» «
טאבלט עם מקרן
איך טאבלט יכול להקרין על הקיר?



הטאבלט שמקרין את התמונה על הקיר הוא עדיין מחזה נדיר, אבל הוא שלב חשוב בדרך להפוך את הטאבלט למכשיר עיסקי וחינוכי מוביל. האפשרות להפריד בין מה שהטאבלט מקרין לבין מה שרואים על המסך שלו היא מצויינת להרצאות והדגמות בעולם העסקים והאקדמיה. הניידות חשובה לאנשים בתנועה, כמו אנשי מכירות שמגיעים אל הלקוח שלהם וזקוקים לאמצעי המחשה ניידים.

גם בבית יכול טאבלט כזה לשפר את הבידור המשפחתי והאישי. הקרנה של התמונה על הקיר יכולה להגיע לגודל של 50 אינטש, ממש כמו טלוויזיה ביתית גדולה. כך ניתן להקרין סרטים לצפייה, משחקי מחשב והקרנת קונצרטים ומופעים שנותנת תחושה של כמעט נוכחות בהם. אמנם טאבלטים מקרינים הם עדיין בעלי תמונה שאינה טובה כמו של מסכי הטלוויזיה החדישים, אבל אם הם יהפכו נפוצים יותר יגיע השיפור במהירות.


הנה הטאבלט המקרין יוגה טאבלט 2 פרו:

https://youtu.be/AU_PHEW6luo


והצגה מפורטת יותר של טאבלט מקרין על הקיר:

https://youtu.be/OORccQfrC9U
מופע רחפנים מוארים
איך מבצעים את מופעי הרחפנים המאירים בשמיים?



בשנים האחרונות ניתן לראות בארץ ובעולם מופעי רחפנים מוארים (Drone light show), המציגים בשמיים מחולות אור קסומים, בביצוע צי של מאות ואלפי רחפנים מוארים בשלל צורות, תמונות ואנימציות.

ברור שהטסת כל כך הרבה רחפנים במקביל, תוך תיאום מורכב ומדויק כל כך, מחייבת טכנולוגיה מתקדמת. בין מאות הרחפנים מתאמת תוכנה מבוססת GPS ושלל טכנולוגיות נוספות, הפועלת תחת ידו המפקחת של מפעיל אנושי מיומן.

בדיקה מקיפה שהתוכנה מריצה מוודאת את מצב צי הרחפנים לפני כל טיסה ובוחרת את הרחפנים המתאימים לכל טיסה, עם מצב הסוללה המיטבי ותפקוד מערכות ה-GPS, התאורה וכו'.

הרחפנים הללו הם רחפנים מיוחדים, ייעודיים לפונקציות של תצוגות אוויריות שכאלה, כוללים טכנולוגיית LED, עם יכולת להציג מעל 4 מיליארד צירופי צבעים שונים.

גם המבנה שלהם מותאם לצרכים המיוחדים הללו. הרחפנים הללו, שמיועדים להופעה מעל קהל, בנויים לבטיחות מרבית, קלים מאוד, בעלי מדחפי פלסטיק מוגני כלוב מגן, ללא ברגים ומכוסים בחומר מוקצף.


הנה מופע רחפנים מואר היטב:

https://youtu.be/44KvHwRHb3A


הדרקון הסיני מ-1500 רחפני אור:

https://youtu.be/3G1KBu6H6BM


חזרות ואז מעל 1000 רחפנים במופע אור נהדר ל-4 ביולי בארה"ב:

https://youtu.be/zdOTV2RH9IY


חזרות והתקנות לקראת מופע הרחפנים המדהים בסין:

https://youtu.be/n9tu-L59YqQ


מופע אור במרינה ביי סינגפור:

https://youtu.be/9BNxrBcYouM


והסבר על הטכנולוגיה, עם כמה ממופעי האור היפים:

https://youtu.be/pRROyjwdNjA?long=yes
WEB 3.0
מהו ה-WEB 3.0?



Web 3.0 (בעברית: וֵבּ 3.0) הוא האינטרנט המתהווה כיום. אחרי ה-Web 2.0 שהתבסס על שיתוף תוכן גולשים ואתרי אינטרנט אינטראקטיביים ומתוחכמים מאד, ממש תוכנות אונליין, מגיע הווב 3.0 ומביא את הווב הסמנטי והאינטליגנטי, כלומר את התכנים שנוצרים על ידי מכונות כמו המקרר שלנו למשל, של אתרי מוסיקה או קניות שיודעים להציע לנו את מה שיתאים לטעמנו באמצעות מערכות המלצה. גם אפליקציות או אתרי מידע שיוצרים שירות באופן אישי בשבילנו או מנועי חיפוש שמוצאים מידע שנשמח לקבל, בקיצור, כלים שממש לומדים מה אנו אוהבים או מעוניינים לקבל ויודעים לתת זאת, בכל זמן ובכל מקום שנרצה.

