מייבשים ומוסיפים תבלינים, לפי הטעם והסגנון של החטיף. בשלב האחרון בייצור חטיפי הצ'יפס, הם נארזים ונשלחים לחנויות.

את השיטה להכנת החטיפים הללו מתפוחי אדמה מיובשים המציאו כפי הנראה האינדיאנים באמריקה, כבר לפני מאות שנים.


הנה סרטון על הכנת חטיפי הצ'יפס:

https://youtu.be/L09bMsShfY4


על פס הייצור של הצ'יפס הדקיק הזה:

https://youtu.be/_pVhkgYUgo0


וכך מכינים צ'יפס לטורטיה:

https://youtu.be/Tmzq0U0Ttqk
איך מייצרים את הפופקורן?



פּוֹפּקוֹ‏רְן (Popcorn) מיוצר מגרעיני תירס מבוקעים באש או בחום גבוה. את הפופקורן מגדלים כתירס רגיל, לא משהו שונה מגידול התירס הפופולארי כל כך במקומות שונים בעולם.

לאחר שקוטפים את התירס בסתיו, נלקחים הגרעינים המתאימים לייבוש במכונות מיוחדות שמאיצות את התייבשות הגרעינים, בדיוק למידה הנכונה כדי שיוכלו להפוך לפופקורן שאנו כל כך אוהבים. במפעל בוררים את הגרעינים בכמה צורות ומשאירים את הגרעינים שבגודל הטוב ביותר, אלו שאינם קלים ואינם כבדים מדי.

אחרי חימום של כמה גרגרים, שנועד לוודא את תקינותם והתאמתם לאריזה, נארזים גרגרי התירס. שני מוצרים מכינים מהם - או אריזה של גרגרי תירס להכנה עצמית, או שמכינים אותם במפעל, במכונות תירס גדולות המזכירות את מכונת התירס שבבית הקולנוע ואז הפופקורן המוכן נארז ונשלח לחנויות, מוכן לאכילה ישר מהאריזה.


הנה סרטון שמראה כיצד מייצרים את הפופקורן:

http://youtu.be/B__abaQC7CY


הנה מתיחת פופקורן, בשביל החיוך:

http://youtu.be/aUGVEDAmhzg
איך מייצרים קרמבו?



הקרמבו הוא אחד הממתקים האהובים בישראל. על אף שמקורו הוא בכלל מאירופה, אנו בישראל היצרנים הגדולים ביותר של קרמבו בעולם. בערבית, אגב, קוראים לו "ראס אל עבד" - ראש של עבד...

התעשייה יודעת כיום לבצע את רוב הייצור של הקרמבו במכונות אוטומטיות, אבל עטיפת הקרמבו נעשית עדיין כמו פעם - את הקרמבו עוטפים בידיים כיוון שאין מכונה שמסוגלת לעטוף קרמבו ברגישות מספקת, מבלי לשבור אותו.


הנה סרטון שמראה איך מכינים את הקרמבו במפעל:

http://youtu.be/lC92U2j4dMo


כך ניתן להכין קרמבו בעצמכם:

http://youtu.be/_usuhJc1hVc?t=5s


והנה סרטון מצחיק של תחרות אכילת קרמבו בערוץ הילדים:

http://youtu.be/RLJUOZUodis
איך מייצרים את הביסלי?



את חטיף הביסלי מייצרים על ידי טיגון של פסטה במכונת טיגון. למעשה, כך נולד החטיף הפופולרי הזה. זה קרה כשהגיעה בשנות ה-70 מכונת טיגון חדשה למפעל אוסם והסתבר שהיא לא התאימה לקו הייצור הקיים. ברגע של יצירתיות זרק אחד העובדים, אפרים סעדון שמו, מעט פסטה לתוך מכונת הטיגון החדשה, והשאר היסטוריה.

כמובן שהטיגון במטגנת אינו הכל. ראשית מכינים את הפסטה עצמה, כשהסכינים של מכונות הפסטה חותכים בכל פעם צורה אחרת של פסטה לביסלי. אם זה מוארך לביסלי פלאפל, עגול לטעם בצל, או מסולסל לטעם גריל וכדומה.