בווב השלישי יש גם עולם מקוון שבו החפצים הווירטואליים הופכים שווים יותר מהחפצים בעולם הפיזי והמציאות הרבודה מציגה לנו על המשקפיים החכמות או על מסך הסמארטפון מידע חשוב ומותאם לנו, על מה שאנו רואים מול עינינו ונרצה לדעת. אפילו הענן שעליו אנו מאחסנים מידע חשוב, במקום על כונן המחשב שלנו - אפילו הוא חלק מהמהפכה שאנו עוברים בדרך לשם, בדרך להיפר-קישוריות, שמאפשרת לנו להגיע למידע שלנו מכל מכשיר אפשרי ומכל מקום שבו אנו נמצאים, בכל זמן שנרצה. המחשב הגדול והאישי שלנו מוחלף בהמון אמצעים ממוחשבים ומשלימים כמו סמארטפון, שעון חכם ומשקפיים חכמות - בקיצור כל המכשירים החכמים שיודעים מה טוב בשבילנו..

זהו הווב החדש והוא כבר מתחיל להגיע אלינו אבל העתיד יהיה עוד הרבה יותר מרגש. ברוכים הבאים!


הנה סרטון שמסביר את הכיוון שהאינטרנט הולך אליו WEB 3.0:

http://youtu.be/F_nbUizGeEY


הסבר נוסף על הווב 3.0 וההתפתחות שלו למול קודמיו:

http://youtu.be/bsNcjya56v8
שעון חכם
מי צריך שעון חכם?



השעונים החכמים הופכים בשנים האחרונות למוצרים המדוברים ביותר, שעוד לא תפסו. חברת "אפל", שיצאה עם השעון החדש שלה, משנה את התמונה.

מצד אחד, התעשייה מנסה לדחוף מוצר מיותר לחלוטין, בהתחשב בכך שרובנו נעים לאורך כל היום עם סמארטפונים חדשניים וחזקים במיוחד. מצד שני, עוד מכשיר מגניב לא יזיק אף פעם, לפחות לא ליצרנים.

אז בבסיסו, השעון החכם הוא אותו שעון אצל כולם. אבל ההבדלים העצומים הם במערכת ההפעלה, בחוויית השימוש שהיא מציעה, בתצוגה, בעיצוב ובאפליקציות שהן יציעו - כל אלה ישנו את החוויה (והמחיר) מקצה אל קצה.

אבל לפני שמבקשים מההורים או רצים לקנות, שווה לשאול אם זה לא עוד גאדג'ט מיותר שעם שוך ההתלהבות יישאר כחפץ ללא שימוש של ממש.

ואולי ממחישה את זה העובדה שמרבית הצעירים שמסביבנו כלל לא עונדים שעון. יתכן שזה אומר משהו על הנחיצות האמיתית של השעון, חכם או לא חכם, במיוחד בעידן בו כולנו נושאים איתנו לכל מקום את הטלפון המאוד מאוד חכם שלנו.


הנה השוואה של שעונים חכמים חדשניים:

http://youtu.be/nhm_lt6XTno


השעון החכם של אפל:

https://youtu.be/EtojcP22q18


והדגמת שעון חכם של LG עם מערכת הפעלה WebOS:

http://youtu.be/hTjVpCt-V70

חידושים והמצאות

ערכת טיפוס קירות
מתי נוכל לטפס על קירות?



יתכן שספיידרמן לא יישאר לבד זמן רב, עם הטיפוס שלו על הקירות. גורמים רבים היו רוצים יכולות טיפוס עכבישיות. מכוחות בטחון ולוחמה בטרור ועד למחלצים משריפות ואסונות אחרים - הצורך קיים ויהיו גורמים שירצו לשלם עליו מספיק.

סטודנטים להנדסה באוניברסיטת יוטה שבארה"ב יצרו מכשיר שמתבסס על טכנולוגיות של שואבי-אבק, כדי ליצור ואקום שמצמיד את המטפס אל הקיר. בשלב הנוכחי הם עדיין לא משווקים, בעיקר בשל הרעש הרב שגורמת גרסת האבטיפוס. הרי שום גורם צבאי לא יוציא למשימות חשאיות חיילים שעושים יותר רעש מכל הרחוב שמסביבם.. עם זאת, מפתחים רבים עובדים על פיתוח היכולות הללו ומן הסתם בעתיד נוכל לחזות בספיידרמנים בתשלום, מבצעים משימות שכוללות לא רק מבצעים חשאיים ופעולות הצלה, אלא גם ניקוי חלונות ופתיחת דירות נעולות..


הנה סרטון על הילד שהמציא מתקן ואקום לטיפוס על קירות:

http://youtu.be/i31AYw8uCyY


והנה סטודנטים באוניברסיטת יוטה שבנו מתקן דומה:

http://youtu.be/lev-XSkxHCg
כרטיסי זיכרון
איך מייצרים כרטיסי זיכרון?



כרטיסי הזיכרון המודרניים הם קטנים ובעלי נפחים גדולים מאד. הם משמשים בעיקר למצלמות דיגיטליות ושומרים כמויות עצומות של מידע. תהליך הייצור שלהם מערב רובוטים ומכונות ממוחשבות מתעשיית המחשוב הזעיר, בצד עובדים אנושיים שאורזים ומרכיבים את החלקים הגדולים יותר.


כך מתבצע תהליך הייצור של כרטיסי הזיכרון:

http://youtu.be/JLGwaRAHi5s
הבית החכם
האם בית יכול להיות גאון?



כל אחד שמע על הבית החכם, אבל כמה אנשים שמעו על בית ממש חכם? גאון?

עזרים חדשים, מעין עוזרים וירטואליים חדשניים שהם חלק מהבית, אמורים ללוות את בני הבית ולענות להם על שאלות, להציע להם הצעות לשיפור האווירה והלימודים, המיזוג, האוכל ועוד. חברה בשם EmoSPARK יצרה מכשיר כזה, שהופך לעוזר ביתי המסייע לבני הבית בשלל תחומים. היופי בטכנולוגיה הזו היא שהיא לומדת כל הזמן את העדפות בני הבית ומה שהם רגילים ומסייעת להם כל הזמן באמצעות מה שהיא יודעת עליהם.

הילד לומד? - המערכת מסייעת בשיעורי הבית. רואים טלוויזיה וצריכים מידע על השחקן שעל המסך, רוצים טיפים לשיפור הארוחה שמכינים במטבח? - אתם כבר הבנתם ודאי...

מערכת נוספת היא ה"אקו" של אמזון, רמקול ביתי שמכיל את העוזרת האישית של אמזון, אלקסה. אקו נמצא כל הזמן בקשב, מאזין לפקודות אישיות קוליות של בני הבית ומסוגל למלא את רצונותיהם השונים, מלהשיג להם מידע, דרך הזמנת פיצה או משלוח ממסעדה ועד נגינה של שירים לפי פרמטרים שונים.


הנה סרטון על האינטליגנציה של הבית העתידי:

http://youtu.be/odQw5BDnCRs


אמזון אקו הוא עוזר מדומה ביתי שמדברים אליו:

https://youtu.be/vVYcOi8R8dg


עוזרים וירטואליים מתבססים על שפה טבעית:

https://youtu.be/h9D5_BWiL-Y
עיוורון צבעים
מהם המשקפיים של עיוורי הצבעים?



עיוורון צבעים (Color blindness) היא תופעה נפוצה מאד. יותר מ-300 מיליון איש בעולם סובלים מרמה כלשהי של עיוורון צבעים. יש מהם שאפילו להבחין בין אדום וירוק אינם מצליחים.

חברת האופטיקה "אנכרומה" (EnChroma) משווקת משקפיים חדשניים המכונים Enchroma Cx, שלראשונה בהיסטוריה מסוגלים להפריד בין הצבעים השונים. הם אמנם אינם מרפאים עיוורון צבעים, אלא משפרים את איכות החיים של הסובלים ממנו, אך במשקפיים שנמכרים במחירים הסובבים ל-400 דולר, יש סיכוי לשינוי עצום בשבילם.

שיטת הפעולה של המשקפיים הללו מבוססת על ציפוי דיגיטלי שמונע את החפיפה של אורכי הגל החופפים בין צבעי האדום והירוק. בכך הם מגבירים את האותות שמגיעים למוח ומאפשרים לצבע להיראות ברור יותר לעיני הסובלים מעיוורון הצבעים. ויש גם בונוס, בדמות אלפי גוונים נוספים שמתווספים לראייתם תודות להם.

וזו לא רק הבחנת הצבעים החדשה, שמעניקים המשקפיים הללו לאנשים שעד כה לא הבחינו בצבעים שונים. בניסיונות שנערכו בעולם עם המשקפיים החדשות דיווחו רבים מעיוורי הצבעים על חוויה רגשית ומסעירה של ממש, שנובעת מעצם ההתגלות של הראיה המלאה שלעיני רובנו נראית כה מובנת מאליה.


הנה התנסות ראשונה של עיוור צבעים שחושב שקיבל משקפיים רגילות:

https://youtu.be/5qWsPyJE6PQ


איש שמתייפח מהתרגשות בשל "אפקט האנכרומה":

https://youtu.be/jVsMTLbEq8o?t=1m57s


ילדה שמגלה לראשונה את הצבעים של הסמארטפון שלה:

https://youtu.be/HUuH3itKZ8E


ויש אנשים שרק בעזרת משקפיים כאלה יוכלו לעבור את המבחן הבא:

https://youtu.be/E8kj_y9Zic0


מקרן מגע
מהו מקרן המגע?



מקרן המגע שמפותח בימים אלו החל כרעיון שגייסו עבורו כסף ממימון המונים. הוא נקרא אז טאץ' פיקו. לאחר מכן, בשל הפרת זכויות, שמו השתנה לטאץ' ג'ט. אך הרעיון דומה - זהו מקרן שמסוגל להפוך כל משטח למסך מגע.