לצורך ההכנה מתיזות מכונות הייצור על הפסטה ספריי שמן ואז נוספים לה תבלינים והיא מושלכת כמו צ'יפס אל מכונת הטיגון.


כך מייצרים ביסלי? - סרטון פיראטי:

https://youtu.be/AJQWfe6PUNc


פרסומת לביסלי:

https://youtu.be/hOCnS31Yyus
איך מייצרים במבה?



את הבמבה מכינים מתירס, שבבי תירס, שמוכנסים לצינור ארוך והם תופחים מהלחץ והחום הגבוהים. רק אחר-כך היא נחתכת לגודל שאנחנו מכירים. אחר כך מערבבים את הבמבה עם שמן בוטנים, מלח וקצת כורכום ואז היא מקבלת את הצבע המוכר והטעם המיוחד שלה. וכדאי לדעת שהבמבה האדומה מקבלת את הצבע שלה מסלק ואת הטעם המתוק - מתותים.


אין לנו סרטון על ייצור הבמבה במפעל:

🤔


הנה מרכז המבקרים:

https://youtu.be/DXKXf4tc-_w
מהו האורז ואיך הוא מגיע לשולחננו?



האורז (Rice) הוא מהגידולים העתיקים בתולדות החקלאות. מעל מחצית מאוכלוסיית העולם מתבססת על האורז כמקור המזון המרכזי והיומיומי שלה. יותר מכך - אחרי התירס והחיטה, אורז הוא הגידול השלישי בתפוצתו בעולם.

האורז הוא בעצם הגרגרים של צמח שגדל במקומות לחים וחמים. מימי קדם ועד ימינו, גידול האורז הוא ענף חקלאי חשוב בעולם. זהו מזון בסיסי וזול יחסית, שמספק גם למשפחות העניות ביותר בעולם יותר ממחצית הקלוריות היומיות הדרושות לקיום הפיזי של הגוף.

גידול האורז הוא סוג פשוט יחסית של חקלאות, מה שהופך אותו לענף חקלאי שמתאים במיוחד למדינות עניות. אמנם גידול האורז מצריך לא מעט עבודה עבודה ודרושים משקעים רבים להשקיה של שדות האורז, אבל קל לגדל אותו בכל מקום. ממישורים גדולים ועתירי גשמים ועד למאות טרסות על צלעות הרים תלולים - בעולם ניתן למצוא שדות אורז, בכל מקום שיש בו חקלאים ומשקעים.

לרוב מגדלים אורז בשדות שהוצפו במים. כשהצמחים גדולים, מייבשים את השדה ונותנים לשמש לייבש את הצמחים לגמרי. לאחר שיובשו צמחי האורז, קוטפים אותם והם מועברים למפעל. שם חובטים בהם במכונה, כדי להפריד את גרגרי האורז מהצמח היבש. אז מנקים את הגרגרים וממיינים אותם, כדי להוציא מהם את גרגרי האורז הפגומים. לסיום, אורזים את האורז המנופה והנקי בשקים והם מוכנים לשיווק.

יבשת אסיה היא ספקית וצרכנית האורז הגדולה ביותר בעולם. יש המון סוגים שלו, כולל אורז קלסי, אורז בסמתי, פרסי, תאילנדי, הודי, אקוורלו, יסמין, אורז בר, אורז מלא ועוד. יש אותו בגרסת האורז הארוך, הקצר, העגול, הדביק, אורז אחד-אחד, אורז לבן, אדום, חום או צבעוני - הכל הולך והוא תמיד מאכל מזין וטעים, כשמכינים אותו נכון...


הנה ייצור האורז משלב הגידול בשדות ועד למפעל שמנקה ואורז את האורז לשיווק:

http://youtu.be/jlXqG5JslPQ


כך מגדלים את האורז:

https://youtu.be/kxAEiHCErSA


העניין היה לתרבת את האורז ולגדלו בשדות:

https://youtu.be/7w0XuoqvCFg


והנה קציר האורז בשדות:

http://youtu.be/V2SSKAf0yBU


איך מייצרים את המלח?