מדרן המגע מצויד במערכת הפעלה אנדרואיד ולכן יכול להקרין מאות אלפי אפליצקיות על הקיר או על כל משטח אפשרי.

את המקרן המאפשר מגע ניתן להפעיל באמצעות עט סטיילוס, עט שמצויידת ביכולת מגע, כמו אלה שמשתמשים בהן שנים רבות, עוד לפני עידן הסמארטפון בו ניתן להשתמש באצבעות ואין הכרח בהן.


הנה הטאץ' פיקו, מקרן המגע:

https://youtu.be/6muoZjyU8fE


וכאן הוא מודגם על ידי איש פיתוח:

http://youtu.be/P604eW4Ttk0
מהם צעצועי הבינה המלאכותית?



CogniToys היא סדרת צעצועים לילדים שמשתמשת בבינה מלאכותית כדי שהילדים יוכלו לנהל שיחות עם הצעצועים שלהם. הילד או הפעוט יגדל ביחד עם הצעצועים שלו והצעצועים יתפתחו וילמדו במקביל לילד. הצעצועים פותחו בשיתוף פעולה בין חברה אמריקאית בשם Elemental Path וחברת IBM, שהעמידה את ווטסון, מחשב העל שלה, שהביס אלופי שחמט וזכה בשעשועוני טלוויזיה נחשבים, למול גאונים אנושיים.

הדינוזאור של קוגניטויז יקריא לילד סיפור מהמאגר העצום של ווטסון, יענה לו על שאלות, יחבר איתו סיפורים חדשים, יכיר אותו ואת תחומי העניין שלו, מה מצחיק אותו ומה הוא אוהב לעשות. כשהילד יתבגר, הצעצוע יסייע לילד ללמוד ולתרגל חשבון, איות של מילים, חריזה של שירים, אוצר מילים ועוד.

מחשב הווטסון, פעם מחשב-על בגודל של חדר, הוא כיום שירות ענן שהצעצועים מתחברים אליו דרך האינטרנט. כדי ליצור קשר עם הבינה המלאכותית יש צורך בחיבור קבוע לרשת האינטרנט, אך התמורה היא שצעצועי הקוגניטויז הם חכמים בהרבה מכל צעצוע אחר בעולם.


הנה הצעצועים החכמים של קוגני טויז:

http://youtu.be/e5zhSWvB-CY?t=1m5s


ומגוון הצעצועים התבוניים של קוגני טויז:

http://youtu.be/o1tm5Xs5vIw
מה זה מונוסייקל?



המונוסייקל (Monocycle) הוא חד אופן פשוט וקל משקל שעליו נוסעים בעמידה. הוא יכול לשמש לנסיעה איטית על מדרכות מרוצפות בעיר.

הנסיעה המונוסייקל מחייבת תרגול ואימון כי שיווי המשקל בו מעט קשה מאשר באופניים רגילים.

למעשה המונוסייקל הוא הגרסה המכנית של היוניסייקל החשמלי, המכונה גם מונווויל חשמלי, שמותיו של כלי תחבורה אישי, חד-גלגלי אבל חשמלי, שעליו נוסעים בעמידה.

היוניסייקל הוא הממשיך החשמלי של כלי המונוסייקל שקיימים כבר זמן רב בגרסה שאינה חשמלית. הוא יכול להפוך בקלות לכלי הרכב האישי של העתיד, אבל את זה אמרו כבר גם על כלים אחרים, כמו הסגוויי למשל.

במשקל של פחות מ-10 קילו, גובה של פחות מחצי מטר ורוחב פחות מ-20 סנטימטרים, הוא כנראה כלי התחבורה הקומפקטי ביותר שיש. הוא זול וחכם להפליא ויכול לעלות איתך הביתה או למשרד, מבלי לתפוס מקום רב.

הטכנולוגיה של המונוסייקלים היא חכמה מאד. מייצב את עצמו בעזרת ומחשב פנימי ומייצבים מבוססי ג'יירוסקופ מאפשרים לו יציבות מירבית, מנגנוני בטיחות שולטים במהירות שלו, כך שלא יאיץ למהירות שבה הוא יסכן את הנוהג בו. הג'יירוסקופ מקנה לו יציבות רבה ואף דואג שמזווית של 45 מעלות הוא יכבה אוטומטית, כדי שלא לגרור את הרוכב על הקרקע.

הנהיגה במונוסייקל היא באמצעות הטייה קלה של הגוף היא כל מה שדרוש כדי לשלוט במונוסייקל ולהפנותו ימינה או שמאלה, מהר ולאט. זה אולי נשמע פשוט, אבל כלי התחבורה הפשוט הזה מחייב שליטה והיא לוקחת זמן. שלא כמו מקורות ההשראה שלו, האופניים המוכרות לנו מחד ומנגד, מתקן הסגוויי המפורסם והיקר כל כך, הנהיגה במונו סייקל מחייבת תרגול ואימונים לא מעטים.

נראה שמעבר למגניבות שבכלי התחבורה הקטנטן והיעיל הזה, חשמלי או לא, הוא לפני הכל פתרון מצוין לנוסעים ברכבת. קל לשאת אותו והוא לא תופס מקום או מחייב תשלום מיוחד.

המונוסייקל הוא פתרון מעולה גם למתגוררים או עובדים בקומות גבוהות, במיוחד בערים גדולות, שבהן גניבות מהחנייה מאיימות בדרך קבע על בעלי אופניים חשמליים, קורקינטים חשמליים וכדומה.


הנה המונוסייקל בעיר הגדולה:

http://youtu.be/8N7xh4cWLfU


הסבר על הכלי המוצלח הזה:

https://youtu.be/YFkQbk4flcY


אפשר להגיע בו לשליטה מדהימה:

http://youtu.be/XMrYlV4g3OE


יש כאלו שמנווטים אותם בעזרת מתקן המזכיר ג'ויסטיק:

http://youtu.be/sueRuNYam88


ויש את הסולו וויל:

http://youtu.be/hvckQDB2X2g


הולכים לעבודה:

http://youtu.be/e5Hdq2QOugk


וחלק מהיצרנים מייצרים אותו עמיד וחזק להפליא:

http://youtu.be/fIMPH1Dli3g
מהי מהפכת הקינקט?



הקינקט (Kinect) נולד מסטאראפ ישראלי בשם פריימסנס, שפיתח חיישן תלת-ממד שעמד בלב מה שקיבל את השם "פרוייקט נטאל". חברת מיקרוסופט שקינאה בהצלחה של טכנולוגיית ה-WII החליטה גם היא להוסיף ל-Xbox שלה רכיבים של "הזזת עצמים בחלל". הטכנולוגיה הזו שמאפשרת לבחור או להפעיל משחק באמצעות מחוות ידיים הייתה העתיד של משחקי המחשב הללו ומנהלי המחלקה של האקסבוקס החליטו שגם הם חייבים להיות שם.

מיקרוסופט חכרה את זכות השימוש בטכנולוגיה הישראלית ונטאל הפך למוצר שזכה לשם "קינקט". השם הוא שילוב של המילים חיבור (Connect) וקינטי (Kinetic), שפירושו "תנועה". מי שראה את הסרט "דו"ח מיוחד" (Minority Report), זוכר ודאי את השחקן טום קרוז מעביר תמונות באמצעות הזזת הידיים באוויר. זו ההשראה אבל זו רק ההתחלה של הקינקט..

מערכת הקינקט מכילה חיישנים ומצלמות שמזהים את האדם העומד מולם, באמצעות אור אינפרא-אדום שבו מציפה המערכת החדר. חשבו רגע על עטלפים והסונאר שבאמצעותו הם מזהים מכשולים וקירות. גם לקינקט יש מערכת דמויית סונאר שמזהה כל מחווה של השחקן, כל הבעת פנים, תנועת גוף ואפילו קולות של שחקנים ופקודות שהם נותנים למערכת.

ואכן, בקינקט ניתן לשחק במשחקי מחשב מלהיבים ומרגשים. האפשרות לשחק כשבקר התנועה במשחק הוא גופך, הייתה ונשארה חוויה מרגשת ושונה מכל מה שהיה לפניה. אפשר לשחק בו עם כל אברי הגוף, לשחק גם ביחד, בקבוצה, עם החברים או עם בני המשפחה, לדמות פעולות במשחקי ספורט, פעולה וחלל, אפשר לבחור בדפדוף אמיתי, ממש כמו טום קרוז, בין הפריטים בספריית הסרטים שבכונן ואוספי תכנים אחרים, אפשר לשוחח עם חברים רחוקים ועוד.


הנה הסבר על הקינקט:

https://youtu.be/JhE2zKvcLr4


מהפכת המחוות של הקינקט:

https://youtu.be/p2qlHoxPioM


הפעילות הגופנית הייתה בעצם המשחקים:

https://youtu.be/4OMLjXRfaDQ?t=7s


כמה מהמשחקים הטובים לקינקט:

https://youtu.be/Pk4UVMV-uvU?t=2m26s


ותכנית ארוכה של טופ גיק שבוחנת את הקינקט של 2014:

https://youtu.be/Yw46TBQ-dcw?t=58s
איך ייראו בעתיד לוחות מודעות?



לוח מודעות הוא אחד העזרים בחיינו שכמעט ולא השתנה לאורך חצי האלף האחרון. מעט מאד שינויים היו במשטח שעליו מדביקים מודעות כתובות או מודפסות לציבור. אבל לוח המודעות של העתיד עומד להשתנות כליל. הוא יהיה כנראה אינטראקטיבי, כלומר הוא יאפשר לקורא המודעות לנווט, להתעניין ולחקור את המידע שכתוב במודעות האלקטרוניות שיופיעו עליו. יהיו בו ככל הנראה אפשרויות לביצוע פעולות, כמו הזמנת כרטיסים מידית למופעים ואירועים שפורסמו בו, הרשמה לפעילויות ומקומות שפרסמו חוגים או קורסים לציבור וכדומה.