ייצור המלח לא השתנה הרבה במהלך אלפי השנים שבהן משתמשים בו. המלח נמצא בים ובאדמה בסלעי מלח. מהים שואבים מים ומכניסים אותן לתוך בריכות רדודות שנחפרו לשם כך. השמש מאדה את מי-הים ובבריכות נשאר המלח היבש, אז אורזים ושולחים לשיווק לחנויות. עובדה מפתיעה היא שלמעשה הוא הסלע היחידי הראוי למאכל.

אם כורים את המלח מתוך האדמה, שוטפים אותו ומייבשים אותו היטב והוא מוכן לאריזה ושיווק.


הנה סרטון על תהליך הייצור של המלח למאכל:

http://youtu.be/bTVc4UqgwVo
איך חוצבים שיש?



השיש הוא סלע גבישי שמשמש לבני האדם כבר אלפי שנים לבנייה, פיסול ועוד. חציבת השיש הטבעי היא מלאכה מאד מורכבת ומדויקת. כדי לחתוך את השיש בצורה חלקה וללא נזקים לאבן העדינה משתמשים בכבלי יהלום, שרק הם מסוגלים לחצוב את השיש ללא נזק. כמובן שהיהלום שממנו עשויים הכבלים הינו מלאכותי, אבל הוא כה קשה עד שהוא מבצע את העבודה. מכרות השיש באיטליה הם מהידועים בעולם ובהם מתבצע החיתוך בצורה מושלמת.

החוצבים המומחים מחוררים את השיש ומשלשלים לתוכו את כבלי היהלומים. משיכה של הכבלים במנוע בעל 50 כוחות סוס, מנוע חזק מאד, עושה את עבודת החיתוך היטב. אחר כך מטים את גוש השיש הענקי ומפילים אותו על שכבת עפר. משם הדרך קצרה להרמה שלו אל המשאית שתיקח אותו למפעל השיש.

אבני השיש הנחשבות בעולם מגיעות מאיטליה ובמיוחד ממחצבות השיש שבסביבת קררה. השיש האיטלקי נשלח משם לכל העולם.


הנה סרטון על חציבת השיש:

http://youtu.be/YBpy6OMkA5Q


והנה סרטון שמראה איך מעבדים ופורסים את השיש במפעל:

http://youtu.be/59RVcFPXN_g
איך מייצרים נייר טואלט?



ייצור נייר טואלט הוא ענף תעשייתי חדש יחסית. עד להמצאת נייר הטואלט השתמשו בעלים וניירות מזדמנים לניקוי הישבן, אבל בשנת 1890 המציאו את גליל נייר הטואלט, שעשה מהפכה בהגיינה האנושית. נייר טואלט מייצרים כיום מנייר ממוחזר, שהופך לעיסת נייר ענקית. העיסה משוטחת על ידי גלילים ענקיים במפעל והופכת לגליונות נייר. הללו מגולגלים ונחתכים לגלילי נייר הטואלט המוכרים, נארזים ונשלחים לחנויות.


הנה סרטון שמראה איך מייצרים את נייר הטואלט:

https://youtu.be/Z74OfpUbeac


תיאור מפורט של ייצור גלילי נייר הטואלט מהתכנית גלילאו:

https://youtu.be/zy3SrDMgcJ4?t=1m21s&end=15m44s


ועוד הסבר באנגלית לייצור נייר הטואלט:

https://youtu.be/wrg_6dny6Po
איך מייצרים מראות?



המראה השטוחה שבה אנו משתמשים כיום, מיוצרת במפעל. בתהליך הייצור מצמידים אל לוחות זכוכית, בעזרת ואקום, שכבה דקה של מתכת כסף או אלומיניום. המתכת שמוצמדת אל הזכוכית עוברת תהליך כימי הנקרא חנקה.

שיטה זו מאפשרת לייצר בזול כמויות גדולות של מראות ובגדלים עצומים.


הנה סרטון על תהליך הייצור של המראות:

http://youtu.be/u03S1Nmslw4?t=30s
איך מייצרים כוסות נייר?
איך מכינים דבש?
איך מייצרים יין והאם הוא בריא?
איך מייצרים שעוני יד?
מאיפה בא השוקולד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.