בעולם של לוחות מודעות אלקטרוניים דיגיטליים, כמובן שגם קישור לאתר המפרסמים יוכל להופיע, אם כי סביר שהוא יעמיד את הקורא למשך זמן רב יותר אל מול לוח המודעות החדשני. לכן, יותר סביר שהקישור יהיה לדף אינטרנט שבו יוזמן להשאיר את פרטי הקשר אליו ולקבל מידע נוסף על השירות או המוצר שפורסמו.

עם המסכים הגמישים שהולכים ונכנסים כבר בימינו לטלפונים המתקפלים, די סביר שלוחות המודעות המציגים כבר היום וידאו יתפרסו גם למודעות וידאו, ש"יודבקו" על הלוח וישדרו סרטי וידאו, כמו בסרטון השלישי, שהוא וידאו קליפ של זמרת הג'אז דיאנה קרול, אבל מנבא היטב את העתיד של לוח המודעות העתידי.


הנה סקיצה של לוח מודעות בעתיד:

http://youtu.be/QmXfEgB9vBo


אולי יהיו מסכים בכל מקום, שיודעים לתרגם אוטומטית, להציג נתונים על פי השיחה ועוד:

http://youtu.be/We-gJo87xw8


ועם המסכים הגמישים ואולי אף המתקפלים ניתן יהיה לייצר מודעות ופרסומות כמו זו שבקליפ של דיאנה קרול:

https://youtu.be/Yr8xDSPjII8


או לקבל לוח פרסום תלת ממדי כמו הדבר המדהים הזה:

https://youtu.be/oYCgyG2rkOM
מהו הרובוט של לגו NXT?



חברת הצעצועים לגו הוציאה בשנים האחרונות ערכה שנקראת LEGO Mindstorms NXT.

ערכת הרובוטים של לגו הופכת את הצעצוע הפופולארי לכלי לימודי. היא מאפשרת לבנות רובוטים שמזהים צבעים, אור וחושך, למדוד מרחקים, לזהות תנועה ועוד.

הערכה הזו היא למטרות חינוכיות ומאפשרת לילדים להתנסות במורכבות והעניין של תכנון ובניית רובוטים בעלי יכולות טכנולוגיות של ממש, שמוצעות באמצעות חיישנים וכלים אפשריים.


הנה ה-NXT רובוט של חברת לגו:

http://youtu.be/VW7dh3fdYlA
מהי המדפסת שמדפיסה אוכל?



לפחות בסטארטאפ ספרדי אחד אוכלים באמת טוב.. מדפסת התלת-הממד שהם מפתחים היא "פודיני" (Foodini). זוהי מדפסת תלת מימדית שמעצבת מאכלים שונים, רגע לפני שהם מוכנסים לתנור.

מדפסת תלת-מימד כזו יכולה לקבל את המרכיבים להכנה, או קפסולות מוכנות שכוללות את המרכיבים כבר בפנים, או מרכיבים למילוי, שיוכנסו לתוך הבקבוקונים על ידי המשתמש. משנבחר המאכל והמרכיבים בפנים, מתחילה המדפסת להכין, לערבב וליצור ולעצב את המאכל שהזמנתם. הבנתם נכון, המדפסת יכולה להדפיס הדפסים ייחודיים על עוגות ומאפים ויכולה להכין דברי מזון מגוונים, אך מרגע שסיימה "להדפיס" את המאכל המבוקש, עליכם עדיין להכניסו לתנור לאפייה או לבישול.

הסטארטאפ Natural Machines מאפשר כבר למסעדות ראשונות להדפיס אוכל איטלקי. המפתחים מהחברה הצעירה מבטיחים שלא מדובר ברעיון אלא במדפסת מזון שכבר פועלת ושתצא למכירה גם לציבור הרחב וממש בקרוב. המחיר המוערך הוא כ-1,300 דולר.

אגב, החברה הזו אינה היחידה שפעילה ב"תחום היאמי" הזה. היו כבר חברות עם פיתוחים מוקדמים, שעדיין לא הציגו מוצר. אפילו סוכנות החלל האמריקנית נאס"א השקיעה כסף וכוח אדם במיזמים דומים ליצירת מדפסת מזון, כוונתם שם היא שמדפסת כזו תוכל להכין אוכל לאסטרונאוטים שלה בחלל.


כך פודיני פועלת:

https://youtu.be/jF-XAjMmhKQ


האבטיפוס של מדפסת הפודיני:

https://youtu.be/7HX9tVCbm5g


וכך מדפיסים פיצה:

https://youtu.be/ipxfdY19cHg
למה מתעללים ברובוט אטלס?



הרובוט אטלס (Atlas) הוא הומנואיד, רובוט דמוי אדם, שנועד לפעול בשטחים קשים. מפתחת אותו יצרנית הרובוטים המתקדמת בעולם, חברת בוסטון דיינמיקס (Boston Dynamics). הוא קיבל את שמו מהענק מהמיתולוגיה היוונית, אטלס החזק ובעל הסיבולת. הרובוט אטלס מצליח לטפס על סלעים ולתפקד בתנאים קשים, כשהוא עובר בחללים צרים ומשתמש בידיו כדי לעזור לו בטיפוס.

כשהדגימה החברה בתחילת 2016 את אטלס לציבור, נראה עובד החברה חובט בו בעזרת מקל ומפריע לו. זאת כדי להדגים את יכולת השליטה, העמידה והיציבות שלו.

להפתעת החברה זכה סרטון ההדגמה השנתי הזה לביקורת קשה על ההתנהגות האלימה והאכזריות שנוהגים העובדים ברובוט. כשהוא מתמודד עם מעשי הבריונות של החוקרים שמפריעים לו להרים חפצים, דוחפים ומפילים אותו, רבים ראו בכך מעשים שלא ייעשו ביחסים שבין אדם למכונה.

אמנם ההפלה וההצקות נועדו להדגים כיצד "אטלס" מצליח להתמודד עם הקשיים הללו, אך התגובה הרגשית שהתעוררה אצל רבים מהצופים הדגימה את החשש מהיחס לרובוטים הומנואידים, שנתפסים לא פעם בציבור כיצורים "אנושיים". למעשה הסתבר שרבים רואה בו מעין זן חדש של רובוט אנושי, אם תרצו סוג של רובו-ספיאנס, על משקל הומו ספיאנס, האדם הנבון.


הנה הרובוט אטלס שמפותח לצרכים צבאיים (עברית):

https://youtu.be/7KWcxgcrqRU


הרובוט אטלס עובר "התעללות" של הטכנאי המדגים:

https://youtu.be/zkv-_LqTeQA


אטלס הרובוט בעבודה:

https://youtu.be/-e1_QhJ1EhQ


כל הסרטון של הרובוט אטלס בשנת 2016:

https://youtu.be/rVlhMGQgDkY


בדיווחים קודמים היו "היחסים" בין אדם למכונה תקינים.

https://youtu.be/4a_cdaChnFg


אטלס שנתיים לפני כן:

https://youtu.be/SD6Okylclb8


ואטלס ב-2023:

https://youtu.be/g2Lll5g9Pn0
מהו הבית החכם?



מוצרי "הבית החכם" הם העתיד של הנוחות והבטיחות הביתיים שלנו. חברות המתמחות בבית החכם מספקות מוצרים שיודעים לבצע בעצמם פעולות שונות וחשובות, מבלי שבעלי הבית נדרשים לעשות דבר, או מערכות לשליטה מרחוק על מכשירי הבית, על ידי בעלי הדירה. כיום הבית החכם הוא משהו שרק בעלי ממון יכולים ליהנות ממנו. בעתיד יהפכו הטכנולוגיות הללו לזולות ונפוצות הרבה יותר.

מוצרים בתחום של הבית החכם מאפשרים ויאפשרו ביצוע פעולות שונות, כגון הפעלה אוטומטית של המיזוג והחימום כשמתקרבים הביתה, סגירת חלונות אוטומטית כשמתחיל לרדת גשם, פתיחת דלתות המוסך כשהרכב מתקרב, מערכות שבודקות מה חסר במקרר ומזמינות משלוח ועוד.

גם השליטה מרחוק מעניקה כוח לבעלי הבית. פעולות מרחוק כמו הפעלת המזגן בטרם הגענו הביתה, הדלקת החימום בחורף, שמופעלת על ידי אפליקציה, מתוך פקק התנועה. כמובן שמרחוק או אוטומטית יש גם שליטה והפעלה של מערכת התאורה בבית. זאה ייעשה בצורה חכמה וחסכונית, שגם תעניק אווירה לאירוח, שינה ואירועים אחרים במהלך היום וגם תחסוך חשמל כשאיש לא נמצא בבית, או כשחדרים בבית נשארו ריקים ומכשירי חשמל נשארו בהם מופעלות...

כך או כך, "הבית החכם" הוא מרכיב חשוב מאד במה שעתיד להיות האינטרנט העתידי (ראו בתגית "האינטרנט של הדברים").


הנה ההסבר של קונספט הבית החכם (עברית):

https://youtu.be/6o557h27TSs


מערכת תאורה חכמה שמדגימה כיצד הבית החכם יקל על יושביו:

http://youtu.be/gYYfcO1DcjM


נסיון לתכנן את הבית החכם של המחר:

https://youtu.be/_bUj-xZekf8


וסרט ארוך יותר שמראה כיצד עובד בית חכם בכל תחומי החיים:

http://youtu.be/i73n-LTXPIM?long=yes


מהו הלוויין המטאורולוגי?



אם בעבר שימשו לתחזיות מזג האוויר כדורים פורחים, כיום הלוויין ממלא את מקומם. את תמונות הלוויין למידע מטאורולוגי (Meteorological satellite) אנו מכירים כיום מתחזיות מזג האוויר שבטלוויזיה ולצד המפות הן משמשות ככלי החשוב ביותר להצגת התחזית.

לוויין מטאורולוגי הוא כיום אמצעי חיזוי ראשון במעלה של מזג האוויר. על אף שהאנושות לעולם לא תצליח לחזות במדויק את מזג האוויר ובמיוחד לא זמן רב מראש, מאפשר הלוויין המטאורולוגי איסוף של נתונים רבים שקשה לאסוף באמצעים אחרים. בלוויין משמש בין השאר גם ראדאר משקעים שמאפשר לאסוף נתונים על משקעים בעולם כולו. בזכות מכ"ם המשקעים הלוויין יודע לספק מידע בזמן אמת של הממטרים במקומות שונים בעולם.

את נתוני הלוויין מקבלת תחנת קליטה לנתוני הלוויין. היא מוצבת על הקרקע ובה נאסף החומר הרב שצובר הלוויין ומנותח לשם יצירת התחזית המעודכנת של מזג האוויר.


כך פועל הלוויין המטאורולוגי:

https://youtu.be/zfVeB4s8WWk


תיאור המשימות של הלוויינים המטאורולוגיים:

https://youtu.be/K2irBOjGUHc


ועוד סרטון על לוויינים מטאורולוגיים:

http://youtu.be/nQbuYhSPV6M?t=2m40s
מהו המחשב הכפתורי הזעיר?



המחשבים הולכים ונעשים קטנים ומחשב זעיר בגודל של כונן USB הוא כבר גדול במונחי ההווה. המחשב הזעיר של אינטל הוא בגודל של כפתור ונועד לבגדים חכמים, צמידים, טבעות ועוד.

עולם המחשוב הלביש זקוק למחשבים זעירים ועמידים, עם ביצועים טובים. אך לא פחות חשוב שמחשב כזה יהיה עמיד ובעל חיי סוללה ארוכים.


הנה מחשב הכפתור Curie של חברת אינטל:

http://youtu.be/vnlHXDnbwAw


ו"המהפכה הלבישה" שהוא חלק ממנה:

https://youtu.be/URmAzGQzTd4
מהם השעונים החכמים?



השעונים החכמים ממש לא מסתפקים בלהציג את השעה - הם משתדלים להבטיח המון פעולות נוספות, כמו סמס, התראות על הודעות ומיילים, האזנה למוסיקה, מידע על מזג אוויר, ניהול פעילות גופנית כמו פעימות הלב, מהירות הריצה והמרחק ועוד המון אפליקציות אפשריות.

לא רחוק היום, מבטיחים לנו היצרנים, שגם צפייה בטלוויזיה תהיה בשעונים הקטנים והכל כך חכמים!


הנה סוג של שעונים חכמים עתידניים שיוכלו לעשות דברים מדהימים:

http://youtu.be/u5OV_BJreTA


השעון של חברת אפל:

http://youtu.be/GvXmfj2lzAo


השוואה של שעונים חכמים חדשים:

http://youtu.be/RdI1JGOD_nQ


והסמארט-ווטש של סוני, שנולד ב-2012:

http://youtu.be/d7C-XuSEBPA
מהו הרחפן המצלם?



הביבופ הוא רחפן, סוג של מזל"ט שמצויד במצלמה ויכול לצלם מרחוק כל דבר שתרצו. המתקן החדשני הזה כולל GPS, מצלמת HD באיכות גבוהה, ג'ויסטיק, הוא נשלט על ידי סמארטפונים, טאבלטים ואפילו משקפי מציאות מדומה ועוד.

מה עושים איתו? - הביבופ מצלם בכל מיני מצבי אקסטרים, של ספורט אתגרי או טיולים מעניינים, בטבע ובכל מצב אפשרי. הוא גם יכול לצאת לסיורי צילום וריגול שייגרמו לצלמי הפפראצי להסמיק ולרוץ לקנות אותו..

כמובן שהביבופ לא לבד. הרחפנים המצלמים מהאוויר הפכו לאחת הטכנולוגיות המתפתחות במהירות אדירה. מצעצוע לעשירים ולחובבי גאדג'טים, הם הופכים במהירות לציוד שימושי לצלמים בתחומים שונים ומגוונים.


הנה הרחפן הצלם וחווית המעוף הווירטואלי שהוא מעניק בזמן אמת:

https://youtu.be/uaDuFdFjkIg


מראות מהרחפן מעל ניו יורק:

https://youtu.be/pbNEeAAiIKk


והנה אנשים אמיתיים שמראים את היכולת שלו:

http://youtu.be/6ZdSMAG90Rs
כיצד יימנעו תאונות בעתיד?
האם מכונית השמש תסייע למאבק במשבר האקלים?
מהו הביקיני החכם?
האם טאבלטים יחליפו פעם את המחשבים?
מהם הבוטים שזוחלים באינטרנט? ומה להם ולמנועי חיפוש?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.